Veliš da zanji život prestaje , dali je to tako neznam ,ali čemu onda život , ako on ima kraj , zbog čega se onda Krist rodijo?
Pitaj njih šta je za njih život, ako i znaju da ti odgovore. Pitaj ih neka jednom iskreno kažu čemu onda inkarnacija Logosa ako je smrt - prestanak života, san a telo hrana crvima. Neka pokažu arheološke dokaze o hebrejskom odnosu prema mrtvima, i razliku, ako je ima u odnosu na sve okolne narode. Jer, onako kako oni postavljaju i tumače bibliju, sahranjivanje i nije ništa drugo nego "higijenska" mera, propis.
A znamo da je pokapanje umrlih bilo sveta dužnost Hebrejima
No, ako li je tako, čemu grobovi? Čemu kosturnice, osariji? Čemu ulja i pomasti kojima se mrtvi mažu? Koje i žene u Isusovoj pratnji pripremaše i ponesoše treći dan kada zatekoše prazan grob?
Za svoje tvrdnje, naći će i iskoristiti samo jedan jedini redak iz Novog Zaveta, onaj u kome Isus kaže "neka mrtvi sahranjuju mrtve". No i to pogrešno tumače, duboko u ovom svetu, a taj svet je sablažnjivo ili ne, za Isusa, a mi koji ga Bogom ispovedamo, to znamo, ovaj svet je smrt. Zato i kaže: "J
a sam uskrsnuće i život: tko vjeruje u mene ako i umre, živjeće.“ Iv 11:25.
A tek što ovo ruši njihovu doktrinu, to tek ne vide. "
Ko moju reč sluša i veruje onome koji me je poslao, ima život vječni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.“ Iv 5:24
Priznavši Isusa za Boga, prihvativši Evanđelje, krštenjem u ime Oca, Sina, Duha Svetoga mi smo prešli iz smrti (ovoga sveta) u život. Sve i da umremo (a svi smo smrtnici, po telu) umreti nećemo. Duša nastavlja da postoji do uskrsnuća.
Budalaštine da smrću prestajemo da postojimo, hranimo crve, a informacija o nama spava na nekom hard disku čekajući da se Bog doseti da je pretraži (istražni postupak) i opravda pred anđelima (Tvorac da se opravdava? No to je pisala bakuta iz Mejna) pa onda rekonstruiše telo na osnovu te informacije sa hard diska... su ne samo budalaštine nego blasfemija kakvu samo bezumnici mogu da smisle.
Ps. već pomenuti, će opet izvrnuti smisao, pa će reći da se "Ko moju riječ" odnosi na dekalog, shabate, propise o ishrani, čak i na samu Bibliju. No Isus doslovno misli na Njega, a on sve ovo što "bezumnici srca spora" njemu pripisuju nije pominjao, nego je o čuda čak i kršio, na sablazan "zakonoznanaca" i fariseja.
Konkretno, došao je da čoveka spase iz okova greha, okova koje je čovek sam svojom slobodnom voljom sebe zatvorio, da nas pomiri sa samim sobom, sa Ocem koji je u Njemu i On u Ocu, da lično u telu, pokaže šta je u stvari čovekova misija na zemlji. Da svojom smrću na Križu - Krstu, pobedi smrt koju čovek padom dovede na svet i svet posta smrt.