ČISTA i NEČISTA HRANA (3.Mojs.11) - Da li i dalje važi za Hrišćane?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bože, ovaj deo foruma je mesto gde se raspavlja o religiji, i gde se svi izdaju za velike Hrišćane, a meni više izgleda kao da ovde ništa drugo ne čujem, osim ateističkih bezbožničkih ideja.

Mire, SVE životinje iz Božjeg zakona o ishrani su nezdrave za čovečiju ishranu, i to čak poznaje i savremena medicina.

Za razliku od toga, vi svi ovde propagirate mesožderstvo,, i jedenje svega i svačega, čak i buba, gmizavaca, i ostalog, jer kažete "Bog je SVE očistio"
Isppravi me Mire ako nije tako.

Da te pitam nešto Mire.

Kad odeš na pijacu, koje vrste biljnih namirnica tamo nalaziš, i odkud da nailaziš samo na te vrste na tim tezgama, i odkud ljudima svest da baš te vrste seju, i gaje na svojim njivama, a ne neke orovne?

Što se tiče teksta koji si pomenuo, evo da te upitam.
Zašto ga ponavljaš i to iseckanog, ako sam ja taj tekst već objasnio u kontekstu?

Dakle, ako pošteno pogledaš ceo ovaj tekst, videćeš da su Fariseji osudili Isusove učenike što ne peru ruke pre jela, jer su Fariseji smatrali - da ako čovek ne opere ruke pre jela, da se može duhovno uprljati.

Isus ovo demantuje, i kaže "da čoveka ne prlja duhovno jedenje neopranim rukama, već da ga prlja ono što dolazi iz srca, zle misli, i dela"

Još jedno pitanje na osnovu tvoje tvrdnje koja glasi: "Jer ljudski organizam je tako nacinjen (bar u pocetku), da "cisti sva jela"!

Da li je telo očistilo i hranu miliona koji su umrli i umiru od bolesti izazvanih jedenjem svinjskog mesa.

Skrivaš Mire skrivaš, i živiš u otvorenoj svesnoj namernoj prevari.

Ali to je tvoja stvar, i Bog sa takvom kvarnom ideologijom nema ništa.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bože, ovaj deo foruma je mesto gde se raspavlja o religiji, i gde se svi izdaju za velike Hrišćane, a meni više izgleda kao da ovde ništa drugo ne čujem, osim ateističkih bezbožničkih ideja.

Mire, SVE životinje iz Božjeg zakona o ishrani su nezdrave za čovečiju ishranu, i to čak poznaje i savremena medicina.

Za razliku od toga, vi svi ovde propagirate mesožderstvo,, i jedenje svega i svačega, čak i buba, gmizavaca, i ostalog, jer kažete "Bog je SVE očistio"
Isppravi me Mire ako nije tako.

Da te pitam nešto Mire.

Kad odeš na pijacu, koje vrste biljnih namirnica tamo nalaziš, i odkud da nailaziš samo na te vrste na tim tezgama, i odkud ljudima svest da baš te vrste seju, i gaje na svojim njivama, a ne neke orovne?

Što se tiče teksta koji si pomenuo, evo da te upitam.
Zašto ga ponavljaš i to iseckanog, ako sam ja taj tekst već objasnio u kontekstu?

Dakle, ako pošteno pogledaš ceo ovaj tekst, videćeš da su Fariseji osudili Isusove učenike što ne peru ruke pre jela, jer su Fariseji smatrali - da ako čovek ne opere ruke pre jela, da se može duhovno uprljati.

Isus ovo demantuje, i kaže "da čoveka ne prlja duhovno jedenje neopranim rukama, već da ga prlja ono što dolazi iz srca, zle misli, i dela"

Još jedno pitanje na osnovu tvoje tvrdnje koja glasi: "Jer ljudski organizam je tako nacinjen (bar u pocetku), da "cisti sva jela"!

Da li je telo očistilo i hranu miliona koji su umrli i umiru od bolesti izazvanih jedenjem svinjskog mesa.

Skrivaš Mire skrivaš, i živiš u otvorenoj svesnoj namernoj prevari.

Ali to je tvoja stvar, i Bog sa takvom kvarnom ideologijom nema ništa.

Izvini Laodikeja, na osnovu cega zasnivas pricu da je Isus tamo govorio "da čoveka ne prlja duhovno jedenje neopranim rukama".

Objasni mi kako ti to "duhovno jedes"???

Ja nista nisam namerno seckao, i ne znam sto me stalno optuzujes da ja namerno nesto izmisljam?

Drugo sto si ti rekao, "medicina zna", a ja trazim da mi postavis za sve zivotinje sa spiska dokaze da su "nezdrave". Daj medicinske izvestaje. Hvala.

Trece, na pijacama se ne prodaje samo "zdrava hrana", ima tu svacega, pa kako kad ti neko uvali i marihuane malo ili duvan...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pročitaj ceo tekst iz jevanđelja, videćeš da on u opšte ne govori o jelu, već o jevrejskom obredu ritualnog pranja ruku, za koji su Fariseji verovali, da ako se ruke ne operu pre jela, da je to greh, i da duhovno prlja čoveka jesti neopranim rukama.

Isus zato kaže "da čoveka ne može uprljati jedenje neopranim rukama, već zle misli koje dolaze iz srca.

O kakvoj marihuani i duvanu pričaš.
Ovde je reč o jelu, a ja na pijaci nige nisam video ništa nezdravo ili otrovno, a u mesari nigde ne nađoh meso tigrova, leoparda, krokodila, zmija, orlova, medveda, zebri i žirafa, čak ni kamila ni lama, ni majmuna, a od buba ni za lek narodski rečeno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pročitaj ceo tekst iz jevanđelja, videćeš da on u opšte ne govori o jelu, već o jevrejskom obredu ritualnog pranja ruku, za koji su Fariseji verovali, da ako se ruke ne operu pre jela, da je to greh, i da duhovno prlja čoveka jesti neopranim rukama.

Navedi ceo tekst!

To ne pise, pise da fariseji "NE JEDU PRE NEGO STO NE OPERU RUKE DO LAKATA" - dakle ne radi se o "duhovnom jedenju", vec o "doslovnom" - Boze sacuvaj kako vi volite sve da izvrcete!

O kakvoj marihuani i duvanu pričaš.
Ovde je reč o jelu, a ja na pijaci nige nisam video ništa nezdravo ili otrovno,

Prodaju ispod pulta i duvan i marihuanu. Ko kaze da mora da se jede? Zasto razvodnjavas opet namerno?

Mi ovde pricamo o stetnosti, pa cak ni vi necete piti kafu jer vam je "otrovna", a eto drugi je piju, zasto Bog nije zabranio kafu u zakonu???

Postoji i "gljiva ludara", nije ona stetna u maloj kolicini.

Kako si samo skrenuo pricu i "otisao na pijacu"? Pa zar onaj u pustinji "bere na pijaci" , "ima pijacu" ili "bere sa grma" i jede???

a u mesari nigde ne nađoh meso tigrova, leoparda, krokodila, zmija, orlova, medveda, zebri i žirafa, čak ni kamila ni lama, ni majmuna, a od buba ni za lek narodski rečeno.

Eno otidji u afriku jedu i pauke i crve i bubasvabe. Pa ako ti nisi video ne znaci da ne postoji.

Ipak, ja sam trazio da mi postavis listu "necistih zivotinja" iz Biblije, i da za svaku postavis medicinske podatke od strane strucnjaka o njihovoj "stetnosti po zdravlje"!?

Hoces to uciniti?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I ja sam govorio o stvarnom jedenju, a ne o duhovnom, gde su Fariseji smatrali da takva hrana uzeta neopranim rukama bez predhodnog obreda ritualnog pranja - duhovno prlja čoveka.

Ako Bog nešto nije pomenuo, a nešto jeste, onda primenimo ono što jeste, jer ako pogledaš taj zakon - videćeš da on tu ne navodi poimenice životinje, već daje karakteristike tih životinja, šape i kopita razdeljena i spojena, krljušti, pera, itd, i po tom e čovek zna koje su za ishranu koje ne.

Ako neko tamo nešto jede što je Bog zabranio - šta treba, da idemo lošim primerom.

Nisu ljudi i njihovi postupci merilo, već reč Božja i iskustvo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I ja sam govorio o stvarnom jedenju, a ne o duhovnom, gde su Fariseji smatrali da takva hrana uzeta neopranim rukama bez predhodnog obreda ritualnog pranja - duhovno prlja čoveka.

Kako hrana moze da te "duhovno uprlja"???
I gde ti je potvrda iz verovanja farisejskog da su oni tako verovali?

To opet ne pise u bibliji da su verovali da ih "hrana duhovno prlja", vec su se samo "drzali obicaja starih", a to je obicaj osmisljen zbog higijene. Ja nisam nasam nasao da su oni to duhovno gledali tako..

Ako Bog nešto nije pomenuo, a nešto jeste, onda primenimo ono što jeste, jer ako pogledaš taj zakon - videćeš da on tu ne navodi poimenice životinje, već daje karakteristike tih životinja, šaše razdeljene i spojene, krljušti, pera, itd, i po tom e čovek zna koje su za ishranu koje ne.

Ok, ne navodi on sve zivotinje, vec karakteristike..

Ti meni lepo daj spisak ovih koje je pomenuo i za svaku navedi medicinske dokaze o "stetnosti po zdravlje". Pa ako su ''sve zaista stetne", e ona si u pravu...

Ako newko tamo nešto jede što je Bog zabranio - šta treba, da idemo lošim primerom.

Ja ne govorim o onome "sto je zabranio", vec o biljkama "koje nije zabranio".
Zasto nije naveo kafu u zakonu i zabranio je???

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
4:2 U licemerju laža, žigosanih na svojoj savesti,
4:3 Koji zabranjuju ženiti se, i zapovedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vernima i onima koji poznaše istinu.
4:4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.
4:5 Jer se osvećuje rečju Božijom i molitvom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako nije zabranio kafu, ili otrovne bobice - da li treba da ih konzumiramo?

Govori se o obredu pranja ruku, ne oo jelu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
4:3 Koji zabranjuju ženiti se, i zapovedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vernima i onima koji poznaše istinu.
4:4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.
4:5 Jer se osvećuje rečju Božijom i molitvom.

Vidiš da je konktekst u paganskom shvatanju braka, zabrana ženidbe. Pa naravno da je grijeh zabrana hrane. Ali svinja ne spada u hranu.

Natrag