BORBA ZA IKONE U HRIŠĆANSTVU

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Veće gluposti nisam čuo. Ajd idi na početak Propovednika pa vidi šta piše.
Ovo je žalosno. Nije za smijanje..

Nemoj mene uciti teologiji jer ti o teologiji pojma nemas, knjigu Propovednika je pisalo vise od jednog autora, to tvrde strucnjaci:

"У књизи постоје неочекивани прелази са
предмета на предмет. Због тога, поред
стручњака који сматрају да је
Проповједника написао један аутор, постоје
и мишљења да је у питању дјело које је
написало више аутора. Унутрашња
некохерентност дјела отежава његову
подијелу на посебне цјелине и израду плана
текста." izvor: wikipedia

Svakako ovo je nebitno za temu, ali sam zeleo ukazati da si ti sveznalica, da sve znas i da nas trebas uciti teologiji.

------------
Marko, postavicu ti izvorni tekst, sliku iz propovednika, a sto se tice Jova cak i da si u pravu da je pisan pre Isaije(zasta nema dokaza), i Jov negira vaskrsenje tamo, to cu ti dokazati stihovima, ne mozes izvlaciti stihove van konteksta...
Sad ne mogu jer sam na poslu.

I jos uvek sam siguran da me nisi razumeo...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Knjigu propovednika je pisao Solomun, i to pise u prvoj glavi prvom stihu knjige propovednika.

"Reči propovednika, sina Davidovog cara u Jerusalimu"

Sam kontekst pokazuje da je on pisac, jer on to i potvrdjuje na nekoliko mesta recima "I ja propovednik trazih da razumem... I ja videh.." sto znaci da je od prvog do poslednjeg poglavlja on licno pisac.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ali ti si rekao da nije Solomon što jeste neistina. Dakle jeste pisao i Solomon.

Jeste i on je pisao pored drugih, ali radi se o tvom nepoznavanju odredjenih teoloskih cinjenica.
Ja nisam ponosan da cu reci da sve znam jer ne znam, a kod tebe vidim suprotno, jer ti smatras da ti bolje znas..
Zato sam i rekao da treba da se ponizis..

I rece vamo ''vece gluposti nisi cuo'', ono sto ti meni cesto zameras kad tvoje reci tako nazovem(bez namere da vredjam) sada cinis i ti.. Ne optuzuj nekog da je ''pokvaren'' kada to nije.

____________________________________________________________________________________________

Marko moj odgovor je ovde: http://serbianforum.org/threads/besmrtnost-ili-smrtnost-duse.17475/page-109#post-1863412

Molim te da pisemo na toj temi.. Hvala.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa vidiš da si rekao da nije. A sada jeste.

Dakle ti ne znaš,a ovdje nekome držiš predavanja. A sada jeste pisao jedan dio. Eto naučio si nešto i od drugog.

Sto si ti tvrdoglav covek..
Nisam ja rekao da nije, vec da su pored njega ucestvovali i drugi pisci, i to sam na prvom mestu mislio, a kako sam se izrazio je manje bitno, sto ti sada koristis da se vadis, ajde mani se tvrdoglavosti..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tripo, ja necu vise razgovarati s tobom, ti ces mene ubedjivati sta sam ja mislio?

To je bezobrazno.

"knjigu nije pisao Solomun vec vise pisaca" - ne znaci da on nije ucestvovao. Vec da se knjiga ne moze pripisati jednom piscu Solomunu, i to sam rekao.

Nemas drugog izlaza nego se vatas za reci i manipulises izrazima..

Ti ne poznajes cinjenicu da strucnjaci tvrde da je nije pisao jedino Solomun vec vise pisaca, i zato sam to i rekao..

I Laodikeja je shvatio sta sam rekao , pa je dao adekvatan komentar, i ti si, ali se sad pravis lud, skrivajuci svoje neznanje. To je tek podlo.

Natrag