ČISTA i NEČISTA HRANA (3.Mojs.11) - Da li i dalje važi za Hrišćane?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Eh, ljudi, kakav to film vi gledate?:) Sve na ovome svijetu živi i održava svoj život tako što uništava (ubija) nečiji drugi! Na tome principu funkcioniše stvarnost. Čak i ono bezazleno jagnje sa Laodikejine slike, ubija drugi život da bi odžalo svoj! Eto, tako je dragi Bog kreirao ovaj svijet!

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Eh, ljudi, kakav to film vi gledate?:) Sve na ovome svijetu živi i održava svoj život tako što uništava (ubija) nečiji drugi! Na tome principu funkcioniše stvarnost. Čak i ono bezazleno jagnje sa Laodikejine slike, ubija drugi život da bi odžalo svoj! Eto, tako je dragi Bog kreirao ovaj svijet!

Nažalost, sve se to poremetilo zbog pada čovjeka u grijeh. Evo, i kamen propada zbog grijeha, a kamen simbolički predstavlja vječnost.
Prije pada u grijeh npr lav, odnosno divlje zvijeri su jele travu tj zelen. Pročitaj prvu stranicu Tore. Tako će biti na novoj Zemlji.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nažalost, sve se to poremetilo zbog pada čovjeka u grijeh. Evo, i kamen propada zbog grijeha, a kamen simbolički predstavlja vječnost.
Prije pada u grijeh npr lav, odnosno divlje zvijeri su jele travu tj zelen. Pročitaj prvu stranicu Tore. Tako će biti na novoj Zemlji.
Zar i trava nije nekakv oblik života?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Različiti filmovi, ali svima je scenarij pisala Ellen White.
:) Vegetarijsntvo je njezina ideja.

Jure, možda ne znaš da su nekada svi monasi bili vegetarijanci, nisu jeli meso jer su bili siromašni, a također zbog posta i pokore. Još uvijek ima nekoliko (najstrožih) redova u Crkvi koji ne jedu meso.

Ali, ovo što sada adventisti propagiraju meni izgleda viđe kao modni trend.
:)

Spedy: @laodikeja
šta znači ova slika sa svinjom i ružicom

:roll:

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Jest, ali trava je savim druga tehnologija. Živo ali ne kao ljudi i životinje.
Pretpostavlja se, da recimo kupus-ima rudimentarnu inteligenciju u korijenu. Na taj način može komunicirati s drugim biljkama.
Voće je predviđeno za hranu čovjeku. Plod koji se odvaja od stabla, grma ili stabljike. Opet drugačija hrana od blitve ili kupusa.

Različiti filmovi, ali svima je scenarij pisala Ellen White.
:) Vegetarijsntvo je njezina ideja.

Jure, možda ne znaš da su nekada svi monasi bili vegetarijanci, nisu jeli meso jer su bili siromašni, a također zbog posta i pokore. Još uvijek ima nekoliko (najstrožih) redova u Crkvi koji ne jedu meso.

Ali, ovo što sada adventisti propagiraju meni izgleda viđe kao modni trend.
:)

:roll:

Gospođo/ica, prije nego je bilo bio stvoren čovjek. Svorena je hrana za čovjeka. Čekaj, jel ti uopće čitaš Bibliju!?!

Evo jednog od tvojih, da moža nije on sektar jer ne krka "svetu" svinjetinu? Možda da se ugledate na velečasnom, šta se tiče prehrane!

Dr. Ivan Zirdum o sirovoj hrani (Pressica) - YouTube

A odojak s cvijetićem, možda je za tebe. ;)

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Znam, Isabeleta, ako ne iz Žitija sv.Otaca, a ono iz literature.:)

Jest, ali trava je savim druga tehnologija. Živo ali ne kao ljudi i životinje.
Pretpostavlja se, da recimo kupus-ima rudimentarnu inteligenciju u korijenu. Na taj način može komunicirati s drugim biljkama.
Voće je predviđeno za hranu čovjeku. Plod koji se odvaja od stabla, grma ili stabljike. Opet drugačija hrana od blitve ili kupusa.
Ipak je i biljka oblik života. Nije, naravno sisar, ali jeste itekako život. Podjela na floru i fanunu, ne znači da je jedno život a drugo nije, naprotiv. Naziv: biljni i životinjski svijet, govori sve!

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Prva jedačica sirovog u dvadesetom stoljeću, 10-godišnja Aterhova kći Anahit, koja u životu nije okusila kuhane hrane niti kakve druge izopačne hrane.

http://serbianforum.org/domace-knjige/63155-t-hovannessian-aterhov-jesti-sirovo.html

1-8651bb5b8d.jpg

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Didgeridoo,
neću ni gledati video, ne sviđa mi se kad se svećenik propovijed o hrani za tijelo, sve ako je i to katolički svećenik.
Mislim da je Adrian već negdje pisao o umjerenosti i razboritosti po kojima se trebamo ravnati u svemu, pa i u hrani.
Adventisti s programom o zdravoj prerani privlače pozornost jer to ljude danas privlači. Tko zna možda će lansirati i novu modnu linij, moramo pričekati dok iskopaju kakav stih iz Biblije da sve bude zaisano u Bibliji.

Ljudi danas gladuju, a adventisti pričaju o zdravoj prehrani. Svi bi se mi, da imamo novaca, dobro i zdravo hranili, ali hranimo se onako kako možemo. I u tome ja vidim znak odricanja i skromnog, normalnog života krščanina koji ničim ne privlači pažnju na sebe, a niti o hrani govori, osim kad zahvaljuje Gospodinu za kruh naš svagdašnji i da je uopće mogao blagovati.

Nego, ako smijem primjetiti, tvoji izrazi su vulgarni. Kako se to slaže s onim: nikakva prostačka riječ neka ne izlazi iz vaših usta...onaj koji jezikom ne sagriješi, savršen je čovjek.., neka vam bude blaga, solju začinjena itd.?
I ti mene pitaš da li čitam Bibliju?

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
@Didgeridoo,
Nego, ako smijem primjetiti, tvoji izrazi su vulgarni. Kako se to slaže s onim: nikakva prostačka riječ neka ne izlazi iz vaših usta...onaj koji jezikom ne sagriješi, savršen je čovjek.., neka vam bude blaga, solju začinjena itd.?
I ti mene pitaš da li čitam Bibliju?

To si sigurno čula u nedjelju na misi, kad je popa propovjedal. Zna se da hrvati bez obzira što su vjernici vole psovati Boga i majčice božje.

Prostačkih riječi i vulgarštine nije bilo iz mojih ustiju :)
Inače, kad ideš na mešu imaš li maramu ili kakvo drugo pokrivalo na glavi. Kako to imaju pravoslavke, u tome i ponekim drugim stvarila su daleko ispred vas. Laka ti noć ;)

Natrag