Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sta si ti severac? :)

Nema to veze sa mentalitetom, a vecina adventista podrzava ono sto on prica, takodje ga podrzava i crkva! U suprotnom bi bio ukoren za ovo sto prica!

Nema potrebe da za to bude ukoren jer to nije teologija. To ej lični stav kao i u Pravoslavlju i Katoličanstvu. Ne može biti neko ukoren zbog uverenja o vakcinama :).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali vecinski stav pravoslavnih vernika je protiv vakcinacije! Gleda se sta vecina vernika smatra ispravnim..

Sveštenistvo je bolje upućeno od običnog vernika..a da ne govorimo na vrhu crkve. Monasi koji žive izuzetno zdravim načinom života priamju vakcinu jer znaju da samo zdrav način života nije dovoljan.

Bas si ti ekspert za jezuitski red pa znas za sta se zalazu?

Opet gleda se sta narod smatra ispravnim, posto zvanicnog stava crkve nema!

Jezuiti su najobrazovaniji crkveni sloj društva i verovao ili ne ja ih smatram dobro upućenim. Recimo Entoni Fauči je jezuitski đak a vi ga mrzite toliko. Ja samo iznosim čienjicu da ljudi znaju..niti ih hvalim niti kudim ali ipak znaju bolje a sam papa je jezuit i zna činjenice.

Nema zvanicnog stava ni pravoslavne, ni katolicke a ni adventisticka nije iznela stav po ovom pitanju!

Naravo da nema jer to nije domen teologije. Ali rekoh..oni što su bolje upućeni od običnog naroda većinski podržavaju vakcinaciju te ne vide u njoj ništa loše..zapravo slažu se sa naukom koja je i u ovom slučaju na ispravnim temeljima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije adv. crkva protiv vakcina, ona je za "slobodan izbor"! Ali je vecinski stav da je ova pandemija nastala vestackim putem!

Ti ni jedno ni drugo ne verujes!

Naravno, zato što je i jedno i drugo izmišljotina..posebno ovo oko vakcina. Kažem u adventizmu Elen Vajt je govorila afirmativno o vakcinama pored "narodnog" mišljenja i skepsi u samom adventizmu. Zato je i morala iznese zvaničan stav. Samo tadašnje vakcine su bile mnogo primitivnije od sadašnjih i sa većim nuspojavama. No, duga priča. Vreme je leći.

Mire, pozdravljam te i laku noć.

Naravno, ne shvati da sam promenio stav prema tebi, znam da pišeš kono što iskreno misliš i svakako nemoramo imati iste stavove ali se razumimo u različitosti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sveštenistvo je bolje upućeno od običnog vernika..a da ne govorimo na vrhu crkve. Monasi koji žive izuzetno zdravim načinom života priamju vakcinu jer znaju da samo zdrav način života nije dovoljan.
Sta ti pises, pa katastrofa. Svestenstvo je bolje upuceno? :) Niko nije upucen bez stava crkve!

Ja nisam govorio o vakcinama, nego protiv "ugrozavanja slobodnog izbora"! I price da je ova bolest "prirodna"!

Ni moja ni vasa crkva, ni jedna druga.. nije iznela stav o uzroku ove bolesti!

Jezuiti su najobrazovaniji crkveni sloj društva i verovao ili ne ja ih smatram dobro upućenim.
Ovo sto ti pises je jako smesno :)

Nema potrebe da za to bude ukoren jer to nije teologija. To ej lični stav kao i u Pravoslavlju i Katoličanstvu. Ne može biti neko ukoren zbog uverenja o vakcinama :).

Kako ne treba da bude ukoren, kad je on po tebi "teoreticar zavere", ti si rekao da nas ova prica sramoti?

Pa ako nas ova prica sramoti, neko bi do sada vec trebalo da reaguje!

Naravo da nema jer to nije domen teologije.
Jeste ova prica domen teologije! Ti si i sam to potvrdio govoreci da mi bibliju tumacimo na pogresan nacin, i da na taj nacin sramotimo Hriscanstvo!

Ti si zato ponudio svoje alternativno tumacenje, gde nema zavere, nema vestacki izazvane pandemije od strane sotone i njegovih sluga. Bolest je nastala prirodnim putem! Vakcine nisu uvod u novi svetski poredak i stroziju kontrolu kretanja ljudi koja za cilj ima privikavanje mase na novo normlano i buduci zig zveri. Mere su uvedene da bi se zaustavila bolest, prisiljvanje na vakcinaciju je takodje pozitivno jer sprecava bolest, zabrana kretanja je pozitivna jer sprecava bolest. A Bill Gates je andjeo koji je sisao sa neba da nam ponudi spasonosni lek koji nas sve spasava od smrti!

Dakle, itekako sve ovo ima veze sa teologijom, a tvoja prica nema bas nikakvog smisla..

Mire, pozdravljam te i laku noć.
Laku noc..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti si i sam to potvrdio govoreci da mi bibliju tumacimo na pogresan nacin, i da na taj nacin sramotimo Hriscanstvo!

Čitajući brate tvoje postove na ovoj temi, videh da pokušavaš da urazumiš nerazumne i tvrdoglave. No ne ide ti. Pre svega jer polaziš od pretpostavke da su ovi s foruma nekakvi lažni adventisti i da SDA ima drugačiji stav po ovom pitanju. (Pitanju teme)

Problem je što ni jedna jedina verska zajednica nema zvaničan, mi katolici bi rekli Ex Cathedra stav po ovom pitanju (pitanju ove teme) tako da odlređivanje da li je neko ovo ili ono korišćenjem pitanja Covid -19, nema nikakve svrhe niti je argumentovano, posebno u slučaju adventista, kojima SINE QUA NON i nije Bog, nego učenje Ellen Gould Harmon White.

Dakle, nazivati ovdašnje (forumske) nartljivce "kvazi adventistima" nikako ne stoji, jer subotari imaju slobodu tumačenja, slobodu delovanja, izražavanja, sve dokle god slepo slede učenja Ellen Gould Harmon White (u celini ili u delovima, dovoljno je smatrati da su ista od "Boga")

Shodno tome, to što pojedini adventisti misle drugačije od ovih sa foruma, ne čini ove sa foruma manje adventistima.

Sve dokle god se drže (i jedni i drugi) učenja žene kamenom udarene u glavu, sve dokle god je ona njima "Kamen Zaglavni", dotle su adventisti.

Što se tiče pak, nekakvog sramoćenja Hrišćanstva, ono nikada i doslovno nikada nije bilo definisano stepenom klanjanja ljudskom rukom pisanih knjiga nazvanih Sveto Pismo. Biti Hrišćanin, znači biti Isusov učenik.

I upravo tu se odlučuje ko i da li "sramoti" Hrišćanstvo.

Jer biti učenik Boga koji je uzeo Telo čovečije, biti učenik Isusa, znači slediti Njegove zapovesti.

Slede li oni (subotari) Njegove Zapovesti?

NE.

Jer On reče:
"Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom. Ovo je prva i najveća zapovest. A druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe. O ovima dvema zapovestima visi sav zakon i proroci." — Evanđelje po Mateju, 22:35-40

Ne Reče Bog ništa o suboti koja svetli lajtšouom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si zato ponudio svoje alternativno tumacenje, gde nema zavere, nema vestacki izazvane pandemije od strane sotone i njegovih sluga. Bolest je nastala prirodnim putem! Vakcine nisu uvod u novi svetski poredak i stroziju kontrolu kretanja ljudi koja za cilj ima privikavanje mase na novo normlano i buduci zig zveri. Mere su uvedene da bi se zaustavila bolest, prisiljvanje na vakcinaciju je takodje pozitivno jer sprecava bolest, zabrana kretanja je pozitivna jer sprecava bolest. A Bill Gates je andjeo koji je sisao sa neba da nam ponudi spasonosni lek koji nas sve spasava od smrti!

Dakle, itekako sve ovo ima veze sa teologijom, a tvoja prica nema bas nikakvog smisla..

Prvo ovo je sve tačno, u smislu da nema zavere. Drugo, i sam si rekao da nema stava crkve o tome tako da to nije domen teologoje. Netreba ni da ima stav...svaki vernik ili sveštneik, monah, pastor može da ima svoj stav samo da ga ne nameće na silu nikome..a može da priča svoje koliko želi i da daje argumentaciju.

Znači, nije stav crkve da se opredeli za ili protiv vakcina.

A tvoje je da li ćeš verovati da li je ovo zavera ili nije...recimo monasi sa Svete Gore su se vakcinisali i ne smatraju da se radi o zaveri...kao i papa i jezuiti ne smatraju da se radi o zaveri. To je to Mire.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Drugo, i sam si rekao da nema stava crkve o tome tako da to nije domen teologoje.
Ako to nije domen teologije, onda mi ovde raspravljamo o 'miki mausu' i da li ima velike usi..

Znači, nije stav crkve da se opredeli za ili protiv vakcina.
Ti neprestano promasujes poentu!

Niko nije rekao da crkva treba da zauzme stav o vakcinama, jer one nisu problem. Crkva treba da zauzme stav o situaciji koja je izazvana pandemijom, jer ta situacija priprema teren za nesto drugo. A to je uvodjenje ziga, koji ce svi morati da prime!

Dakle, ti cak i ne znas o cemu mi pisemo!

Poenta nase price je da Covid sluzi kao priprema za nesto drugo! A ti ovo nazivas "teorijom zavere"! I to radis neprestano, bez ikakvih dokaza da to nije tako, jer argumenti da jeste su na nasoj strani! I to je tumacenje u skladu sa biblijom..

Tu nema nikakvog sramocenja vere, fanatizma, ili bilo cega drugog, sto ti pokusavas da nam pripises! To je nase razumevanje prorocanstava..

Znaci, razlog zasto ti branis Bill Gates-a i ove represivne mere, je u tome sto u tome ne opazas ispunjenje prorocanstava i pripremanje terena za kasnije uvodjenje ziga!

Mi u svemu vidimo ispunjenje prorocanstva! Dogadjaji se prosto tako odvijaju..

Radi se samo o slepoci, onih koji sebe zovu "Hriscanima", a Hriscani nisu, jer da jesu videli bi to, i bili upozoreni!

Naime otkrivenje i nije pisano za sve, vec samo za izabrane, koji ce prepoznati opasnost, postupiti u skladu sa njim i izbeci ga! Izaci ce iz gradova..

A oni koji to ne urade, tj. ostanu u gradovima, njima ce Bog oprostiti, ali ce ih pustiti da umru prema svom izboru, medju neprijateljima, jer prvo ce se na gradove izliti kazna, gradovima ce biti najteze.. I vernima koji tamo ostanu ce biti ugrozena egzistencija, nece imati cak ni za hranu, jer nece moci kupovati..

Zato se godinama u napred Hriscanima vec savetuje da napustaju gradove, a to nije slucajno.. .

Ako vas ova situacija ne osvesti, u buducnosti moze biti kasno!

A ti sve ovo smatras nasom uobraziljom i slucajnoscu, a tvoje sagledavanje je cisto ateisticko! Kao da nikd nisi ni citao bibliju!

Na kraju, dogadjaji mogu biti samo odgodjeni, da bi se ljudi pripremili, iz milosti Bozje, ali nikako ta desavanja nece biti zaustavljena..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag