Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Povecana vlaga nastaje isparavanjem i nicim drugim, od usijanog betona sve se zagreva i isparava voda..

Kazes ne utice beton na okolinu, pa pogledaj saharu, sta je u njenoj okolini? Zar pustinja ne utice i na siru okolinu?

Da ali samo na području Sahare. Inače bi i Sahara uticala na globalno zagrevanje :). A ne utiče. Tako isto ni beton ne utiče. Već CO2.

Mire, mnogo veruješ nekim tako koji se pojave niotkuda, nikada čuo za njih, izbece neki klip, vau...nešto kažu i sad su oni sve i sja. Pa ne ide to tako. Naučna istraživanja se rade već decenijama i prate se parametri. A ne neki sa klipa koji se pojavio niotkuda, otišao čovek na selo, tamo kaže hladno veče i vau...sada je otkrio Ameriku i "pokazao" kako nema zagrevanja. Vau.. povezao stvari koje nisu povezne ni sa čim.

Mire, ozbiljniji si.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da ali samo na području Sahare. Inače bi i Sahara uticala na globalno zagrevanje :). A ne utiče. Tako isto ni beton ne utiče. Već CO2.

Jovane, da li ti razmisljas uopste?

Koliko jedan grad zahvata povrsinski kilometara? A koliko gradova su jedan do drugih, koliko asfalta ih povezuje?

Naravno da je zagrevanje na tom podrucju gde je pustinja najvece, ali trpi okolina od vazduha koji se krece, pogledaj mapu, jesi li je ikada otvorio?

Znaci celo to podrucje okolo je ugrozeno i proteze se kilometrima.. To naravno zavisi od vetrova.. Samo Izrael neka ti bude primer, on je pustinja teska, mora da se navodnjava, nista ne raste, upravo zbog toga sto je blizu njega pustinja!

Libija, Egipat, Sudan, Chad, Irak, Iran, Pakistan, Avganistan.. Tacno vidis da zbog kretanja vetrova sve te oblasti trpe..

Ako to prenesemo na gradove, i zbog povecane izgradnje, betonskih povrsina, u evropi imamo istu situaciju i sirom sveta, zbog kretanja vetrova.. Jer se proteklih godina nenormalno izgradilo.. I nista nije uradjeno da se odrzi balans izmedju prirode i izgradjenih povrsina.. Moderni gradovi su betonske pustinje!

To sa CO2 nema nikakve veze!

A ti veruj naucnicima! Koji na tvoju zalost nisu to ni tvrdili u pocetku, to je obican mit! Fabrikacija, kao i sve drugo!

Mire, mnogo veruješ nekim tako koji se pojave niotkuda, nikada čuo za njih, izbece neki klip, vau...nešto kažu i sad su oni sve i sja

Coveka poznajem odavno, covek je bar posten, posteniji ne moze ni biti.. A ti veruj tamo nekim naucnicima koje nisi ni upoznao..

Osim toga, znam i ljude koji zive dole po Srbiji, nema nikakvog zagrevanja, nicega, nemaju ni klimu u kuci, zive normalno kao i pre sto godina!

Zasto ne bih verovao tim ljudima koji svedoce? Nego cu da verujem tamo nekim naucnicima sa diplomom, koja je opet pod znakom pitanja!

Naučna istraživanja se rade već decenijama i prate se parametri

I u africi se prate parametri.. Pa tamo podaci ne dokazuju "globalno zagrevanje". Toliko o tvojim "istrazivanjima"!!!

A ne neki sa klipa koji se pojavio niotkuda, otišao čovek na selo, tamo kaže hladno veče i vau...sada je otkrio Ameriku i "pokazao" kako nema zagrevanja.

Nije tamo samo vece hladno, vec je i dan normalne temperature!

Za vece ti on govori, zato sto se u gradovima ne spusta temperatura ni tokom noci, ostaje uvek ista! A to valjda treba da ti bude dovoljan pokazatelj sta se desava i sta je razlog "zagrevanja" u gradovima!

Znaci nikakve to veze nema sa CO2, vec sa asfaltom i betonom, koji i nakon zalaska sunca isijava toplotu i dalje, a ti si onda kao u pecnici!

U gradu se znojis, goris, peces se, a toga nema u sumi, na selu i daleko u prirodi!

Ako te bas interesuje, ja sam razgovarao sa afrikancem (crncem) licno, koji dobro zna srpski, i on mi kaze: "u africi je jako toplo, ali ovako kao kod vas nije. Ovo je strasno!"

Pa sad ti veruj tamo nekim naucnicima!
Ja stojim a crnac do mene se znoji, mokro mu celo i majca! D'umre, a u africi nije tako...

sada je otkrio Ameriku i "pokazao" kako nema zagrevanja. Vau.. povezao stvari koje nisu povezne ni sa čim.

Ja cu samo reci - "WAU" na tvoju neozbiljnost i ignoranciju!

Ti meni govoris da sam ja neozbiljan sto verujem svedocima, sto sam i sam iskusio kada odem dole, da je dole normalna temperarura, i sto sam mozes proveriti..

A ti si eto ozbiljan, jer verujes nacunicima sa diplomom, koje ni ne poznajes niti si ih video, niti znas ko ih placa da bulazne.

Zaista "WAU"..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, koje studije pokazuju efekat globalnog zagrevanja od asfalta? Evo da nepričamo pamet i da me ne shvatiš pogrešno.
Navedi koje su to studije?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Priča oko globalnog zagrevanja od asfalta nema nikakvog utemeljenja u nauci, a i svako može videti na dostupnim primerima da to nije tako. Toplota sa asfalta može zagrejati samo na niskom području grada, ne može otići kilometrima u atmosferu. Kao drugo, gradovi beleže porast temperature i zimi. Ako je zima toplija to nema veze sa asfaltom. Treće, globalno povećanje temperature je i na antarktiku-nestanak glečera. Tamo nema asfalta. I može još mnogo primera se navesti koji jasno ukazuju da asfalt ne utiče na globalno zagrevanje.

No, to je ono na prvu što se vidi. Naučne studije takođe ne postoje za takvu tvrdnju o zagrevanju od asfalta.

Valda smo dovoljno svesni da vidimo šta je pretpostavka a šta ima više naučnih i smislenih dokaza.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Priča oko globalnog zagrevanja od asfalta nema nikakvog utemeljenja u nauci, a i svako može videti na dostupnim primerima da to nije tako.

No, to je ono na prvu što se vidi. Naučne studije takođe ne postoje za takvu tvrdnju o zagrevanju od asfalta.

Valda smo dovoljno svesni da vidimo šta je pretpostavka a šta ima više naučnih i smislenih dokaza.

Tvoje pisanje ovdje pokazuje da ti zapravo pojma nemaš niti što je CO2, što i tko ga stvara, što i tko ga troši, što ga povećava a što ga smanjuje. Tvoj nivo znanja jednak je nivou one bolesne curice Tunberg.

Krivci za povećanje CO2 nisu brojni Afrikanci koji izdišu CO2, nego protestantsko-ateistički bogataši koji se voze autima koji troše 50 l/100 km, a mnogi i avionima, i koji godišnje mijenjaju sav namještaj u svojim domovima, što zahtjeva "pokolj šuma" koje bi inače anulirale višak CO2 u atmosferi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sve studije. Više asfalta = više automobila = više stakleničkih plinova = ;)

Ujedno, sve studije dokazuju i to da je ekologija i čitav "eco" pokret, parareligijski kult.

Tvoje pisanje ovdje pokazuje da ti zapravo pojma nemaš niti što je CO2, što i tko ga stvara, što i tko ga troši, što ga povećava a što ga smanjuje. Tvoj nivo jednak je nivou one bolesne curice Tunberg.

Nije to ni čudo, kada se radi o kontra znanju.

Krivci za povećanje CO2 nisu brojni Afrikanci koji izdišu CO2, nego protestantsko-ateistički bogataši koji se voze autima koji troše 50 l/100 km, a mnogi i avionima, i koji godišnje mijenjaju sav namještaj u svojim domovima, što zahtjeva "pokolj šuma" koje bi inače anulirale višak CO2 u atmosferi.

Ah, opet bajke o afrikancima kao krivcima za CO2,

Kisik (Oxygen) dolazi u najvećoj količini iz oceana, a isti se zagađuju bacanjem gigatona smeća (plastike). Šume se seku ne da bi se pravili pašnjaci, nego da bi se na njihovom mestu zidale moderne piramide (neboderi), posečeno drveće se koristi za namještaj za prebogate anglosaksonske protestantske bogatune...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, koje studije pokazuju efekat globalnog zagrevanja od asfalta? Evo da nepričamo pamet i da me ne shvatiš pogrešno.
Navedi koje su to studije?
Katastrofa!

Ne trebaju ti nikakve studije da bi dokazao da asfalt upija toplotu i emituje je tokom celog dana. To isto radi i kamen! To je nesto sto je ocigledno i svakom poznato, buduci da pesak isto to radi, a glavni sastav betona kamena i asfalta je pesak!

Dokazi ti meni koje to studije pokazuju globalno zagrevanje u africi? Daj mi te studije?

Ako u africi nema globalnog zagrevanja (a nema ga prema podacima), onda su i tvoje pretpostavke i studije sa CO2 pogresne! Jer efekat "globalnog zagrevanja" podrazumeva ujednaceno zagrevanje cele planete!

Ako to nemas u africi dakle (a nemas), sve je laz! I to nas onda vodi na pocetak, sto znaci da ne mozes ti svoju teoriju o CO2 smatrati jedinom validnom!

a i svako može videti na dostupnim primerima da to nije tako

Po kojim to primerima mozes videti da asfalt ne zraci toplotu tokom celog dana, leba ti?

Toplota sa asfalta može zagrejati samo na niskom području grada, ne može otići kilometrima u atmosferu

Ovo je smesno!

Sta se desava u kuci kad ukljucis podno grejanje? Zagreje ti citavu kucu ili ne? Zraci li toplota uvis ili ne? Osnovni zakon fizike govori da se toplota ne zadrzava pri dnu, vec uvek ide na gore! Naravno da zagreva atmosferu! Uvek su gornji delovi prostorije topliji od donjih! Isto se desava i sa zemljom!

Ti ni fiziku izgleda ne znas, pa kako onda s tobom pricati?

Kao drugo, gradovi beleže porast temperature i zimi.

To opet nije nista cudno, s obzirom da asfalt zadrzava toplotu, a sunce zagreva podjednako i zimi i leti.. I sneg se brze topi ili se ne zadrzava dugo..

Naravno temperature su nize zimi..

Treće, globalno povećanje temperature je i na antarktiku-nestanak glečera.

Za nestanak glecera moze biti razlog i asfalt i beton , ali prema podacima gleceri se ne tope, cak belezimo i njihovo obnavljanje u skorije vreme.. Tako da ti ta teorija ima veliku manu!

Tamo nema asfalta

Dovoljno je da se toplota dize u vazduh zbog asfalta, prirodno je prema zakonima fizike da sva toplota ide na gore, ona se ne zadrzava pri dnu!

može još mnogo primera se navesti koji jasno ukazuju da asfalt ne utiče na globalno zagrevanje.

Kojih to leba ti? Dokazi?

Naučne studije takođe ne postoje za takvu tvrdnju o zagrevanju od asfalta.

Naucne studije ne pokazuju ni da globalno zagrevanje u africi postoji...

Ako za globalno zagrevanje u africi ne postoje validni dolazi onda je i ovo vase o CO2 samo "pretpostavka"!

Prema tome, ne mozemo odbaciti druge mogucnosti, bez obzira sto se ti uzdas samo u neke "studije".. A i te studije da asfalt utice i to cu ti naci..

Tvoje pisanje ovdje pokazuje da ti zapravo pojma nemaš niti što je CO2, što i tko ga stvara, što i tko ga troši, što ga povećava a što ga smanjuje. Tvoj nivo znanja jednak je nivou one bolesne curice Tunberg.

Krivci za povećanje CO2 nisu brojni Afrikanci koji izdišu CO2, nego protestantsko-ateistički bogataši koji se voze autima koji troše 50 l/100 km, a mnogi i avionima, i koji godišnje mijenjaju sav namještaj u svojim domovima, što zahtjeva "pokolj šuma

Upravo tako!

Tragikomicno je kada npr. zarad smanjenja emisije CO2 zahtevaju led sijalice, a za proizvodnju istih je potrebno mnogo vise energije nego za proizvodnju obicnih! Ili kada zahtevaju da se ne koriste dezedoransi koji u sebi imaju CO2 kao da su oni zasluzni za povecanje istog u atmosferi.. To samo budale mogu da poveruju.. A prica kako su jadni afrikanci zasluzni za povecanje CO2 jer disu vazduh, to je toliko idiotski i morbitno da ne kazem "rasisticki", da ja stvarno nemam reci!

Kisik (Oxygen) dolazi u najvećoj količini iz oceana

I CO2 dolazi iz okeana.. Njega ima jedva 1% u atmosferi a covek doprinosi jedan milioniti deo od tog 1%. Idiotizam je verovati da je on uzrok zagrevanja, buduci da ga je u proslosti bilo cak i vise nego danas (to Jovanove studije pokazuju), pa opet nismo imali "globalno zagrevanje" - znaci razlog je nesto drugo! Samo Jovan to nece priznati, on drzi stranu naucnicima, sto je jednako - sajentologija!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Tvoje pisanje je samo da kontriraš. To znam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire pitam te...koje studije pokazuju da je asfalt zaslužan za globalno zagrevanje u atmosferi. Možeš li mi navesti jedno.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag