Postovanje brate Mire,
Evo mene iako malo kasnim. Veoma mi je drago da si se pozvao na Bibliju, to je upravo ono sto i ja cinim,
Prvo da pogledamo nekoliko prevoda Propovednik 9,5:
Engleski:"For the living know that they shall die; but the dead know not any thing."
Ovo je prevod sa originala.
"Jer zivi znaju da ce umretiti, ali MRTVI NE ZNAJU NISTA,"
Bible Comemmentaru Vol 3, p. 1093.
"Zivi barem znaju da ce umreti, A MRTVI NE ZNAJU NISTA." Previd Stvarnost
"Jer zivi znaju da ce umreti, a mrtvi nista ne znaju." Prervod dr. Bakotic
Medjutim. ovo nije jedini tekst u Bibliji koji tvrdi da mrtvi ne znaju nista.
Da li si citao za Lazara koji je bio umtro sta je Isus rekao za njega?
"Lazar, nas prijatelj zaspa, nego idem da ga probudim... A On rece za smrt njegovu." Jovan 11,11-13.
Kad neko spava, koliko vredi da mu pricas, da ga pitas i moze li da ti pomogne? Ne moze dok se ne probudi.
Tek kad je Isus vaskrsao Lazsara, onda je bio svestan svoga postojanja i mogao je da razgoara a dotle nije mogao.
Kada je Adam pogresio, Bog mu nije obecao da ce posle smrti otivci na nebo, nego mu je rekao: "Prah si i u prah ces se vratiti." 1. Mojsijeva 3, 19.
"I vrati se u zemlju, TAJ DAN PTROPADNU SVE POMISLI NJEGOVE." Propovednik 12,7.
"Izadje iz njega duh (dah) i vrati se u zemlju svoju; taj dan propadnu sve pomisli njegove." Psalam 146,4.
Mire, rakao si da do proroka Idsaije niko nista nije znao o vaskrsenju. Da li je tako?
Da li si citao izjavu Jovovu? "Kad umre covek, hoce li oziveti? SVE DANE VREMENA KOJE MI JE ODREDJENO CEKACU DOKLE MI DODJE PTROMENA. ZAZVACES I JA CU TI SE ODAZVATI, delo ruku Svojih pozeljeces." O Jovu 14,14,15,
"Ali znam da je ziv moj Iskupitelj, i na posledku da ce stati nad prahom. I ako se ova koza moja i rascini, OPET CU U TELU SVOME VIDETI BOGA." O Jovu 19,25.26.
Vidis Mire, da je Jov, koji je ziveo pre izlaska Izrailja iz Egtpta, verovao u vaskrsenje, Tako Nije Isaija prvi, nego prvi je Adam kome je bog rekao da ce vratiti u prah, a ne da ce posle smrti otici na nebo. A Jov je zaista vertovao u vaskrsenje, a to je bilo oko 700 godina pre proroka Isaije.
Sve njbolje