Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
On je mala maca za lažova zvani Tripo:smisi:

:roll::beee::mig:

Zakon nije samo 10 zapovesti, već 613.
----------------------
ODGOVOR
Tumačiš zakon kao fariseji.

Fariseji su shvatali zakon po slovu, formalno, lišeno ljubavi, a ne po duhu i smislu. I pravoslavci i katolici isto tako tumače zakon kao fariseji, ali smatraju da su Isusovom smrću oslobođeni od odgovornosti da ga drže. U suštini nema razlike, jer niko od njih ne živi po Duhu da bi mogao da ispunjava zahteve zakona kako to otkriva apostol Pavle kada kaže:

"Da se pravda zakona ispuni u nama koji ne živimo po telu nego po duhu;
Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle. Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir. Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može. A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi. A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov." (Rimljanima 8,4-9)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
On je mala maca za lažova zvani Tripo , kako to da vidiš Sonea a nezabludivoga brata nevidiš

Ako se radi o meni, daleko sam ja od male mace, iako ne lažem u iznošenju realnih činjenica o EGWizmu. Možda je moj način preteran, ali je odgovarajući onome šta EGWizam radi prema drugima.

Tripo lažov? Ma neee, Antonija, on samo sledi primer nezabludne i pioneers EGWizma.

Koji zakon ti kršiš , dali znaš?
Koju Božju zapovjed poštuješ ? Izgleda nijednu

Koji zakon krši? Kada bi on znao....

Tipično reagiranje alergičara na činjenice i istinu.
Šta ćeš, ta alergija je zarazna.... dalje neću.... ima drugih tema na kojima treba služiti contra hereticum

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Tripo lažov? Ma neee, Antonija, on samo sledi primer nezabludne i pioneers EGWizma.

Znamo Darth sta ti trazis, da pobnovimo tvoje novo ime, ne brini to cemo odmah uciniti; Darth EGWajtista "nezabludivi." Je si li sada zadovoljan? Znamo da jesi!

Šta ćeš, ta alergija je zarazna.... dalje neću.... ima drugih tema na kojima treba služiti contra hereticum.[/QUOTE]

Zato smo mi ovde pa eto kako trazite tako i sluzimo protiv heretika.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, slova ne mogu svjedočiti.

Mogu svedociti i slova, ali bez Boga ta slova mogu biti samo "slova"
Bog je taj koji je nadahnuo reci koje se nalaze u bibliji, i citajuci iskreno sa zeljom da se spozna istina, sam Bog deluje na coveka kroz napisanu rec, da covek u trenutku biva osvedocen u Bozanski autoritet reci.

"Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju;
i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
I troje je
što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog.
I ovo je svedočanstvo da nam je Bog dao život večni; i ovaj život večni u Sinu je Njegovom.
Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život" ( 1 Jovanova 5. 6 - 12 )

Pitanje je "da li ovde prisutni imaju ovo svedocanstvo?"

Ocigledno ne, jer ne bi postavljali ovakve komentare ispunjene crvom sumnje.

Natrag