Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A sta je Bog?Duh jel tako?a sta se vraca Bogu?Duh jeli tako?STVARANJE:
"А створи Господ Бог човека од праха земаљског, и дуну му у нос дух животни; и поста човек душа жива" ( 1 knjiga Mojsijeva 12. 7 )
Drugi prevod kaze " Zivo bice"
UMIRANJE:
"I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao" ( knjiga propovednikova 12. 7 )
PITANJE: gde je dusa u ovom drugom tekstu?
28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу.
9. И кад отвори пети печат, видех под олтаром душе побијених за реч Божију и за сведочанство које имаху.
10. И повикаше гласом великим говорећи: Докле, Господару Свети и Истинити! Не судиш и не кајеш крв нашу на онима што живе на земљи?
11. И дане бише свакоме од њих хаљине беле, и речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они. (Откривење 6)
4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.
5. А остали мртваци не оживеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсење. (Откривење 20)
2. Смеран сам и кротак душом својом, као дете крај матере; као дете душа је моја у мени. (Псалам 131)
15. Дође к Ноју у ковчег по двоје од сваког тела, у коме има жива душа, (1.Мојсијева 7)
28. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.
29. Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.
30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.