Da ali samo na području Sahare. Inače bi i Sahara uticala na globalno zagrevanje
. A ne utiče. Tako isto ni beton ne utiče. Već CO2.
Jovane, da li ti razmisljas uopste?
Koliko jedan grad zahvata povrsinski kilometara? A koliko gradova su jedan do drugih, koliko asfalta ih povezuje?
Naravno da je zagrevanje na tom podrucju gde je pustinja najvece, ali trpi okolina od vazduha koji se krece, pogledaj mapu, jesi li je ikada otvorio?
Znaci celo to podrucje okolo je ugrozeno i proteze se kilometrima.. To naravno zavisi od vetrova.. Samo Izrael neka ti bude primer, on je pustinja teska, mora da se navodnjava, nista ne raste, upravo zbog toga sto je blizu njega pustinja!
Libija, Egipat, Sudan, Chad, Irak, Iran, Pakistan, Avganistan.. Tacno vidis da zbog kretanja vetrova sve te oblasti trpe..
Ako to prenesemo na gradove, i zbog povecane izgradnje, betonskih povrsina, u evropi imamo istu situaciju i sirom sveta, zbog kretanja vetrova.. Jer se proteklih godina nenormalno izgradilo.. I nista nije uradjeno da se odrzi balans izmedju prirode i izgradjenih povrsina.. Moderni gradovi su betonske pustinje!
To sa CO2 nema nikakve veze!
A ti veruj naucnicima! Koji na tvoju zalost nisu to ni tvrdili u pocetku, to je obican mit! Fabrikacija, kao i sve drugo!
Mire, mnogo veruješ nekim tako koji se pojave niotkuda, nikada čuo za njih, izbece neki klip, vau...nešto kažu i sad su oni sve i sja
Coveka poznajem odavno, covek je bar posten, posteniji ne moze ni biti.. A ti veruj tamo nekim naucnicima koje nisi ni upoznao..
Osim toga, znam i ljude koji zive dole po Srbiji, nema nikakvog zagrevanja, nicega, nemaju ni klimu u kuci, zive normalno kao i pre sto godina!
Zasto ne bih verovao tim ljudima koji svedoce? Nego cu da verujem tamo nekim naucnicima sa diplomom, koja je opet pod znakom pitanja!
Naučna istraživanja se rade već decenijama i prate se parametri
I u africi se prate parametri.. Pa tamo podaci ne dokazuju "globalno zagrevanje". Toliko o tvojim "istrazivanjima"!!!
A ne neki sa klipa koji se pojavio niotkuda, otišao čovek na selo, tamo kaže hladno veče i vau...sada je otkrio Ameriku i "pokazao" kako nema zagrevanja.
Nije tamo samo vece hladno, vec je i dan normalne temperature!
Za vece ti on govori, zato sto se u gradovima ne spusta temperatura ni tokom noci, ostaje uvek ista! A to valjda treba da ti bude dovoljan pokazatelj sta se desava i sta je razlog "zagrevanja" u gradovima!
Znaci nikakve to veze nema sa CO2, vec sa asfaltom i betonom, koji i nakon zalaska sunca isijava toplotu i dalje, a ti si onda kao u pecnici!
U gradu se znojis, goris, peces se, a toga nema u sumi, na selu i daleko u prirodi!
Ako te bas interesuje, ja sam razgovarao sa afrikancem (crncem) licno, koji dobro zna srpski, i on mi kaze:
"u africi je jako toplo, ali ovako kao kod vas nije. Ovo je strasno!"
Pa sad ti veruj tamo nekim naucnicima!
Ja stojim a crnac do mene se znoji, mokro mu celo i majca! D'umre, a u africi nije tako...
sada je otkrio Ameriku i "pokazao" kako nema zagrevanja. Vau.. povezao stvari koje nisu povezne ni sa čim.
Ja cu samo reci - "WAU" na tvoju neozbiljnost i ignoranciju!
Ti meni govoris da sam ja neozbiljan sto verujem svedocima, sto sam i sam iskusio kada odem dole, da je dole normalna temperarura, i sto sam mozes proveriti..
A ti si eto ozbiljan, jer verujes nacunicima sa diplomom, koje ni ne poznajes niti si ih video, niti znas ko ih placa da bulazne.
Zaista "WAU"..