A ovo drugo, pa znaš kako. Mi sada kada je Bil Gejts upitanju cedimo komarca što bi rekao Isus, postavljamo mu standarde kao da govorimo o nekome ko se predstavlja tvrdim hrišćaninom i onda ga na osnovu toga optužujemo. Naravno, da on kao naučnik koji jeste vođen i hrišćanskom načelima i opštom filantropijom ima svj neki stav. Ali mi ne možemo njemu pripisati zbog tih standarda zločinačke namere. Ne, to što neko se uzda u tehnologiju i u edukaciju i obrazovanje nije protivnik Božiji sam po sebi.
Pa, donekle se mogu složiti s tobom. On nije Majka Terezija, ali on se ni nepravi da jest. Zato sam te pitala da li spominje Krista. Ako ne, onda je to socijalni rad koji mogu činiti svi, pa i ateisti, ako imaju love i volje, naravno.
Kad se bolje razmisli, ako je protestanskog, slobodarskog duha njemu su neke stvari moralno i etički prihvatljive, iako to nisu. Bogat je i slavan, može raditi što hoće. Može biti čudno kako se još više nije izopačio.
On je uložio do sada 29 milijardi dolara u pomoć siromašnim...što ćeš priznati ne može da učini zlotvor a mnogi "hrišćani" tako nešto ne rade.
"Radije bih počinio zlo u dobroj namjeri nego li dobro sa zlom namjerom, jer bi ona najviše naštetila meni."
Osim Boga, nitko sa sigurnošću ne može reći
koje su njegove namjere, ali ...riječi koje je izgovorio,
jako ružno i bezbožno zvuče. I opasno, jer on ima moć.
Kako god, mutan je...Jovane, nemaš baš razloga braniti ga. Bog nek mu sudi, ali na nama
je da uočimo i opredjelimo se za dobro ili zlo.
P. S. Odgovorit ću ti na onu prvu temu o Isusu Kristu (i postaviti koje pitanjce), ali bez veze mi je pisati ovdje. Ne znam zašto sve pišemo na ovoj temi o Covidu, još ćemo se i zaraziti.