ČISTA i NEČISTA HRANA (3.Mojs.11) - Da li i dalje važi za Hrišćane?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Poštovana antonijadz,

Vi nastavljate istim putem kao i Taramana. Hulite na istinu na svim temama.

Vi nazivate ono što je Božja istina da je od đavola i ono što je neistina da je od Boga.

Vi znate da je upravo to Isus nazvao hulom na Svetoga Duha!

Mat 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
Mat 12:32 I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom.

Taj greh kao što sada znate neće se oprostiti...

"... a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom."

Ako iko ovde huli tosi ti ,i dobro si rekao , taj greh neće se oprostit . Tkoti je dao pravo da moju vjeru nazivaš poganom to mogu samo poganisti ,i sotonisti ,a jabi trebala da ćutim . Dali si ti tu na forumu u nekakvoj misiji , tebi je čist normalno da sve Kršćane vređaš i nazivaš poganima ,i grešnicima, a kad tebe neko pikne onda je to hula na Boga . Tuje jedino od vaše zajednice LAODIKEJA pravi i pošteni vjernik , vimu drugi niste ni do gležnja

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Poštovana antonijadz,

Ja bih voleo da imam mir sa svim ljudima, naravno i sa Vama...

Heb 12:14 Trudite se da živite u miru sa svima i u svetosti, bez koje niko neće videti Gospoda.

... ali kako mogu da budem veran Bogu a da Vam ne kažem da ste izgubljeni zato što se uzdate u lažnu religiju?

Moram Vam reći tu istinu i ako moram da pretrpim ovakve reči, neka bude tako. Ja prema Vama ne osećam ništa drugo osim ljubavi i sažaljenja. Istovremeno osećam odvratnost prema lažima koje se predstavljaju kao istina.

Ne želim da uvredim nijednu ličnost, ali ako se iznošenje istine smatra uvredom, meni je žao što se to pogrešno shvata.

Ako Bog u svojoj reči iznosi svečane opomene protiv lažnih religija, ko sme to da sakrije od ljudi? Zar bih ja bio veran Bogu da ćutim i nikad Vam ne kažem istinu? Već sam Vam objasnio zašto govorim, zato što mi je stalo do Vas...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Koliko muka i patnji bi čovek mogao sebe da poštedi (a i druge ljude koji ga slušaju) ako bi hteo da prihvati Božja uputstva za život.

Zar Onaj koji je stvorio čoveka ne zna šta je najbolje za njega?

Zar projektant ne zna da napiše uputstvo za upotrebu?

Bog je jasan i eksplicitan. Ali ljudi odbacuju Božju reč i izabrali su da prihvate laži kojima se služi neprijatelj duša ljudskih.

Sotona stoji iza lažnih religija i ne želi Vam dobro.

Ignorisanje Božje reči će doneti propast svakoj duši koja odluči da se ogluši o Božja upozorenja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tkoti je dao pravo da moju vjeru nazivaš poganom to mogu samo poganisti ,i sotonisti ,

Biblija je mjerilo, a ne tvoji ili moji stavovi.

Dali si ti tu na forumu u nekakvoj misiji , tebi je čist normalno da sve Kršćane vređaš i nazivaš poganima ,i grešnicima,

Grešnici su svi.

Tuje jedino od vaše zajednice LAODIKEJA pravi i pošteni vjernik , vimu drugi niste ni do gležnja

Dokaži Biblijom da ste ispravna vjera. Nema ovdje niko ništa protiv vas lično. Ali imamo protiv vaše nauke.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Dokaži Biblijom da ste ispravna vjera. Nema ovdje niko ništa protiv vas lično. Ali imamo protiv vaše nauke.
Tek vi nemožete dokazat Biblijom svoju vjeru .Nemamo nimi ništa protiv vas ,ali imamo protiv vaše nauke, pogledajmo kako ste nastali ,i od kakvih muljatora :
AVDENTISTI SEDMOG DANA (SUBOTARI)

Njihov utemeljitelj je William Miller, rođen 1782. u SAD-u. Po rođenju baptist, puno čita Bibliju. Radi nedostatka obrazovanja i poznavanja Biblije, dolazi do fantastičnih zaključaka.
Još kao baptist prorekao je Sudnji dan za 1844. godinu i to u dva navrata. (usporedo: "Jehovci su u nekoliko navrata neuspjelo izračunavali godinu Sudnjeg dana i time pokazali koliko poštuju Božju riječ samo onda kad to njima odgovara jer Isus je izričito rekao da taj dan nitko ne zna osim Oca (Mt 24,36; Mt 24,42-44)"). Radi tog svog pretjeranog naglašavanja Sudnjeg dana tj. Kristovog ponovnog dolaska (adventus - lat. dolazak) nazvani su "adventisti". Nakon neuspjeha, ostavilo ga je dosta pristaša. Tada se pojavljuje Ellen White, vrlo nadarena 19-godišnja baptistkinja. Ona je preuzela Millerovu nauku, no u središte pažnje stavila je subotu kao Dan Gospodnji umjesto nedjelje. Napustila je Baptističku Crkvu i tako su 1860. nastali "Adventisti sedmoga dana". I ona je, slično Jehovinim svjedocima, ustvrdila da 1844. godina nije greška, nego da je tada Krist ušao u "nebesko svetište", a ne sišao na zemlju i da je u tome bila sva pogreška. Nevjerojatno, ali ljudi su i u to povjerovali! 1863. uvedena je među adventiste zabrana jedenja svinjskog mesa te uporaba duhana, alkohola i čaja. Možemo reći da je adventizam mješavina kršćanstva i starozavjetnih židovskih propisa

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ja sam mislio da ćete osporavati nauku i savremena istraživanja! Ali to ne možete osporiti i zato napadate karakter ljudi koji iznose istinu.

Iznuđeni potez koji morate da povučete jeste ad hominem.

ad hominem

Ad hominem (Latin for "to the person"[1]), short for argumentum ad hominem, is a logical fallacy in which an argument is rebutted by attacking the character, motive, or other attribute of the person making the argument, or persons associated with the argument, rather than attacking the substance of the argument itself.[2]

https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, rekoh - ti si nas slagao, a ne reč Božja koja je jasna u kontekstu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"... a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom."

Ne znas ni sta je hula na Duha Svetoga.
Hula je ''namerno suprotstavljanje glasu Duha'' koji osvedocava u greh, i namerno suprotstavljanje Bogu.

Ovde se Bogu i glasu Duha ''niko namerno ne suprotstavlja''.
Sem mozda ako to cinite vi..

Natrag