Čovek bezakonja ( antihrist )

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Smatrao sam da imate osnovno biblijsko znanje . Luka 17 26. I kao što je bilo u nojevim danima tako će biti i u danima Sina čovečijeg. 27. jeli su pili ženili se i udavali sve do dana kad je Noje ušao u arku i došao je potop i sve ih uništio Da se kataklizma koja je bila u vreme potopa što se tiče vremenskog razdoblja ponavlja u armagedonu govori Danilo 12.11-12. Jer 1335- 1290 je 45 dana. Zašto kaže Danilo da je srećan onaj koji dočeka kraj tih dana ? Zar treba objašnjenje za to ?,,

Vidiš prijatelju da neznamo svi to što ti znaš pa ni to osnovno.
Isus je rekao a Luka zapisao poruku koja ne govori o broju dana niti istovetnosti zbivanja u pogledu potopa i uništenja već je ta poruka preneta da se pokaže kako će i u ovom vremenu kao i u Nojevom biti nevernih na koje će IZNENADA doći zlo i tu je kraj poruke.

O kakvoj kataklizmi govori Danilo u 12. 11-12 i u kom istorijskom vremenu je taj opis i o kome i zašto blago???

,,Zašto se kaže da su Rimljani ukinuli žrtveni dar ? Zato što su Rimljani ubili Isusa i ne samo to. Zato što će čovek bezakonja u vremenu kraja ukinuti žrtvu svagdašnju. Došli smo do zaključka da je opet iz Rima tačnije iz Vatikana. Žrtvu i žrtveni dar Bezakonik ne može uništiti on može da je ukine u smislu u kom je do tada postojala a žrtva i žrtveni dar samo menjaju svoj oblik i nemože se nikad uništiti.,,

Ako je neko razumeo ovaj odgovor nek javi.
Rimljani ubili Isusa i tako ukinulidar....?
A žrtva i žrtveni dar (šta je žrtveni dar?) samo menjaju oblik gore se uništi a ovde ne može...?

Pošto si zadnju sedmicu od 70 naveo kao ispunjenu gde u Pismu nalaziš lanac koji govori o Judejskom ratu, gde o Antiohu Epifanu a gde o vremenu bezakonika? Bog je uvek javljao svaki važan događaj svom narodu pa da vidimo gde su ti događaji zabeleženi svaki zasebno.

,,Čitaj Danilo 11.31. i nastavi da čitaš sve do 45. stiha i videćeš da se radi o jednom kralju u vremenu kraja kad dolazi Mihailo veliki knez odnosno Isus. Kad čitaš 12.11. prvo pročitaj pitanje koje je postavio Danilo. Danilo 12.8. Gospodaru moj kakav će biti kraj tome ? 9. Idi Danilo jer su ove reči tajna i zapečaćene su do vremena kraja. Što se mene tiče ove reči više nisu zapečaćene.,,

Pitanje je bilo da li se ta dva navedena stiha odnose na ISTU STVAR ili na različite? Da li su to događaji u budućnosti ili prošlosti?

Evo da pokušam ponovo valjda mi se sad posreći:
2300 ni po Hebrejskom ni po Rimskom nije 7 godina. Mislim da se treba po Hebrejskom računati jer proroci nisu pisali rimljanima proroštva a onda je 360 dana u godini.?
Zašto fale dani?,,

Znamo da je 7X360 više od 2300 pa kako ovde samo 2300? Slažem se ja da su to dani doslovni ne sekiraj već me interesuje da li se zbilo ili će se zbiti i zašto samo toliko dana?
Molim te ako možeš kraće ali direktno odgovoriti na svako pitanje jer nema potrebe za objašnjenjima i svojim stavom. Samo želim da pravilno poredamo stvari na svoje mesto.

Zaboravio si mi odgovoriti koji se proročki lanac ponavlja i zašto jer si rekao da se ponavljaju i molim te reci da li misliš samo na njihovu dužinu ili i a sadržaj dog lanca?

Svako dobro.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
O kakvoj kataklizmi govori Danilo u 12. 11-12 i u kom istorijskom vremenu je taj opis i o kome i zašto blago???

Vidim ja da vi teško ovo razumete. Danilova vizija u 12. poglavlju se odnosi na vreme kraja. Ti događaji obuhvataju i uskrsenje mrtvih 12.2. Ti događaji tek slede jer su za vreme kraja. Danilo 12.9. Idi danilo jer su ove reči tajna i zapečaćene su do vremena kraja. Pitaš me kome i zašto blago ? Pa blago onome ko preživi te dane jer mu je ime zapisano u knjizi života.

Ako je neko razumeo ovaj odgovor nek javi.
Rimljani ubili Isusa i tako ukinulidar....?
A žrtva i žrtveni dar (šta je žrtveni dar?) samo menjaju oblik gore se uništi a ovde ne može...?

Žrtveni dar u onom obliku u kom je bio pre Isusa je prinošenje životinjskih žrtava na oltar.Od Isusa žrtveni dar je plod usana, žrtva hvale to je opisao apostol Pavle, sad me pitajte gde je opisao.

Pošto si zadnju sedmicu od 70 naveo kao ispunjenu gde u Pismu nalaziš lanac koji govori o Judejskom ratu, gde o Antiohu Epifanu a gde o vremenu bezakonika? Bog je uvek javljao svaki važan događaj svom narodu pa da vidimo gde su ti događaji zabeleženi svaki zasebno.
Kad se priča o vremenu kraja to je vreme pred armagedon . Događaji koji su prošli judejski rat Antioh Epifan nisu bili u vremenu kraja tako da Danila 11.poglavlje od 1-29 stiha neću ni da razmatram.

Pitanje je bilo da li se ta dva navedena stiha odnose na ISTU STVAR ili na različite? Da li su to događaji u budućnosti ili prošlosti?

Događaji su u budućnosti još se nisu desili.

Evo da pokušam ponovo valjda mi se sad posreći:
2300 ni po Hebrejskom ni po Rimskom nije 7 godina. Mislim da se treba po Hebrejskom računati jer proroci nisu pisali rimljanima proroštva a onda je 360 dana u godini.?

Već sam odgovorio da proročki dan ima preciznost merenja 1.god. da li je to jasno. Znači ne može da odrađuje precizno u dan. Isusa su očekivali da se pojavi u to vreme a ne tog i tog dana zato što je njegov dolazak opisan u proročkim danima koji nisu precizni u doslovan dan. To je isto kao kad bi sa pomičnim merilom ( šubler ) koji ima preciznost merenja 1-10 hteo da izmeriš sa preciznošću 1-1000.

Zaboravio si mi odgovoriti koji se proročki lanac ponavlja i zašto jer si rekao da se ponavljaju i molim te reci da li misliš samo na njihovu dužinu ili i a sadržaj dog lanca?

Proročki lanac si upotrebio ti a ja ne govorim o proročkom lancu nego o predslici nekih događaja. I vremenski intervali tih događaja se ponavljaju približno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Vidim ja da vi teško ovo razumete. Danilova vizija u 12. poglavlju se odnosi na vreme kraja. Ti događaji obuhvataju i uskrsenje mrtvih 12.2. Ti događaji tek slede jer su za vreme kraja. Danilo 12.9. Idi danilo jer su ove reči tajna i zapečaćene su do vremena kraja. Pitaš me kome i zašto blago ? Pa blago onome ko preživi te dane jer mu je ime zapisano u knjizi života.,,

Dakle ono što je meni laiku važno je da postavimo lance po redosledu zbivanja i značenja.
Sad evidentiram ovu tvoju izjavu koja glasi:
,,Pa blago onome ko preživi te dane jer mu je ime zapisano u knjizi života.,,

I svrstao si zajedno događaje iz 11 glave Danila i 12 glave kao isti događaj koji je u BUDUĆNOSTI i to da evidentiramo:
,,Događaji su u budućnosti još se nisu desili.,,

Zasad toliko o zim lancima nek čekaju svoje vreme.Na moje pitanje o tri važne stvari za Jevreje koje im je Bog objavio preko proroka a ja pitao gde su evidentirani ovi lanci i opisi a to su: Judejski rat,Antioh Epifan,vremenu čoveka bezakonja i nisam pomenuo VREME KRAJA ti odgovaraš:

,,
Kad se priča o vremenu kraja to je vreme pred armagedon . Događaji koji su prošli judejski rat Antioh Epifan nisu bili u vremenu kraja tako da Danila 11.poglavlje od 1-29 stiha neću ni da razmatram.,,

Zašto ne razmatrati taj lanac kad je VEOMA VAŽAN?
Kako je moguće biti siguran šta koji lanac označava ako ih ne razmatramo?
Zar već gore nisi naveo da su opis iz 11 glave o ukidanju žrtve ista stvar što i opis na kraju 12-te glave rekavši:
,,,Događaji su u budućnosti još se nisu desili.,,
Dobro, registrovao sam da su ta dva lanca jedan opis u ZADNJEM vremenu pa nek stoji do daljnjeg odnosno provere.

Još uvek nisam dobio odgvor zašto onih 7 godina nisu 360x7 nego 2300? Zašto fale dani?
Čuo sam svašta ali meni je potreban samo odgovor o dužini lanca..zašto samo toliko kad je 7 godina više od 2300 dana?

Pitao sam te za proročke lance i ti si rekao da se ponavljaju:

,,Proročki lanci se ponavljaju.,
,

Upoređujemo tvoje izjave:
,,

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Proročki lanac si upotrebio ti a ja ne govorim o proročkom lancu nego o predslici nekih događaja. I vremenski intervali tih događaja se ponavljaju približno.[/QUOTE]

Dodato posle 2 minuta:

Proročki lanci se ponavljaju. Danilo 9.26. ima ispunjenje kada je Isus ubijen. To.
Sam uporedi sebe.

Verujem da ćemo se složiti da Pismo ne piše odokativne ni ,,približne,, stvari već tačne i direktne.

Judejski rat je bio pa bi možda bilo lepo da mi pokažeš taj lanac koji govori o tom ratu.
I Antioh Epifan je davno bio i činio prorečeno pa mi pomozi da nađem u kom lancu je taj opis?

Pozdrav prijatelju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Čovek bezakonja je protivnik Isusu dakle treba očekivati da se suprodstavlja svemu što dolazi od Isusa. To suprodstavljanje ne može da iskazuje otvoreno jer bi bio lako otkriven. Baz obzira što je prikriven i što se pretvara u anđela svetla oni koji vole pravednost i istinu lako će ga razotkriti i dokazati da je opšta suprotnost Isusu. Sa druge strane oni koji nemaju u sebi iskrenu ljubav prema Bogu neće zapaziti ko je i šta je antihrist. 2. Sol. 2.10. ..Sve je to namenjeno onima koji odlaze u propast zato što nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se spasili. Antihrist se pretvara u anđela svetla isto kao njegov otac ( satana). 2.Korinćanima 11.14. A nije ni čudo jer se i sam satana pretvara da je anđeo svetlosti. Na taj način zavodi i odvlači za sobom u propast sve koji ga ne vide kao antihrista. Aktuelne takozvane hrišćanske crkve ne da se ne pridržavaju božijih zapovesti i svetog pisma već iskazuju otvoreno protivljenje. Bez obzira na koji način je došlo do toga ali na kraju se svodi na otvoreno protivljenje. Evo uporednog prikaza tog protivljenja.

Sveto pismo

2. Mojsijeva 20.4. Ne pravi sebi rezani lik niti bilo šta nalik onome što je gore na nebesima ili dole na zemlji ili u vodama ispod zemlje.5. Ne klanjaj im se niti im služi jer sam ja JHVH (JEHOVA) Bog tvoj,Bog koji zahteva da se odanost iskazuje isključivo njemu.
---------------------------------------------------------------------

Levitska 19.4. Ne obraćajte se bezvrednim bogovima i ne pravite sebi livene bogove.Ja sam JHVH (JEHOVA) Bog vaš.

Kontra

ljubljenje ikone 1 A.jpg

Uobičajeno klanjanje i ljubljenje krstova,ikona, freski,kipova koji predstavljaju Isusa i Mariju i razne svetce stoje u opštoj suprotnosti Božijoj zapovesti da ne sme tako da se radi.Crkve takozvanog hrišćanstva podstiču svoje vernike da se klanjaju slikama ikonama i raznim kipovima.Opšta suprotnist.Sveštenici su proglasili seba za (svete oce) i od vernika traže da im se klanjaju, da ih ljube u ruke i da ih nazivaju ( sveti oče ) .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sveto pismo

Matej 23.9. I nikoga na zemlji ne zovite ocem, jer jedan je vaš Otac , onaj koji je na nebesima.

Kontra

popa u ruku1 a.jpg

Opšta suprotnist.Sveštenici su proglasili seba za (svete oce) i od vernika traže da im se klanjaju, da ih ljube u ruke i da ih nazivaju (sveti oče ) što stoji u opštoj suprotnosti Isusovim rečima.
Sveto pismo

Isaija 42.8. Ja sam JHVH ( JEHOVA ) .To je ime moje i nikome neću dati slavu svoju niti hvalu svoju likovima rezbarenim.

Kontra

slave2.jpg

Crkve podstiču svoje vernike da drže razne rezbarene likove slike svetaca svako u svojoj kući da ih slavi i jednom godišnje prinosi žrtvu na taj praznik. Stoji u oštroj suprotnosti Božijoj zapovesti.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sveto pismo

Filipljanima 2.5-6. Razmišljajte onako kako je razmišljao Hrist Isus. 6. koji ijako je bio u Božijem obličiju ,nije pomišljao na otimanje –da bude jednak Bogu.
------------------------------------------------
Jovan.14.28. Čuli ste da sam vam rekao : Odlazim i vretiću se k vama.Ako me volite radovaćete se što odlazim k Ocu jer je Otac veći od mene.

Kontra

jednak Bogu.jpg

Opšta suprotnost koja se javlja u crkvama takozvanog hrišćanstva govori da je Isus jednak svom Ocu uprkos brojnim stihovima iz biblije koji govore da Isus nije jednak svom Bogu Ocu. Upravo Isus je o tome govorio i zapisano je u brojnim stihovima da je Bog Otac veći po slavi i moći od Isusa.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sveto pismo

P.Zakoni 6.4. Čuj Izraele: JHVH ( JEHOVA )
Naš Bog jedan je JHVH ( JEHOVA )
-------------------------------------------------
Galatima 3.20. Ali posrednika nema kad postoji samo jedna strana a Bog je samo jedan.

-------------------------------------------------
1.Timoteju 2.5. Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus.

Kontra

Šta će antihrist reći na ovo da je Bog jedan ? Već ste pogodili ?! Ne jedan.. TRI !

Prilozi

• slave1.jpg
    slave1.jpg
    7,5 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
OCEKUJE SE POJAVA MAITREJE

Britanski pisac Bendzamin Krim (Benjamin Creme) u knjizi - Pojava Hrista i ucitelja mudrosti, poziva ljude da se pripreme da docekaju, prime i poslusaju onoga koji dolazi - ucitelja mudrosti.

Ko je ucitelj mudrosti?
Krim odgovara na ovo pitanje: “Dok hriscani ocekuju ponovni Hristov dolazak, budisti cekaju pojavu drugog Bude, muslimani cekaju Imama Mahdiju, Indusi reinkarnaciju Krisne, a Jevreji Mesiju. Studenti tajne tradicije znaju ga pod jednim imenom, gospod Meitrija.” I ovo lici na pricu, o slonu i slepcima. Staviti zajedno Isusa Hrista, Budu, Imama Mahdiju, inkarnaciju Krisne, i nazvati ih istim imenom je prava besmislica.

Ko je Meitrija?
“Vekovima su ga ocekivale sve religije,” nastavlja Krim. “Hriscani Ga znaju kao Hrista i ocekuju Njegov skori dolazak. Jevreji Ga ocekuju kao Mesiju; Indusi ocekuju dolazak Krisne; budisti ga ocekuju kao Meitriju Budu, a muslimani kao Imama Mahdiju ili Mesiju. Ime moze biti drugacije, ali mnogi veruju da se sva ova imena odnose na istu osobu - Ucitelj sveta, cije ime je Meitrija.”
Citaocima Biblije “Meitrija” je oduvek poznat samo pod drugim imenom - Lucifer, Svetlonosa. “Kako pade s neba, zvezdo danice, kceri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?” (Isaija 14,12) Istina je da on ima jos i druga imena kao sto su djavo ili sotona. Sotona je buntovnik i neprijatelj Boga i coveka. Zbacen je na nasu planetu i cilj mu je da “vara sav vasioni svet”. (Otkrivenje 12,9) Zato je pisac Otkrivenja s tugom izjavio: “Tesko vama koji zivite na Zemlji i moru, jer djavo sidje k vama, i vrlo se rasrdio znajuci da vremena malo ima.” (stih 12)
U biblijskim simbolima naziva se i “azdajom” koja smrtno mrzi i progoni “zenu” - Hristovu crkvu. “A kad azdaja vide da je zbacena na zemlju, gonjase zenu koja rodi musko. I zeni dana bise dva krila orla velikoga - da leti u pustinju na svoje mesto, gde ce se hraniti vreme i vremena, i po vremena, sakrivena od lica zmijina. I ispusti zmija za zenom iz usta svojih vodu kao reku, da je utopi u reci.” (Otkrivenje 12,13-16) Vreme, vremena i po vremena simbolicno predstavljaju vreme od 1260 godina koje je trajalo od 538-1798. godine. Voda kojom zmija zeli da potopi Crkvu su progonstva i lazna ucenja. Spominje se samo mali Ostatak, koji uprkos progonstvima i velikog uticaja laznog ucenja, ostaje do kraja veran Bogu.
Krim tvrdi da je Meitrija vec sisao sa Himalaja gde je do sada boravio i svakog trenutka treba da se pojavi i predstavi svetu.
Nije Meitrija (sotona) sisao sa Himalaja kao sto tvrdi Krim, vec je zbacen s Neba. “I bi zbacena velika azdaja, stara zmija, zvana djavo i satana, koji zavodi sav svet, ona bi bacen na zemlju i njeni andjeli behu zbaceni s njom.” (Otkrivenje 12,8.9; prevod: dr Carnic)
“Meitrija nije dosao kao verski vodja”, nastavlja Krim, “ili da osnuje novu religiju, vec kao ucitelj i vodic svih ljudi, svih religija i onih koji su bez religije. U vreme ove velike krize Meitrija ce inspirisati covecanstvo da vidi sebe kao jednu familiju... u globalnoj saradnji. Pod Meitrijevoj inspiraciji covecanstvo ce samo uciniti promene koje se ocekuju i stvoriti zdraviji i pravedniji svet za sve.”
Tacno je da sotona ne osniva novu religiju, vec cilj mu je da srusi veru koja postoji i unese prevare, zablude i navede ljude na otpad od istine. On pokusava da okupi sve religije i nevernike oko sebe i pripremi ih za poslednji otpor istini. On inspirise one koji mu dozvoljavaju, ali ta inspiracija ne donosi slogu kao u “jednoj familiji,” niti “globalnu saradnju”, vec neprijateljstvo, sukob, rat i krvoprolice. “I razgnevi se zmija (sotona) na zenu (Crkvu), i otide da se pobije s ostalim semenom njezinim, koje drzi zapovesti Bozje i ima svedocanstvo Isusa Hrista.” (Otkrivenje 12,17) Iz ovoga se jasno vidi da je on veliki neprijatelj Isusa Hrista i Njegovih sledbenika koji drze Bozje zapovesti.
“Meitrija sada radi na pripremi sveta za svoju pojavu”, dodaje Krim, “izlivajuci svoju divnu energiju koja je uticala na mnoge promene, ukljucujuci i pad komunizma u Sovjetskom Savezu... Od 1988. godine Meitrija se na cudesan nacin pokazuje... On je vec taknuo srca miliona pripremajuci ih za svoju pojavu.”
Meitrija (sotona) okupice vecinu sveta, religiozne i one koji ne veruju, ali ta “ujedinjena” mnozina nece stvoriti blagostanje na svetu, vec ce se pripremiti za poslednji sukob - Armagedon.
“Meitrija ce uskoro pokazati svoj pravi identitet”, tvrdi Krim. “Na dan objave internacionalni radio i televizija spojice se zajedno, i Meitrija ce biti pozvan da govori svetu. Svi cemo na televiziji videti njegovo lice, a svako od nas, putem telepatije cuce njegove reci na svom jeziku, dok ce on u isto vreme uticati na um celog covecanstva. U isto vreme desice se stotine i hiljade cuda izlecenja sirom celoga sveta. Na taj nacin znacemo da je taj covek zaista ucitelj celom covecanstvu.”
Da li je moguce da sotona cini cuda? Jeste. Apostol Pavle ovako je najavio njegovu pojavu: “Jer se vec radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadrzava. Pa ce se onda pojaviti bezakonik, kojega ce Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetloscu dolaska svojega. Kojega je dolazak po cinjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i laznim cudesima.” (2. Solunjanima 2,7-9) “Jer su ovo duhovi djavolski koji cine cudesa, i izlaze k' carevima svega vasionoga sveta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga svedrzitelja.” “I ucini cudesa velika, i ucini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.” (Otkrivenje 16,14;13,13)
“Ljudi se pitaju kad cemo ga videti?” postavlja pitanje Krim, “kad ga pozovemo da dodje, doci ce... Onda kada ulozimo truda za jedinstvo, naravno, jedinstvo svih ljudi. On se vec javlja ljudima na tri nacina: najcesce preko sna; drugi nacin je preko vizije, a treci nacin je preko ljudi. Budisti ga vide kao Meitriju Budu, Jevreji kao Mesiju, Indusi kao Krisnu itd.”
Apostol Jovan je prorekao da ce varalica “izaci da vara narod po sva cetiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao peska morskoga.” (Otkrivenje 20,8)
“Sotonina orudja neprestano rade pod njegovom upravom da ucvrste njegov autoritet i podignu njegovo carstvo nasuprot Bozjem carstvu. U tu svrhu pokusavaju da prevare Hristove sledbenike i da ih odvoje od njihove vernosti Bogu.” (Kosmicki konflikt str. 412)
“Jedanaestog juna 1988. godine Meitrija se pojavio na molitvenom sastanku u Najrobiju u Keniji, na kome je bilo prisutno vise od sest hiljada osoba. Govorio je nekoliko minuta na perfektnom svahili jeziku i odjednom nestao kao sto se i pojavio. Vide se cuda medju mnogim znacima Meitrijinog prisustva...”
Apostol Pavle upozorio je Hristove sledbenike da se cuvaju sotoninih mnogobrojnih prevara: “Jer takvi lazni apostoli i prevarljivi poslanici pretvaraju se u apostole Hristove. I nije cudo, jer se sam sotona pretvara u andjela svetla. Nije dakle nista veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima ce svrcetak biti po delima njihovim.” (2. Korincanima 11,13-15)
“Nadamo se da ce na velikoj internacionalnoj konferenciji za stampu Meitrija predstaviti svoju punomoc”,kaze Krim. “Bice to dan deklaracije (objave) kada ce se on pokazati svetu na radiju i televiziji preko satelita. Toga dan Meitrija ce istovremeno oseniti (nadahnuti) celo covecanstvo i vise nece biti nikakve sumnje da je on Hristos, Imam Mahdija, Meitrija Buda, Kalki Avatrija, Ucitalj sveta.”
To je ono sto je prorekao Isus Hristos: “Jer ce izaci lazni hristosi i lazni proroci, i pokazace znake velike i cudesa da bi prevarili, ako bude moguce, i izabrane. Evo vam kazah unapred. Ako vam dakle reku: evo ga u pustinji, ne izlazite: evo ga u sobi, ne verujte. Jer kao sto munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav ce biti dolazak sina covecijega.” (Matej 24,24-27)
“Najuspesnija oruda velikog varalice su lazne nauke i lazna cudesa spiritizma. Prerusen u andjela svetla, sotona prostire svoje mreze tamo gde se najmanje ocekuje. Kad bi ljudi proucavali Bibliju sa ozbiljnom molitvom da shvate njenu nauku, ne bi ostali u tami, i ne bi primili lazne nauke. Ali posto odbacuju istinu, postaju plen prevare.” (Kosmicki konflikt, str. 426)
“Sotona moze da podmetne nesto sto je slicno istini da bi prevario one koji dozvoljavaju da budu prevareni i koji zele da izbegnu samoodricanje i zrtvu koje trazi istina, ali njemu je nemoguce da drzi pod svojom vlascu dusu koja zeli na svaki nacin da upozna istinu.”(Isto, str. 429 “Ali vi pazite”, savetuje Hristos, “eto, sve sam vam unapred kazao.” (Marko, 13,23; prevod: dr Carnic)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Antihrist,ili covek bezakonja ,predstavlja Isusovog neprijatelja,sejaca kukolja.
Pojavio se odmah nakon Isusove setve psenice.
Predstavlja sektase koji su odstupili od Isusove nauke .
Na njih su jos u I veku upozoravali i Isus i apostoli.
Matej 13:3-9;18-23;24-30
Jovan 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Takvi su svi oni koji ne priznaju Elohim Jehovu Boga kao Oca,dok je sin Isus u podredjenom polozaju.
Dela apostolska 20:29,30
29.Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom
Da ne mislite mozda da je bilo potrebno 2000 godina da se pojavi otpad,antihrist???
Rimljanima 16:17,18

17.Molim vas, pak, braćo, čuvajte se od onih koji čine raspre i razdore na štetu nauke koju vi naučiste, i uklonite se od njih;

18 Jer takvi ne služe Gospodu našem Isusu Hristu nego svom trbuhu, i blagim rečima i blagoslovima prelašćuju srca bezazlenih.

2.korincanima 11:26 Mnogo puta sam putovao, bio sam u strahu na vodama, u strahu od hajduka, u strahu od rodbine, u strahu od neznabožaca, u strahu u gradovima, u strahu u pustinji, u strahu na moru, u strahu među lažnom braćom;

Vec u I veku nase ere se taj antihrist koji predstavlja grupu sektasa trudio da izmeni jevandjelje.
galatima 1:6,7
6.Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
7 Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
Uspeli su sa atanasijem i konstantinom,da oazkone gluposti trojstva,idolopoklonstva,krsta itd....

1.Jovanova 2:18
18 Deco! Poslednje je vreme, i kao što čuste da će doći antihrist, i sad mnogi antihristi postaše; po tom poznajemo da je poslednji čas.

I u skladu sa ovim antihrist je dosao odmah nakon isusa hrista!!!

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Vidim ja da vi teško ovo razumete. Danilova vizija u 12. poglavlju se odnosi na vreme kraja. Ti događaji obuhvataju i uskrsenje mrtvih 12.2. Ti događaji tek slede jer su za vreme kraja. Danilo 12.9. Idi danilo jer su ove reči tajna i zapečaćene su do vremena kraja. Pitaš me kome i zašto blago ? Pa blago onome ko preživi te dane jer mu je ime zapisano u knjizi života.,,

Dakle ono što je meni laiku važno je da postavimo lance po redosledu zbivanja i značenja.
Sad evidentiram ovu tvoju izjavu koja glasi:
,,Pa blago onome ko preživi te dane jer mu je ime zapisano u knjizi života.,,

I svrstao si zajedno događaje iz 11 glave Danila i 12 glave kao isti događaj koji je u BUDUĆNOSTI i to da evidentiramo:
,,Događaji su u budućnosti još se nisu desili.,,

Zasad toliko o zim lancima nek čekaju svoje vreme.Na moje pitanje o tri važne stvari za Jevreje koje im je Bog objavio preko proroka a ja pitao gde su evidentirani ovi lanci i opisi a to su: Judejski rat,Antioh Epifan,vremenu čoveka bezakonja i nisam pomenuo VREME KRAJA ti odgovaraš:

,,
Kad se priča o vremenu kraja to je vreme pred armagedon . Događaji koji su prošli judejski rat Antioh Epifan nisu bili u vremenu kraja tako da Danila 11.poglavlje od 1-29 stiha neću ni da razmatram.,,

Zašto ne razmatrati taj lanac kad je VEOMA VAŽAN?
Kako je moguće biti siguran šta koji lanac označava ako ih ne razmatramo?
Zar već gore nisi naveo da su opis iz 11 glave o ukidanju žrtve ista stvar što i opis na kraju 12-te glave rekavši:
,,,Događaji su u budućnosti još se nisu desili.,,
Dobro, registrovao sam da su ta dva lanca jedan opis u ZADNJEM vremenu pa nek stoji do daljnjeg odnosno provere.

Još uvek nisam dobio odgvor zašto onih 7 godina nisu 360x7 nego 2300? Zašto fale dani?
Čuo sam svašta ali meni je potreban samo odgovor o dužini lanca..zašto samo toliko kad je 7 godina više od 2300 dana?

Pitao sam te za proročke lance i ti si rekao da se ponavljaju:

,,Proročki lanci se ponavljaju.,
,

Upoređujemo tvoje izjave:
,,

Dodato posle 2 minuta:

Proročki lanac si upotrebio ti a ja ne govorim o proročkom lancu nego o predslici nekih događaja. I vremenski intervali tih događaja se ponavljaju približno.

Dodato posle 2 minuta:

Sam uporedi sebe.

Verujem da ćemo se složiti da Pismo ne piše odokativne ni ,,približne,, stvari već tačne i direktne.

Judejski rat je bio pa bi možda bilo lepo da mi pokažeš taj lanac koji govori o tom ratu.
I Antioh Epifan je davno bio i činio prorečeno pa mi pomozi da nađem u kom lancu je taj opis?

Pozdrav prijatelju.[/QUOTE]

Pozdrav Rise pitanja čekaju odgovor tek da te podsetim.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za baumastera
Covece o cemu ti pricas ,koja tvoja pitanja,o Judejskom ratu...,o cemu...?
Ovo ti je tema o antihristu,vremenu kad se pojavio i koga predstavlja...ne JEDNOG coveka,ili demona,VEC ORGANIZOVANU GRUPU SEKTASA Pod direktnim vodjsvom sotone i njegovih demona.
Jel odgovor na ovo pitanje
18 Deco! Poslednje je vreme, i kao što čuste da će doći antihrist, i sad mnogi antihristi postaše; po tom poznajemo da je poslednji čas.
Sta tebi ovde nije jasno???
judejski rat????Sta ti zelis da ti ja napisem vezano za temu antihrista???
Zar ti nisu dovoljni ovi stihovi o antihristu i hriscanskom otpadu koje je ujedionio i zakonom odobrio Konstantin u 4 veku.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Sam uporedi sebe.

Pozdrav prijatelju.

Budi iskren i ne traži od mene da ti pokazujem nešta što već znaš. Za mene je prikladniji izraz ( predslika ) nego proročki lanac. Antioh Epifan je predslika onoga što tek treba da bude a mi se baziramo na budućnost. Vizija koju je opisao Danilo odnosi se na vreme kraja Danilo 8. 17. a vreme kad je bio Antioh Epifan nije bilo vreme kraja.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
za baumastera
Covece o cemu ti pricas ,koja tvoja pitanja,o Judejskom ratu...,o cemu...?
Ovo ti je tema o antihristu,vremenu kad se pojavio i koga predstavlja...ne JEDNOG coveka,ili demona,VEC ORGANIZOVANU GRUPU SEKTASA Pod direktnim vodjsvom sotone i njegovih demona.
Jel odgovor na ovo pitanje
Sta tebi ovde nije jasno???
judejski rat????Sta ti zelis da ti ja napisem vezano za temu antihrista???
Zar ti nisu dovoljni ovi stihovi o antihristu i hriscanskom otpadu koje je ujedionio i zakonom odobrio Konstantin u 4 veku.

Jasno je meni bracika ali onda ne treba trpati proročke lance u bilo koji koš i igrati se sa njima. O čoveku bezakonja se slažemo ali proročki lanci isuviše su daleko od onog kako se predstavljaju.

Peko 71
pozdravljam te prijatelju, i želim reći ...ali ako tebi nije stalo da vidiš gde je greška u učenju koje činiš onda neću insistirati.
U Pismu postoje SVI događaji vezani za Izrael pa i Antioh i Judejski rat kao i lanac o Mesiji i gradnji grada i razorenju istog.
Evopredložio bih ti verujui da si pročitao Flavijeve knjige i pomno pratio tekst iz Pisma da pokušaš čitati 70 sedmica i videti dase na kraju 69 pomazaniku završilo vreme jer je pogubljen a zadnja sedmica godina je opširno opisana u 2300 večeri i jutara umesto u 2520 jer su se skratili oni dani jer niko od izabranih nebi ostao u Jerusalemu.

Na taj događaj Isus upozorava kad se poziva na Danila i taj naraštaj je to dočekao. To su doslovni dani zadnje od 70- sedmica u kojoj vojvoda rimske vojske ukida žrtvu a Isus ništa nije ukinuo već sebe prineo i potvrdio da imamo savršenu žertvu. Pustošio je rimski vojvoda i zatro grad kao što i Isus govori u Matej 24.

SVI lanci su dati Jevrejima a ne paganima i SVI se odnose na njih i njihov grad i teritoriju samo što sekte odbacuju Izrailja i svoje članstvo zbog desetaka ubacuju gde im nije mesto tako i 144000 muških devstvenika od Jevreja koje je Bog ostavio prikazuju paganima a Bog reče da su Jakovljavi potomci i poimenično ih nabroja. Pismo kaže da nije svima dato da budu devstvenici i oni su otkupljeni sa ZEMLJE da budu uvek sa Isusom i Ocem jer su bez mane.

Stih iz 11 gl.Danila se ponovo na kraju opisa pominju nadopunjujući predhodni opis i tojespecifičnost načina jJevrejskog izražavanja i to ćeš naći na mnogo mesta, kako se opisuje jedan deo i dovodi do kraja a onda iznova vodi drugi deo takođe do kraja vraćajući se uvek na zajedničku osnovu.

Bog te blagoslovio.

Natrag