ČISTA i NEČISTA HRANA (3.Mojs.11) - Da li i dalje važi za Hrišćane?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U svakom slučaju se radi o prinošenju žrtava ZA KAKAV ( ili U VREME KAKVOG ) PRAZNIKA, ZA PRAZNIK MLADINA, I U VREME GODIŠNJIH SUBOTA" ali i o samim praznicima, za koje su sve Jevreji osuđivali apostole zašto to ne čine, ne prinoše žrtve, i ne praznuju ove pomenute starozavetne praznike, koji su bili TIPOS dolaska Isusa.

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Tako je.
Umerenost, ali i jesti hranu koja donosi zdravlje.
Ona koja donosi bolesti - ne treba jesti.
Nemoj jesti kupovnu hranu. Kupovna hrana je prekomjerno tretirana nezdravim kemikalijama. Nemoj niti proizvoditi hranu jer je biljno sjeme i životinjski genetski potencijal toliko već kemijski onečišćen da je sve u potpunosti nezdravo. Ionako svi ovdje znamo da ti sigurno ne proizvodiš hranu pogotovo ne ekološki prihvatljivu jer inače ne bi imao vremena stalno visiti ovdje i prodavati nam maglu kao nekakvu "vjersku istinu".

Ti jedeš nezdravu hranu a nama govoriš da ju ne jedemo!
Budi tako dosljedan i u svojoj vjeri.

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Ja kolko znam Isus Hrist je socno jeo i jagnjetinu barem na pashu,a ribe obavezno,mislim da mu je to bila uobicajena hrana....
Sto se tice ap.Petra ima izvestaj da mu je Bog zapovedio da sve jede jer je Bog taj koji je sve ocistio i dao da se jede.Tako da je Bog ocistio nemojte govoriti da je necisto....
E sad mora se i oprati ako je palo na zemlju,,,mora da se i ocisti...
I meni je svaka riba odlična poslije janjetine!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, već sam odgovorio.

Što se tiče biljaka - verujem da je Bog onaj koji pokreće sve pozitivno u čoveku, i to za dobrobit ljudskog roda, pa s tim u vezi - nauka kao takva, sa akcentom na nutricionizam i medicinu, je Božji promisao kojim on otkriva ljudima šta je dobro a šta ne za njihovo zdravlje.

Osim toga, Bog je znao da će čovek potezati za mnogoboštvom, u kome su svinje bila hrana.

Verujem da su Jevreji već imali spisak biljaka - voća i povrća koja su koristili, i znali koje biljke nisu za jelo.

Sad si ti krenuo nesto van biblije povezivati, a ja te konkretno pitam i zelim odgovor:

"zasto nemamo spisak necistih biljaka"!?

Zar ti zaista verujes da jednom Jevreju koji u pustinji naidje na neku "otrovnu bobicu", nije trebalo uputstvo da to "ne sme jesti"?

Zar ti zaista verujes da jednom Jevreju nije trebao zakon koji bi "zabranio upotrebu marihuane" i ostale "droge"- KOJU SU EGIPCANI A NAROCITO SVESTENICI UPOTREBLJAVALI???

Zar ti zaista mislis, da "nama danas ne treba to uputstvo"???

A ako "NAMA TREBA TO UPUTSTVO", zasto ga Bog nije dao???

Ispada po tebi ,da ja smem spravljati sebi ulje kanabisa, mogu malo i marihuane( pa sta fali!?) , jer to nigde nije zabranjeno!

NEPOJMILJIVO!!!

Ako je Bog zeleo dati sveobuhvatan "ZDRAVSTVENI ZAKON", zasto ga nije i dao???

Ja tvrdim da ovo sto ti nazivas "zdravstveni zakon", u sustini uopste nije "zdravstveni zakon"(na prvi pogled on ima odredjene zdavstvene karakteristike) - ali nije dat radi ocuvanja zdravlja. On sadrzi "simbolicke elemente" i to je najvaznije!!!

To vidimo u NZ , da "neciste zivotinje" ukazuju na "necistocu neznabozaca", a isto tako imamo "simbolizam" kod Jakova da Jevreji "ne jedu stegno do danasnjeg dana, jer se Jakovu iscasi stegno"!

To je paralela u vezi hrane, DA JEVREJI NISU IZBEGAVALI POJEDINU HRANU SAMO IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGA , VEC I RADI SIMBOLIZMA!!

Dakle, ovaj zakon nema veze sa zdravljem, zapravo ima vrlo malo, on prvenstveno ima "simbolicku vrednost", odnosno "tipoloskog je karaktera"!!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Očito je da ovdje mnogi previše piju ricinusovog ulja!
A kad ih ricinusovo ulje potjera pa se prazne ovdje, misle da to nije grijeh jer ricinus nije zabranjen po bibliji... a moderacija, jadna, odavno potrošila sav toaletni papir ...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Inace, VI OVDE NAVODITE SAMO SVINJU KAO OPASNU PO ZDRAVLJE, STA JE SA OSTALIM ZIVOTINJAMA SA LISTE???

DOKAZITE DA JE TO "ZDRAVSTVENI ZAKON" - TAKO STO CETE DOKAZATI STETNOST "I OSTALIH ZIVOTINJA SA LISTE"!!!

Sta je sa "zecom", kako je on stetan???
Dajte sve zivotinje, "koliko ih je stetnih"???

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Lista najotrovnijih
1. Jabuke - Od svih uzoraka jabuka koje su prošle test, 99 posto pozitivno je na pesticide; sadrže i do 56 vrsta različitih kemikalija.

2. Breskve - Čak 85,6 posto različitih vrsta breskvi na tržištu sadrži dvije ili više vrsta pesticida, sa 57 vrsta različitih kemikalija.

3. Nektarina - Svaki uzorak uvezenih nektarina pozitivan je na neke vrste pesticida, a 90,8 posto njih sadržavalo je dvije ili više vrsta pesticida.

4. Jagode - U njima je otkriveno 13 različitih pesticida.

5. Grožđe - Na jednom uzorku pronađeno je čak 15 vrsta pesticida.

6. Celer - Kontaminiran sa 13 kemikalija.

7. Špinat - Sadrži različite kombinacije pesticida.

8. Slatka paprika - Gotovo 69,4 testiranih paprika sadržavalo je više vrsta pesticida.

9. Krastavci - Tretirani s čak 68 % različitih pesticida.

10. Cherry rajčice - Jedan uzorak rajčica zagađen je sa 13 različitih kemikalija.

11. Grašak - Jedan uzorak graška tretiran je sa 13 vrsta kemijskih sredstava.

12. Krumpir - Krumpir prosječne težine imao više vrsta pesticida od bilo koje druge hrane.

(izvor: JutarnjiLife)

Jedi samo jabuke, breskve, nektarine, jagode, grožđe, celer, špinat, slatku papriku, krastavce, paradajz, grašak i krumpir pa ćeš sigurno da dođeš u raj brže nego što misliš. Ko god svinjetinu jede živi sve do smrti, na kraju umre od dosade i završi u pakao. Samo pazi da se živ ne zasereš od tliko voća i povrća. Ne želiš, valjda, usran u raj da dođeš ...

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Nema veze sto su voce i povrce sada zarazeni, kada bi se recimo i kamenje jelo mi bi i njega zarazili i komercijalizovali, nego je poenta gospodine @Nostrouomo, koja je hrana izvorno dobra za coveka, ako hocemo da pratimo izvornu ideju autora postavljene teme.
Ako u Svetim Knjigama stoji da su zivotinje stvorene da bi ih covek posmatrao, proucavao i uzivao u njihovom prisustvu, onda je to tako. Ako stoji da je samo semenje namenjeno za covekovu upotrebu, onda je to tako.

Osnovni zakon mesa je "Ne jedi me da te ne pojedem", "Ko od maca zivi od maca i umire".
Kad se jede meso, koje najcesce i nije bas sasvim ispeceno, delovi Duse coveka, za koju necete verovati je materijalna(fina materija) se pocinju mesati sa delovima zivotinjske duse.
Neko ko jede "Svinje", postaje i sam svinja, a neretko i njegov fizicki oblik poprima izgled Svinje. Ko jede majmune postaje majmun, ko jede pse postaje i sam pas. Ko jede Lava, postaje Lav.Kombinovanjem izvesnih Priona koji se nalaze u mozgovima, dolazi do stvaranja izvesnih neizlecivi bolesti.
Znaci ti element koji se nazivaju [hl]Prioni[/hl], su mahom skoncentrisani u mozgu i kada ispecete majmuna ili svinju Prioni prezive. Preciznim merenjem je utvrdjeno da prioni prezive temperaturu od 1000 stepeni, znaci ne 100 nego 1000C stepeni. Ovo se lako nalazi na guglu ko ne veruje. Znaci unosenjem ovih priona u telo coveka koji je pravljen da bude besmrtan menjaju se osnovne genetske postavke i slazete se da budete Smrtan. I ne samo to, nego i bolestan, vi i vasi naslednici, informacija pocinje genetski da se nasledjuje, nema leka za sada.
Ako bi resenje i bilo nadjeno, bilo bi skriveno jer bi se postavio problem prenaseljenosti planete, a istrazivanje svemira polako gmizi. Mora da se snalazite na licnom nivou bez pokusaja da spasete masu jer je to u ovom trenutku nemoguce.
Jedini naci da ne postanete nesto drugo nego ono kako vas je Stvoritelj nacinio je da jedete iskljucivo semenlje. E sad posto je sve zarazeno, to je druga stvar.
Ko nije razumeo ovo sto sam rekao, neka saceka kad jednog dana napravim Film o ovome, do tada jedite semenje, biljke, pijte cajeve, koristite livadske Medove, pa se vidimo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, da je taj zajon dat radi čiste simbolike a ne iz zdravstvenih razloga, zašto onda Bog u taj zakon nije uvrstio i one životinje koje ne donose bolesti, jaganjce, goveda, piliće, itd, itd, već samo one koje su zdravstveno nepogodne za ishranu, što je poznato u medicini i nutricionizmu?

Navedi bar neki primer gde su Jevreji koristili bilo kakve otrovne supstance, ili biljke, otrovne pečurke, bobice, marihuanu, itd..

Ako takoga nečeg nema, onda je logično da su Jevreji znali koje biljke su jestive a koje ne, jer se u bibliji od početka spominje ratarstvo kao privredna grana, a prvi ratar je bio Kain.

Mi ne možemo Boga da zaključamo u bibliju, i da kažemo "Eto Bog to nije rekao, i sada će mo mi da jedemo marihuanu i otrovne bobice ili pečurke"
Mnogo pre pisanja biblije - ljudi su znanje prenosili usmenim putem sa Pca na Sina, jer su ljudi živeli duže, i po 900 godina.
Tako se kod Jevreja kulturološki ustaljio princip ishrane zdravim i neotrovnim biljnim kulturama, ja verujem - koji praktikuje i savremeni svet.

---------------------------------------------

Nostrouomo.
U potpunosti si u pravu, jer danas se u proizvode ubacuju različite materije, emulgatori koji su nosioci bolesti, zaslađivači, i zaslanjivači, vešačke boje, materije za ukus, itd..
Postoji ceo spisak štetnih emulgatora, i bolesti koje stvaraju.

Ovo se uglavnom tiče industrijske hrane, koju koliko je moguće - čovek treba da izbegava.

Ipak, čovek može da se hrani zdravo, a postoji četiri vrste proizvoda za tu mogućnost, a to su:

1. VOĆE
2. POVRĆE
3. MAHUNASTO POVRĆE
4- ORAŠASTO POVRĆE

Ostale industrijske proizvode može koristiti koristeći se informatorom o štetnim sastojcima ili emulgatorima koji postoje u tim proizvodima, ili u umerenim količinama.

Ima osoba koje pomno prate šta kupuju, i čak nose spisak tih sastojaka, i čitaju na proizvodu šta on sadrži.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
PASI jagnje moje.

14:20 Ne raskopavaj delo Božije jela radi; jer je sve čisto; nego je pogano za čoveka koji jede sa spoticanjem.

Kakvu veru imaju koji pasu?

A slaboga u veri primajte lepo, da se ne smeta savest.
14:2 Jer jedan veruje da sme svašta jesti, a koji je slab jede zelje.(pase)

Natrag