BORBA ZA IKONE U HRIŠĆANSTVU

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Da li treba da se u HRista obucemo?
Da.
On je sam rekao da budemo savrseni kao Otac nas nebeski, ne govorim bogovi po prirodi vec po obliciju tj. licnosti.

Dobeo si pitanje postavio DA LI TREBA DA SE U HRISTA OBUCEMO?
Dobro si i odgovorio, TREBA.

A kad si me nazvao satanistom, da li si i tada bio obucen u Hrista?

Pavle malo drugacije to objasnjava: "SVI SE UKLONISE I ZAJEDNO NEVALJALI POSTASE,NEMA GA NIJEDNOGA DOBRA, NEMA NIJEDNOGA CIGLOGA... JER SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU." Rimljaniuma3,12.23.
A ti tvrdis da smo svi bogovi. Stvoreni smo po Bozjem oblicju, ali je to Oblicje u nama pogresno izrazeno nasim zivotom i ponasanjem.[/GUOTE]

U HRistu su svi zivi.Mi se ne molimo mrtvima vec pravednicima koji se mole Hristu za nas.[/QUOTE je napisao(la):
Hristos nije tako ucio. Za Lazara koji je bio umro, rekao je" Lazar zaspa, nego idem da ga probudim." A Lazar je bio pravednik i Hristov prijatelj.
Koliko vredi moliti se nekome ko SPAVA?
Bog je izjavio Adamu: "Jer u koji dan okusis s njega UMRECES. Samo je stotona tvrdio nasim prarodiyteljime: NECETE VI UMRETI."
1. Mojsijeva 3.4.
Bog je u pocetku greha rekao: "Jer si prah i u prah ces se vratiti." 1. Mojsijeva 3,19.
"I vrati se prah u zemlju i taj dan propadnu sve pomisli njegove." Propovednik 12,7.
"Izadje iz njega duh i vrati se u zemlju svoju; taj dan propadnu sve pomisli njegove." Psalam 146,4.
Mozes li nam naci biblijski dokaz da treba da se molimo pokojnicima?
Ja ga nigde nisqam nasao.
Drugo, u Jverejima poslanici Pavler na veliko opisuje Isusa Hrista kao prvosvestenika i zastupnika kod Oca onih koji mu sluze, a ne ukazuje na nijeednog pokojnika. Vidis i tu jeres neke crkve su usvojile, pa da li treba da ih slusamo?
[/QUOTE]

Glas crkve se vidi an saborima i sem sabora nista niej dogmat je napisao(la):

Tako isto tvrde i katolici i protestanti. Mogu li svi biti u pravu? Crkve ma koliko bile dobre ili lose, nisu Hristos, jer su to mnogo puta pokazale usvajanjem svega pa i jeresi. Biblija je merodavna i Bozji zakon po kom je i Hristos ziveo i svi apostoli Hristove Crkve.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Da li se u Bibliji brat moze moliti za brata?
Naravno da moze!

Ako su ''mrtvi zivi''(sto pravoslavna crkva veruje da jesu), onda se oni ''mogu moliti za nas kao nasa braca''.
Ako pogledas ucenje pravoslavne crkve, ona ne tvrdi ''da se mi molimo svecima'' , vec ''trazimo od njih da se pomole za nas''.To je ''molba brata bratu, da se za njega pomoli''.

To ne ukida Hristovo posredovanje, jer on je nas jedini posrednik, ''sveci ne posreduju'', oni se ''mole kao i sto bi se ti sada pomolio za mene ako bi ti ja to trazio''.

S druge strane, ovo pravoslavno verovanje, se moze oboriti samo dokazom da ''mrtvi nisu zivi nakon smrti'', a to je na drugoj temi.

Drugo, u Jverejima poslanici Pavler na veliko opisuje Isusa Hrista kao prvosvestenika i zastupnika kod Oca onih koji mu sluze, a ne ukazuje na nijeednog pokojnika. Vidis i tu jeres neke crkve su usvojile, pa da li treba da ih slusamo?

Gresis.
Evo ti stih koji pokazuje da su sveci na nebu:

''Nego pristupiste k Sionskoj gori, i ka gradu Boga Živoga, Jerusalimu nebeskom, i mnogim hiljadama anđela,
K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika, I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.''

Jel vidis kome pristupas u molitvi?

A pogledaj ovo, kada Isus dodje, on ce sa sobom ''DOVESTI'' one pravednike koji su na nebu:

Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mrtvi nisu zivi - vec su u grobu i cekaju vaskrsenje.

Rec Bozja jasno kaze da ljudi ne mogu biti posrednici jer umiru i ne postoje, a Isus je ziv i on posreduje svojim molitvama pred Bogom, prilazuci zasluge svoje zrtve i prolivene krvi pred kovcegom zaveta u Svetinji nad Svetinjama.
Takvo Isusovo posrednistvo je coveku sasvim dovoljno za spasenje i zivot u potpunom posvecenju.

"I oni mnogi biše sveštenici, jer im smrt ne dade da ostanu.
A Ovaj, budući da ostaje vavek, ima večno sveštenstvo.

Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih" ( Jevrejima 7. 23 - 25 )

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
A kad si me nazvao satanistom, da li si i tada bio obucen u Hrista?
Govorio sam hipoteticki mogao sam da kazem i ateista i nisam tebe nazvao vec tripa.
A ti tvrdis da smo svi bogovi. Stvoreni smo po Bozjem oblicju, ali je to Oblicje u nama pogresno izrazeno nasim zivotom i ponasanjem
Mi smo izgubili oblicije Bozije kad smo pali mi nisamo bogovi po blagodati, ali to mozemo da budemo.
Da li su u RHistu svi zivi?
Jesu.Pravednik nece videti truljenja niti smrti i oni se nalaze u blizini Bozijoj, oni su mrtvi telom, ali ne i dusom, dusa je ziva, imas pricu o bogatasu i Lazaru kao primer.
naravno da tako govore i katolici i protestanti i u pravu su glas crkve se vidi na saborima, samo trbea d okazati koja je crkva prava.
Mrtvi nisu zivi - vec su u grobu i cekaju vaskrsenje.
Tela su u grobu, a ne dusa, licnost je dusa, a ne u telu.
Svetac nee videti truljenja niti smrti.U HRistu su svi zivi.Kad ne bi postojali onda ne bi mogli da vaskrsnu to i jeste raskrinkavanje vaseg celog ucenja, da bi covek vaskrsao njemu trbea dusa, a po vmaa on nestaje, ako nestane BOg mora da ga stvori ponovo, a to sto ponovo stvori onije nesavrseni i gresni covekvec novi Adam i savrseno delo Bozije.Dusa je kao crna kutija i ona ne umire, ona je dokaz nasih dela, ona je nasa licnost, ona je lik Boziji u coveku, a On ne moze da umre.
"I oni mnogi biše sveštenici, jer im smrt ne dade da ostanu.
A Ovaj, budući da ostaje vavek, ima večno sveštenstvo.

Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih" ( Jevrejima 7. 23 - 25 )
Pogresno sve ovo shvatas.On svagda zii, ne moze dusa da bude sama svesenik bez tela.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji dusa koja bi egzistirala van tela u svesnom obliku, to biblija jasno uci.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dusa je ceo ziv cove - spoj praha i duha zivortnog,

U nekimprevodima se umesto izraza dusa stavlja licna zamenica "ja ili mene"

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Dusa je ceo ziv cove - spoj praha i duha zivortnog,

U nekimprevodima se umesto izraza dusa stavlja licna zamenica "ja ili mene"
Nekada dusa oznacava i bice i zivot, ali en uvek i ona u NZ ocigledno jeste treci element i Hristos to jasno izrazava kad kaze da telo mogu ubiti, ali ne i dusu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nekada dusa oznacava i bice i zivot, ali en uvek i ona u NZ ocigledno jeste treci element i Hristos to jasno izrazava kad kaze da telo mogu ubiti, ali ne i dusu.

Govori o vaskrsenju kada Bog bude osudio coveka i oduzeo sam covekov zivot za vecnost, sto ljudi ne mogu - jer nemaju vlasti nad zivotomm vec mogu samo ubiti telo ali ne time i uciniti da taj cove vise ne zivi, jer ce ga Bog podici i on ce poovo biti ziv - ziva dusa.

Bn ce nakon Hristovog dolaska i suda pogubiti coveka kao celinu, i njegovo telo, i dusu koja predstavlja njega kao zivog coveka.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Govori o vaskrsenju kada Bog bude osudio coveka i oduzeo sam covekov zivot za vecnost, sto ljudi ne mogu - jer nemaju vlasti nad zivotomm vec mogu samo ubiti telo ali ne time i uciniti da taj cove vise ne zivi, jer ce ga Bog podici i on ce poovo biti ziv - ziva dusa.

Bn ce nakon Hristovog dolaska i suda pogubiti coveka kao celinu, i njegovo telo, i dusu koja predstavlja njega kao zivog coveka.
Sve lepo pise, vase me tumacenje ne interesuje, jasno pise da telo mogu ubiti, a ne i dusu.

Natrag