Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A šta ti preduzimaš konkretno evo da pitam u pogledu korone?

Pokušavam umno upitne ljude poučiti.

Imaš li nešto bolje? Koja je tvoja alternativa?

Ja nemam, nisam ja ni čarobnjak, ni epidemiolog ni farmakolog. Ali postoje ljudi koji znaju i imaju bolja riješenja. Pitat ćeš, zašto ne ponude svijetu ta bolja riješenja. Nudi li su, i nude, ali im gospodari svijeta ne daju pravo javnosti. Ako su gospodari svijeta mogli ušutkati predsjednika Amerike, Trumpa, što im je ušutkati tisuće znanstvenika koji im se suprotstave.

A ovo što si izneo uopšte nije tačno..to je tvoja konstrukcija što oni stavljaju da nisu odgovorni.

Nisi provjerio, a tvrdiš da nije točno. Ovako kao ti ponašaju se teoretičari zavjere.

Mi vidimo da ljudi ne umiru...od vakcine već od korone.

Ništa ti ne vidiš, to ti je tako netko samo rekao.

Misliš li da će Bog čuvati onoga ko sam sebe ne čuva?

Bog sve čuva, a pogotovo one koji se Boga boje i koji sami sebe čuvaju. A sami sebe čuvaju oni koji ne dopuštaju da ih se tretira k'o štakore.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pokušavam umno upitne ljude poučiti.

Ja nemam, nisam ja ni čarobnjak, ni epidemiolog ni farmakolog. Ali postoje ljudi koji znaju i imaju bolja riješenja. Pitat ćeš, zašto ne ponude svijetu ta bolja riješenja. Nudi li su, i nude, ali im gospodari svijeta ne daju pravo javnosti. Ako su gospodari svijeta mogli ušutkati predsjednika Amerike, Trumpa, što im je ušutkati tisuće znanstvenika koji im se suprotstave.

Nisi provjerio, a tvrdiš da nije točno. Ovako kao ti ponašaju se teoretičari zavjere.

Ništa ti ne vidiš, to ti je tako netko samo rekao.

Bog sve čuva, a pogotovo one koji se Boga boje i koji sami sebe čuvaju. A sami sebe čuvaju oni koji ne dopuštaju da ih se tretira k'o štakore.

To si tako pomislio da nas tretiraju. Ali nije tako..jer korona je uzrokovala sve ovo i nije lako nikome da se postavi kako treba. Naši lekari izginuše...imaj to na umu...imaj za njih razumevanje.

A ako misliš na alternativu hidrohlorokin...možda može pomoći ali ima puno nus pojava. Ali se mogu složiti sa tobom da je dobro tražiti alternativu. Ima još tih lekova...samo se o njima ne govori kada se sve svodi na sukob antikoronaša i antivaksera protiv zvanične medicine što je užasno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bog ti je otkrio da 21 marta otpočinju posljednji događaji? :rolleyes:
Baš tebi je otkrio, iako "o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac." Mk 13,24-32.

Laodikeja, sveta misao će te čuvati i sačuvati u vjeri, razboritosti i poniznosti srca. Poniznost je vrlo važna. Bog gleda na ponizne, a oholima/umišljenima se protivi.
Razumijem te, dragi brate, vi adventisti želite da se ispuni nešto što ste svojim mozganjem zaključili, " izračunali", otkrili nekakve tajne brojeve po kojima "sposobni" možete otkriti slijed budućih događaja. Uhh, kao da je Bog rebus i križaljka, zatvoren u brojke i distance između gradova. Neee, to nije naš Bog koji hoće da se svi ljudi spase. Nije onaj milosrdni Bog kojeg nam je Isus u Evanđelju predočio, osobito u prispodobi o izgubljenom sinu.

Osim toga, prije par godina, kad je bio onaj tsunami, govorio si o 21. martu kao o danu kad počinje odbrojavanje,:beee:a eto vidiš, nije se ostvarilo tvoje proročanstvo.

Ipak, slažem se s tobom da Bog poziva svijet na obraćenje. " O da danas glas mu čujete, ne budite srca tvrda", jer sad je vrijeme milosno, sad je vrijeme spasa.

Tako da...idemo se već danas, sada pripremati za Kristov dolazak. Mi katolici se pripremamo za Veliki tjedan i Uskrs duhovnim obnovama, postom, pobožnostima križnom putu i svetom ispovijedi. Grešnici smo, treba se pomiriti s Bogom, a najbolji način je sakrament pokore, zar ne? :mig: Evo da vidiš, to je crkva uzvišenja svetog križa u novom Zagrebu koja će ovih dana biti puna ljudi koji čekaju svoj red za ispovijed.
Umjesto da se zamaramo izračunavanjem Isusovog dolaska, učinit ćemo što možemo, i s vjerom i u miru, radosno čekati Gospodina.
Pogledajte prilog 139791

Tako je, nikakve koristi od izracunavanja datuma. Jer mi svaki dan treba da zivimo kao da nam je poslednji, i da uvek budemo spremni. Jer ako mislimo da imamo jos vremena, to nas samo odvraca od sluzbe Bogu.

Tako ljudi zive, polovicno sluzeci Bogu, mozda samo nedeljom \ subotom, ili cak ni toliko, misleci da imaju dovoljno vremena da se pokaju i pripreme.. Oni stalno odlazu..

Medjutim, ne razumeju jednu prostu cinjenicu, a to je, da covek koji ne sluzi Bogu "svaki dan" i "ceo dan", taj uopste nije njegov sluga i njega Hristos ne poznaje. Jer "niko ne moze sluziti dva gospodara, ili ce na jednoga mrzeti a drugog ljubiti, ili ce se jednog drzati a drugog prezirati, ne mozete sluziti Bogu i mamonu".

Dakle, svaki onaj koji ne sluzi Bogu 24 sata dnevno, svaki dan, taj nije njegov sluga. Ne mozes biti Bozji sluga ako 99% svog vremena posvetis sotoni (ispraznim stvarima) a samo 1% vremena posvetis Bogu. Takve Bog i ne poznaje, niti ih smatra svojim slugama! Takvima ni molitve ne uslisava, jer oni nisu njegovi! Oni pripadaju ovom svetu, odnosno gospodaru kojeg su odabrali i kojeg vise vole - sotoni!

Zato covek treba da upita samog sebe - koliko ja vremena posvecujem Bogu, a koliko vremena trosim na zabavu, na stvari ovoga sveta?

Mnogim ljudima je Bog kao konobar, pa ga prizovu samo onda kada im nesto zatreba. Misle da ce se on odazvati i uslisiti ih. Ne, nece! Nece ako ne pripadas njemu celim svojim bicem, umom i srcem, i ako u tebi postoji makar trunke ljubavi prema ovom svetu, ti onda nisi Bozji!

Ne mozes Bogu sluziti polovicno..

Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Lepo rečeno Mire. Hvala Bogu, mogu reći Amin. Sve si tačno rekao. Tako bi trebalo da bude..svaki dan i ceo dan u službi Jahve.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, razmišljaj o ovim tekstovima:

"Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori i zemlja će se tresti po svetu", Matej 24,7

Mi nikada nismo imali ovakvu pandemiju na globalnom nivou. Nikada do sada. Ona može biti uvod u nešto još gore..ili može biti sve opasnija i opasnija. Kako god pomor imamo po celom svetu. Imamo i učstalo trešenje zemlje.

Ono što TZ neće da čuje i da razume jeste da se ostvaruju proroštva. Naravo, ona ima svoja "proroštva" ali lažna. To je Mire sada jasno.
Jovane, kako mozes da pricas da je ova bolest ispunjenje prorocanstva, kada je sasvim jasno svakome ko je proveravao da je virus vestacki?

Cak i smer u kojem idu stvari povezane sa njim dokazuju da se on zloupotrebljava da bi se uz pomoc njega ljudi porobili! Ovo je sve u cilju stvaranja novog svetskog poretka..

Isti Pfajzer su primili i monasi. Naravno da u vakcinama nema ništa tog tipa. Nisu oni ljudi to učinili iz neznanja već su ljudi itekako obavešteni..kao i papa. Na Svetoj Gori je počela da se širi pandemija i ljudi su videli da ne traba da se bespotrebno inate. Pokušaj spasenja života pa i putem vakcina jeste i poštovanje čovekovog žiota a ne prepuštanja da umre što je nehrišćanski, necivilizacijiski i gnusoba.

Ma sta se pocelo siriti? Gluposti! U jednoj Novosadskoj firmi (veliki kolektiv), radi moj prijatelj, svaki drugi radnik je oboleo, i eto jos niko nije umro..

To je dakle najobicnija prehlada (gripa) koja se cesto zamenjuje za Covid! I to je cinjenica!

Postoji pravi Covid, naravno, ali on je jako malo zastupljen!

I zato te price o rasprostranjenosti tog virusa i broja obolelih po svetu, nisu uopste tacne! Brojke se namestaju!

No, kažem suština TZ je koliko vidim: 1.Da negira kolektivnu odgovorost većine i da umiri savest; 2)da negira Biblijska proročanstva koja se ostavaruju pred našim očima; 3)da zbuni i daje lažnu nadu. Kasnije posledice takvih "verju" su katastrofalne.

Ma sta si zapeo za TZ, pa cela biblija je teorija zavere pobogu! Ljudi i treba da veruju u zaveru, i moraju da veriju kada vide da nesto ne stima. A ti samo trebas da ih usmeris u pravom smeru kao onaj koji je bolje obavesten! Ne negira zavera bibliju, ona je potvrdjuje!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A šta ti preduzimaš konkretno evo da pitam u pogledu korone? Imaš li nešto bolje? Koja je tvoja alternativa?
A zasto bi koristio vakcinu kad imas tabletu?

Koristi ivermektin ili neki slican lek dokazano stiti od korone i leci je. Tako da ti vakcina uopste i ne treba. To je rekao i Nestorovic, ako nama ne verujes veruj njemu.

Medjutim, uskoro neces moci da nabavis ivermektin u apoteci! A to je dokaz da ti ne zele dobro, tako su zabranili i hlorikin koji leci u 98% slucajeva!

Sad ti meni reci, zasto sankcionisu lekove koji nisu po njihovom protokolu lecenja i zasto toliko insistiraju na vakcini?

I onda ti nas nazivas "teoreticarima zavere"? Pa Jovane, ne postoji "teorija zavere", postoji samo "zavera"! A ti si kao i mnogi drugi neinformisan, pa zato ovako i pricas!

Naši lekari izginuše...imaj to na umu...imaj za njih razumevanje.
Lekari Izginuse? Daj Jovane, nemoj nas zasmejavati! Pa gurnu te u sobu, prispoje na respirator i puste te da crknes, bukvalno!

Nije tacno da su kapaciteti popunjeni, nista vise nego tokom pandemije obicne gripe, ista je situacija! I tada se koriste respiratori za obicnu gripu, i tada su kukali proteklih godina po novinama kako nemaju dovoljno respiratora zbog obicne gripe! To nisi znao?

Samo sto lekari danas NECE DA RADE!
A neko im je naredio da kukaju, drame i prave paniku! Svedoci smo da vozila hitne pomoci svaki dan pale rotaciona svetla i sirene da bi pravili paniku! Nikog ne voze, nego im je zapovedjeno da plase narod!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Tako je, nikakve koristi od izracunavanja datuma. Jer mi svaki dan treba da zivimo kao da nam je poslednji, i da uvek budemo spremni.
...
Dakle, svaki onaj koji ne sluzi Bogu 24 sata dnevno, svaki dan, taj nije njegov sluga. Ne mozes biti Bozji sluga ako 99% svog vremena posvetis sotoni (ispraznim stvarima) a samo 1% vremena posvetis Bogu. Takve Bog i ne poznaje, niti ih smatra svojim slugama!
...
Zato covek treba da upita samog sebe - koliko ja vremena posvecujem Bogu, a koliko vremena trosim na zabavu, na stvari ovoga sveta
...
Ne mozes Bogu sluziti polovicno..
...
Pozdrav.

Hvala, Mire. Stvarno si sve lijepo napisao da nemam što nadodati. Bog je tako veeelik i jedini dostojan da mu služimo čitav svoj život. Služiti Bogu znači živjeti u vjeri i ljubavi, imati smireno srce i izvršavati svoje svakodnevne dužnost kako najbolje znamo i možemo. A dat će Bog da svaki dan možemo sve više. Nitko ne zna što ga čeka u budućnosti i koliko mu je dana preostalo...stoga :
"Da te ljubim, Bože, na ovoj zemlji, imam samo danas."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, kako mozes da pricas da je ova bolest ispunjenje prorocanstva, kada je sasvim jasno svakome ko je proveravao da je virus vestacki?

Cak i smer u kojem idu stvari povezane sa njim dokazuju da se on zloupotrebljava da bi se uz pomoc njega ljudi porobili! Ovo je sve u cilju stvaranja novog svetskog poretka..

Vidi Mire, čak i da je veštački(ja sam gotovo siguran da je prirodni) meni jeste ispunjnje proroštva jer je ovo prvi zabeleženi globalni virus koji je napravio pandemiju. Isus kaže "pomori" a sada imamo pomor po svetu od ovog virsua. Zato smatram da je ovde otpočelo ispunjnje proroštva koje ovde ima globalno ispunjnje. Žao mi je što to mnogi hrišćani ne vide. Umesto da propovedaju evanđelje i da pokažu ispunjnje prorioštva šta radimo? Mi to negiramo..time zapravo nesvesno stavljamo se na stranu pogrešnu koja će negirati. Zato mislim ono što sam već rekao da ova TZ o negirajnu virusa i njegovog značaja jeste upravo negiranje ostvarenja proroštva.

A zasto bi koristio vakcinu kad imas tabletu?

Koristi ivermektin ili neki slican lek dokazano stiti od korone i leci je. Tako da ti vakcina uopste i ne treba. To je rekao i Nestorovic, ako nama ne verujes veruj njemu.

Mire, na žalost ni jedan lek kao ni vakcina nije 100% garancija. Zato postoji više mogućnosti..i ljude ne treba plašiti lekovima. Juče na jednom drugom mestu jedan adventista zapeo pa zapeo protiv svakog leka...ja mu navedem citat gde je Elen Vajt primila vakcinu u svoje vreme i išla na rengenske zrake. Jednostavno Mire moj, radimo pogrešno kada ljude plašimo. Vakcina svakako nije idealna ali i svaki lek koji koristimo je hemija i ima nusprodukte. Međutim, vakcina je u prednosti jer ojačava imunitet da se bolest ne dobije dok lek deluje tek kada se bolest dobije. Tu je prednost vakcine. Ali opet kažem neka svako bira šta želi više. Ako bi lek mogao imati isti i bolji efekat od vakcine svakako bih preporučio lek.

Lekari Izginuse? Daj Jovane, nemoj nas zasmejavati! Pa gurnu te u sobu, prispoje na respirator i puste te da crknes, bukvalno!

Nije Mire, tako...nije. Grešiš dušu. Lekari ne skidaju skafandere i nemaju svoj život zbog nas...nemojmo kao hrišćani ovakve stvari pričati. Em grešimo em imamo još veću obavezu da budemo podrška ljudima koji zaista su se odrekli svoga života nas radi. Nikako tako ne smemeo da rezonujemo. Nikako.

Samo sto lekari danas NECE DA RADE!
A neko im je naredio da kukaju, drame i prave paniku!

Mire, Mire..ovo je toliko netačno da ne znam šta da ti kažem. Nemoj dušu grešitim zamolio bih te.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako su gospodari svijeta mogli ušutkati predsjednika Amerike, Trumpa, što im je ušutkati tisuće znanstvenika koji im se suprotstave.

Ušutkali su oni ne samo Trumpa....

Kada je u pitanju volja za moć nakot (to im ime najbolje pristaje) ućutkavaće svakoga, svim sredstvima.

Danas je to Trump, bilo ko ko sumnja u medijsko korporativni narativ o Covid -19 kao nekakvoj Yersinia Pestis (iako svi podaci govore suprotno) koji eto u toj meri mutira da se svake sekunde pojavljuju novi simptomi, a mi da bi smo preživeli moramo prihvatiti "new normal" (brnjice, rukavice, distanciranje, vakcine), jučer je jer je izrazio sumnju u narativ o Kubi i Vijetnamu to bio jedini Katolik u Beloj Kući (Biden je sve samo ne Katolik) JFK.

I ne znaš koliko si u pravu. Doslovno svako ko je od posledica ovog virusa umro, bio je prikačen na respirator. Moj prijatelj, doslovno kao brat mi je, sveštenk, imao je Covid 19, i on i majka mu, eno ih živi i zdravi, ali na respiratore nisu išli.

Sve i da virus nije veštački, ne radi se o nečemu što je ispunjenje nekakvog proročanstva, nego o pokušaju, ljudskom pokušaju da se ljudskim sredstvima izazove Dies Irae.

Na pitanje kome to odgovara, odgovor je: Onima koji su time posednuti.

A to nisu ni Pravoslavni, ni Katolici, ni Monofiziti, nego upravo američki soj Sola Scriptura, licemeri koje zabole uvo za to što Hrišćane progone, zabole uvo za nemoral, sodomiju narkomaniju, za glad, nego im je pre svega stalo do toga da vladaju u ime svog "boga" koji im daruje moć.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Neko me je pitao šta je to Teorija Zavere. Evo pokušaću kratko o tome reći nešto. Teorija zavere je "lepa priča" sa puno povez ica koje izgledaju neupućenima veoma tačnim i intrigantnim(pre svega) ali se na kraju ispostavi netačnim. Eto to je TZ. Prvi teoretičar zavere je sam Sotona. On je izmislio slatkorečive priče o Bogu koje su ljude fascinirale ali ostaju laž. Prva TZ je još u raju kada je Sotona prišao Evo i rekao nešto što Bog nije tvrdio.

Tako dakle istinitost neke tvrdnje je bitna a sve ostalo su TZ. Ja pisah o psihološkom efektu TZ na ljude ali sada pomenuh neku opštu definiciju.

Moramo zato videti šta Biblija ima da nam kaže u vezi ovoga što se dešava. Ja lično verujem da Matej 24,7 jeste pravi odgovor.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag