@mire000
U tvojoj polemici sa Jokerom na prethodnoj strani izjavio si nesto u smislu da kad bi ti bio u nekoj moci tada ne bi bilo lopova i narkomana, deca bi bila kulturna...
Bez obzira sto sam ubedjen da ti to zaista mislis i zelis, moje misljenje je da si u velikoj zabludi. Prvo, kroz istoriju, svi pokusaji pravljenja cistog drustva su propali a jos su se pretvorili u svoju suprotnost.
A i Isus kaze sledece
Mt.18:7. Тешко свету од саблазни! Јер је потребно да дођу саблазни; али тешко оном човеку кроз кога долази саблазан.
Lk.17:1. А ученицима рече: Није могуће да не дођу саблазни; али тешко ономе с кога долазе;
Bez obzira da li tumacis ove stihove izolovano ili u njihovom kontekstu poruka je ista.
Nije mi namera da te osporavam vec zelim da prodiskutujemo ove stihove.
To mislis, zato sto nisi upoznat sa drzavom Izrael, zakonom, pravim moralom i ne znas sta je to Bozanska vladavina.
Vaspitanje i zdrave porodice su temelj svakog zdravog drustva.
Dok je i Srbija pre nekoliko decenija imala zdrave porodice koliko toliko, vladalo je bolje stanje u drustvu.
Temelj drustva su narastaji koji dolaze. Zato prvo njih treba vaspitavati..
Laodikeja ti je lepo odgovorio. Ja ne tvrdim da je moguce formirati savrsenu drzavu, takvu je nazalost nemoguce ostvariti sve do dolaska Isusa Hrista. Ono sto sam ja imao na umu dok sam to pricao je model drzave Izrael(koja je imala savrsene zakone), koja da je tada ostala verna Bogu, bi bila savrsena vladavina i vodila bi ustolicenju Hrista kao cara jos u 1. veku n.e. Ali nazalost oni su ga odbacili.
Dakle kada sam ja to govorio, ja sam mislio na sistem ''teokratskog'' uredjenja, gde nije covek vladar nego Bog i gde se postuju Bozji zakoni.
To smo imali ranije u srednjovekovnoj Srbiji, kada je narod bio pobozan, a svi nasi kraljevi su se uglavnom zamonasili na kraju, sto govori o religioznosti koja je tada vladala(vodje naroda su bile verne, a ne kao danas sve kriminalci na vlasti), zato smo tada i napredovali.
Kada bi danas drzava usvojila samo taj starozavetni princip zakona, prvenstveno:
-10 zapovesti
-Moral
-Biblijsko vaspitnje porodice
-Pojedine gradjanske zakone itd..
Nestali bi svi nasi problemi. Srbija bi dozivela procvat. Jer bi ljudi od malih nogu bili vaspitavani i usmeravani ka moralu i postenju.
Kada ljudima ne bi ideal predstavljale muzicke i sportske ''zvezde'' koje truju mlade ( sto je idolatrija) , vec Isus Hristos, onda bi nasa drzava zaista dozivela procvat u ekonomskom i svakom drugom pogledu.
Komunizam je bio dobar, ali mu je nedostajala religiozna komponenta i zato je i propao.
Ja imam tacnu viziju kako drzava treba da izgleda, ali..
Srbi imaju priliku danas da se vrate Bogu, sve upucuje da ce se to uskoro i desiti, i ja se nadam da hoce...
Dalje, ako pogledas izrael danas, sve ono sto je prorokovano se ispunjava na njima(procvetace pustinja i zemlja pusta- prorokovano), treba samo pogledati kakvo cvece cveta u pustinji u Izraelu danas i sta oni sve od hrane izvoze, to vise nije pustinja - tamo je raj, takodje je prorokovano da ce se pred sam kraj Izraelci obratiti i prihvatiti Hrista za mesiju. Vec postoje tkz. ''mesijanski jevreji'' koji Hrista priznaju.
To ce se na kraju verovatno sve i dogoditi, Jevreji ce pred kraj prihvatiti Isusa, a Bozji rat ce se verovatno tamo i voditi. Ali ne bih se bavio prorocanstvima, to je nezahvalno. Vec treba gledati kako pomoci drugima i narodu danas...
Ove stihove sto si postavio, zaista ne znam sta si njima mislio?
Ali ja cu ti navesti jedan: ''Covek nad covekom, vlada na zlo njegovo''.
Dakle, sve dok Bog ne bude kralj drzave, nece nam biti boljitka, a jevreji su ako si citao u bibliji hteli da imaju kralja umesto Boga.
A Bog im kaze, ''sta ce vam Kralj, ja sam Kralj?" , i onda je doslo do njihovog propadanja kao nacije, jer su hteli da budu moderni kao i drugi narodi, da se prilagode okruzenju, da imaju Kralja, kao i Srbija danas sto pokusava da udje u EU...