Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ili ste Kristovi ili antikristovi, treće nema

Ovako Isus poučava sedamdesetdvojicu svojih učenika koje šalje da navještaju kraljevstvo Božje.

Lk 10,3-4: Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte.

A pogledajte ambicije, želje, plan i ushićenje White-ovih kada posjećuju “torove u kojima su njihove ovce”

(Ellen White, Testimonies, vol. 4, pp. 390-391.): Roditelji, vaša djeca su u opasnosti da odu protiv svjetla danog s neba, i trebali biste kupiti i čitati knjige, jer će one biti blagoslov za vas i vaše ukućane. Trebali biste posuditi Duh proroštva svojim susjedima i nagovoriti ih da i oni kupe primjerak za sebe.”

(James White, Letter to Ellen White, Feb. 18, 1881.): "Naše financijske stvari dobro stoje, a u našim torovima ima još bogatstva."

Pitam adventiste sedmog dana. Možete li zamisliti da je Isus, još prije svoga javnog djelovanja, napisao nekoliko knjiga i onda razaslao svoje učenike da prodaju Njegove knjige? Možete li zamisliti da mu učenici nakon nekog vremena poručuju: Isuse, napravi još kopija ovih knjiga, i piši nove knjige i šalji nam što prije, jer su torovi puni bogatstva.!?!?!!

Zaista treće nema. Ili ste Kristovi ili antikristovi. A šišači ovaca po torovima sigurno nisu Kristovi.

Željno očekujem komentar samih adventista sedmog dana. I usput im postavljam još nekoliko dodatnih pitanja.

1. Biste li pristupili Adventistima sedmog dana, da ste u vrijeme pristupanja znali, kako se otkrivanjem zabunkeriranih manuscripta Ellen White u zadnje desetljeće-dva saznalo, da je tzv. “Crkva adventista sedmog dana” zapravo “White-corporation za šišanje ovaca”?

2. Biste li pristupili Adventistima sedmog dana, da ste u vrijeme pristupanja znali da su utemeljitelji Adventizma sedmog dana (Ellen White, James White, Joseph Bates) vjerovali i naučavali da je “Trojstvo suprotno Bibliji, suprotno zdravom razumu i da je poganskog podrijetla!?!?!?

3. Biste li pristupili Adventistima sedmog dana, da ste u vrijeme pristupanja znali da je tzv. crkva adventista sedmog dana začeta i rođena u skupini koja je nakon “velikog razočarenja”, u američkim zimskim noćima 1844.-1845., po raznim mjestima organizirala noćna sastajanja za koja se, otkrivanjem sudskog zapisnika za slučaj pod imenom “Trial of Elder I. Dammon", otkrilo da su to zapravo bile svojevrsne seksualne orgije. Iz sudskog zapisnika se vidi da su Ellen White i James White bili “glavni likovi ove skupine”. Tako se iz zapisnika saznaje da je Ellen White u transu ležala na podu i primala vizije, i svi su je zvali “kopija Krista”. A u isto vrijeme, dok se ona ‘valjala po podu’, njezin budući muž James White i još neki drugi muškarci privodili su ženske ususjednoj sobi na seks.

Mislim da je, za početak, pitanja dosta, pa kada od adventista dobijemo odgovore krenut ćemo dalje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Molio bih odgovor nekoga od adventista sedmog dana.

Dakle, pročitajte najprije donju tvrdnju jednog profesora adventista sedmog dana, pa u svjetlu ove njegove tvrdnje odgovorite: Nisu li onda upravo pioniri i utemeljitelji Adventista sedmog dana bili lažni proroci???

“Oni koji tako preuzetno propovijedaju vrijeme dolaska, čineći to ugađaju neprijatelju duša jer oni povećavaju nevjerstvo, a ne kršćanstvo. Tumačeći Sveto pismo oni lancem lažnih argumenata dokazuju svoj stav. Ali njihovi neuspjesi pokazuju da su lažni proroci, da ne tumače ispravno jezik nadahnuća.”

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čovek je rekao da dalji neuspesi u svetlosti onoga što se od tada zna da se nagovesti Hristov dolazak jeste pogrešno. Dakle, datumiranje dolaska jeste pogrešno, ako se na tome ostane insistirati a u svetlosti svega onoga što se zna iz prošlosti. Ne postoji sada nikakav takav pokret kod adventista. Događaji iz 1844 je jedinstven i neponovljiv.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čovek je rekao da dalji neuspesi u svetlosti onoga što se od tada zna da se nagovesti Hristov dolazak jeste pogrešno. Dakle, datumiranje dolaska jeste pogrešno,

Da, ali čovjek je rekao još nešto. Čovjek je rekao da oni koji to čine jesu lažni proroci. Dakle, čovjek je rekao da su pioniri adventista sedmog dana lažni proroci. Za ovo sam te pitao.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da, ali čovjek je rekao još nešto. Čovjek je rekao da oni koji to čine jesu lažni proroci. Dakle, čovjek je rekao da su pioniri adventista sedmog dana lažni proroci. Za ovo sam te pitao.

Zato sam pojasnio da nakon 1844 određivanje datuma nekoga stavlja u tu poziciju. Jer posle razumevanja onoga što se desilo 1844, nastaviti dalje jeste bilo lažno proroštvo. Jer ne postoje takve naznake u proroštvima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato sam pojasnio da nakon 1844 određivanje datuma nekoga stavlja u tu poziciju.

Čovjek tvrdi da je to praksa lažnih proroka, ne prije ili poslije 1844., nego uvijek. Lažni proroci su i oni koji su to činili prije 1844. i oni koji to čine nakon 1844. Dakle, prema vašem adventističkom profesoru, pioniri adventista sedmog dana bili su lažni proroci. Prosto k’o pasulj.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čovjek tvrdi da je to praksa lažnih proroka, ne prije ili poslije 1844., nego uvijek. Lažni proroci su i oni koji su to činili prije 1844. i oni koji to čine nakon 1844. Dakle, prema vašem adventističkom profesoru, pioniri adventista sedmog dana bili su lažni proroci. Prosto k’o pasulj.

Pa taj svakako je imao u vidu 1844 kao izuzetak. Jer je kako kažeš adventista. Zato čoveka treba razumeti u kontekstu koji je sam postavio.

Naravno, da je neko ko je krenuo sa namerom da otkrije datum dolaska svakako kako i sam kažeš lažni prorok. Ali u slučaju 1844 je izuzetak što oni nisu pošli sa tom namerom, već su spontano istraživali Danila i onda su pomislili da se tu govori o Hristovom dolasku(čak i nije greška, dolazak pred Oca). No, druge su stvari uticale na pogrešan zaključak ali sam motiv je bio ispravan.

Sve u svemu, čovek na koga se pozivaš svakako drugačije konteksta 1844-tu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa taj svakako je imao u vidu 1844 kao izuzetak. .

Ovaj adventistički profesor nije rekao da su lažni proroci oni koji to čine nakon 1844. :), on tvrdi da je to praksa lažnih proroka bez ikakvog vremenskog razgraničenja.

P.S. Ako je meni promaklo, izvoli i citiraj ga gdje on kaže da to vrijedi isključivo nakon 1844. Ili, dokaži da njegova tvrdnja nije relevantna.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovaj adventistički profesor nije rekao da su lažni proroci oni koji to čine nakon 1844. :), on tvrdi da je to praksa lažnih proroka bez ikakvog vremenskog razgraničenja.

P.S. Ako je meni promaklo, izvoli i citiraj ga gdje on kaže da to vrijedi isključivo nakon 1844. Ili, dokaži da njegova tvrdnja nije relevantna.

Pa evo ti ga citiraj gde ubraja i Adventni pokret iz 1844 u lažnog proroka. Možeš li evo išta od njega citirati po tom pitanju?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa evo ti ga citiraj gde ubraja i Adventni pokret iz 1844 u lažnog proroka. Možeš li evo išta od njega citirati po tom pitanju?

Zašto bi iz njegove izjave, kako su lažni proroci svi oni koji određuju vrijeme Kristova dolaska, bio isključen bilo koji slučaj, pa tako i slučaj Millera i pionira ASD 1844.? Zašto bi ovo važilo za Russella - Rassell je lažni prorok, jer je određivao datum Isusova dolaska, a Miller i pioniri ASD nisu!?!?!? Jesi li ti normalan? Ne misliš valjda da je Bog takav gad da za isti čin različito sudi dva čovjeka!?!?>?

Poslednja izmena:
Natrag