Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo Jovan to nece priznati, on drzi stranu naucnicima, sto je jednako - sajentologija!
Ne nije sajentologija, no jednako je opasno.

U pitanju je scientolatrija (kojoj je većina adventista sklona - naime oni, najviše od svih revivalista, uz izuzetak Mormona koji su još i veći scientolatri, su najviše skloni "scientolatriji" - obožavanju "nauke", "naučnih metoda" .)

Uostalom otuda i ona njihova mantra o pozvavanju "karaktera Boga" ili manija osnivanja "univerziteta, instituta" ili idolatrija nauke.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire pitam te...koje studije pokazuju da je asfalt zaslužan za globalno zagrevanje u atmosferi. Možeš li mi navesti jedno.
I ja tebe pitam, koje studije pokazuju da postoji "globalno zagrevanje u africi"???

Kada na to pitanje odgovoris onda mozemo dalje pricati!

Tvoje pisanje je samo da kontriraš. To znam.

Kao i tvoje pisanje, samo teras kontru, umesto da proveris i lepo vidis da nijedno merenje, nijedna studija u africi ne pokazuje globalno zagrevanje!

To samo dokazuje da CO2 nije uzrok!

Za CO2 nije pretpostavka već jasne studije da ga ima sve više u atmosferi

Ako studije ne pokazuju da je u poslednjih 100 i vise godina u africi doslo do porasta temperature, onda tvoja teza o CO2 kao uzroku pada u vodu! A ni jedna studija niti merenje to ne dokazuje! Molim lepo!

Kada budes mogao da baratas podacima, onda se javi, a dotle je ovo tvoje samo "pretpostavka" a ne "naucna cinjenica"!

Takodje ne mozes oboriti cinjenicu da je ranije u periodu istorije planete u atmosferi bilo cak i vise CO2 nego danas, pa je temperatura na zemlji bila normalna, cak i hladnija.. Sto samo po sebi dokazuje da CO2 ne utice na zagrevanje!

To pitaj Mireta, što ga ima sve više

Odgovori ti meni zasto ga je u proslosti bilo vise nego danas a temperatura bila hladnija? Na to nemas odgovor, jer se predstavljas kao da poznajes materiju a ne znas nista!

Ja ne tvrdim da sam strucnjak, ali ako pogledamo podatke, ti i tvoji naucnici ne da niste u pravu, nego gadno "muljate" i lazete!

najviše skloni "scientolatriji" - obožavanju "nauke", "naučnih metoda" .

Vidim, sve same strucnjake traze, ali one koji im odgovaraju, a cim nesto ne odgovara njihovoj mantri, makar to bio i strucnjak koji tvrdi suprotno, onda se pozivaju na "vecinu"! Kao da je vecina u pravu! A onda bismo trebali i evoluciju da prihvatimo, jer vecina mora biti u pravu i to su "rekli strucnjaci"! Pa kad je tako, sto im ne verujemo i za evoluciju, kad imaju skole???

Tragikomicno je sto nijedan dokaz im ne ide u prilog! Afrika u poslednjih 100 i vise godina od kad se rade merenja ne belezi nikakva znacajnija temperaturna odatupanja i tamo nema "globalnog zagrevanja", to svedoci i Afrikanac s kojim sam licno razgovarao, on kaze da je tamo umereno toplo a ovo kod nas je kaze katastrofa da ni on ne moze da podnese.. Ej crnac kad ti to kaze, sta ti treba vise???

Jovan opet ne zna o temi dovoljno, ali tera kontru, i to ne mogu nikako da razumem..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I ja tebe pitam, koje studije pokazuju da postoji "globalno zagrevanje u africi"???

Kada na to pitanje odgovoris onda mozemo dalje pricati!

Prvo sam ja tebe pitao o studijama za beton. Nemaš ih..ok...tjasno je..niko do sada nije povezao beton i zagrevanje od relevantnih naučnika.

Kao drugo, već rekoh jednom..daj otvori temu o globalnom zagrevanju pa da pričamo. Ovako nije lepo da Zaokretu uništavamo temu o koroni.

Dakle...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Prvo sam ja tebe pitao o studijama za beton. Nemaš ih..ok...tjasno je..niko do sada nije povezao beton i zagrevanje od relevantnih naučnika.

Ko kaze da niko od strucnjaka do sada nije povezao beton i zagrevanje???

Ja nisam neozbiljan, da kao ti istracavam sa tvrdnjama koje nisam proverio! (dakle, ako nesto nisam proverio ja to i naznacim).

I ko malo dete se ponasas - "ja sam prvi rekao, puj pike sad ne vazi da ti odgovorim.."

Sto se tice betona, evo ti dokaz da on utice na zagrevanje, strucno i bez uvijanja:

Beogradska ostrva toplote - leti toplo, zimi još toplije

Ostrva toplote predstavljaju klimatski fenomen gde je temperatura vazduha u određenim delovima grada viša nego u okolini, manje urbanizovanoj ili prirodnoj sredini.

Urbano ostrvo toplote nastaje kao posledica izgradnje grada
i zagađenja, odnosno prisustva gasova i čestica koji zadržavaju toplotu", objašnjava za BBC na srpskom Vladan Ducić, redovni profesor Geografskog fakulteta u Beogradu.

Beograd je pun ovih ostrvaca, jedno od njih je u gradskom jezgru, na potezu Trg Republike -Terazije - Slavija.

Direktno su im suprotstavljeni Košutnjak, Banovo brdo i Topčider, delovi grada na kojima ostrva toplote praktično ne postoje „jer su ti delovi pod travnim i šumovitim pokrivačem".

Postoji nekoliko razloga za pojavu ovih ostrva - među njima su betonske građevine, kao i trotoari koji upijaju sunčevu svetlost i visoke zgrade koje blokiraju strujanje vetra.

„U centru je najintenzivnije jer je najviše izgrađen. Beton se leti više zagreva, dok je zimi zbog zagađenja slabije hlađenje, tako da je i zimi i leti toplije", objašnjava Ducić.

Toplotno ostrvo se više oseća zimi, nego leti. Takođe, izraženija su noću, nego danju.

Beograd - stepen topliji u poslednjem veku

Ducić je sa asistentom, danas profesorom Goranom Anđelkovićem početkom 2000-tih istraživao ostrva toplote u Beogradu od 1891. do 1990. godine.

Zapazili su da je Beograd topliji za oko jedan stepen Celzijusa nego pre 100 godina.

Do porasta temperature došlo je zbog „intenzivne izgradnje i razvoja Beograda", navodi Anđelković u radu.

Ovaj fenomen je posebno primećen posle Drugog svetskog rata usled „ekspanzije socijalističke privrede, nagle urbanizacije i industrijalizacije".

Na taj način, stvorena je podloga za dalji razvoj urbanih ostrva toplote, koji je i danas prisutan.

....

Izraženiji je u gradovima, nego u centrima koji „nisu ili su manje urbani. To je jedino bitno u celoj priči", naglašava profesor Ducić.

A sada ti meni dokazi, da je u africi u poslednjih 100 i vise godina od kada se vrse merenja doslo do porasta temperarure?

Dokazi taj tvoj CO2 u africi???

Kao drugo, već rekoh jednom..daj otvori temu o globalnom zagrevanju pa da pričamo. Ovako nije lepo da Zaokretu uništavamo temu o koroni.

Dakle...

Ova tema je i onako unistena glupostima, jer ne zelite da ukljucite mozak.. Cekam odgovor..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hajde otvori temu..nije ova tema niti može propasti...ovde ima odličnih tekstova ali o Koroni. A ne o glebalnom zagreanju. I za Afriku itekako nije tačno ono što tvrdiš ali otovri temu..pa ćemo tamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag