Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pokušaću da osvetlim još malo tekstove iz Mateja 24,7 i dam objašnjenje zašto smatram da bi ovi stihovi mogli imati poveznicu sa ovim stvarima koje se nama dešavaju.

"...biće gladi i pomori..." Matej 24,7. Već sam govorio o "pomorima" tj. pomor koji se pominje u tekstu Pisma bi svakako se uklopio u sliku bolesti koja kosi. Ova bolest je globalne prirode i ona jeste poseban "znak" u ovom smislu jer se NIKDA(podvlačim) nije desila ovakva globalna pandemija. To imamo prvi put u našoj istoriji. To treba da upali lampicu svakom hrišćaninu ako veruje Hristovim rečima.

Isus je uz "pomore" pomenuo i glad. Zašto je ovaj segment tako bitan? U stihu 7 je pomenuto izgleda nekoliko stvari koje idu jedna uz drugu. Izgleda da ne idu zasebno(iako je to kroz istoriju se dešavalo) ali imajući u vidu globalnu pandemiju ili globalni pomor trebali bismo gledati sa aspekta globaliteta i ovaj segment "glad". I da je povezano sa pandemijom. Je li ovo možemo povezati? Itakako možemo.

Naime, kako je glad povezana sa pandemijom? Upravo na način koji nam je sada već poznat..da li ga vidimo? Glad je posledica sloma ekonomije, tako nastaje.. Da li je pandemija povezana sa slomom ekonomije? Jeste. Sve vlade sveta su morale doneti restriktivne mere u cilju koliko toliko suzbijanja ove pandemije. Dolazi na žalost do sloma ekonomije povezane sa pandemijom(pomorom) i mnogi ostaju bez posla. Tada mnogi će zbog toga morati da traže druga zanimanja ili da rade neka za koja nisu kvalifikovani. Zato će osiromašiti a mnogi doći na ivicu opstanka i glad će se zaista pojaviti. Ta glad jeste povezana sa pomorom i to vidimo upravo pred našim očima kao stvarnost. To se zaista dešava.

Dakle, ako sagledamo kontekst iz Mateja 24,7 vidimo da se mnoge stvari slažu i postaju logičnije.

Uskoro Bože zdravlja videćemo i ostale segmente iz Mateja 24,7. Vidimo za sada da se ove dve stvari nadopunjuju i idu zajedno. Baš kao što je Isus i rekao da će biti.

Verujemo li Hristu ili ljudima?

Ali polako...neću ni ja donositi zaključke definitivne nego idemo korak po korak..neka nas Bog vodi u ovome.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali polako...neću ni ja donositi zaključke definitivne nego idemo korak po korak..neka nas Bog vodi u ovome.

Vidio sam prije par dana da je Laodikeja izjavio kako će u narednih 40-tak dana sve biti riješeno. Doći će Isus i bit će Sudnji dan. Vidio sam da si ti to vrlo "radosno" i odobravajuće prihvatio, pa te pitam zar zaista misliš da će Sudnji dan biti u narednih 40-tak dana?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidio sam prije par dana da je Laodikeja izjavio kako će u narednih 40-tak dana sve biti riješeno. Doći će Isus i bit će Sudnji dan. Vidio sam da si ti to vrlo "radosno" i odobravajuće prihvatio, pa te pitam zar zaista misliš da će Sudnji dan biti u narednih 40-tak dana?

Nemam takvih razumevanja za sada. A voleo bih da citiraš Laodikejin tekst da vidimo šta je tačno napisao...ne bih da govorim o nečemu paušalno. Slobodno citiraj Laodijekejin tekst i moje odobravanje pa ću ti reći tačno šta mislim o svemu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nemam takvih razumevanja za sada. A voleo bih da citiraš Laodikejin tekst da vidimo šta je tačno napisao...

Evo ;):

Moja najava nije od pre dva dana, vec odavno, i ti je znas.
I znas da sam pisao da ce Bog i znakom u prirodi potvrditi 21 mart kao pocetak dogadjaja, i to se juce dogodilo ne jednim, vec cetirima zemljotresa..

I sve drugo ce se tako ispuniti.

Bog ce sam objaviti istinu, a ja od danas to ocekujem svakog trenutka.
Najblize za sedam, a najdalje u roku od simbolicnih 40 ili 46 dana.

1616691526579.png

Kao što se gore može vidjeti, Laodikeja je, kao Ilija posljednjih dana, najavio dolazak Boga i njegovu osobnu vidljivu objavu, i to će se prema Laodikeji dogoditi najkasnije za narednih "40 ili 46 dana".

Također gore vidimo kako tebe osobno pohvaljuje, a i nagradu ti on sam u Božje ime obećava. A na dnu vidimo tvoju "radosnu reakciju" - "palac gore". A i kako ne bi bio radostan kad će te "sveti Ilija osbno" u Božje dvore odvesti i tamo te smjestiti s probranim društvom - Jelena, Miroljub, Simović, Bogdanović, Deretićć, .... :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kao što se gore može vidjeti, Laodikeja je, kao Ilija posljednjih dana, najavio dolazak Boga i njegovu osobnu vidljivu objavu, i to će se prema Laodikeji dogoditi najkasnije za narednih "40 ili 46 dana".

Ja sam se složio sa Lakijem da su zemljotresi kao što i on prima znakovi ispunjenja proroštva. To je ono što se obojica slažemo. Za koliko dana će biti kraj ne znam ali najbolje je da pitaš njega šta je hteo reći i kako je to shvatio.

U suštini Bog može zaista za 40 dana učiniti kraj ako želi ko to može Bogu onemogućiti? Ali mislim da postoje u Bibliji određena proroštva koja treba još da se ostvare. Dakle, treba da obratimo pažnju na proroštva koja se ostvaruju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Eto to je TZ. Prvi teoretičar zavere je sam Sotona. On je izmislio slatkorečive priče o Bogu koje su ljude fascinirale ali ostaju laž. Prva TZ je još u raju kada je Sotona prišao Evo i rekao nešto što Bog nije tvrdio.

Onda su po "zavjereništvu" i samom sotoni ravni Miller i osnivači subotarske sekte. I oni su izmišljati i lagali, čak su ljude uvjerili kako će Isus doći na zemlju 1884. i naravno prevarili ljude. Evo i ovdje subotari ponovo najavljuju skori Isusov dolazak. Jedan je čak ustvrdio da će se to dogoditi u slijedećih, najviše, mjesec i pol dana. Živi bili pa vidili.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo i ovdje subotari ponovo najavljuju skori Isusov dolazak.

Najava drugog dolaska nije TZ..jer će se to dogoditi :). Samo postoje razlike u shvatanju detalja...nekada su detalji zaista važni. TZ je da će Hristos doći na zemlju i biti među ljudima tokom 1000-godišnjice recimo jer to nije nauka Pisma.

Razlika je ta.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog ce sam objaviti istinu, a ja od danas to ocekujem svakog trenutka.
Najblize za sedam, a najdalje u roku od simbolicnih 40 ili 46 dana.

On je rekao da će Bog objaviti svoju poruku a ne da će biit kraj. To je ono što je Laodikeja tvrdio...tako da nisi ispoštovao ga i precizno ga citirao. To što bi Bog mogao objaviti svoju objavu tada ne znači kraj...to on nije ni rekao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag