Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Mitarstva, gluposti.Bog voli ljude.
To je vaše učenje isto. S blagoslovom vladike Zvorničko-tuzlanskog Vasilija.
Od oca Justina Popovića iz žitijha Vasilija Novog. Dakle PC podržava to učenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mitarstva, gluposti.Bog voli ljude.
Nemas dokaz za to, ako mi nismo prava crkva onda je i hriscanska vera lazna jer znam da HAC nije prava.
Ako nismo prava crkva zasto uzimas nase Sveto Pismo.Iz istog izvora ne moze da tece i gorko i slatko.
Ako je to nase ucenje cije je onda svetootacko ucenje posto se ono razlikuje od ovoga?To je vaše učenje isto.
.......S blagoslovom vladike Zvorničko-tuzlanskog Vasilija.
Ta zitija imaju dosta izmisljenih prica, zitija nisu uvek tacna i ona su sastavljena iz vise izvora.Od oca Justina Popovića iz žitijha Vasilija Novog. Dakle PC podržava to učenje.
Sta je rec Bozija?Bozja rec je Bozja i ne pripada ni jednoj crkvi niti coveku, idata je svim ljudima za spasenje.
Mi smo svi bogovi po blagodati,a pogotovo Sveti Oci i Sveti ljudi koji su se u Hrista obukli, cilj naseg zivota i jeste obozenje.Nije Grigorije po prirodi Bog, bilo bi glupo tako nesto reci vec po licnosti i to po blagodati kao sto svi mi treba da psotanemo.
Samo se Bogu klanjamo je napisao(la):Drago mi je da se samo Bogu klanjate, a isto tako znam da se mozemo moliti Bohgu jedan za drugoga, ali Da li si u celoj Bibliji jaso makar jedan primer da se trebamo moliti mrtvimaq?
Isus je lepu ucio: "Ovako dakle vis e molite: Oce nas koji si na nebedsima..." Matej 6,9.
Nikome nije rekeo molite se svestenicima, prorocima niti bilo kome coveku, iako ih je u u Njegovo vreme bilo takvih.
Nazivati ljude bogovima, je pogresno i suprotno ucenju Svetog pisma.
Moliti se pokojnicima je beskorisno, nepotrebno i pogresno, jer tako Hristos niti ijedan od apostola nije ucio.
U crkvu celivanjem centralne takozvane "celivajuce ikone" koja postoji samo u SPC.Idolopoklonstvo je verovanje da idol napravljen od odredjenog materijala jeste bog je napisao(la):Celivanje, poklanjanje i darivanje slikama ili kipovima, jeste sluzba toj slici ili kipu.
Drugo, Druga zapovest koja zabranjuje pravlujenje bilo kakve slike ili lika kojima bi se moglo klanjati, ne kaze da je to idolopoklonstvo ako se vrsi umesto Boga. Nego ta zapovest zabranjuje, pravljenje takvih predmeta kao i klanjanje i bilo kakvu sluzbu istima, a ne kaze samo ako su umesto Boga. To se zove idolopoklonstvo.
ja bih sada tebe trbalo da ubedjujem da ne verujes u Boga [SIZE=5 je napisao(la):vi ste satanisticka sekta[/SIZE][/SIZE][/COLOR]Tvoj pristup je pogresan mi znamo bolje od tebe kome se klanjamo nego ti.
Ako je to nase ucenje cije je onda svetootacko ucenje posto se ono razlikuje od ovoga?
To nije pravoslavno ucenej vec rimokatolicko.
Sta je rec Bozija?
Sveto pismo i Sveto PRedanje.
Sveto pismo ste preuzeli od nas tj. kanon, kanon Svetog Pisma sastavila je PC u 4. veku.
Da li treba da se u HRista obucemo?Nelsime brate, moram ti priznati da si me prosto uplasio ovom svojom izjavom. Otkudsa ti to da smo mi svi bogovi? Nisam toliko mlad i gdinama se bavim studiranjem Biblije i tako nesto do sada nikad nisam cuo.
Slazem se da smo stvoreni po Bozijem oblicnju, ali svi mi smo samo ljudi, a nikad nikakvi bogovi. Mene zanima gde si ti proinasao to ucenje? Sigurno ne u Bibliji. Godinam Godinama se bavim studiranje Biblije i religijom i tako nesto do danas nisam cuo.
Govorio sam hipoteticki, covek misli da bolje od Crkve zna sta ona uci pa sam hipoteticki rekao da bih ja onda mogao njega da ubedjujem da ja boje znam od njega u sta on veruje.Ja tebe i tvoju Crkvu nikada ne bih niti sam nazvao satanistickom
Glas crkve se vidi an saborima i sem sabora nista niej dogmat, dogmati su reci crkve to jest Hrista, sto nije odluceno na saboru nije dogmat, to sto ti pricas nije potvrdjeno na saboru vec je verovanje odredjenih ljudi.Origen je bio u crkvi, a imao je vise jeresi od bilo koje jeresi ikad, blazeni Avgustin je bio u crkvi, a njegovo je ucenje 40% jereticko, to sto neki ljudi uce van sabora ne znaci da crkva tako uci, sto vaseljenski sabor kaze e to crkva uci.Nisi dokazao da to nije vaše učenje. PC ga podržava. Dakle jeste.
I jevandjelje po jevrejima je od apostola i dela Pavlova i Teklina i jevandjelje Tomino i jos jedno MAtejevo pa onda jevandjelje Marije MAgaline pa liturgija apostolskih ustanova pa polsanice apsotola Pavla Laodikejcima i Aleksanrijcima i desetine drugih su potpisani od strane apsotola i nalazili su se u kanonima do 4. veka kao Otkrovenje Petrovo.Sve je to potpisano od strane apostola pa niej u kanonu, bilo ej tesko i vekovima se kanon sastavljao na kraju ga je Sveti Atanasije Veliki sastavio, a potvrdio ga laodikejski sabor,a potom i 2. vaseljenski.Pa?Za novi zavet nije bila nikakva mudrost odvojiti spise Hristovih apostola.
Glas crkve se vidi an saborima
i sem sabora nista niej dogmat, dogmati su reci crkve to jest Hrista, sto nije odluceno na saboru nije dogmat, to sto ti pricas nije potvrdjeno na saboru vec je verovanje odredjenih ljudi.
Avgustin je bio u crkvi, a njegovo je ucenje 40% jereticko, to sto neki ljudi uce van sabora ne znaci da crkva tako uci, sto vaseljenski sabor kaze e to crkva uci.
Bog je preko PC uvrstio u 4. veku.Nije se znalo koji su gnosticki, a koji arijanski, a koji pravi do 4. veka.Do 4. veka se koristio Muratorijev fragment izmedju ostalih u kom nije bilo 2. PT i 2 i 3. Jn, a bilo je OTkrovenje PEtrovo koje se u prva 3 veka citalo u svim crkvama, ali se nije slagalo sa ucenjem crkve i zato nije uslo u kanon.Otkrovenje Jovanovo se slagalo i sa ucenjem crkve i bilo se citalo svuda, ali se pisac nije znalo ko je, pa su poslanice svetog IGnatija potvrdile Otkrovenje Jovanovo.Imas jevandjelja i poslanicama u kojima pise da su hriscani slavili subotu i tos u verovatno evionistska jvandjelja.JEvandjelje po JEvrejima citira Sveti Ignatije u svojim poslanicama i ono jeste nadahnuto, ali ej prepravljano od strane mnogih pa nije uslo u kanon.Takodje Logije koje se nalaze u ignatijevim poslanicama(reci Hristove koje nisu zapisane u jevandjeljima).Za neka od tih dodatnih jevandjelja se zna da nisu pisali apostoli - vec da su nastali kasnije kao proizvod gnosticizma
To nisu spisi apostola, i ako nose mozda njihova imena.
Bog je u bibliju uvrstio spise koji su nadahnuti i predstavljaju njegovu rec.
Ne, samo ono sto sabor i to vaseljenski kaze je glas crkve i ucenjem crkve se smatraju samo dogmati koji su na vaseljenskim saborima doneti ostalo sve je nevazece.Sergije patrijarh je rekao Hristos ima 1 volju i energiju, a crkva je ucila suprotno tj. Sveti Oci i on je proglasen jeretikom bio on patrijarh ili ne, isto je i sa NEstorijem i sa MAkedonijem.I sa govornica, iz knjiga. Sve što se govori je glas crkve.
Crkva je skup ljudi koji iamju pravu vru, glas crkve se vidi na saboru kad svi episkopi nesto zajedno odluce i to svi episkopi svih pomesnih crkava cele vaseljene,a ne sto kaze jedan ili dva ili tri.Pa nije crkva zid i beton, nego ljudi. Dakle to je vaše učenje.
Ne uci PC jasno en uci o mitarstvima ja to znam bolje od tebe, to je samov erovanje zilota i pojedinih ljudi, sto jedan covek kaze ne znaci da crkva kaze jer jedan covek niej crkva vec svi ljudi tj. episkopi.Ponavljaš ko papagaj "Što kaže sabor, što kaže sabor". Pa to još gore za vas, ni svoje odluke ne poštujete. Dakle PC uči o Mitarstvima.