Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve je u ispravnoj nakani, i tehnologijom možemo slaviti Boga jer On je taj koji je čovjeku razum i kreativnost da istražuje i stvara, ali možemo naravno, zloupotrijebiti ta sredstva i pasti u ovisnost, čak i obožavanje napretka znanosti i tehnologije. Sve je u tome, da li nas internet povezuje s ljudima ili nas otuđuje od nas samih i od drugih, a i od Boga. To bi bilo najstrašnije.
Ja sam samo izjavio da ova tehnologija nije stvorena da bude od koristi coveku, vec da ga "zarobi"! A to mogu dokazati.. Naravno Jovan se uhvatio za to sto ja koristim racunar, umesto da se pozabavi inspiratorom i tvorcem prvog kucnog racunala i njegovim motovima..

Pa zato ne treba kritikovati Bil Gejtsa kada promoviše tehnologiju. Samo da mu reči ne krivimo.
Ma covece, niko mu ne iskrivljuje reci, nego ti koji ga branis a ne znas ni zasto!

Ti ni jednom ovde nisi dokazao da je nesto iskrivljeno! Stavise ja sam ti pre samo jednog dana dokazao da Bill Gates laze u svojim izjavama!

Gejts ne govori o zarobljavanju već o korisnosti tehnologije
Da, kako da ne! Ti ces napraviti proizvod pa ces onda pricati protiv njega!

Naravno da ne govori o zarobljavanju, ali izmedju redova govori kad citas! Istina se uvek krije izmedju redova!

I kad pricas sa osobom, ti slusas pazljivo sta ona govori, a utisak o njoj stices citajuci je izmedju redova. Nikada pune recenice ne govore o motivima osobe, vec kljucne recenice koje se pojave izmedju teksta..

To nema veze sa poznavanjem namera čoveka. Pošto ni ja ni ti nismo pili kavu sa njim, možemo znati na osnovu onoga što se o njemu govori.
Istinu o coveku mozes saznati citajuci "NJEGOVE TEKSTOVE" a ne sta je rekla kazala o njemu baba!

Ti nisi citao! Ti citas one koji ga brane!

Naravno, samo je stvar koje izvore koristimo..da li fake news izvore ili one druge.
Ovi izvori koje je Slap navodio jesu protiv Bill Gates-a, ali oni nisu "fake"! Jer nisu slagali nista!

jer ima i zvaničnih njegovih izjava i stavova citirane u punom tekstu ili u puunom kontekstu i tu TZ ne može ništa.

I malom detetu je jasno, cak i da ne zna ko je Bill Gates, da nije upoznato sa njegovim radom, da ono sto on pise u tom "punom kontekstu" - NIJE NORMALNO!

Na zalost, ti to branis, jer ili su ti mediji isprali mozak, ili zelis da pobedis Slapa. Drugog nema!

A Slapa svejedno neces pobediti neistinom!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ma covece, niko mu ne iskrivljuje reci, nego ti koji ga branis a ne znas ni zasto!

Ti ni jednom ovde nisi dokazao da je nesto iskrivljeno!

Nisi onda čitao moje postove ranije..sve sam objasnio kao i za ovo poslednje na repertoraru oko "strojeva". Samo treba čitiati..

Da, kako da ne! Ti ces napraviti proizvod pa ces onda pricati protiv njega!

Naravno da ne govori o zarobljavanju, ali izmedju redova govori kad citas! Istina se uvek krije izmedju redova!

To između redova čitaju teoretičari zavere jer čoek ne govori iza redova već ima red u njegovom govoru ali ima i kontest koji se često zanemaruje. To čitanje između redova je opasno i vodi upravo u ovakve zablude. Ti da nemaš predstavu o njemu kakvu imaš..a to si opet čuo od drugih..ti ne bi čitao između redova već bi uzeo integralno tekst citata koji mu se izvlače i video bi da ništa nije tu opsano i opako već to samo rade oni koji tako hoće da vide.

Istinu o coveku mozes saznati citajuci "NJEGOVE TEKSTOVE" a ne sta je rekla kazala o njemu baba!

Ti nisi citao! Ti citas one koji ga brane!

Pa upravo ja njegove tekstove i čitam i kontest a ne između redova kao ti...da mu vrebam reči da bih video kako neku opaku stvar..to je igrarija Mire. Čuvaj dušu od takvih stvari.

Ovi izvori koje je Slap navodio jesu protiv Bill Gates-a, ali oni nisu "fake"! Jer nisu slagali nista!

Tekstovi nisu predstavljeni integralno..to sam mnogo puta pokazao...ovaj zadnji pak jeste citat ali posle podužeg teksta pre..koji daje pravi kontkkst. Na početku tog poglavlja iz knjige o njegovom životu on naglašava da bogati ljudi treba i dalje da pomažu materijalno ljude rekavši da je to "i dalje dobra ideja" ali da će tehnologija na kraju da doprinese da se na drugačije načine obezbedi bolji položaj i egzistencija tih ljudi a ne samo na ovaj tradicionalni način koji naziva "tradicionalna dobročinstva" ili tradicionalni način koji će zameniti mašine(strojevi). E kada se tako sagleda tekst onda se vidi da Bili ne govori o ukidanju ljudske pomoći i empatije za siromašne već o novim mogućnostima i novom načinu i to nazva "hladni strojevi" koji će to raditi bolje. Dakle, ni traga o ukidanju dobročinstava kao takva već da se ona mogu ostvariti i na drugačije načine u budućnosti. No, citiranjem samo poslednjeg dela govora što je urađeno dobija se savim drugi smisao njegovih reči. Ali postavljač neće da se potrudi i da vam obezbedi ceo tekst pre te rečenicie..ili ne zna da nađe ili neće jer bi bio raskrinkan.

I malom detetu je jasno, cak i da ne zna ko je Bill Gates, da nije upoznato sa njegovim radom, da ono sto on pise u tom "punom kontekstu" - NIJE NORMALNO!

Da, upravu si..danas i mala deca već bivaju indoktrinirana o Bilu Gejtsu kako je on neki zao čika koji hoće da ih sve potamani. Da, to je na nivou deteta, takve priče.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi onda čitao moje postove ranije..sve sam objasnio kao i za ovo poslednje na repertoraru oko "strojeva". Samo treba čitiati..
Nisi ti nista objasnio. Ti ocito onda nisi ni svestan sta pises kad mislis da "pobedjujes"!

To između redova čitaju teoretičari zavere jer čoek ne govori iza redova već ima red u njegovom govoru ali ima i kontest koji se često zanemaruje.
Izmedju redova ne citaju ljudi koji ne razumeju psihologiju i ne mogu da provale osobu ni posle prvog razgovora, ni posle godinu dana razgovora.. Zato dozivljavaju neprijatnosti od istih, narocito je to slucaj u emotivnim vezama..

Ocigledno si ti jedna od takvih osoba.. Lakoverna..

Pa dobro, ti slusaj i misli da je to tako kako on prica, ako nisi u stanju da primetis po govoru gestovima i ponasanju, ti si prevaren.. Ali ne ubedjuj druge koji imaju sposobnost da provale ljude, kako nisu u pravu, i kako treba da veruju takvim ljudima..

Postoji nesto i sto se zove "instucija", retki je imaju, i po tome mozes da procenis osobu. Oba parametra govore da je ovaj covek zao!

To čitanje između redova je opasno i vodi upravo u ovakve zablude.
To citanje izmedju redova, je mene u zivotu spasilo milion puta! A ti pricaj sta god zelis, ti si onda samo lakoveran. Sigurno te u privatnom zivotu uvek prevare, jer ne znas da procenis osobu..

Ti da nemaš predstavu o njemu kakvu imaš..a to si opet čuo od drugih..ti ne bi čitao između redova već bi uzeo integralno tekst citata koji mu se izvlače i video bi da ništa nije tu opsano i opako već to samo rade oni koji tako hoće da vide.
Otkud ti znas da ja nisam uzeo njegov originalni tekst? Vidis, ti samo pretpostavljas i na osnovu pretpostavki napadas. Naravno da sam uzeo originalno sve, pa necu slusati sta je baba izvukla iz njegovog govora!

Nego ti nisi uzeo originalni tekst, vec verujes sta su drugu pisali kao odbranu, to te je ubedilo. Uzeo si prvi tekst na koji si naleteo pozitivan, i to pre par nedelja, sa namerom da pobedis Slapa!

Reci da nije tako?

A ja sam uzeo i jedno i drugo i uporedio..
A to sam pre tebe radio, evo vec godinu dana intenzivno..

Jao Jovane..

Pa upravo ja njegove tekstove i čitam i kontest a ne između redova kao ti...da mu vrebam reči da bih video kako neku opaku stvar..to je igrarija Mire. Čuvaj dušu od takvih stvari.
Zato ces ti u zivotu doziveti da te vara ko god stigne! Ne vrebam ja nikog u reci, vec DOBRO SLUSAM sta doticni govori, pazljivo, i nikada do sada nisam pogresno procenio.. Osoba ti sve sama govori ako pazljivo slusas.. A njegove izjave su takve kontradikcije, takve nebuloze, da je to strasno!

Ali postavljač neće da se potrudi i da vam obezbedi ceo tekst pre te rečenicie..ili ne zna da nađe ili neće jer bi bio raskrinkan.
Ti mislis da neko veruje tom postavljacu?

Pa ja ne verujem ni onima koji pisu negativno ni onima koji pisu pozitivno, vec slusam sta osoba govori, a to sto on govori je STRASNO!

Izvini Jovane, ali u to ni malo dete ne bi poverovalo, navodno u njegovu iskrenost, same reci ga odaju! To je tako ocigledno!

Da, upravu si..danas i mala deca već bivaju indoktrinirana o Bilu Gejtsu kako je on neki zao čika koji hoće da ih sve potamani. Da, to je na nivou deteta, takve priče.
Stvarno se glupiras ili si indoktriniran da tebi ne vredi pricati!

Ako si takav u stvarnom zivotu, da poverujes u sve sto ti se servira, da ne ispitujes kao sto ni ovde ne ispitujes, nego si automatski prihvatio prvi pozitivan tekst na koji si nasao i na tome baziras sve, a to je od pre nekoliko nedelja, cak nisi ranije ni cuo o Bill Gates-u, daleko ces da doguras u zivotu!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Izmedju redova ne citaju ljudi koji ne razumeju psihologiju i ne mogu da provale osobu ni posle prvog razgovora, ni posle godinu dana razgovora.. Zato dozivljavaju neprijatnosti od istih, narocito je to slucaj u emotivnim vezama..

Ocigledno si ti jedna od takvih osoba.. Lakoverna..

Između redova čitaš kada treba..ali ovde nije potrebno..jer sve je javno..samo trena potražiti tekstove..malo truda ništa neće škoditi.

Postoji nesto i sto se zove "instucija", retki je imaju, i po tome mozes da procenis osobu. Oba parametra govore da je ovaj covek zao!

Intuicija je ništa drugo do samoobmanjivanje kako je neko eto iznad drugih pa vidi što niko ne vidi itd..samoobmana. No, rekoh ovde je sve transparentno..ništa tajno i skriveno..samo treba da se čovek potrudi da pronađe.

To citanje izmedju redova, je mene u zivotu spasilo milion puta! A ti pricaj sta god zelis, ti si onda samo lakoveran.

Pa te jespaslo i od Bila Gejtsa..a mene recimo ovako naivnog nikako taj Gejts da uništi...Mire..hajde da budemo ozbiljni, ljudi smo u zrelom dobu a ne deca.

Otkud ti znas da ja nisam uzeo njegov originalni tekst? Vidis, ti samo pretpostavljas i na osnovu pretpostavki napadas. Naravno da sam uzeo originalno sve, pa necu slusati sta je baba izvukla iz njegovog govora!

Nego ti nisi uzeo originalni tekst, vec verujes sta su drugu pisali kao odbranu, to te je ubedilo.

Mire? Jel me slušaš šta sam ti rekao..jesi pročitao? Ja tekst imam i znam šta piše no čekam da vam ga pokaže onaj ko vam je citirao samo isečak. Naravno, ne mogu ja stalno postavljati sve a on samo nabaci citat bez ikakvog truda.

Mire, dakle ne slušaš me šta ti pričam

Uzeo si prvi tekst na koji si naleteo pozitivan, i to pre par nedelja, sa namerom da pobedis Slapa!

Ja nema šta njega da pobeđujem, kažem ti on sam sebe pobedi čim ti na tacnu ponudi materijal kojim ga lako možeš razobličiti. Nema šta ja da ga pobeđujem. Nego ne znam što mu svi toliko podležete? Nemate svoj stav. Ne znam šta je.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zato ces ti u zivotu doziveti da te vara ko god stigne! Ne vrebam ja nikog u reci, vec DOBRO SLUSAM sta doticni govori, pazljivo, i nikada do sada nisam pogresno procenio.. Osoba ti sve sama govori ako pazljivo slusas.. A njegove izjave su takve kontradikcije, takve nebuloze, da je to strasno!

Šta je to tako nebulozno? Nego je nebulozno ono što vi čitate od onih koji hoće da vas prevare jer vam ponude citat i vi to bez provere primate. Bojim se Mire da si ti prevaren a da ne znaš. Ne znam.

Pa ja ne verujem ni onima koji pisu negativno ni onima koji pisu pozitivno, vec slusam sta osoba govori, a to sto on govori je STRASNO!

Mire, ne slušaš ti njega već one koji vam o njemu pišu. A oni vam daju isečke i svoja tumačenja. Morate više da istražujete. Jesi li video kakve su zablude oko onog govora iz TED 2010 za one procente od 10-15%..vama rekli da on to govori o smanjenju poplulacije i to naravno ubijstvom i vi poverovali bez provere. A on govori o smanjenju CO2 za 10-15% do 2050 ako se preduzmu mere zdravstvene u zemljama trećeg sveta u nadi da će to dovesti do kontrolisanijeg rađanja(ne pominje ni na silu kontorlu rađanja..samo se nada da će oni to sami shvatiti). A oni vam rekoše..to on hoće da ubije ljude i da ih smanji za 10-15%. Vidiš Mire, o tome ti pričam. Zaista je naivno posle dalje preuzimati tekstove od takvih..koliko puta treba da vas prevare pa da shvatiti da možda nije tako baš kako pričaju..a ima mnoštvo ovakvih podmetačina i za njega i za neke druge. Kako ne vidiš Mire to? Ako si iskren traži pune citate i kontekste..nije teško lako se nađe..malo truda samo i onda imaš argument. Ovako vi samo ponavljate šta vas oni uče da je neko rekao i mislio a ne da ste proverili.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Između redova čitaš kada treba..ali ovde nije potrebno..jer sve je javno..samo trena potražiti tekstove..malo truda ništa neće škoditi.
Ti ne razumes sta znaci "citati izmedju redova". To ne znaci "vrebati nekoga u reci", to pre svega znaci slusati pazljivo. Ako je osoba iskrena ne postoji problem. Ali osoba koja laze, sama sebe odaje recima. Ona uvek kaze nesto sto ne treba, da budem precizan "izlane se". Ne mogu sad i to da ti objasnjavam..

A sto se tice tekstova, ti nisi trazio nista, ti si trazio ono sto je Slap postavljao, trazio si original!

Sta ti mislis, da ces na osnovu jednog teksta moci da procenis osobu?

Zato ti pojma nemas o Billu Gates-u..
Ti nisi coveka citao ranije, nisi ga slusao, za razliku od onih kojima je posao da budu upuceni u ono sto Gates govori i sta microsoft radi. Koji je inace propao, nije vise izvor prohoda, windows su prepustili volonterima koji sada rade. To je trenutno najgori OS na trzistu!

Intuicija je ništa drugo do samoobmanjivanje kako je neko eto iznad drugih pa vidi što niko ne vidi itd..samoobmana.
Ma sta mi naprica :)

To je prirodna sposobnost svakog coveka, kao i sposobnost zivotinje, da oseti da li joj neko misli zlo ili dobro. Tako izbegava opasnost.. Zivotinja ti nece prici ako si zao. Tako i covek oseca, ali s obzirom da je izgubio vezu sa prirodom i okolinom (sto je i bio cilj), covek to vise nije u stanju.. Ipak neki ljudi su osetljiviji od drugih, pa su zadrzali tu sposobnost..

Isto je i sa predvidjanjem buducih dogadjaju (vidovitost), to je prirodna sposobnost svakog coveka pa i nekih zivotinja. Zivotinje predosete da nailazi zemljotres, covek pak oseti da nailazi opasnost isto tako, ali buduci da je slozenije bice on vidi i slike i simbole.. To je sad duga tema.. Ali da znas da ni vidovitost nije nesto nadahnuto od Boga! Proricanje je potpuno nesto drugo, to dolazi od Boga!

Sve ove sposobnosti ljudi su izgubili, jer nisu vise u prirodnom okruzenju..

No, rekoh ovde je sve transparentno..ništa tajno i skriveno..samo treba da se čovek potrudi da pronađe.
Dakako, sve je toliko providno da stvarno ne treba nista vise da pricas, vidimo da je lazov!

Pa te jespaslo i od Bila Gejtsa..a mene recimo ovako naivnog nikako taj Gejts da uništi...Mire..hajde da budemo ozbiljni, ljudi smo u zrelom dobu a ne deca.
Nisam rekao za Billa, rekao sam da tebe sigurno prevare i u privatnom zivotu i da ti je to onda svojstveno, cim ovako nasedas..

Mire? Jel me slušaš šta sam ti rekao..jesi pročitao? Ja tekst imam i znam šta piše no čekam da vam ga pokaže onaj ko vam je citirao samo isečak. Naravno, ne mogu ja stalno postavljati sve a on samo nabaci citat bez ikakvog truda.

Mire, dakle ne slušaš me šta ti pričam
Procitao si dva tri Gates-ova govora, samo zato da bi parirao Slapu, i sad si strucnjak za procenu osobe..

Ja nema šta njega da pobeđujem, kažem ti on sam sebe pobedi čim ti na tacnu ponudi materijal kojim ga lako možeš razobličiti.
To je cilj da razoblicis Slapa, a ne da saznas istinu! Tebe da zanima istina ti bi seo i procitao i pogledao brdo njegovih govora i ostalo u vezi ove teme, a ne dva tri koja je Slap ovde potencirao..

To samo pokazuje, da ti na osnovu par tekstova zakljucujes, a nisi ulozio ni vreme ni trud da podrobno istrazis sve ostalo..

I sad ti pricas nama kako smo mi "lakoverni", kako smo teoreticari zavera, kako ns varaju, a mnogo smo vise procitali od tebe..

Nema šta ja da ga pobeđujem. Nego ne znam što mu svi toliko podležete? Nemate svoj stav. Ne znam šta je.
Kome podlezemo, Slapu?

Moj stav u vezi Bill Gates-a je isti kao i Slapov. Nemam sta da mu prigovorim.. A po temi se cini da slicno mislimo..

Pitanje je ipak, zasto ti stajes na stranu vecine, kada su u pitanju vakcine, ova pandemija i sve ostalo vezano za nju?

Zasto ti nemas svoj stav?

Cak ni Isabelleta, koja ce se vakcinisati, ne prica ovakve bogohulne stvari. To sto si ti ovde do sada napisao, ja bih ocekivao od nekog ateiste, a ne od Hriscanina..

Šta je to tako nebulozno? Nego je nebulozno ono što vi čitate od onih koji hoće da vas prevare jer vam ponude citat i vi to bez provere primate. Bojim se Mire da si ti prevaren a da ne znaš. Ne
Upravo je suprotno! Ti si ovde uzeo dva tri citata koja je spomenuo Slap, i na osnovu njih (na osnovu originala koja si shvatio na sebi svojstven nacin) zakljucujes kako je Bill Gates dobar covek, a 999 ostalih, nikad nisi ni procitao!

Mire, ne slušaš ti njega već one koji vam o njemu pišu. A oni vam daju isečke i svoja tumačenja.
Ako cemo tako, ni ti ne slusas Gatesa licno sta govori, nego tekstove koje su drugi uredjivali za njega!

Daj se uozbilji vec jednom!

Ja sam ti rekao da sam slusao obe strane..

Ne razumem da mislis da si u pravu na osnovu dva tri teksta koja si prvi put u zivotu procitao (i sa namerom ih protumacio pozitivno, varajuci sebe)? A sta je sa ostalih 999?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti ne razumes sta znaci "citati izmedju redova". To ne znaci "vrebati nekoga u reci", to pre svega znaci slusati pazljivo. Ako je osoba iskrena ne postoji problem. Ali osoba koja laze, sama sebe odaje recima. Ona uvek kaze nesto sto ne treba, da budem precizan "izlane se". Ne mogu sad i to da ti objasnjavam..

A sto se tice tekstova, ti nisi trazio nista, ti si trazio ono sto je Slap postavljao, trazio si original!

Sta ti mislis, da ces na osnovu jednog teksta moci da procenis osobu?

Zato ti pojma nemas o Billu Gates-u..
Ti nisi coveka citao ranije, nisi ga slusao, za razliku od onih kojima je posao da budu upuceni u ono sto Gates govori i sta microsoft radi. Koji je inace propao, nije vise izvor prohoda, windows su prepustili volonterima koji sada rade. To je trenutno najgori OS na trzistu!

Ma sta mi naprica :)

To je prirodna sposobnost svakog coveka, kao i sposobnost zivotinje, da oseti da li joj neko misli zlo ili dobro. Tako izbegava opasnost.. Zivotinja ti nece prici ako si zao. Tako i covek oseca, ali s obzirom da je izgubio vezu sa prirodom i okolinom (sto je i bio cilj), covek to vise nije u stanju.. Ipak neki ljudi su osetljiviji od drugih, pa su zadrzali tu sposobnost..

Isto je i sa predvidjanjem buducih dogadjaju (vidovitost), to je prirodna sposobnost svakog coveka pa i nekih zivotinja. Zivotinje predosete da nailazi zemljotres, covek pak oseti da nailazi opasnost isto tako, ali buduci da je slozenije bice on vidi i slike i simbole.. To je sad duga tema.. Ali da znas da ni vidovitost nije nesto nadahnuto od Boga! Proricanje je potpuno nesto drugo, to dolazi od Boga!

Sve ove sposobnosti ljudi su izgubili, jer nisu vise u prirodnom okruzenju..

Dakako, sve je toliko providno da stvarno ne treba nista vise da pricas, vidimo da je lazov!

Nisam rekao za Billa, rekao sam da tebe sigurno prevare i u privatnom zivotu i da ti je to onda svojstveno, cim ovako nasedas..

Procitao si dva tri Gates-ova govora, samo zato da bi parirao Slapu, i sad si strucnjak za procenu osobe..

To je cilj da razoblicis Slapa, a ne da saznas istinu! Tebe da zanima istina ti bi seo i procitao i pogledao brdo njegovih govora i ostalo u vezi ove teme, a ne dva tri koja je Slap ovde potencirao..

To samo pokazuje, da ti na osnovu par tekstova zakljucujes, a nisi ulozio ni vreme ni trud da podrobno istrazis sve ostalo..

I sad ti pricas nama kako smo mi "lakoverni", kako smo teoreticari zavera, kako ns varaju, a mnogo smo vise procitali od tebe..

Kome podlezemo, Slapu?

Moj stav u vezi Bill Gates-a je isti kao i Slapov. Nemam sta da mu prigovorim.. A po temi se cini da slicno mislimo..

Pitanje je ipak, zasto ti stajes na stranu vecine, kada su u pitanju vakcine, ova pandemija i sve ostalo vezano za nju?

Zasto ti nemas svoj stav?

Cak ni Isabelleta, koja ce se vakcinisati, ne prica ovakve bogohulne stvari. To sto si ti ovde do sada napisao, ja bih ocekivao od nekog ateiste, a ne od Hriscanina..
Mire, mnogo filozofiraš..oprosti.

Nego evo postavi ti neki citat Bila Gejts...užasan, strašan...da vidimo. Slobodno.

Evo ja nemam pojma, ja sam tek juče čuo za Gejtsa a danas popodne tek jedan citat pročitao i umislio nešto. Evo ja nemam pojma a ti si istražio to pre nego što sam ja naučio da hodam...pa me evo uputi na neku Bilijevu strašnu izjavu(ali molim te nemoj baš mnogo jaku da se prepadnem..onako što umerenije...ali da je opasno ipak) da pogledamo...izvoli. Jednu, nemoj nekoliko jer ću pasti u nesvest...evo jednu..please.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
oni vam daju isečke i svoja tumačenja. Morate više da istražujete. Jesi li video kakve su zablude oko onog govora iz TED 2010 za one procente od 10-15%..vama rekli da on to govori o smanjenju poplulacije i to naravno ubijstvom i vi poverovali bez provere. A on govori o smanjenju CO2 za 10-15% do 2050 ako se preduzmu mere zdravstvene u zemljama trećeg sveta u nadi da će to dovesti do kontrolisanijeg rađanja(ne pominje ni na silu kontorlu rađanja..samo se nada da će oni to sami shvatiti). A oni vam rekoše..to on hoće da ubije ljude i da ih smanji za 10-15%. Vidiš Mire, o tome ti pričam
Ti si pogresno razumeo sta su oni rekli :)

Oni nisu bukvalno tvrdili da je on izjavio kako ce smanjiti 10-15% stanovnistva, vec da je to mislio, ali se drugacije izrazio govoreci o CO2 da to prikrije :)

Znaci ti sve tumacis tako da izokrenes na dobro, a mi znamo sta je on tom izjavom mislio. On se "izlane"!

Problem je u tebi, jer ti hoces da pariras Slapu, i onda sve izokrenes na dobro, pobijajuci ono sto niko nije ni tvrdio da je on izgovorio!

Niko dakle ovde nije tvrdio da je to Bill Gates to doslovno izjavio!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, mnogo filozofiraš..oprosti.
Ne nego ti filozofiras, pokusavajuci da pariras Slapu!

Nego evo postavi ti neki citat Bila Gejts...užasan, strašan...da vidimo. Slobodno.
Necu, ja i kad sam postavljao ti nisi reagovao ni komentarisao, ostanes nem. Nije mi Bill Gates ni opsesija kao tebi..

Evo ja nemam pojma, ja sam tek juče čuo za Gejtsa a danas popodne tek jedan citat pročitao i umislio nešto. Evo ja nemam pojma a ti si istražio to pre nego što sam ja naučio da hodam...pa me evo uputi na neku Bilijevu strašnu izjavu(ali molim te nemoj baš mnogo jaku da se prepadnem..onako što umerenije...ali da je opasno ipak) da pogledamo...izvoli. Jednu, nemoj nekoliko jer ću pasti u nesvest...evo jednu..please.
Evo opet se glupiras!

Ne moram da postavljam nista!
Njemu je svaka izjava stravicna, svaka! Samo sluti na zlo, i pominje jos goru situaciju! Znaci ide mi se u wc cim ga vidim.. Ajde sto sluti na zlo, nego sto se sve desava kako je i rekao, to je jos stravicnije!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag