Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Podsecas me na rugace koje je pominjao Pavle.. Ti ovome pristupas sa cisto materijalisticke pozicije. Nikakve duhovnosti u tvojim izjavama.. Cak i kad pricas o nekakvim prorocanstvima koja se ispunjavaju, to tako lako izvrces, da tu nema sile, nema nicega sto coveka moze obratiti i upozoriti na opasnost..

A na šta da se čovek obrati? Na subotu i veganizam, dok se istovremeno izvorni (na to su obavezni jer Krista ne prihvatiše) subotari (hebreji) suočavaju s time da im sopstvena vlada uvodi mere kakve su njihovi sunarodnici trpeli pod nacistima?

Zar će subote, mlađaci, pasenje trave (čak ni hebreji nemaju takvu nakardu od "zakona" o ishrani) spasiti nekoga od divljanja sotonom posednutih pojedinaca željnih igranja boga?

Neće. I čovek koji ne odbacuje dar Božiji, razum, neće prihvatiti ruganje koje mu se nudi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Samo napred..brani ga u svemu to je normalno. Šta se može očekivati od istomišljenika nego da se podržavaju.. :)
Sigurno da cu braniti i bezboznika koji ima zdrav stav, nego vernika koji ima nezdrav stav. Tako cu braniti svakog istinoljubivog coveka, i onog MARIO ZNA, premda psuje.. On je bar iskreniji od vecine vernika..Eto i tvoj propovednik Nikolic je gostovao kod njega ;)

Dobro, ima Jevoinih Svedoka, Pravosalvaca, Adventista koji govore suprotno..je li to "dokaz"?
Skoro svi adventisti koje ja poznajem i u kontaktu sam sa njima, smatraju ovu pandemiju vestacki izazvanom. Iako bi neki primili vakcinu da se zastite (nikakva zamerka za to), ne namecu ih nikome i ne ugrozavaju slobodan izbor ljudi, za razliku od tebe (vidimo gore), a Bill Gatesa ne mogu ni da smisle a kamo li da ga hvale..

To vidimo i kod vasih propovednika!

Ne bi Nikolic govorio o laznoj pandemiji, ne bi govorio protiv zatvaranja, da to nije stav vecine adventista!

Nikolic ima oko 12 000 pratilaca na youtube-u, sto odgovara broju adventista u Srbiji!

Znaci, ti ne da nisi pravi adventista, nego nemas ni stav koji vecina imaju po ovom pitanju!

Imamo papu koji se cjepio Fajzerom a imamo vernike KC koji ne žele da se cjepe(vakcinišu). Šta je tu sada dokaz? Ne može na ime nečije da se sud donosi.
Pa vidi ovako.. Papa je covek kao i svi drugi, on ima pravo donositi vlastite odluke kada se ne radi o dogmi!

Ali je stav vecine katolika bio i ostao protiv cepljenja! To se vidi ako citas..

Sto se tice adventista, vidis i po komentarima, podrsci Nikolicu, forumima, da nisu odusevljeni situacijom, i da epidemiju smatraju laznom!

Takav stav imaju i pravoslavni, bez obzira sto crkva po tom pitanju cuti!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto bih ja tražio? Ti ćeš naći Gatesov demant kako to nije njegova izjava.

Moramo naći citat, poreklo, kada i gde je to rečeno. Ako misliš da budeš ozbiljan u istraživanju a ne tabloidni istraživač onda moramo ove metode primeniti. Bez toga je čista tabloidizacija.

Ja neću tražiti jer ti si ove reči naveo i ti nisi zarpšio započeti posao..nisi naveo reference..tako da dok ne nađeš to ovaj citat je "nepostojeći".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sigurno da cu braniti i bezboznika koji ima zdrav stav, nego vernika koji ima nezdrav stav.

I on je priznao da će pre verovati lažnim prorocima nego meni(da mi bude nasuprot), ti ćeš braniti nevernike i psovače..vidi..odlično društvo nevernici i psovači sa lažnim prorocima..drago mi je da nisam u tom društvu :). Ja kada bih bio u tom društvu ti bi me branio..ali drago mi je da nisam.

Skoro svi adventisti koje ja poznajem i u kontaktu sam sa njima, smatraju ovu pandemiju vestacki izazvanom. Iako bi neki primili vakcinu da se zastite (nikakva zamerka za to), ne namecu ih nikome i ne ugrozavaju slobodan izbor ljudi, za razliku od tebe (vidimo gore), a Bill Gatesa ne mogu ni da smisle a kamo li da ga hvale..

Ja znam mnoge koji ne misle tako..već suprotno..ali to ne govori o njihovoj iskrenosti ili ispravnosti..jednostavno sloboda mišljenja.

Ne bi Nikolic govorio o laznoj pandemiji, ne bi govorio protiv zatvaranja, da to nije stav vecine adventista!

Nije, on to govori da bi se ujedinio sa desničarima te stekao neki "poen" za Adventiste...ali se grdno vara. No, njegova stvar..i on je poreklom južnjak a oni su skloni malo "radikalnijim" i "autoritarnijim" stvarima pa tu kod njega ima malo i dela mentaliteta...no to ne govori o njemu kao lošem čoveku..jednostavno Bog zna pobude.

Nikolic ima oko 12 000 pratilaca na youtube-u, sto odgovara broju adventista u Srbiji!

Znaci, ti ne da nisi pravi adventista, nego nemas ni stav koji vecina imaju po ovom pitanju!

Ja sam hrišćanin sa svojim shvatanjem...ličnim. Niti tražim podršku Pravoslavnih ni Jehovinih Svedoka ni Adventista. Ali Adventisi nisu svi, grešiš, teoretičari "plandemije" kako ti kažeš..mada ih ima ..znam..uglavnom su to i ravnozemljaši među adventistima ili oni što veruju u reptilijance..a adventisti. Ima tu svega...i sa njima sam imao mnogih žučnih rasprava gorih nego ovde..do pretnji čak...vrlo zanimljivo..pa se pitam jesu li oni uprljali svoj karakter primajući zapravo neprirodni nacional-desničarski zaverski karakter..delimično mentalitet Balkana pa su i adventisti "balkanizoavani" ovde i imaju sličan mentalitiet kao i neadventisti..ima svega..no sami su krivi što su podlegli.

Elen Vajt je bila za vakcine onog vremena iako su kolale razne zavere kao i sada...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa vidi ovako.. Papa je covek kao i svi drugi, on ima pravo donositi vlastite odluke kada se ne radi o dogmi!

Ali je stav vecine katolika bio i ostao protiv cepljenja! To se vidi ako citas..

Sto se tice adventista, vidis i po komentarima, podrsci Nikolicu, forumima, da nisu odusevljeni situacijom, i da epidemiju smatraju laznom!

Takav stav imaju i pravoslavni, bez obzira sto crkva po tom pitanju cuti!

Mnogi pravoslavni su se vakcinisali među visokim sveštenstvom kao i monasi sa Svete Gore...

Papa je ipak obavešteniji deo katoličke zajednice a i sam jezuitski red je za vakcinaciju..većinski. Za Niklića rekoh...ima taj južnajčki mentalitet..dinaridsko-mediteranski koji je skloniji tim špekulativnim stvariam ali opet kažem ništa ne bih tu zaključivao. Tako je to..sve se mora proveravati..vidiš da u vremena teška pa i ova podeljenost oko ovoga to pokazuje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I on je priznao da će pre verovati lažnim prorocima nego meni(da mi bude nasuprot), ti ćeš braniti nevernike i psovače..
Ja nikom ne idem nasuprot, da namerno nekog branim da bi terao tebi inat? Pa to nije normalno!

Rekao sam da cu braniti istinoljubive i postene ljude, koji imaju zdrav stav, pa bilo da su to adventisti, pravoslavci, katolici, jehovini svedoci..

Evo branim i adventiste sa istim stavom, ja nisam tu pravio razliku!

ti ćeš braniti nevernike i psovače..vidi..odlično društvo nevernici i psovači sa lažnim prorocima..drago mi je da nisam u tom društvu :).
Nisi ti u tom drustvu, jer ti je stav nezdrav, a ne zato sto ovde neko ima nesto protiv tebe.

Da li neko psuje ili ne, to ne menja istinitost njegovih tvrdnji!

Evo i ti branis Bill Gates-a, koji psuje i svasta radi privatno, pa nisi gadljiv na njega, ali si zato gadljiv na Slapa, koji je rekao jednu "ruznu rec"!

Izgleda kao da jedva cekas da sateras Slapa u cosak, da on izgovori nesto ruzno, pa da ga prikazes nevernikom!

A kazem ti, da je on i njagori nevernik, to ne menja istinitost njegovih tvrdnji!

Ja kada bih bio u tom društvu ti bi me branio..ali drago mi je da nisam.
Kada bi imao zdrav stav, branio bih te! I jesam te branio nebrojeno puta ovde!

Ja znam mnoge koji ne misle tako..već suprotno..ali to ne govori o njihovoj iskrenosti ili ispravnosti..jednostavno sloboda mišljenja.

Uglavnom se vidi kada je covek iskren a kada je neiskren. A "ispravnost" nema veze sa tim..

Nije, on to govori da bi se ujedinio sa desničarima te stekao neki "poen" za Adventiste...ali se grdno vara
Ja smatram da je covek iskren, i da veruje to sto zastupa, jer nista sto on zastupa nije suprotno adventistickoj teologiji - naprotiv! Tako da nema potrebe da se on "pretvara" i ulaguje nekome da bi stekao "poene"!

Ali nije to poenta, vec da on iznosi stav koji podrzava vecina vernika!

Ti ovde lazno predstavljas stav vecine adventista i pogresno predstavljas vasu teologiju!

Ne samo po ovom pitanju, vec i po pitanju abortusa recimo, jer stav vase crkve nije u korist abortusa! Ali svi "nazovi - adventisti" branite abortus pismom, sto je blasfemija u vasoj crkvi!

Najgore od svega je sto dajete Slapu razlog da vas napada, jer kao branite crkvu i borite se protiv njega, a pricate suprotno njenoj teologiji!

Molim te nemoj vise da branis crkvu!
Nemoj, ako ces iznositi nesto sa cime se vecina u vasoj adv. crkvi ne slaze!

No, njegova stvar..i on je poreklom južnjak a oni su skloni malo "radikalnijim" i "autoritarnijim" stvarima pa tu kod njega ima malo i dela mentaliteta...no to ne govori o njemu kao lošem čoveku..jednostavno Bog zna pobude.
Sta si ti severac? :)

Nema to veze sa mentalitetom, a vecina adventista podrzava ono sto on prica, takodje ga podrzava i crkva! U suprotnom bi bio ukoren za ovo sto prica!

Ja sam hrišćanin sa svojim shvatanjem...ličnim. Niti tražim podršku Pravoslavnih ni Jehovinih Svedoka ni Adventista.
Onda nemoj da govoris u ime adventista ogradi se od njih, pa pisi sta ti je volja.

Ali ako predstavljas ovo kao adventisticki stav, ti si onda Slapov saradnik. I vise koristi ima on od takve price!

To svi na forumu radite, svoje licne stavove iznosite kao stavove adventisticke crkve!

Ja nikada nisam svoje stavove predstavljao kao ucenje pravoslavne crkve! Kad iznosim svoj stav, onda to i naglasim..

Ali Adventisi nisu svi, grešiš, teoretičari "plandemije" kako ti kažeš..mada ih ima ..znam..uglavnom su to i ravnozemljaši među adventistima

Da je pandemija "namestena", to veruje vecina adventista! Dokaz je sta pricaju vasi propovednici i koliku podrsku to ima. Dokazi da je suprotno?

A kazes "adventisti ravnozemljasi"? Daj nemoj me zasmejavati! :)

Pa to se kosi sa vasom teologijom. Vera u ravnu zemlju nije moguca, jer zemlja mora biti okrugla prema spisima EGW!

Znaci, adventista ravnozemljas ne moze da postoji! To moze da veruje samo "tkz. adventista" kao sto ste vi na forumu!

Sve sto je suprotno stavu vase crkve je "nazovi adventizam"!

Ima tu svega...i sa njima sam imao mnogih žučnih rasprava gorih nego ovde..do pretnji čak...vrlo zanimljivo.
Naravno da ce te napasti, jer ti ne zastupas stav crkve, njenu dogmu, pa nisi ni adventista! Ne mozes se tako zvati!

To je kao kada Miroljub Petrovic sebe zove pravoslavcem, a teologija mu je adventistcko - judejska mesavina!

Zato sam ja rekao, da nijedan od vas osim Marka mozda, nije adventista!

Elen Vajt je bila za vakcine onog vremena iako su kolale razne zavere kao i sada...
Nije adv. crkva protiv vakcina, ona je za "slobodan izbor"! Ali je vecinski stav da je ova pandemija nastala vestackim putem!

Ti ni jedno ni drugo ne verujes!
Ti si gore podrzao cak i ucene i prisiljavanje na vakcinaciju!

Mnogi pravoslavni su se vakcinnisali među visokim sveštenstvom kao i monasi sa Svete Gore...
Ali vecinski stav pravoslavnih vernika je protiv vakcinacije! Gleda se sta vecina vernika smatra ispravnim..

Papa je ipak obavešteniji deo katoličke zajednice a i sam jezuitski red je za vakcinaciju..većinski.
Bas si ti ekspert za jezuitski red pa znas za sta se zalazu?

Opet gleda se sta narod smatra ispravnim, posto zvanicnog stava crkve nema!

Nema zvanicnog stava ni pravoslavne, ni katolicke a ni adventisticka nije iznela stav po ovom pitanju! (Doduse, vasa je iznela stav da se ne protivi vakcinaciji kao slobodnom izboru), ali po pitanju uzroka ove pandemije i da li je vestacki izazvana se nije oglasavala!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja smatram da je covek iskren, i da veruje to sto zastupa, jer nista sto on zastupa nije suprotno adventistickoj teologiji - naprotiv! Tako da nema potrebe da se on "pretvara" i ulaguje nekome da bi stekao "poene"!

Ali nije to poenta, vec da on iznosi stav koji podrzava vecina vernika!

Ti ovde lazno predstavljas stav vecine adventista i pogresno predstavljas vasu teologiju!

Ne samo po ovom pitanju, vec i po pitanju abortusa recimo, jer stav vase crkve nije u korist abortusa! Ali svi "nazovi - adventisti" branite abortus pismom, sto je blasfemija u vasoj crkvi!

Najgore od svega je sto dajete Slapu razlog da vas napada, jer kao branite crkvu i borite se protiv njega, a pricate suprotno njenoj teologiji!

Molim te nemoj vise da branis crkvu!
Nemoj, ako ces iznositi nesto sa cime se vecina u vasoj adv. crkvi ne slaze!

Ne branim crkvu..niti imam to namere. Ja branim lični stav...tj. ne branim ga samo ga iznosim. Imam pravo imati svoje shvatanje stvari i kao što vidiš ni ja ne pravim razliku ko je ko.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag