Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mire, mislim da nije upravu. Da je tako(da od betona zavisi globalno zagrevanje) to ne bi uticalo na zime da budu toplije i ne bi na antarktiku temperatura bila viša.Za Jovana..
Iskustvo coveka koji je iz grada pobegao na selo. Nalazi se izmedju dve sume..
Kaze covek hladno mu u ovim tkz. paklenim danima, on u 11h ujutru mora duks da obuce koliko je hladno, a mi se hladimo klimom!
Kakvo globalno zagrevanje.. Sve je laz!
Ja sam jos ranije tvrdio da je osnovni razlog zagrevanja beton i asfalt koji isijava toplotu jer mu je osnovni sastav pesak (svi znamo kako pesak pece dok hodamo na plazi), i to ovaj covek sada i potvrdjuje.. Ta akumulirana toplota nema gde da ode, prirodno je da je zemlja upije, ali ne moze da upije, jer je sve beton! Nedostatak suma i velika kolicina betona uticu na preterano zagrevanje..
Znamo kako je u pustinjama, i kolika je tamo temperatura.. A gradovi su moderne pustinje!
Evo Jovane, pa uzivaj:
Za Jovana..
Iskustvo coveka koji je iz grada pobegao na selo. Nalazi se izmedju dve sume..
Kaze covek hladno mu u ovim tkz. paklenim danima, on u 11h ujutru mora duks da obuce koliko je hladno, a mi se hladimo klimom!
Kakvo globalno zagrevanje.. Sve je laz!
Ja sam jos ranije tvrdio da je osnovni razlog zagrevanja beton i asfalt koji isijava toplotu jer mu je osnovni sastav pesak (svi znamo kako pesak pece dok hodamo na plazi), i to ovaj covek sada i potvrdjuje.. Ta akumulirana toplota nema gde da ode, prirodno je da je zemlja upije, ali ne moze da upije, jer je sve beton! Nedostatak suma i velika kolicina betona uticu na preterano zagrevanje..
Znamo kako je u pustinjama, i kolika je tamo temperatura.. A gradovi su moderne pustinje!
Evo Jovane, pa uzivaj:
Mire, mislim da nije upravu. Da je tako(da od betona zavisi globalno zagrevanje) to ne bi uticalo na zime da budu toplije i ne bi na antarktiku temperatura bila viša.
Ovde se ipak radi o globalnom kontinuiranim zagrevanju, koje je vezano za atmosferska dešavanja, iznad zemlje tj. CO2 i druga zagađenja
Pogledaj šta se dešava u Nemačkoj i Holandiji. Upravo jedan od efekata globalnog zagrevanja je povećana vlaga koja uzrokuje upravo veće vremenske nepogode u raznim delovima sveta. To je u skladu sa efektom zagrevanja..povećana vlaga, a ona izaziva jače ciklone.
Nedostatak šuma utiče na globalno zagrevanje, to je upravu, samo je promašio u zaključku. Seča šuma potpomaže opstanku CO2 u atmosferi, jer nema šuma da ga upiju, i on tako opstaje u većim količinama nego što bi se desilo da te šume nisu posečene. Zato je seča šuma pogubna po klimu i utiče na globalno zagrevanje.
Nauka? Modernizam? Armagedon....
Daleko je to od toga, ali i neverovatno blizu.
Pogledajte prilog 143493