Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Koju Bibliju? Onu što ste preuzeli od, kako je vi adventisti nazivate, Babilonske Kurve? Čedo (Bibliju) svojim Svetim pismom smatrate, a majku mu Kurvom nazivate. Zaista shizofreno.

Šizofreno je blaga reč. Ali, kakvi roditerlji (Miler, Ellen Gould White) takva i "remnant church"

Ti koji nisi ni Katilik ni Pravoslavac , sigurno ćeš daga naučiš

Kako da ga ne nauči, zar ne znaš da su oni "nosioci istine" puni "duha proroštva". Oni bi i Bogu rekli da greši i da ne zna šta je mislio kada je preko proroka, preko apostola, pa i lično govorio ljudima.

Kako te nije sramota , da čovjeku u lice kažeš da nije "NIKAKAV VERNIK SVOJE CRKVE ".

Sramota i adventisti? Bogdanović mlađi, Miroljub Petrović, svi adventisti koje sam znao... sramotu poznaju samo kada se radi o učenju "remnanta" i shabatima. Svima ostalima i te kako umeju u lice da saspu svakojake stvari. Ujedno, ne radi se o sramoti, nego o tome otkud pravo heretiku da sudi nekome ko ne pripada njegovom kultu. Ali, ni to nije za čudo kad se radi o adventistima.

Ovosi dobro rekao , a naj veća su čuda od tebe , jer si sam priznao , da gataš sa mogometom , sa datumima rođenja , sapiramidama

Čuda? Ne, nego samo praćenje primera Williama Millera, Ellen Gould White i pioneersa. Zar nisi znala da je Miller takođe koristio mere paganskog spomenika ega vladara Egipta za svoje proračune, da je to isto radio i Russel?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"TI NISI NIKAKAV VERNIK SVOJE CRKVE JER UCIS SASVIM NESTO SUPROTNO PO MNOGIM TACKAMA VERE"

Ja ucim sve sto uci i crkva!

A ja nisam ovde da iznosim ucenja drugih crkava, ali na Pravoslavnim sajtovima se moze naci da je dusa besmrtna

Rekoh, ti ne znas pravoslavnu teologiju!

Ne moze covek biti "besmrtan"! To moze biti samo Bog! Jer kad bi covek bio "besmrtan" ili kad bi njegova "dusa bila besmrtna" onda on vise ne bi bio samo covek vec bi bio bog!

Zato pravoslavlje uci "uslovnoj besmrtnosti"! A to znaci da Dusa moze i umreti! Ali posto Bog voli coveka i ne zeli da on umre on odrzava njegovu dusu zivom!

Znaci, covekova dusa jeste besmrtna (u smislu da nadzivljava fizicku smrt tela), ali nije u odnosu na Boga koji je moze unistiti ako to pozeli!

Zar nisi znala da je Miller takođe koristio mere paganskog spomenika ega vladara Egipta za svoje proračune, da je to isto radio i Russel?
Salis se? Ako je to tacno, onda nije ni cudo sto Laodikeja takodje koristi piramidu. Onda je to isti duh.

Mozes li mi reci gde si to nasao?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ja ucim sve sto uci i crkva!

Pa kod vas crkva ne uči ni o čemu isto.

Rekoh, ti ne znas pravoslavnu teologiju!

Zar vi imate teologiju.

Ne moze covek biti "besmrtan"!

A što kažete da je besmrtan?

Jer kad bi covek bio "besmrtan" ili kad bi njegova "dusa bila besmrtna"

Pa vi kažete da mu je duša besmrtna.

Zato pravoslavlje uci "uslovnoj besmrtnosti"!

Pa prekršio je taj uslov, znači da je smrtan.

(u smislu da nadzivljava fizicku smrt tela),

U grčkoj mitologiji je tako.

ali nije u odnosu na Boga koji je moze unistiti ako to pozeli!

Pa nije ni tako, uslovnu besmrtnost imaju samo anđeli i demoni, ni ne znaš šta je to.

Čovjek je nema jer je prihvatanjem grijeha svom tijelu zadao smrt.

Dok demoni i anđeli mogu biti ubijeni i jedino tada mogu da umru, čovjek umire i bez toga da može biti ubijen.

Opet si ubacivao istine da bi dokazao laž, isfuran fazon, davno provaljen.

Ovo kopiram obavezno.

Evo odakle vam je nauka.

св. Атанасије, св. Григорије из Нисе и његова сестра св. Макрина користе оно што је Платон рекао о души у Федону, Федру и Законима.

КОНСТАНТИН КАВАРНОС
O БЕСМРТНОСТ ДУШЕ

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zato pravoslavlje uci "uslovnoj besmrtnosti"! A to znaci da Dusa moze i umreti! Ali posto Bog voli coveka i ne zeli da on umre on odrzava njegovu dusu zivom!

Mire, u pitanju je nerazumevanje koncepta besmrtnosti koje tera mortaliste da lupetaju gluposti. Duboko su u materijalnom, u toj meri da je pseudo materijalizam koji se provlači kroz retke koje iz Biblije mortalisti citiraju ništa u odnosu na njihove budalaštine. Čovek nije samo telesno, materijalno biće.

Ne, Mire, ne šalim se. Miler je bio mason, a čitava "obnova" na čijim se krilima Milerov pokret i rodi pada u isto vreme kada i prvi talas egiptomanije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koju Bibliju? Onu što ste preuzeli od, kako je vi adventisti nazivate, Babilonske Kurve? Čedo (Bibliju) svojim Svetim pismom smatrate, a majku mu Kurvom nazivate. Zaista shizofreno.

Ne, nego od Jezdre i Nemije ( stari zavet, i od Hrista i apostola ( novi zavet ).

Ti koji nisi ni Katilik ni Pravoslavac , sigurno ćeš daga naučiš :smisi:

Ali sam proucavao ucenje razlicitih crkava.

Kako te nije sramota , da čovjeku u lice kažeš da nije "NIKAKAV VERNIK SVOJE CRKVE ".

Nije nikakav vernik ako uci suprotno ucenju svoje crkve.

Ako mi uto verujemo gdeje onda problem

Mire kaze da Pravoslavna i Katolicka crkva ne veruje u besmrtnost duse, a ti kazes da verujete.

Ko sad laze, Mire ili ti, ili pak vase crkve?

Ovosi dobro rekao , a naj veća su čuda od tebe , jer si sam priznao , da gataš sa mogometom , sa datumima rođenja , sapiramidama

Mislio sam na cuda da se ovde od onih koji se izjasnjavaju kao Pravoslavci i Katolici iznose kontradiktorne izjave i ucenja suprotna ucenjima vasih crkvama.

To nije moj problem vec vas, i vi to morate resiti sa vasim crkvama kojima pripadate, a iznosite sasvim drugacija ucenja od ucenja tih crkava.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mire uzme stih "u krvi mu je duša" da bi dokazao da je duša duh i da postoji zagrobni život.

Duša znači i život krv je život čovjeku, a nikakve veze to nema sa zagorbnim životom, krv ne može da viče, to znači da ne viču ni mrtvi pred oltarom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire kaze da Pravoslavna i Katolicka crkva ne veruje u besmrtnost duse, a ti kazes da verujete.
Navedi gde sam ja rekao da Pravoslavna i Katolicka crkva ne veruje u besmrtnost duse??? Nego sam rekao da vi ne razumete znacenje toga.. Ne misli se bukvalno.. Besmrtan je jedino Bog a covek je "uslovno besmrtan", odnosno zivi dok god Bog to zeli..

Takodje ne razumete ni pojmove - Duh, Dusa i telo, pa onda lupetate i tvrdite da verujemo nesto sto ne verujemo..

Sto rece Antonija ti ces da me ucis o Pravoslavlju...

Duša znači i život krv je život čovjeku, a nikakve veze to nema sa zagorbnim životom, krv ne može da viče
Naravno da moze da viče kad je "dusa ziva"! Ne postoji "mrtva dusa".

Dusa nije termin koji se koristi za nesto sto ulazi ili izlazi iz tela, "dusa si ti sam"!

I to tako shvataju i crkveni Oci!

Na zemlji:
Telo + Duh = "Dusa Ziva"(Zivot).

Telo - Duh = "Dusa umrije"(Zivot se ugasio).

Posle fizicke smrti Duh dobija odmah drugo 'prelazno nebesko telo' i nastavlja egzistenciju gotovo trenutno da ga ne bismo izgubili, dakle on se spasava!

Na nebu dakle:
Prelazno Telo + Duh = "Dusa Ziva".

Zato mi kazemo da "dusa zapravo ne umire", a to najprostije receno znaci "zivot se nastavio" ili "dusa je besmrtna".

Ali to ne znaci i bulvalno besmrtna, jer jedino Bog ima urodjenu besmrtnost!

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Mislio sam na cuda da se ovde od onih koji se izjasnjavaju kao Pravoslavci i Katolici iznose kontradiktorne izjave i ucenja suprotna ucenjima vasih crkvama.
Naša Crkva uči onako kako piše u Bibliji , a toje da Bog može Dušu ubiti . Matej 10:28 :" Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali ne mogu ubiti dušu. Umjesto toga, bojte se onoga koji je u stanju uništiti i dušu i tijelo u paklu."

Duša znači i život krv je život čovjeku, a nikakve veze to nema sa zagorbnim životom
Kako se onda traži da duša blagosljiva Gospodina ? Psalam 104: 1 Blagoslovi Jahvu, dušo moja. Jahve, Bože moj, ti si velik! Obukli ste se sjajem i veličanstvom. 2 On se oblači u svjetlu kao s haljinom; On raširi nebesa kao šator,

Zato mi kazemo da "dusa zapravo ne umire", a to najprostije receno znaci "zivot se nastavio" ili "dusa je besmrtna".

Tako je , duša ne umire , isto što veliš samo Bog može uništiti dušu ,i niko više

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Mogao bih da se složim, samo moram te ispraviti. Bog nema urođenu besmrtnost, On je Besmrtan. Ujedno, besmrtnost duše, shvaćena na način materijalista, podrazumevala bi i predestinaciju i pre egzistenciju. Ni jedno niti drugo nije tačno, niti Crkva tako uči.

Naša Crkva uči onako kako piše u Bibliji , a toje da Bog može Dušu ubiti . Matej 10:28 :" Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali ne mogu ubiti dušu. Umjesto toga, bojte se onoga koji je u stanju uništiti i dušu i tijelo u paklu."

Kako se onda traži da duša blagosljiva Gospodina ? Psalam 104: 1 Blagoslovi Jahvu, dušo moja. Jahve, Bože moj, ti si velik! Obukli ste se sjajem i veličanstvom. 2 On se oblači u svjetlu kao s haljinom; On raširi nebesa kao šator,

Da, Antonija, može je ubiti, tačnije uništiti. . I iz te činjenice ovi mortalisti izvlače svoju doktrinu o anihilaciji, koja je opet u kontradikciji sa postojanjem pakla. Kako Bog nije kontradiktoran, oni da bi izbegli tu uslovnu kontradikciju biraju put negiranja pakla.

A pakao nije mesto, tačnije nije samo mesto, nego je i stanje.

Da ne govorim o tome da mortalizam sam po sebi, negira uskrsnuće, iako to ne tvrdi doslovno. A znamo. "Ako li Hrist - Krist, ne uskrsnu, uzalud je vera naša". Kao i u svemu, i u ovome heretici pokušavaju da pomire kontradiktornost svoje doktrine tako što uskrsnuće (da bi izbegli da ga negiraju) smatraju i prikazuju kao rekonstrukciju. Što uskrsnuće nije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Na to je odg. dat već 10 puta.

Kako se onda traži da duša blagosljiva Gospodina ?

Pa to znači da blagosilja čovjek.

Kako piše da su žene rodile duše? Od toga si pobjegla.

Ajd malo da nas zaobiđete, tačnije ove stihove.

Duša je cio čovjek.

Postanak 46,18 To su bili potomci Zilpe, koju je Laban darovao svojoj kćeri Lei. Ona je tako rodila Jakovu šesnaest duša

Postanak 46,27 I k tome dva sina Josipova što su mu se rodila u Egiptu. Prema tome, sve čeljadi Jakovljeva doma što se naseli u Egiptu bijaše sedamdeset duša

Izlazak 1,5 U svemu Jakovljevih potomaka bijaše sedamdeset duša. A Josip je već bio u Egiptu

Brojevi 31,35 a ljudskih duša - žena koje nisu poznale muškarca - bijaše u svemu trideset i dvije tisuće.

Brojevi 31,40 Ljudskih je duša bilo šesnaest tisuća, a njihov ujam za Jahvu trideset i dvije osobe.

Brojevi 31,46 a ljudskih duša šesnaest tisuća

Djela apostolska 27,22 Sada vas pak opominjem: razvedrite se jer ni živa duša između vas neće stradati, nego samo lađa.

Djela apostolska 27,37 A svih nas je u lađi bilo dvjesta sedamdeset i šest duša.
Tako je , duša ne umire ,

Netačno Isus Navin siječe duše mačem.

Rimljanima 13,1 Svaka duša neka se podlaže vlastima nad sobom. Jer nema vlasti doli od Boga: koje postoje, od Boga su postavljene

Natrag