Nikada više je priloška odredba za vrijeme, nikada više i neće imati pošto za mrtve ne postoji vrijeme.
Kako onda tebi mrtvi imaju udjela pod Suncem?
Lepo imace udela kad vaskrsnu a ovde kaze
NIKADA VISE zato sto porice vaskrsenje!
On kaze "
NITI IM IMA PLATE!" - to si izostavio. I dok ce mrtvi po Hriscanskom ucenju - "primiti platu" po Solomunu nece!
Dakle, definitivno
PORICE VASKRSENJE a ne samo zagrobni zivot!!! Znaci to se ne moze uzeti za dogmu jer bi onda i vaskrsenje morao poreci!
Opet ti prebacuješ temu na vaskrsenje.
Naravno da ćeš jer ti stihovi ne idu u prilog.
Naravno jer to je bitno, ako je poricao vaskrsenje ne moze se uzeti za dogmu ni ono sto je rekao o zagrobnom zivotu. Ne mozes ti jedan deo uzeti a drugi prihvatiti!
Netačno, Solomon Mudri je napisao da će čovjek za sve da odg. znači da će biti vaskrsnut i on je pisao da će biti vaskrsnut.
Pitanje je da li je on uopste to napisao jer je prema biblicarima knjigu je pisalo vise osoba. A Solomun prema svim analizama ovde govori kao ateista jer je jedno vreme tako i ziveo i bio bezboznik!
Dakle, on govori kako ateisti shvataju zivot tj. da za njih nema nista posle smrti a nema ni vaskrsenja!
Ali ti lupetas da u SZ nema ateista. Naravno da ima samo se nisu tako zvali! Sve radis da izvrnes!
Pa naravno, opominje se samo živih jer je Bog živih, mrtvi nemaju Boga, šta će mrtvom čovjeku Bog?
Naravno da ces izvrnuti, Jesekija ovde govori o konacnoati tj. verovao je da posle smrti nema nista! Niti vaskrsa niti bilo cega, i to je u Isaijinoj knjizi pise. A ovaj pre Isaije nije ni znao za stanje mrtvih niti za vaskrs iz mrtvih!
Svi biblicari se slazu da je Isaija prvi uveo vaskrsenje kao dogmu pa i vasi adventisticki, dotle niko nije znao sa sigurnoscu, iako je u svim vremenima bilo onih koji su to znali ali nisu svi ljudi i pisci znali, vec je Bog tu temu progresivno otkrivao svojim slugama!
Zar nije po tebi duša izašla?
Po ucenju nase crkve izlazi duh a ne dusa. Dusa je ziva osoba (zivot) on ne moze izaci ali se moze nastaviti, to nije komponenta koja prezivljava!
Ja znam da ces ti meni sad uzeti da citiras gde neki pop to kaze, ali ne razumes termine pa onda izvrces a mozda ne razume ni on!
Znači ipak ne ide na Nebo, nego u zemlju.
Pa tako su verovali da posle smrti nema nista.
Može i mislli, a kod tebe i imaju misli i namjere.
Nije govorio o "mislima" vec da mu "sve namere" propadaju na zemlji, sve sto je planirao da ostvari vise ne moze!
Dakle izvrces!
Ma da nije šija nego je vrat.
To je kod tebe tako, sve sto ja kazem ti ces reci "nije tako nego ovako", samo se inatis!
A ipak po zagrobnom životu ostvaruju namjere, vraćaju ljude vjeri itd.
Naravno, to je u Novom Zavetu tako. U NZ postoji zagrobni zivot. Ti si uzeo Stari gde nisu ni imali jasnu predstavu o tome sta se desava po smrti, jer to jos nije bilo ni otkriveno u potpunosti!