BORBA ZA IKONE U HRIŠĆANSTVU

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pred ikonama se osjećaju moćno, a pred Bogom poniženo.
Ne, nego cemo se pred tobom ponizavati, to si rekao "pred vama" (protestantima)! Ti si ovde dosao da nas ponizavas! I pravis sebe bogom!

Iz tvojih usta seva samo vatra i osuda, a ljubavi nista..

Da je Isus tako govorio niko ga ne bi voleo, ali za razliku od tebe on je milostivo oprastao govoreci: "ni ja te ne osudjujem" i "oce oprosti im jer ne znaju sta cine". A ti osudjujes sve odreda i krive i neduzne i jos tvrdis - "Bog vam preko mene izrice sud"...

Ne vidi se uopste ljubav kod tebe ni najmanja! Takav ucitelj nam ne treba! Ti nisi ucitelj vec sudija!

Pred Bogom cemo se ponizavati, jer on zasluzuje svo nase divljenje obozavanje i postovanje. Zato sto je on svet pravedan i dobar, pun ljubavi milostiv i pravedan sudija, a mi smo gresni, ali pred tobom krutim i drskim ljudskim sudijom nikada!

Bog nas milostivo pogledao!
I zato Bogu hvala, evo već ....pa od samog "rodjenja" Crkve, subotom imamo privilegiju
da slavimo Sveto Ime Božije subotom, na Božanstvenoj Liturgiji, mirno i smerno.
brat Toma
Nije nikakav problem sto slave subotu , ili Pashu ili ma sta drugo koji god praznik ako je radi Boga. Niti ih mi sudimo sto drze. Ali oni nas stalno moraju da osudjuju (ne mislim tu na Marka vec na pojedince) . A to je zalosno..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne, nego cemo se pred tobom ponizavati, to si rekao "pred vama" (protestantima)!

Naravno da se ponižavate odlaskom u te države gdje ćete imati bolje ne samo materijalne uslove nego će se više poštovati vaša ličnost, što nema u pravosl. državama.

Sada 44% Rusa želi da ode u Njemačku, Finsku, Švedsku itd.

Ti si ovde dosao da nas ponizavas! I pravis sebe bogom!

Opet projektuješ sebe, ti si kukao kakav se ima odnos prema tebi.

Iz tvojih usta seva samo vatra i osuda, a ljubavi nista..

To ide vama farisejima, na kraju.

Da je Isus tako govorio

Pa jeste govorio i ne samo Isus nego i Jovan Krst.

ali za razliku od tebe on je milostivo oprastao govoreci: "ni ja te ne osudjujem"

Pa oprostiće se svakom ko se pokaje, a ko se ne pokaje njemu nema oprosta.

"ni ja te ne osudjujem"

Ali nije rekao da nije grijeh što je počinila.

"oce oprosti im jer ne znaju sta cine".

To ne znači da ih nije osudio jer im je rekao da im je otac đavo.

A ti osudjujes sve odreda i krive i neduzne i jos tvrdis - "Bog vam preko mene izrice sud"...

Naravno da vam izriče, zato imate haos i beznađe.

Ne vidi se uopste ljubav kod tebe ni najmanja!

Opet projektuješ sebe kroz mene.

Takav ucitelj nam ne treba! Ti nisi ucitelj vec sudija!

Hoćeš reći ne treba ti istina. a ovo je samo izgovor.

Pred Bogom cemo se ponizavati

Da ste se ponizili pred Bogom ne bi morali sada pred protestantima u čije države najviše dolazite.

jer on zasluzuje svo nase divljenje obozavanje i postovanje.

To kažu i bradonje u Iraku.

ato sto je on svet pravedan i dobar, pun ljubavi milostiv i pravedan sudija,

Opet formalno govoriš ovo.

A ovamo smatraš da će mučiti ljude zauvijek.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nije nikakav problem sto slave subotu , ili Pashu ili ma sta drugo koji god praznik ako je radi Boga. Niti ih mi sudimo sto drze. Ali oni nas stalno moraju da osudjuju (ne mislim tu na Marka vec na pojedince) . A to je zalosno..

Svake subote u svim crkvama se drži sveta misa-liturgija, Ali to oni ne znaju ili tumače da smo mi formalisti. Jer ne radimo kao oni, ne držimo shabat, ne idemo u šetnju prirodom, ne držimo bogosluženja u devet sati ujutru, ne pravimo poseban ručak... ponekada i radimo tog dana.

Uzgred, jedna od zamerki koje je Fotije bio uputio papi bila je i zbog uvlačenja judaističkih elemenata u praksu na zapadu, na subotnji post. Fotije doslovno kaže sledeće: "Tako na primer, kako neki mogu drzati subotne obicaje iako su Hrišćani a ne Jevreji? "

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako iko od ostalih spamuje, to je zato što adventisti prvi započnu sa spamovanjem. No da se vratimo na temu.

Ikonoklazam se dva puta pojavljuje u Istočnom Rimskom Carstvu, i oba puta donosi rasulo, kako političko, tako i versko. I oba puta uzrok pojave ikonoklazma nije "biblija" kako bi pojedini hteli da predstave nego uticaj islama, kao i carska namera da pokori Crkvu, tj da umanji njen uticaj. Primarne mete su bili manastiri, monaštvo i arhijereji, kao i narod koji nije želeo da se pokori carskoj herezi. Pretvarajući Hrišćanstvo u usukani narodu daleki verski sistem, carevi ikonoklasti, kao i oni arhijereji koji su za carevima pošli odvojili su sebe od naroda, ali i od ostalih pomesnih crkava, i Crkve kao jedinstvenog tela Hristovog. Da ne govorim o tome da ni jedan jedini ikonoklasta, kako drevni tako i ovi moderni baštinici istog, nisu imali niti imaju ikakvu doktrinarnu osnovu za svoju herezu, još manje koncilijarnu sabornu.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Ikonoklazam
"Izraz ikonoklazam potječe iz Bizanta. Izraz ikonoklazam odnosno ikonoklast ili ikonoklastik je kasnije postao sinonim za osobe i pokrete koje preziru uvriježene dogme i istine." (dakle one koji HULE NA DUHA SVETOGA)

Čini se sličnim? Podseća na nekog? Pa evo još jednog primera: "Do kraja Konstantinove vlasti ikonoborstvo je išlo do toga stupnja da su proglašavali jeretičkim relikvije i molitve svecima. " - radi se o Konstantinu V kopronimu.

Ko se prepoznao šta da mu radim. Ako li se nije prepoznao, ovakvi su adventisti koji inače i baštine sve moguće i nemoguće hereze, pa i ovu. Nju posebno.

Uzgred, ne bi me začudilo i da su ikonoklasti ponavljali o formalizmu kao što to rade adventisti.

Inače mnogi istoričari smatraju da je, ne bez razloga, ikonoklazam jedan od najvećih, ako ne i najveći uzrok koji će i dovesti do šizme iz 1054. Rascep koji su ikonoklasti napravili između Istoka i Zapada, dovešće do toga da papa kruniše Karla Franačkog, za Cara zapada, kao i da na svoju ruku bez saborske - koncilijarne odluke izmeni simbol vere ubacujući filioque.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa naravno borba za ikone, umjesto za Boga.

Znamo da se borite za ikone.

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Znamo da se borite za ikone.

Да би се неко борио за нешто тај мора да нема то нешто или да је тог лишен. Ова твоја опсака је бесмислена. Православље не зависи од оних који су отпали по сопстгвеној вољи од Христове цркве, а страдањем кроз које пролази управо је онако како је Христос и најавио: ,,Ако су мене гонили, и вас ће гонити“ (Јн 15.20).

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja koliko vidim po svijetu stradaju svi i muslimani i Hindusi i hrišćani itd.
Bla, bla truć. Ne kaže se svijetu, nego svjetu. Drugo, najviše od svih stradaju Hrišćani. Pravi. Oni tрanvestiti, koji sebe predstavljaju hrišćanima ne stradaju. Oni se boje da im neko ne nametne "nedeljni zakon" pa da vrište o progonu.

Да би се неко борио за нешто тај мора да нема то нешто или да је тог лишен. Ова твоја опсака је бесмислена. Православље не зависи од оних који су отпали по сопстгвеној вољи од Христове цркве, а страдањем кроз које пролази управо је онако како је Христос и најавио: ,,Ако су мене гонили, и вас ће гонити“ (Јн 15.20).

Бадава се мучиш да појашњаваш. Секташки отпад, прави иконокласти модерног доба, чија је колевка држава која је стала на страну албанцима и која нас је "хируршки" бомбардовала, а сада наметнула двојника бабе из Мејна за председника, ти у свом отпадничком маниру сервира своје "учење".
Узгред. Исти је двоструки отпадник. Прво је јер је одбацио православље, а друго јер је одбацио нацију којој наводно припада, а коју користи само да би сејао националну мржњу међу својим противницима. Истој сопственој нацији се свети када албанци врше погроме, све тврдећи да се то дешава јер се не следи "библија".
То ти најбоље говори о каквој је особи реч и шта исповеда и пропагира.
Хришћанство има само два непријатеља. Ислам и "библичарске" скавенџере. Оба су слуге палог серафа, "бога" овог света.

Poslednja izmena:
Natrag