ČISTA i NEČISTA HRANA (3.Mojs.11) - Da li i dalje važi za Hrišćane?

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ne znas ni sta je hula na Duha Svetoga.
Hula je ''namerno suprotstavljanje glasu Duha'' koji osvedocava u greh, i namerno suprotstavljanje Bogu.

Ovde se Bogu i glasu Duha ''niko namerno ne suprotstavlja''.
Sem mozda ako to cinite vi..

Naravno da se lažna religija suprostavlja svesno Svetome Duhu.

Nesvesni su oni koji nisu upoznati sa istinom. I tim ljudima se propoveda istina da bi odbacili tu strašnu prevaru koja ih vodi u drugu smrt.

Trebaju ljudi da shvate da zvanična religija ratuje protiv samih!

Prevara je slična istini i većina ljudi i ne sumnja da prevara stoji iza njihove religije.

Mnogi se naljute kada im se kaže istina i zauzmu odbrambeni stav, spremni da se bore protiv onoga koji im iznosi istinu.

Smatraju da tako treba da rade!

Pazite šta ste uradili sa ovom temom.

Niste mogli da se zadržite na argumentima koje potvrđuju zdravu ishranu, već ste proširili temu i napadate ljude koji skreću pažnju na Božje principe!

I pošto ne možete da osporite nauku i savremena istraživanja, morate da napadnete one koji iznose argumente a ne same argumente koji se iznose.

To je logička greška u argumentaciji.

A ta logička greška je iznuđeni potez jer nemate validne argumente kojim biste potvrdili zabludu koju branite.

Da li biste hteli da komentarišete argumente?

Umesto što dobro nazivate da je zlo, zašto ne biste pogledali šta kaže nauka danas?

Pogledajte šta kaže nauka i šta pokazuju savremena istraživanja.

Zadivljujuće zdravlje

Najbolje od života, Walter Veith
Vaše zdravlje — vaš izbor, Walter Veith
Bomba otkucava - Walter Veith
Nevjerojatna priča o mlijeku, Walter Veith
Zdravlje i sreća - Walter Veith

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Verni ljudi se koriste argumentima u prilog istine.

A neverni se koriste logičkim greškama.

Sotona zna da će imati uspeh i sa logičkim greškama zato što većina ljudi jesu grešnici i vole greh i nemaju želju da promene život.

Hajde neka neko kaže koji čita ove reči da li je promenio svoj stav na osnovu argumenata?

Ja bih bio srećan da mnogi koji čitaju ove reči promene svoje pogrešne stavove kada vide argumente u prilog istine. Ali mali broj prihvata argumente. Većina prihvata greh! Zašto? Zato što ne žele da menjaju svoj život. I Vi ste u toj grupi ljudi. Smetaju Vam argumenti zato što treba da menjate svoje navike a Vi nećete da menjate sebe.

Lakše je ljudima da izaberu lažnu religiju koja će ih opravdati za njihov izbor greha, nego da uđu u borbu sa samim sobom i da ostave sve loše navike.

To je razlog zašto istina nije dobrodošla.

Istina nije dobrodošla ne zato što to nije istina, već zato što traži od nas odgovornost.

Zašto se lažna religija ne odbaci kada se shvati da je lažna?

Treba menjati sebe! A to mnogi ne žele. I zato imaju ideologiju koja će opravdati njihov izbor greha.

To je razlog zašto ste u većini i zašto samo mali broj ljudi stoji na strani istine.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa to radis ti, smatras da trebas da branis tkz ''istinu'', tvoju crkvu.
Niko od vas ne brani Hrista, vec crkve, koliko sam puta to vec rekao i to je cinjenica.

Ovo nije činjenica, već je upravo suprotno - da se sve vreme brani čista biblijska istina, a vi napadate tu istinu zato što ona postoji u Adventističkoj crkvi.

Sad mi Mire iskreno odgovori "da li mi treba da napadamo SVE crkve koje pominju Hrista zato što ga te crkve pominju, a on je centralna ličnost pisma?"

Vidiš, tako se i mi ne možemo odreći biblije i istina koje se u njoj nalaze - zato što ih ima neka tamo crkva.

Uprošćeno, da i ne postoji i jedna crkva na svetu - ove istine bi same po sebi uvek postojale, jer istina koju je Bog otkrio u svojoj reči je stalna, konstantna, nepromenjiva, i ne podleže postojanju ili ne postojanju bilo koje crkve.

Ali Božja volja je bila da on tu istinu otkrije ljudima, i oni koji tu istinu prihvataju - oni se udružuju u skup vernih, što izraz crkva ili EKLESIA i znači - SKUP POZVANIH.

Tebi to tako izgleda - da braneći ovu istinu mi branimo crkvu, a u stvari brani se sama istina, i Bog koji je tu istinu otkrio crkvi..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
SUD PUCIMA njima nije bitna BIblija nego šta kaže predanje i crkvene vođe.

Neznam kome se obraćaš ovaj je sudija narodima i ti se obraćaš nekim pucima gde žive ti narodi puci? Nisam čuo za državu puciju...
Kad smo kod Biblije imam pitanje da li je ovo PREDANJE ili Biblijski tekst?

NEPRIJATELJI SU SPALILI PROROKE U VREME FRANCUSKE REVOLUCIJE.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, rekoh - ti si nas slagao, a ne reč Božja koja je jasna u kontekstu.

Ćoek đes ti ba?
More li ispod tvog šeširića stati ovo malo reči: NISAM JA PISAO VARENA OVČIJA GLAVO NI DA ĆE PROROCI SPALITI NEPRIJATELJE NI NEPRIJATELJI PROROKE to rekoše Jovan i sveti Miler a ja pitam ćoeka zna li on kao biljojed ko od njih dvojce slaga?

Ako ti je neprijatno reći na svoga Milera ti krivicu prebaci na moga Jovana i sve smo rešili,zašto te uvek strah i onda tako uzrujen izbacuješ svakakve gluposti ne priliči to jednom biljojedu.

Prijatno:
images

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, nego odbacivanje svedocanstva dva svedoka koji predstavljaju stari i novi zavet koji objavljuju verne Bozje sluge u okolnostima progonstva - donosi sud, i to je sustina ovog prorocanstva.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Verni ljudi se koriste argumentima u prilog istine.

A neverni se koriste logičkim greškama..

Zanimljivo, bas zanimljivo :)

A kad treba osporiti "zivot nakon smrti", onda se VI ZAMISLI KORISTITE LOGICKIM GRESKAMA!

I to je nelicemerno?

Te, "bogatas ne moze imati prst jer je bestelesan", te "ako su mrtvi vec na nebu sto bi se vracali u tela", te "ako je neko umro, kako to da nije stvarno umro" itd..

Sve vam je to oboreno..

Ali je zanimljivo, kako se vi "koristite logickom greskom" u svojoj odbrani, a kada mi posegnemo za istom, nama je zabranjeno..

Bas si ti posten, pravi vernik, nelicemeran, i u potpunosti si iskren covek..

Al kad bi se salili!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo nije činjenica, već je upravo suprotno - da se sve vreme brani čista biblijska istina, a vi napadate tu istinu zato što ona postoji u Adventističkoj crkvi.

Sad mi Mire iskreno odgovori "da li mi treba da napadamo SVE crkve koje pominju Hrista zato što ga te crkve pominju, a on je centralna ličnost pisma?"

Vidiš, tako se i mi ne možemo odreći biblije i istina koje se u njoj nalaze - zato što ih ima neka tamo crkva.

Uprošćeno, da i ne postoji i jedna crkva na svetu - ove istine bi same po sebi uvek postojale, jer istina koju je Bog otkrio u svojoj reči je stalna, konstantna, nepromenjiva, i ne podleže postojanju ili ne postojanju bilo koje crkve.

Ali Božja volja je bila da on tu istinu otkrije ljudima, i oni koji tu istinu prihvataju - oni se udružuju u skup vernih, što izraz crkva ili EKLESIA i znači - SKUP POZVANIH.

Tebi to tako izgleda - da braneći ovu istinu mi branimo crkvu, a u stvari brani se sama istina, i Bog koji je tu istinu otkrio crkvi..

Ti si smesan :)

Adventisticka nauka = nauka Biblije.

Al kad bi se salili!!!

Vec sam pokazao da je to gruba neistina, ali ti i dalje pises isto.

Ti da si iskren, priznao bi argumente, ali nisi.

Ne zato sto namerno ignorises, nego si ti toliko "ubedjen" , da tvoj um ima "blokadu" , prema svemu sto vec prethodno nije "isprogramirano" u njemu, voljom uneseno od "programatora".

Ispiranje mozga , nije samo teorija, to je i naucno dokumentovano, a ovde na forumu i evidentno. To se radi suptilno, i to je sugestivno delovanje gde se urezuju ljudima ideje u um..

Kod Jehovinih Svedoka, sam licno to doziveo(blagi govor, usporen govor, opustena atmosfera, sugestivni uticaj ucitelja, deluje hipnoticki) , a adventisti koriste suptilniji metod..

To nije samo slucaj sa religijom i sektama, vec i sa nacionalizmom, politikom, gde se ljudima putem slika, neprestanim ponavljanjem istog, sugestivnim putem i uticajem na njegova osecanja, urezuju ideje u um. To je tesko razbiti, i srecni su oni kojima "pukne program".

Pucanje se desava, kada se osoba suoci sa apsurdom, i kad se dovede u istu fazu u koju je doveo programator prilikom seanse ubacivanja programa.. Retko se kad , samom "otvori"..

Bog vam pomogao.

Natrag