Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Zao mi je ali ti si totalno neobavesten.Ti ne prihvatsa cinjenicu da je Stefan Nemanja prvi ,a najverovatnije i Jedini put krsten kao rimokatolik.Ne znam šta si htio reći ovim linkom i postom, izuzev što si "odsjekao granu na kojoj sjediš"! Članak u linku govori afirmativno o Nemanji i to o Nemanji kao pravoslavcu i potvrđuje ono što sam i ja prethodno rekao o tome. A tvoje akcentovanje u postu o nezamislivosti duplog krštenja u 12. i 13. vijeku, ne znači baš ništa. Bilo zamislivo ili ne, istorijska činjenica je da se to dogodilo!
Ti, kao i mnogi drugi, možete imati svoja mišljenja o tome, ali ja ne bih da raspravljam o vašim mišljenjima, nego o istorijskim činjenicama. Zbog toga sam i reagovao na nesuvislu tvrdnju da je Stefan Nemanja bio rimokatolik.
Svi znaju da je Stefan Nemanja krsten kao rimokatolik,samo ti ne znas.
Tek kasnije pod jakim naletom pravoslavlja ubacilo se verovanje da je krsten i kao pravoslavac
Cak su i njegovi sinovi vodili ratove Vukan koga je podrzavala Rimokatolicka crkva i Stefan koga je podrzavala Vizantija i bilo je bratske krvi do kolena,zahvaljujuci vrsnim hriscanima Stefanu,Vukanu i Savi....
A sto se tice clanka iz novina ciji link sam ti dostavio jasno se vidi da je DVA krstavanja u to vreme bilo nezamislivo,pa cak se moze reci da isto vazi i za danas.
Sto se tice samih bogumila svi se slazu da ih je Stefan Nemanja mleo kao Hitler Jevreje.