Ovo o cemu vi govorite je nepostena zamena teze.
Koliko znam ni jedna crkva unutar potestantizma ne napada druge crkve - pa ni tradicionalne.
Adventisti takodze nikoga ne napadaju niti ikoga nazivaju sektom, a Pravoslavlje se intezivno decenijama samo bavi borbom protiv sekti, pisu po novinama o sektama. govore u emisijama, i to sve cine iznoseci takve gnusne neistine i to tako lukavo jer znaju da tu nema koga kobi ih demantovao.
Cak postoji institucija unutar Pravoslavne crkve za borbu protiv sekti, a sediste je u crkvi Aleksandra Nevskog u Beogradu.
Ovo smo upravo videli u iskustvu Svarnoslapa i Nelsima - koji o nicemu drugom nisu pisali niti se icim drugim bavili - osim pisanjem protiv Adventista, ponekad Jehovinih svedoka, i Ellen White.
Kada su istrosili sve adute - oni su prestali da pisu, iz razloga sto njih istina i pisanje o istini ili bilo cemu drugom i ne zanima - vec samo napadi na neistomisljenike i opsednutost da ih diskredituju.
Budimo posteni kada nesto tvrdimo - jer ocigledno da se ovde iznose takve neistine i kontradikcije, da me cudi kako se oni koji to iznose ne postide pred samim sobom.
Ajdemo sada da razjasnimo stvari, iako nije tema..
Nije li "protestantizam"(sama rec kaze "koji protestuju protiv") osnovan na principima "pobune" i suprotstavljanja rimokatolicizmu a samim tim i pravoslavlju?
Nije li u sredistu samog vaseg nastanka i teologije "pobuna" i tvrdnja da je rimokatolicizam "kurva" iz otkrivenja?
To je temelj vaseg nastanka i cilj vase crkve, borba protiv "otpale crkve - kurve".
Dakle cilj vase crkve je prvenstveno "diskreditovati crkvu kurvu" i to je srz vase teologije i nastanka, a bez obzira sto vi to pokusavate sakriti, vidimo vasu misiju ovde na forumu, sta ste radili, cast izuzecima kao sto si ti.
Temeljna nauka protestantizma jeste "pobuna", i temelj njegovog nastanka i samih zacetaka jeste "borba protiv".
Dakle protestanti su ti koji su prvi "napali" a onda je kao odgovor nastala "kontrareformacija" tj. "borba protiv sekti".
A sta ste vi ocekivali, da onaj koji je napadnut, sedi skrstenih ruku?
Normalno je da ce vam se on suprotstaviti svim raspolozivim legalnim sredstvima, kao i teoloski.
To nikako ne opravdava lazi, koje se plasiraju protiv sekti, a cesto su takve lazi produkt neznanja tkz. "strucnjaka" koji o tim zajednicama nista ne znaju, a ipak pisu i prave se da znaju, te medija koji preuvelicavaju stvari..
Svi smo protiv toga..
Dakle ako mi ovde posteno sagledavamo stvari, zakljucak jeste taj, da je vas primarni cilj "diskreditacija crkve". To je smisao vašeg postojanja, i bez postojanja tradicionalnih crkvi ne bi bilo ni protestanata.
To bi obesmislilo svaki razlog vaseg postojanja.
Vi bez tradicionalnih ne postojite uopste, ako nema njih, nestaje predmet vase borbe, mrznje i fiksacije, a doktrina zasnovana na takvim osnovama "nestaje" a i vi onda "nestajete".
Znaci sve sam rekao tacno, cim nema tradicionalnih, vi onda vise "nemate koga da napadate ", nemate sta da pisete. Jedino da se medjusobno pokoljete il nadjete novu zrtvu.
To je bio moj test, i on je uspeo.
Dokazali ste razlog svog postojanja i smisao svoje teoligije.