Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, umesto da si mi objasnio kako da ti odgovorim, ti me saljes na poruku. Poruku sam procitao, ali ne znam kako da
ti odgovorim.
Marko, ako si procitao poruku, na dnu ispod te poruke, ces videti cetvrtasto polje za unos teksta. Tamo napises svoj odgovor i kliknes "post reply" ili "objavite odgovor" ako je na srpskom.

To je sve.. Ne moras nista da citiras kao na forumu.. Ne znam sta te buni?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
. Ne zaboravi da su oni protiv "nacije", tačnije, nacija im je potrebna samo da zavedu neobaveštene i naivne.

Sta da kazemo na ovu izjavu. Ludost i nista drugo!
Hriscanska Adventisticka Crkva je internacionalna Crkva; ima vernike iz svih nacija i rasa i svi smo braca i sestre, bez obzira ko kojoj naciji pripada.
Ako bismo bili protiv nacije, bili bismo protiv sami sebe.
Nego mi smatramo sve nacije jednakima, nikoga ne preziremo niti odbacujemo.
A ti Darth, dobo si keca iz popznavanja onoga sto ne znas. Moras ponovo da ides u isti razred.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A da budemo iskreni ni njihovo insistiranje na vasem ubijanju dece (abortusu) nista ne dokazuje!

1. Što se tiče valjanosti i vjerodostojnosti argumenata iz videa

Ne misliš mire valjda da je moje iznošenje tih činjenica o abortusima laž, izmišljotina!?!?!? :) Uostalom, ja sam samo naveo video koji je napravio adventist, i u njemu iznio dokaze koje niti jedan drugi adventist nije niti pokušao osporiti, a kamoli osporio.

2. Pitanje važnosti činjenice o abortusu u "bolnicama" ASD.

Ako činjenice o tim abortusima prihvatimo, jer ih nitko od adventista nije mogao niti osporiti, čudna mi je mire tvoja ocjena da to zapravo o adventistima "ništa ne dokazuje"?!?!?! Zar je to moguće? Zar su isti oni koji ubijaju i oni koji spašavaju?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako činjenice o tim abortusima prihvatimo, jer ih nitko od adventista nije mogao niti osporiti, čudna mi je mire tvoja ocjena da to zapravo o adventistima "ništa ne dokazuje"?!?!?! Zar je to moguće? Zar su isti oni koji ubijaju i oni koji spašavaju?

Stvarnoslapov pokusaj je paradoksalan, jer kada bi prihvatili njegovu teoriju da zbog nekakvih nazovi dela nekih Adventista treba osuditi SVE Adventiste, ili pak crkvu u celini, tada u tom slucaju bi to mogli i sa celokupnim tradicionalnim crkvama Pravoslavlja i Rimokatolicizma, jer medju vladajucim strukturama tih crkava ima takvih gnusnih dela, da ih je sramota i pomenuti, sto mi i nije cilj da o tome pisem u ovom trenutku.

U tom smislu, Stvarnoslapov pokusaj je potpuni promasaj, i razotkriva ustvari njegove namere, kojima prikriva losa dela svoje crkve, a istice dela drugih, i to iz ciste pakosti i zlih namera.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:

Stvarnoslape,
Nemamo mi sta da osporimo, nego daj ti dokaze gde, ko i kada je u Adventisticiko0j bolnici ubijao nerodjenu decu.
Cekamo dokaze ili ce svi da znaju da iznosis lazi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne misliš mire valjda da je moje iznošenje tih činjenica o abortusima laž, izmišljotina!?!?!? :) Uostalom, ja sam samo naveo video koji je napravio adventist, i u njemu iznio dokaze koje niti jedan drugi adventist nije niti pokušao osporiti, a kamoli osporio.

Nadam se da ne misli, nego da se radi o još jednom pokušaju da se smire strasti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
REŠETANJE
(1857, Test I 179—184.)
Dvadesetog studenog 1857. god. vidjela sam Božji narod gdje prolazi kroz jako rešetanje. Vidjela sam neke kako se sa jakom vjerom i vikom, i puni straha, bore sa Bogom. Njihova su lica bila blijeda i na njima se vidjela velika uznemirenost, koja je odavala njihovu unutrašnju borbu. Odlučnost i velika ozbiljnost vidjela se na njihovim licima, a krupne kapi znoja padale su sa njihovih čela. S vremena na vrijeme Božje odobravanje rasvijetlilo bi njihova lica, ali bi se uskoro vratio isti izraz ozbiljnosti, svečanosti i nemira. (Joel 2, 15—17; Jakov 4, 7—10; Sofonija 2, 1—3).

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:
Ne misliš mire valjda da je moje iznošenje tih činjenica o abortusima laž, izmišljotina!?!?!? Uostalom, ja sam samo naveo video koji je napravio adventist, i u njemu iznio dokaze koje niti jedan drugi adventist nije niti pokušao osporiti, a kamoli osporio.

Slape, pa gde ti je taj video? Daj prilozi ga!
Da li si isguran da ga je Adventista snimio ili si ga ti snimio?

Vec sam nekoliko puta ponovio cinjenicu da se abortusi ne obavljaju u Adventistickim bolnicama, jer je ta procedura skupa.
Abortuse vrse privatne klinike, jer to je mnogo brze i jeftinije. Da bi se abortus izvrsio u bolnici majka mora da bude primljene u bolnicu da ima sobu i krevet i posle procedure mora da ostane celu noc pod kontrolom lekara, a to je skupo.
Dok u privatnim klinikama dodje zene izvrse abortus i odmah ide kuci.

U predellu gde ja zivim imamo vise adventistickih bolnica i tako je u svima.

Zato Slape, daj ime bolnice, mesto, i vreme kada je procedura izvrsena. Ako nam to ne prilozis, ostaje da si izmislio ili sakupio lazi tvoje brace u veri.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
1. Što se tiče valjanosti i vjerodostojnosti argumenata iz videa

2. Pitanje važnosti činjenice o abortusu u "bolnicama" ASD.

U globalu adventisti uce protiv abortusa, i to je zvanican stav njihove crkve, zato je ovaj covek i zgrozen!

Znaci ne moze se tvrditi da je cela crkva od djavola, samo zbog zlocina pojedinaca ili cak zlocina koje cine crkvene vodje ili njen vrh!

To ne mogu tvrditi ni oni za nasu crkvu, niti mi mozemo za njihovu!

Jedino merilo razlikovanja ispravnog i neispravnog ucenja ili sotonske nauke je teoloska analiza i osporavanje zvanicne nauke, i nista drugo!

Ovi Tripovi metodi diskreditacije (koji si i ti upotrebio - razumljivo zasto) su kontraproduktivni, jer ubistava, zlostavljanja, mucenja, zloupotreba polozaja itd.. ima u svim crkvama!

Dakle ja nisam rekao da je ono sto si ti izneo lazno, covek u videu govori cinjenice o abortusima u ASD, i niko od njih jos nije uzeo vremena da to ospori. A nisam siguran ni da moze to da ospori..

Nadam se da ne misli, nego da se radi o još jednom pokušaju da se smire strasti
Upravo tako brate, trebamo malo da smirimo strasti. I sa jedne i sa druge strane se utrkujemo ko ce vise prljavog vesa izneti..

Svako ima prljav ves u kuci! I to nije nikakva tajna.. Ali to nije dokaz da je sama osoba prljava..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Stvarnoslapov pokusaj je paradoksalan

Tvoja nauka sa golovima je gora od svake njihove (lažne) nauke.

jer kada bi prihvatili njegovu teoriju da zbog nekakvih nazovi dela nekih Adventista treba osuditi SVE Adventiste,

Pa ti si već osudio sve adventiste u raspravi sa mnom, jesi rekao "ako i ima više iskrenih adventista".

U tom smislu, Stvarnoslapov pokusaj je potpuni promasaj, i razotkriva ustvari njegove namere, kojima prikriva losa dela svoje crkve, a istice dela drugih, i to iz ciste pakosti i zlih namera.

I nauka o golovima je totalni promašaj.

Natrag