Cistiliste

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da si znao, ne bi ovakve besmislice pisao!
I jos govorio kako ces to da "prosledjujes dalje.." Pa ovo tebe ismejava, a ne nas!

To je tako očekivano od njega. Uostalom, svo se njegovo "znanje" i "nauka" i svodi na ismevanje sagovornika. Kao i većina, ako ne i svi adventistički "propovednici" i "naučnici", i on ima stav koji govori: "Ili prihvati našu "istinu" ili sledi pljuvanje i ismevanje" Oholost i arogancija izbijaju iz svakog postupka Milerita, kako onih Elleninih, tako i onih Raselovih, gde su ovi drugi barem malo skromniji, jer žele da pridobiju žrtvu.

Ja tebe nikada nista o pravoslavlju pitao nisam. A kad god sam s tobom o pravoslavlju diskutovao pokazao si nepoznavanje crkvenog ucenja! Kao i sada!!!

Haha, 25 knjiga :) Pa jedan bivsi pravoslavac ne moze da ima toliko malo knjiga! I to dokazuje da nikad pravoslavan nisi bio, vec si adventista od pocetka!

Zašto ga nisi pitao? Trebao si, onda bi još ranije uvideo da se ne radi o "iskonskom pravoslavcu" koji je to "bio" kada niko nije smeo to da bude.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Blage veze ti sa pravoslavljem nemas! Da imas znao bi da su do Hrista sve duse i pravednika i nepravednika bile na istom mestu u hadesu!
Jer zato se i mrtvima propovijedalo evanđelje, da budu suđeni
kao ljudi tijelom, a po Bogu da žive Duhom.
1. Petrova 4

Da otvoriš oči slepima, da izvedeš sužnje iz zatvora i iz tamnice koji sede u tami.
Isaija, glava 42

Narod koji hodi u tami videće videlo veliko, i onima koji sede u zemlji gde je smrtni sen zasvetliće videlo.
Matej, glava 4

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Politicar Hasan Cengic pred rat, radnicima Zeljezare Zenica - "Nema placa, nit ce bit"
Ja danas - Nema cistilista nit ce bit....

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Reci ti meni slape, kako znati je li neko od tvojih bliznji hu cistilistu, da bi se mogao za njega Mariji i svecima molit, i da bi mogao platiti za njega misu? Eto jedno prakticno pitanje....

Po učenju PC nema čistilišta, nema raja, nema pakla - do Konačnog Suda.
Ovo ti je odgovor i na ono pitanje sa teme Duh,duša i telo

Jos kad bi vjerovao da nema nakon smrti ljudi, koji svjesno razmisljaju na nebu, onda vjerujes kao i ja, da spavaju i cekaju uskrsnuce....ili prilikom drugog uskrsnuca ce gresni zauvijek nestati, a ne muciti se vjecno u vatri...vjerujes li ovako?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Reci ti meni slape, kako znati je li neko od tvojih bliznji hu cistilistu, da bi se mogao za njega Mariji i svecima molit, i da bi mogao platiti za njega misu? Eto jedno prakticno pitanje....

To što točno ne možemo znati ne priječi nas da se molimo. Ni sveti Pavao nije mogao točno znati što je s umrlim Oneziforom, ali svejedno moli: 2 Tim 1,16-18: Neka Gospodin milosrđem podari Oneziforov dom jer me često osvježivao i nije se stidio mojih okova, nego kad je bio u Rimu, brižljivo me potražio i našao. Dao mu Gospodin naći milosrđe u Gospodina u onaj Dan! A koliko je usluga u Efezu iskazao, to ti najbolje znaš.

Ako je Onezifor u raju, molitva za njega nije potrebna. Ako je pak u paklu, molitva za njega ne pomaže. A Pavao ipak za njega moli. Zašto?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
To što točno ne možemo znati ne priječi nas da se molimo. Ni sveti Pavao nije mogao točno znati što je s umrlim Oneziforom, ali svejedno moli: 2 Tim 1,16-18: Neka Gospodin milosrđem podari Oneziforov dom jer me često osvježivao i nije se stidio mojih okova, nego kad je bio u Rimu, brižljivo me potražio i našao. Dao mu Gospodin naći milosrđe u Gospodina u onaj Dan! A koliko je usluga u Efezu iskazao, to ti najbolje znaš.

Ako je Onezifor u raju, molitva za njega nije potrebna. Ako je pak u paklu, molitva za njega ne pomaže. A Pavao ipak za njega moli. Zašto?

Ja po tim stihovima vidim da Onezifor nije umro, nego da jos zivi. U onaj dan, potvrdjuje nas nauk, misleci na Isusov dolazak i uskrsnuce....

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
"...Sećamo se njegova razgovora s monahom pustinjakom koji je rekao:
"Bog će kazniti sve bezbožne. Izgoret će u večnom plamenu. "
Očito mu je bilo drago što će biti kažnjeni večnim ognjem.
Na to je starešina Siluan (Atoski) s vidljivim emotivnim uzbuđenjem rekao:
"Pa, molim vas, recite mi ako vas odvedu u raj i vi vidite kako neko gori u paklu, hoćete li biti mirni?"
- A što možete učiniti, oni sami su krivi, kaže on.
Tada je starac Siluan sa žalosnim licem odgovorio:
- Ljubav to ne može podneti ... Zbog toga se treba moliti za sve. "

Natrag