Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Utrecht: Na festival nisu mogli bez COVID-potvrde ili testa, 10 dana kasnije gotovo 1000 zaraženih​

Verknipt Festival u Utrechtu, koji se održao između 3. i 5. srpnja, pretvorio su u novo žarište koronavirusa. Posjetitelji su za ulazak na festival morali priložiti potvrdu o cijepljenju, preboljenju koronavirusa ili negativni test.

Desetak dana kasnije ispostavilo se da se unatoč poduzetim mjerama gotovo tisuću posjetitelja festivala zarazilo koronavirusom. Radi se o oko pet posto od ukupnog broja posjetitelja dvodnevnog događaja, piše Spiegel.
---------------------------
Traži se dežurni fejk-čeker na forumu, da se hitno javi i razjasni ovo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Veliko širenje zaraze na britanskom nosaču aviona: Posada dva puta cijepljena

Više od stotinu članova posade nosača aviona i popratne flote britanske mornarice zaraženo je koronavirusom nakon kratkog odsjedanja u južnociparskoj luci Limassol, javlja Anadolu Agency (AA).

List “Sun“ piše da je prvi slučaj zaraze na najvećem brodu britanske mornarice “HMS Queen Elizabeth“ potvrđen 4. srpnja.

Naša posada je dvostruko cijepljena, tako da će vam biti drago znati da nema nikakvih ozbiljnih posljedica ni kod jednog zaraženog člana i mi ćemo riješiti ovu situaciju“, rekao je britanski ministar odbrane Ben Wallace,
-------------------
A šta kažu dežurni fejk-čekeri, je li cjepivo bilo pokvareno? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da se nisu cepili imali bi sada mrtve a ne samo zaražene.

Niko nije nikada tvrdio da vakcina neće dozvoliti zaražavanje. Može se zaraziti(naravno manje nego bez vakcine) ali je smrtnost drastično smanjena jer je organizam spreman na ovaj izazov.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne znam da li je neko namontirao ovaj crtani, vredi proveriti, ali ako nije...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za Jovana..

Iskustvo coveka koji je iz grada pobegao na selo. Nalazi se izmedju dve sume..

Kaze covek hladno mu u ovim tkz. paklenim danima, on u 11h ujutru mora duks da obuce koliko je hladno, a mi se hladimo klimom!

Kakvo globalno zagrevanje.. Sve je laz!

Ja sam jos ranije tvrdio da je osnovni razlog zagrevanja beton i asfalt koji isijava toplotu jer mu je osnovni sastav pesak (svi znamo kako pesak pece dok hodamo na plazi), i to ovaj covek sada i potvrdjuje.. Ta akumulirana toplota nema gde da ode, prirodno je da je zemlja upije, ali ne moze da upije, jer je sve beton! Nedostatak suma i velika kolicina betona uticu na preterano zagrevanje..

Znamo kako je u pustinjama, i kolika je tamo temperatura.. A gradovi su moderne pustinje!

Evo Jovane, pa uzivaj:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za Jovana..

Kaze covek hladno mu u ovim tkz. paklenim danima, on u 11h ujutru mora duks da obuce koliko je hladno, a mi se hladimo klimom!

Ja sam jos ranije tvrdio da je osnovni razlog zagrevanja beton i asfalt koji isijava toplotu jer mu je osnovni sastav pesak (svi znamo kako pesak pece dok hodamo na plazi), i to ovaj covek sada i potvrdjuje.. Ta akumulirana toplota nema gde da ode, prirodno je da je zemlja upije, ali ne moze da upije, jer je sve beton! Nedostatak suma i velika kolicina betona uticu na preterano zagrevanje..

Znamo kako je u pustinjama, i kolika je tamo temperatura.. A gradovi su moderne pustinje!

Evo Jovane, pa uzivaj:

Mire, mislim da nije upravu. Da je tako(da od betona zavisi globalno zagrevanje) to ne bi uticalo na zime da budu toplije i ne bi na antarktiku temperatura bila viša.

Ovde se ipak radi o globalnom kontinuiranim zagrevanju, koje je vezano za atmosferska dešavanja, iznad zemlje tj. CO2 i druga zagađenja.

Pogledaj šta se dešava u Nemačkoj i Holandiji. Upravo jedan od efekata globalnog zagrevanja je povećana vlaga koja uzrokuje upravo veće vremenske nepogode u raznim delovima sveta. To je u skladu sa efektom zagrevanja..povećana vlaga, a ona izaziva jače ciklone.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nedostatak šuma utiče na globalno zagrevanje, to je upravu, samo je promašio u zaključku. Seča šuma potpomaže opstanku CO2 u atmosferi, jer nema šuma da ga upiju, i on tako opstaje u većim količinama nego što bi se desilo da te šume nisu posečene. Zato je seča šuma pogubna po klimu i utiče na globalno zagrevanje.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Za Jovana..

Evo Jovane, pa uzivaj:

Nauka? Modernizam? Armagedon....

Daleko je to od toga, ali i neverovatno blizu.

216026625_4308493055868347_5738298146610977181_n.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, mislim da nije upravu. Da je tako(da od betona zavisi globalno zagrevanje) to ne bi uticalo na zime da budu toplije i ne bi na antarktiku temperatura bila viša.

Itekako bi uticalo, jer se topao vazduh siri na okolinu! Zar pustinje ne uticu na okolinu? Sta je moderni grad nego betonska pustinja?

A to u vezi antarktika, ko ima pristup? To niko ne moze ni da dokaze, cak prema nekim podacima gleceri se povecavaju umesto da se smanjuju!

To su gluposti!

Ovde se ipak radi o globalnom kontinuiranim zagrevanju, koje je vezano za atmosferska dešavanja, iznad zemlje tj. CO2 i druga zagađenja

To su Jovane teske gluposti!

Da je tako onda bi i u selu kod rudnika bila neizdrzljiva toplota, svuda bi bila ista temperatura! (jer globalno zagrevanje to uzrokuje). Ali vidimo da nije tako, jer nesto apsorbuje tu toplotu.. To nesto je suma, i tlo koje upija toplotu..

Dao sam ti primer afrike, merenja u toj zemlji svih ovih godina od od pocetka kad je merenje temperature pocelo, ne dokazuju nikakva odstupanja, niti globalno zagrevanje! Afrika bi trebala da GORI!

Po selima, pitaj koga god hoces (malo daljim selima) da li koriste klimu i da li im je toplo..

Pogledaj šta se dešava u Nemačkoj i Holandiji. Upravo jedan od efekata globalnog zagrevanja je povećana vlaga koja uzrokuje upravo veće vremenske nepogode u raznim delovima sveta. To je u skladu sa efektom zagrevanja..povećana vlaga, a ona izaziva jače ciklone.

Povecana vlaga nastaje isparavanjem i nicim drugim, od usijanog betona sve se zagreva i isparava voda..

Ti kazes da ne utice beton na okolinu, pa pogledaj saharu, sta je u njenoj okolini? Zar pustinja ne utice i na siru okolinu?

A to topljenje glecera, to su gluposti! To niko ne moze ni da dokaze, ti gleceri se cak sada i povecavaju..

Nedostatak šuma utiče na globalno zagrevanje, to je upravu, samo je promašio u zaključku. Seča šuma potpomaže opstanku CO2 u atmosferi, jer nema šuma da ga upiju, i on tako opstaje u većim količinama nego što bi se desilo da te šume nisu posečene. Zato je seča šuma pogubna po klimu i utiče na globalno zagrevanje.

To je tacno, ali i ovo drugo je tacno, da su moderni gradovi savremene pustinje, koje isijavaju toplotu!

Koncentracija CO2 nema puno uticaja na temperaturu, jer njena koncentracija u atmosferi je toliko mala da nije ni 1%, a covek doprinosi milioniti deo od toga!

Vise doprinose okeani isparavanjem..

Zato su to teske gluposti!

Ako ne verujes idi malo vise pa citaj. Ja sam siguran da ovo nikakve veze nema sa CO2 apsolutno! Jer u proslosti su koncentracije CO2 bile cak i vise nego danasnje, pa nije bilo globalnog zagrevanja, naprotiv klima je bila hladna!

PS. eno na kongresu SPS-a stadion pun ljudi i niko ne nosi masku. Sada vec najavljuju povecanje broja obolelih za 3 sedmice ce biti haos! A sto ih sad lepo ne pohapse sve i ne naplate im kazne??? Nece naravno, oni su vlast!

To samo pokazuje licmerje, i da je korona "obicna fabrikacija"!

Nauka? Modernizam? Armagedon....

Daleko je to od toga, ali i neverovatno blizu.

Pogledajte prilog 143493

Slepo verovanje nauci jeste..

Znas li sta je tragikomicno?

Da od svih ovih naucnika koji su navodno potpisali peticiju u kojoj apeluju da se nesto uradi povodom globalnog zagrevanja i emisije CO2 vecina taj dokument nije ni videla u konacnoj formi.. Posle su se neki od njih zalili sto falsifikuju njihove reci u dokumentu, i tvrdili da oni takvo nesto nisu ni izjavili, da su njihove reci izmenjene kasnije, samo dzabe, jer oni taj papir nece da povuku.. Taj papir i dalje vredi kao osnov na kojem se ova lazna prica zasniva!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag