Oni koji u tako nesto veruju nisu Hriscani, vec su to samo po imenu, jer Hriscanin znaci verovati Hristovim recima i njemu koji nije dosao da sudi vec da spase svet.
Ми не верујемо Христосовим речима или ти? Дакле, сви Јевреји и хришћани који знају да има пакла су у заблуди, само ваша секта не верује, а настала је пре 150 година. Испаде још да нисам хришћанин него хиндус. Чак и су и они свесни пакла и демона, а наш ти Лаодикеја слуша "пророке" што падају у транс. Што је још црње, и сам има "визије". Све по рецепту Хелен Вајт, да сви њени буду као она, уместо да теже да буду христолики. Заборављам ја: још нисам "обраћен", како Лаодикеја говори за све оне који не верују његовим визијама.
Лука, глава 16
19. Човек неки, пак, беше богат, који се облачаше у скерлет и у свилу, и живљаше сваки дан господски и весељаше се. 20. А беше један сиромах, по имену Лазар, који лежаше пред његовим вратима гнојав,
21. И жељаше да се насити мрвама које падаху с трпезе богатог; још и пси долажаху и лизаху гној његов.
22. А кад умре сиромах, однесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати, и закопаше га.
23. И у паклу кад беше у мукама, подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његовом,
24. И повикавши рече: Оче Аврааме! Смилуј се на ме и пошљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свог, и да ми расхлади језик; јер се мучим у овом пламену.
25. А Авраам рече: Синко! Опомени се да си ти примио добра своја у животу свом, и Лазар опет зла; а сад се он теши, а ти се мучиш.
26. И преко свега тога постављена је међу нама и вама велика пропаст, да ови који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити они отуда к нама да прелазе.
27. Тада рече: Молим те дакле, оче, да га пошаљеш кући оца мог,
28. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.
29. Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.
30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.
... и не верују. И како те није срамота да нас правиш будалама и убеђујеш свет да смо пагани? Свашта човек може да види, чак и да јеретик објашњава безбожнику како су хришћани пагани...свакаквих сам се глупости нагледао и наслушао. Проћи ће и то време, на срећу нашу.