BORBA ZA IKONE U HRIŠĆANSTVU

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, razmem da zelis da opravdas Pravoslavni nacin Bogosluzenja, i sve sto se u toj crkvi cini, ali to nema veze sa izvornim Hriscanstvom, gde su se Hriscani okupljali u prostoriji oko stola, citali biblijske tekstove sa biblijskom porukom, pevali pesme, i upucivali molitve Bogu.

Oko kakvog stola Laodikeja?
Ti ko da ne znas istoriju, oni su bili progonjeni u strahu od smrti, po planinama, po gorama, po rupama, po grobljima, to na pocetku 'period mira' je trajalo kratko..

To se danas ( sa minimalnim razlikama ) uglavnom sacuvalo u protestantskim crkvama, koje vekovima od prve crkve nisu menjale nacin Bogosluzenja.

Koja je ovo fantazija :)

Cuj ''sacuvalo se'' u portestantskim crkvama i imamo ''kontinuitet'' , a protestantske crkve nastale u 15 veku..
Upravo je suprono Laodikeja, sacuvalo se u tradicionalnim i to je ono izvorno Bogosluzenje neprekinutog kontinuiteta..
Zato i rekoh da sve ono sto su praktikovali rani Hriscani imamo i mi danas a tako i slike koje su bile oslikavane od samih hriscanskih mucenika koji su bacani lavovima, pa imamo i svece kojima su osvetljavali hodnike, imamo i pojanje i molitvu koja je nastala kao produkt neprestanog straha od smrti..

Pravoslavni i Rimokatolicki nacin Bogosluzenja, kao i sve elemente u tom Bogosluzenju i samom enterijeru i eksterijeru crkve - je uvela lokalna Rimska crkva iz mnogobostva svojim otpadom od Hristove crkve sredinom 2 veka, i moze se sa pravom reci da je to autenticno preslikano mnogobostvo i mnogobozacko Bogosluzenje.

Pricas gluposti Laodikeja, ''Rimska crkva uvodi elemente iz mnogobostva sredinom drugog veka'', ovo moze izjaviti samo neko ko ne poznaje istoriju..
U tom periodu koji ti spominjes Hriscani nikako nisu mogli prihvatiti nikakav ''kompromis'' jer su ceo period bili ''proganjani'' i ''radije bi umrli nego da prihvate lazne bogove''. Opet tvoja fikcija i Den Braun...

Ovo nije fikcija, vec cista istorija koju poznaju i akademici, i istoricari.

:)
De mi molim te tog akademika i istoricara koji ce mi ispricati ovakve gluposti? :)

Te koje spominjes su americki kvazi-strucnjaci koji nemaju pojma o istoriji evrope ili su to neki ''pouzdani'' adventisticki strucnjaci..

Niko ozbiljan ovde nece doci i tvrditi da je ''sredinom 2. veka u jeku progonstva'' doslo do uvodjenja ''stranih elemenata iz mnogobostva u hriscanstvo'' jer oni koji su u to vreme bacani lavovima zarad vere nisu pristajali ni na kakve kompromise..

Nije problem ne pisati o tome ako to nekoga povredjuje, ali se iz ljubavi prema istini i spasenju drugih mora ukazati na istinu, jer precutati znaci podrzavati laz i biti ravnodusan prema spasenju drugih.

Nikoga ne povredjuje ono sto ti pises, povredjuje tvoj nacin razmisljanja i zatvoren um, koji nije spreman da razmisli o onome sto iznosi, ovo je van razuma sto pises..

Moje pobude ne sadrze nista sebicno, vec iskljucivo bratsko zalaganje za spasenje drugih, ali onavljam - nije problem o necemu ne pisati, vec samo ukazati na istinu da bi se covek podstakao da istrazuje, prvenstveno - sta rec Bozja govori o tome.
Pozdrav i mir u Gospodu!

Biblija opisuje Bogosluzenje, a istorija svedoci o razvitku tog istog Bogosluzenja, koje je pod uticajem progonstva dozivelo odredjene promene..

Hriscani koji su vrsili takvo Bogosluzenje i slikali slike, su isti oni koji su bacani lavovima i koje mi danas slavimo kao prve Hriscanske mucenike..
A vi umesto da ucite od njih, vi pljujete na njihove slike..

Evo ti ikone:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Najstarije napuljske drevne katakombe Catacombe di San Gennaro datiraju iz 2. veka.
Ukrašene su ranim hrišćanskim freskama i ispresecane grobnicama, hodnicima i dvoranama.

19745425724dda211c98d9f707282772_v4%20big.jpg

Prisilina katakomba 2. vek:

c0b198dde25957f421fc6c09c2e695df.jpg

St. Callixtus katakomba 2. vek:

callisto_big.jpg

Katakomba OF ST. SEBASTIAN 2. vek:

sebastiano_big.jpg

300-350 rimske katakombe:

450px-Healing_of_a_bleeding_women_Marcellinus-Peter-Catacomb.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, onaj koji te ne poznaje rekao bi da si potpuno neiskren covek i da svesno iznosis neistine, ali ja to necu reci jer znam da u tebi ima iskrenosti i teznje za istinom, vec da si svesno pao pod uticaj jedne obmanjivacke politike da se predstave stvari onakve kave nisu - i to od strane onih koji religiju koriste u sebicne interese licnog bogacenja, i ciljeva vladanja ovim svetom, svesno obmanjujuci svet koji ne poznaje istinu.

Danas postoji globalna zavera prekrajanja istorije i njenog selektivnog prikazivanja, da bi se prikrile istorijske cinjenice koje govore suprotno, i ja bih to uistinu nazvao "duhovni zlocin"

Sve sto sam napisao su istorijske cinjenice koje se naravno ne nalaze u udjbeniku za 5 razred osnovne skole - iz razloga koji sam ti izneo, ali koje postoje za onoga ko ih trazi - a izvori postoje, i nisu nikakva fikcija - vec je sve istinito.
To su mi potvrdili i neki istoricari sa kojima sam razgovarao.

Kao prvo, kada sam govorio o okupljanju oko stola - tu sam mislio na prvu crkvu od casa Hristovog vaznesenja pa sve do polovine drugog veka kada se desilo masovno progonstvo Jevreja od strane Rimljana koje je obuhvatalo i Hriscansku crkvu.

Nisam napisao da je Protestantizam nije nastao u 5 veku, vec da se jedino u protestantskim crkvama sacuvao prvi autenticni nacin Bogosluzenja koje su imali Hristos i apostoli, i prvi Hriscani do polovine drugog veka, ali i kasnije.

Ako ce mo gledati cinjenice, mozemo reci da je Protestantizam ustvari nastao plovinom drugog veka, jer kada je lokalna Rimska crkva napravila kompromis sa mnogobozackim Rimom i odrekla se cistog jevandjeoskog ucenja i prihvatila mnogobozacke filozofije - tada je doslo do podela unutar crkve, izmedju onih koji su zeleli da sacuvaju cisto jevandjelje, i onih koji su postali deo Rimske, a kasnije u vreme Konstantina Rimokatolicke, i na istoku Pravoslavne crkve, i ti Hriscani su progonjeni, i nad njima su Konstantin, kao i kasniji crkveni sabori izricali anateme i progonili ih kao jeretike i neprijatelje Rima i Rimske crkve, spaljivali ih na lomace, razapinjali, ubijali zene i decu..itd..

Slike koje si postavio su upravo proizvod polaganog uvlacenja promena u crkvi pod uticajem mnogobostva, jer mnogobosci koji su prihvatali novu veru u Hrista, u velikoj meri nisu napustali ono sto su naucili u mnogobostvu, vec su to unosili u novu veru i pokvarili prvobitnu cistotu Jevandjeoske istine.

Kada je Konstantin doneo navodnu slobodu ( mada to nije bila sloboda vec legalizovanje spajanja mnogobostva i Hriscanstva, i progonstva neprijatelja te nove ideologije ), otpad koji je odpoceo sredinom 2 veka je tada javno izneo na videlo svu prljavstinu jedne nove navodno Hriscanske ideolgije koja nije bila nista drugo nego mnogobostvo preobuceno u novo ruho - Hriscansko.

Pravi Hriscani nikada nisu imali veze sa ovim, niti su u ovome ucestvovali, vec su se drzali pisma i po cenu progonstva i smrti koje je Rim doneo sa pocetkom polovine 2 veka, a konacno zakonom legalizovao pocetkom 3 veka.

Imam samo jedno pitanje za tebe.

Ako je Konstantin doneo slobodu crkvi, otkud onda progonstvo Hriscana tokom cele istorije sve do negde 18 veka, i koji Hriscani su to bili progonjeni a nisu bili lojalni Rimskoj crkvi i Pravoslavlju?

Hvala.

Odgovorio bih samo na jos jednu pojedinost u vezi starozavetne Svetinje.

U Svetinji ( kasnije Jerusalimskom hramu ), nisu se nalazile nikakve slike svetaca ( starozavetnih ljudi pre Mojsijevog vremena ) freske, ikone, ili Bogosluzbeni elementi.. vec elementi koji su bili TIPOS ili predslika nebeskih stvari, i te stvari su bile unutar svetinje gde je smeo da pristupi samo Prvosvestenik, a u drugi odeljak ili Svetinju je ulazio samo jednom godisnje na praznik ociscenja.

Osim ovoga, bitno je reci - da Jevreji nisu odrzavali nikakvo idolopoklonicko Bogosluzenje u Svetinji ni ispred nje "klanjanje, ljubljenje, molitve pred elementima u Svetinji, kadjenje, itd.." jer je to zabranjivala druga zapovest koju je Bog uvrstio u deset zapovesti, koje je napisao na dve kamene ploce koje su bile stavljene u kovceg zaveta koji se nalazio u Svetinji nad Svetinjama.

Naime, Jevrejska svetinja se delila na dva dela.
Prvi deo se zvao "Svetinja" a rugi deo se zvao "Svetinja nad Svetinjama"
Dakle, dva klasično različita dela, i prvi se zvao svetinja i tu je bio ulaz, i drugi svetinja nad svetinjama.
Između svetinje i svetinje nad svetinjama nalazila se jedna zavesa, jedno platno, koje nije išlo do vrha.
U predvorju svetinje nalazio jedan umivaonik gde su sveštenici prali ruke i takođe jedan oltar koji je bio sazidan od kamenja, i na vrhu tog oltara bile su prinošene žrtve.
Taj prvi oltar koji se nalazio u predvorju svetinje se zvao "žrtvenik" ili "žrtveni oltar"
Sveštenik bi prinosio žrtve, onda bi oprao ruke i ulazio u svetinju.
U prvom delu ili u svetinji sa desne strane se nalazio sto na kome je bilo 12 hlebova, svaki hleb je predstavljao jedno pleme sinova Izrailjevih, jer je bilo 12 plemena.
Ovi hlebovi su svaki dan, svako jutro postavljani ovde.
Sa leve strane se nalazila "menora" ili sedmokraki svećnjak, a tu do zavese se nalazio jedan drugi oltar koji se zvao "kadioni oltar" i on je imao kao neke vrste rogova, kao i palica Aronova koja je procvetala.

U "svetinji nad svetinjama" se nalazio uglavnom kovčeg koji je bio načinjen od skupocenog drveta, koji je bio obložen zlatom, u kome su se nalazile dve ploče zakona koje je Bog dao Mojsiju, Deset Božjih zapovesti.
Ove ploče zakona je pokrivao jedan čuveni poklopac koji su Jevreji zvali "Kaporet" Grci su ga zvali "Hilasterion" i imao je posebno značenje.
Ovaj kovčeg su pokrivali svojim krilima anđeli - dva anđela simbolično.
Dakle, na taj način simbolično, Bog je sam štitio ove ploče zakona.

Ova svetinja je toliko puna dubokog smisla, i citav plan spasenja Božjeg se nalazi tu opisan.
kada je Hristos u Jevanđeljima kasnije kazao: "Ja sam hleb života", on je aludirao na ono što se nalazilo u svetinji, li kada je kazao: "Ja sam svetlost svetu" takođe je aludirao na svećnjak ili menoru koja se nalazila u prvom delu ili u svetinji.

Dakle, izgovori za nesto mogu postojati, ali cinjenice podkrepljene biblijom ostaju kao svetlo videlo onome koji trazi istinu.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I sta si ti sad odgovorio?
Apsolutno nista, ti pricas neku svoju pricu koja nema veze sa realnoscu.
Kazes razgovarao si sa istoricarima, da jesi ne bi pricao fikcije ovde kao tamo o nazarenima..

Evo pozovi nam tog istoricara da potvrdi sve sto ti ovde pises i da nam da relevantne istorijske dokaze kako o nazarenima, tako i ostalom?

Laodikeja, ja moram reci da si ti neozbiljan. Stojim iza onoga sto sam napisao gore, to je zvanicna istorija iz udzbenika, za koju ti kazes da je svi trebaju znati a sam je ne znas.
Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja o tome govorim.

U udjbenicima za 5 razred se nalaze samo obrisi istorije, da bi saznao nesto moras kopati dublje. sve ono sto istoricari iznose u knjigama su fragmenti istorije.
Po neki iznese neku informaciju kojom se obelodanjuju neki dogadjaji, poput Jevsevija Popovica, koji posteno iznosi pojedine informacije, ali svi drugi uglavnom sturo.

Zato postoje neki drugi rukopisi, spisi ranih istoricara poput Tacita, Sokrata Skolastika, Sozomen, Epifanija, i pojedinih crkvenih Otaca, Jevrejskih istoricara od kojih je najznacajniji Josif Flavije koji govori o progonstvu Jevreja 70 godine, Barkohbinom ustanku, itd..

Ja takodje stojim iza svega sto sam ikada iznosio.

Pozdrav i mir u Gospodu!

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175

Pozdrav Marko.

Ovo je sve pogresno receno, a logika je preuzeta od onih koji ne poznaju ucenje crkve, nije tvoja. Ti si pametan covek pa zasto koristis tudje?

Uzmi ucenje crkve po svim ovim tackama pogledaj, pa onda kazi imaju li ovakva pitanja uopste smisla?
Nemaju nikakvog.

Necu ti odgovarati ovde nista, jer nije tema..[/QUOTE]

Postovanje brate Mire,
hvala ti sto si odgovorio na moj komentar, uvek se radujem da te cujem.
Takodje hvala ti na savetu da se drzim ucenja Crkve i da korostim svoj um a ne tudji. I to je dobar savet. Jos jednom hvala.

Medjuti, zaboravio si da mi i to kazes, koju crkvu da slisa? Katolicku, Pravoslavnu, Pentekostalnu, Baptistivcku, Kulu strazatru ili Adventisticku? Ja cu ti kao bratu odgovoriti, ne treba slusati NIJEDNU od njih!
Da me pogresno ne razumes, nemam nista protiv nijedne Crkve, ona ima vaznu ulogu u ucenju i cuvanju izvora o poznanju Boga i putu spasenja, ali i sam vidis da postoje razlivcita , pa cak i suprotna ucenja medju crkvama.

Zasto me nisi uputio na Hrista, koji nikad nije izjavio da treba da slusamo crkve, nego je ovako savetovao:

"PREGLEDAJTE PISMA". Jovan 5,39

Sve najboje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postovanje brate Mire,
hvala ti sto si odgovorio na moj komentar, uvek se radujem da te cujem.
Takodje hvala ti na savetu da se drzim ucenja Crkve i da korostim svoj um a ne tudji. I to je dobar savet. Jos jednom hvala.

Medjuti, zaboravio si da mi i to kazes, koju crkvu da slisa? Katolicku, Pravoslavnu, Pentekostalnu, Baptistivcku, Kulu strazatru ili Adventisticku? Ja cu ti kao bratu odgovoriti, ne treba slusati NIJEDNU od njih!
Da me pogresno ne razumes, nemam nista protiv nijedne Crkve, ona ima vaznu ulogu u ucenju i cuvanju izvora o poznanju Boga i putu spasenja, ali i sam vidis da postoje razlivcita , pa cak i suprotna ucenja medju crkvama.

Zasto me nisi uputio na Hrista, koji nikad nije izjavio da treba da slusamo crkve, nego je ovako savetovao:

"PREGLEDAJTE PISMA". Jovan 5,39

Sam si dao odgovor koji bi ja isto dao, ne postoji crkva koju treba slusati, jer crkva nije zemaljska vec nebeska i u toj crkvi je Isus Hristos nas Bog, njega treba slusati, jer jedino on moze kazati ''Ja sam put istina i zivot'', on je nas prvosvestenik drugog nemamo..

Ja o tome govorim.

U udjbenicima za 5 razred se nalaze samo obrisi istorije, da bi saznao nesto moras kopati dublje. sve ono sto istoricari iznose u knjigama su fragmenti istorije.
Po neki iznese neku informaciju kojom se obelodanjuju neki dogadjaji, poput Jevsevija Popovica, koji posteno iznosi pojedine informacije, ali svi drugi uglavnom sturo.

Zato postoje neki drugi rukopisi, spisi ranih istoricara poput Tacita, Sokrata Skolastika, Sozomen, Epifanija, i pojedinih crkvenih Otaca, Jevrejskih istoricara od kojih je najznacajniji Josif Flavije koji govori o progonstvu Jevreja 70 godine, Barkohbinom ustanku, itd..

Ja takodje stojim iza svega sto sam ikada iznosio.

Pozdrav i mir u Gospodu!

Laodikeja, stvaras sebi fiktivnu istoriju zato sto zelis verovati tako, to sto pricas istorijski ne stoji, vecinu sto si ti ovde rekao je tvoje sklapanje fragmenata.
Zna se kako se izucava istorija, ne u fragmentima pa da cepas malo odavde malo odande(vadis citate iz konteksta) i sklapas pricu o npr. nazarenima..
Ti svakako imas pravo tako verovati i upravo tako ''verovati'' jer za to sto tvrdis ne postoje dokazi..
Sto se tice istoricara koje si ti navodno citirao, nikad ih i ne citiras nego iznosis uopsteno te kazes ''Tacit je rekao to i to'', i vec sam odgovorio na svaki tvoj citat koji si prilozio..
Sto se tice ove teme, opet cepkas i uklapas u svoju semu te povezujes sa egiptom vavilonom masonerijom, svaka slicnost je slucajna i to je opste poznata cinjenica da se religije u mnogim obicajima pokazuju slicnim prilikom izucavanja, sto ne dokazuje njihovu povezanost, vec je to fiktivno u glavi onoga koji povezuje i sklapa pricu, te stvara senzaciju i prodaje pricu i knjigu drugima...
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mrak je i tišina, nigde nema java,
> Ne budite sunce neka ga, nek spava.
> A što će vam svetlost kad joj sjat´ ne date,
> Istinu i pravdu i u mraku znate,
> Al vi, bedni ljudi, i manji i veći,
> Ne smete te reči na sva usta reći.
> Od postanka svoga idole lijete
> Gde se od svetlosti iza njih krijete.
> Gde nema prečage stvorite je sami,
>
> Od nemoćnih slika sve i sva ištete.
> Idoli su grozni pobožnost obukli;
> Dokle su istinu i savest utukli.
> Jer svaki taj idol, što gode ima,
> Hoće malo mita, ma bilo i dima.
> Klanjaju se ljudi, za to vrat imaju,
> Pred svakom prevarom da lepo klimaju.
>
> (Ljubomir Nenadovic)

Ovdje je Ljubomir opisao vašu i propast i zabludu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, to sto govoris je neosnovano, jer stvarati misljenje na osnovu procitanog je jedno, a sagledavati istoriju na osnovu procitanog je drugo, ako je ona jasno iznesena.

Ne postoji sklapanje fragmenata, vec jasne izjave i istorijski dokumenti koji potvrdjuju ono sto se iznosi, i o Nazarenima, i o velikom otpadu, i o unosenju paganskih elemenata u jedan deo Hriscanstva, i o progonstvu, za sve postoje izvori.

Zato sam rekao, za sagledavanje istorije nije dovoljno uzeti udjbenik iz 5 razreda osnovne skole, vec istrazivati dublje.

Ne istrazivati je vrlo opasno, i danas je veci deo covecanstva izmanipulisan jer ne istrazuje, i veruje povrsnim istorijskim podatcima koje crkve vesto koriste da bi drzale ljude u okovima neznanja.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Sam si dao odgovor koji bi ja isto dao, ne postoji crkva koju treba slusati, jer crkva nije zemaljska vec nebeska i u toj crkvi je Isus Hristos nas Bog, njega treba slusati, jer jedino on moze kazati ''Ja sam put istina i zivot'', on je nas prvosvestenik drugog nemamo.

[QUOTE="Dobro jutro Mire!

Dao si odlican odgovr na moj komantar i verlo mi je drago da se u glavnom pitanju slazemo.
Medjutim , ti si tvrdio da su pokojnici na nebu, a jasam ti rekao da jos nisu, osom onih koji su vaskrsli prilikom Htristovog stradana i neki pojedinci, kao Mojsije prorok Ilija i Enoh.
Evo ti nas razgovor u pretkodnom komernytsaru:
Ti tvrdis: "Jesu na na nebu".
Ja sam odgovorio:

Ako su pokojnici na nebu, zbog cega je onda potreban Hristov dolazak?
Da li si negde procitao u Bibliji da ce pokojnici, pre vaskrsenja, sa Neba doci na zemlju? Znas da nisi.

Ako su pravednici na nebu, koja je svrha vaskrsenja?
Ionako ovo smrtno telo nece naslediti besmrtnost.
U tom slucaju vaskrsenje bi bilo besmisleno.
Pravednici nece vaskrsnuti na nebu, nego ce izavci iz grobova.
Tek prilikom Hristobvog dolaska i vaskrsenjem, mrtvi ce primiti besmrtnos (neraspadljivost) a ne pre toga.
1, Korincanima 15,52 Vidis, Mire, ja sam svoju izjavu potvrdio Biblijom.

Ti si na to odgovorio:
Pozdrav Marko.
Ovo je sve pogresno receno, a logika je preuzeta od onih koji ne poznaju ucenje crkve, nije tvoja. Ti si pametan covek pa zasto koristis tudje?

Uzmi ucenje crkve po svim ovim tackama pogledaj, pa onda kazi imaju li ovakva pitanja uopste smisla?
Nemaju nikakvog.

Vidis Mire da si me ti pozvao da uskladim svoje tvrdnje sa ucenjem Crkve, a nisi rekao ucenje Hristovo niti biblijsko.
Ipak je za svaku pohvalu to sto si promenio svoje misljenje i prihvatio pravilan odgovor.[/QUOTE]

Sve najboje[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
[QUOTE="Dobro jutro Mire!

Dao si odlican odgovr na moj komantar i verlo mi je drago da se u glavnom pitanju slazemo.
Medjutim , ti si tvrdio da su pokojnici na nebu, a jasam ti rekao da jos nisu, osom onih koji su vaskrsli prilikom Htristovog stradana i neki pojedinci, kao Mojsije prorok Ilija i Enoh.
Evo ti nas razgovor u pretkodnom komernytsaru:
Ti tvrdis: "Jesu na na nebu".
Ja sam odgovorio:

Ako su pokojnici na nebu, zbog cega je onda potreban Hristov dolazak?
Da li si negde procitao u Bibliji da ce pokojnici, pre vaskrsenja, sa Neba doci na zemlju? Znas da nisi.

Ako su pravednici na nebu, koja je svrha vaskrsenja?
Ionako ovo smrtno telo nece naslediti besmrtnost.
U tom slucaju vaskrsenje bi bilo besmisleno.
Pravednici nece vaskrsnuti na nebu, nego ce izavci iz grobova.
Tek prilikom Hristobvog dolaska i vaskrsenjem, mrtvi ce primiti besmrtnos (neraspadljivost) a ne pre toga.
1, Korincanima 15,52 Vidis, Mire, ja sam svoju izjavu potvrdio Biblijom.

Ti si na to odgovorio:
Pozdrav Marko.

Nemaju nikakvog.

Vidis Mire da si me ti pozvao da uskladim svoje tvrdnje sa ucenjem Crkve, a nisi rekao ucenje Hristovo niti biblijsko.
Ipak je za svaku pohvalu to sto si promenio svoje misljenje i prihvatio pravilan odgovor.

Sve najboje[/QUOTE][/QUOTE]

Marko, covek bez tela nije kompletan, odnosno on je samo duh koji ne vidi ne cuje ne moze da radi, ima sposobnost jedino da oseca i zato je potrebno vaskrsenje i telo.. Vaskrsenje nije besmisleno u tom slucaju i cak i nebeska bica imaju telo.

Sto se tice stihova, ja sam ti jednom prilikom dao stih koji kaze da ce prilikom drugog dolaska Isus "dovesti sa njim" i one koji su umrli a koji su na nebu u blizini Bozjoj, razlog zasto dolaze je upravo vaskrsenje tela..

Ima i drugih stihova koji govore da "ako se zemaljska nasa kuca tela ovoga raskopa, imamo vecnu kucu na nebesima" i "mnogo vise volimo otici od tela i biti s Gospodom" , ipak covek je nepotpun bez tela i zato postoji vaskrsenje.

Zato sam i rekao da tvoja pitanja nisu na mestu, ali necu ovde pricati, mozes o tome na odgovarajucoj temi za to..

--------------------------------------------------------------------------------

Laodikeja, fantaziras, zao mi je sto to moram reci, nema jedva 10% istine u onome sto pricas, ako zelis verovati u to bez dokaza veruj, samo nemoj mene ubedjivati jer ja hocu dokaze, ti ih nemas za svoje tvrdnje videli smo to na primeru nazarena, dokaza nemas vec ih skupljas prekrajajuci istorijske cinjenice...

Natrag