Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Marko, situacija je svuda takva, ima toga i u protestantskim zajednicama. Kontraproduktivno je navoditi to kod drugih a ne pominjati svoju zajednicu, i zatvarati oci, kada se to kod vas isto desava..Mire, pa zar su se i svestenici izjednacili sa politicarima i onih koji vode razvratni zivot?
Kvantitet je srazmeran broju vernika, vi imate manje vernika, a mi imamo vise. Shodno tome moze biti i vise slucajeva kod nas..
Ni jednu zajednicu inace, ne mozes kompromitovati brojem zlih u njoj, jer to nije merilo kojim se meri nauka.. Generalno Hriscani u globalu su, ako uzmemo sve zajedno (protestante i tradicionalne), mnogo gori od recimo hindusa, budista i drugih po tom pitanju..
Kad navodis ovakve stvari, ti zapravo kompromitujes i citavo Hriscanstvo! Ali nisi toga svestan!
Ti Hrista ne mozes kriviti sto se ljudi ne pridrzavaju njegovog ucenja niti mozes doktora kriviti sto se pacijent ne pridrzava njegovih uputstava pa je bolestan!
Tako ni crkvu ne mozes kriviti sto su joj vernici ovakvi ili onakvi, ako ona uci protiv toga, a cinjenica je da uci!
Pa gde da nadjes veceg licemara od tebe? Trazis prasinu u tudjem verovanju, a u svome prelazis preko stena
Kada bi vi bili objektivni, i ne bi ovo koristili kao sredstvo diskreditacije nase crkve, ne bi se on ustezao da se sa vama slozi i ovo stanje osudi u svojoj crkvi. Svi ga mi inace osudjujemo. Ali to je vama zadovoljstvo, da istaknete tudje zlo, jer vi se pravite kao da toga nema kod vas ili da je to u veoma maloj meri, pa je to znak naseg 'otpada' a vase 'svetosti' .
Takve tvrdnje ne odgovaraju cinjenicama. Mi imamo vise vernika nego vi, pa je normalno da kod nas bude i vise zla, nego kod vas. Dakle, to je srazmerno broju vernika statisticki, i ne mozes ti nista protiv toga, niti ovo tvoje insistiranje na tome nesto dokazuje! A da budemo iskreni ni njihovo insistiranje na vasem ubijanju dece (abortusu) nista ne dokazuje! Vi se samo inatite jedni drugima..
A sve to je zapoceo, ko? Tvoj brat Tripo!
Ti nisi takav da to radis, ali si podlegao tome kao i svi, i sad vodis rat..
Poslednja izmena: