Da li treba da se u HRista obucemo?
Da.
On je sam rekao da budemo savrseni kao Otac nas nebeski, ne govorim bogovi po prirodi vec po obliciju tj. licnosti.
Dobeo si pitanje postavio DA LI TREBA DA SE U HRISTA OBUCEMO?
Dobro si i odgovorio, TREBA.
A kad si me nazvao satanistom, da li si i tada bio obucen u Hrista?
Pavle malo drugacije to objasnjava: "SVI SE UKLONISE I ZAJEDNO NEVALJALI POSTASE,NEMA GA NIJEDNOGA DOBRA, NEMA NIJEDNOGA CIGLOGA... JER SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU." Rimljaniuma3,12.23.
A ti tvrdis da smo svi bogovi. Stvoreni smo po Bozjem oblicju, ali je to Oblicje u nama pogresno izrazeno nasim zivotom i ponasanjem.[/GUOTE]
Mozes li nam naci biblijski dokaz da treba da se molimo pokojnicima?U HRistu su svi zivi.Mi se ne molimo mrtvima vec pravednicima koji se mole Hristu za nas.[/QUOTE je napisao(la):Hristos nije tako ucio. Za Lazara koji je bio umro, rekao je" Lazar zaspa, nego idem da ga probudim." A Lazar je bio pravednik i Hristov prijatelj.
Koliko vredi moliti se nekome ko SPAVA?
Bog je izjavio Adamu: "Jer u koji dan okusis s njega UMRECES. Samo je stotona tvrdio nasim prarodiyteljime: NECETE VI UMRETI." 1. Mojsijeva 3.4.
Bog je u pocetku greha rekao: "Jer si prah i u prah ces se vratiti." 1. Mojsijeva 3,19.
"I vrati se prah u zemlju i taj dan propadnu sve pomisli njegove." Propovednik 12,7.
"Izadje iz njega duh i vrati se u zemlju svoju; taj dan propadnu sve pomisli njegove." Psalam 146,4.
Ja ga nigde nisqam nasao.
Drugo, u Jverejima poslanici Pavler na veliko opisuje Isusa Hrista kao prvosvestenika i zastupnika kod Oca onih koji mu sluze, a ne ukazuje na nijeednog pokojnika. Vidis i tu jeres neke crkve su usvojile, pa da li treba da ih slusamo?[/QUOTE]
Glas crkve se vidi an saborima i sem sabora nista niej dogmat je napisao(la):
Tako isto tvrde i katolici i protestanti. Mogu li svi biti u pravu? Crkve ma koliko bile dobre ili lose, nisu Hristos, jer su to mnogo puta pokazale usvajanjem svega pa i jeresi. Biblija je merodavna i Bozji zakon po kom je i Hristos ziveo i svi apostoli Hristove Crkve.
Poslednja izmena: