Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svako bez razlike, vernik ili nevernik, ima pravo da cita Bibliju i da tumaci onako kako on hoce. Ako je pogresno protumacie pogresno ce mu i biti.

Nitko nikome ne spori pravo niti da čita niti da tumači Bibliju. Mi diskutiramo o posljedicama tumačenja "kako tko hoće". A posljedica je 50-tak tisuća istina među SS-pismolatrima, zagovarateljima tumačenja "kako tko hoće".

Niko nema monopol na tumacenju Biblije, ...... Mozda bi neka crkva samo zelala da ima to pravo, ali hvala Bogu sto ga do danas jos niko nema.

Ti se rugaš i praviš budalom svetog Pavla. Sveti Pavao kaže: Gal 1,8-9: Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.

Evo, sveti Pavao kaže - "neka je proklet onaj tko navješta drugačije [drugačije od Crkve]", a ti zagovaraš ovako - "hvala Bogu što nijedna crkva nema monopol tumačiti Bibliju. Neka svatko čita Bibliju i neka je tumači kako on hoće".

Što je spasonosnije? Izboriti se za pravo da čitamo Bibliju i tumačimo kako nas volja, ili poslušati Crkvu koja je "stup i uporište istine"? Što nas spašava? Pravo ili Istina? U Bibliji je zapisano, i Crkva tako uči, da Istina oslobađa i spašava.

Zašto se onda Marko zalaže za varijantu - "neka tumači kako tko hoće, samo neka Crkva nema monopol", kad je ovo najsigurniji put u propast? Kako znamo da je ovo najsigurniji put u propast? Vrlo jednostavno. Baš je ovo - "neka tumači kako tko hoće" - iznjedrilo 50-tak tisuća "istina". Posve je jasno - od ovih 50 000 "istina", najmanje je 49 999 LAŽI. Dakle, nema sigurnijeg puta do propasti (laži) od ovoga: Čitajte Bibliju i tumačite je kako vas volja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bibliju tumaci Sveti Duh koji rasvetljava coveku koji iskreno pristupi sa ciljem da spozna istinu.

Istina se nalazi u bibliji, i svako treba da se moli da mu Bog razjasni istinu Duhom.

Crkva je tu da coveka usmeri ka spoznanju istine, ali je na coveku da se moli da mu sam Bog da osvedocenje u istinu i koji je put pravi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tko kaže da Sveti Duh uopće postoji? Tko ti jamči njegovo postojanje? Tripo?

Ne, nego rec Bozja, i iskustvo koje Bog daje coveku u delovanju Duha i promeni koja se desava u ljudskom bicu potpunim predanjem sebe Bogu.

Tko tvrdi i tko jamči da se istina nalazi u Bibliji? Tripina strina?

Ne, nego rec Bozja i efekat koji ta istina ima na coveka, u odnosu na negativne efekte onoga sto nije istina.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ovo je pravi dokaza trolovanja. Namerno nas izaziva da se mi kao nerviramo i jos preti "davanjem postova u javnost". Kakvih sve ljudi ima. Pa ovo je stvarno jadno i bedno..

Ne shvata jadnik da je on sam smesan.

Ajd na temu "Veliki Potop" koju sam upravo otvorio pa mi tamo objasni zasto se gradovi "iskopavaju"! A ti gradovi uopste nisu "predpotopni"! Nesto tu ne stima.. Pusti ovo necemo se nikada sloziti..

Miere, kakve veze imaju prepotopni gradovi sa Biblijskim izvestajima. Iskopavaju se svi stari gradobvi, jer se ne znak ko i kada je u njima ziveo. I umnogim rusevinama pronadjeni su mnogi arheolioski dokazi koji potvrdjuju Bibliju. To je prava svrha iskopavanja. Da znamo kako su ljudi u ono vreme ziveli i sta od tih izvestaja svedoci da je Biblija idtinitsa. Zar to nije vazno za nas hriscane?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
2.(UKC)
Kruh i vino se pretvaraju u Kristovo tijelo i krv(1373-1377)
2.(BU)
Kruh i vino su simboli Kristova tijela i krvi(1.Kor.11,23-25)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Hrabro postavljeno pitanje. No ne verujem da će se iko od sledbenika "malog svetla" usuditi da kaže istinu. Tačnije da potvrdi ustanovljenu istinu. Crkva je ta koja svojim postojanjem jamči delovanje Svetog Duha. Autoritet je u njoj, ne u ljudskom rukom pisanoj i olako tumačenoj knjizi. Crkva je takođe ta koja jamči da je istina u Bibliji i da se do te istine može doći isključivo Crkvenim tumačenjem pisma.

No, ipak ti oni odgovoriti neće, nego će u maniru histertičnih sektaša ponavljati da si pohulio, zaboravljajući u svojoj aroganciji, da su oni definicija Hule.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape je izjavio:

Eto sta smo doziveli! da se svestenici ismejavaju sa postojanjem Svetoga Duha!
Zar to prilici svestenicima da se ismejavaju sa biblijskom istinom?
To vam je ta nova telecologija, koju su naucili medju pijanicama u kafani.

Crkva je ta koja svojim postojanjem jamči delovanje Svetog Duha.[/QUOTE]

Darth, mozda to kod vas i jeste tako da je vasa crkva vlasniki i Svetoga Duha.
Dok Hristova crkva priznaje da je vodi Sveti Duh i da je neprestano pod Njegovim upuitstvima.

Autoritet je u njoj, ne u ljudskom rukom pisanoj i olako tumačenoj knjizi.[/QUOTE]

Ne brate, autoritet pripada Bogu, a ne ljudima.
Isto tako Biblija nije ljudska rukotvgorine, nego Bozja.
"Sve je pismo od Boga dano..." 2. Timotiju 3,16.

Crkva je takođe ta koja jamči da je istina u Bibliji i da se do te istine može doći isključivo Crkvenim tumačenjem pisma.[/QUOTE]

Ne, nije tako. Bog jamci da se u Bibliji nalzi istina, Isus je to potvrdio.
"Pregledajte Pisma, jer ona svedoce za Mene."
Jovan 5,39.
Dakel, Pismo svedoci, a ne crkva.

Ako vi verujete da je apostl Petar bio vodja Crkve, zasto njega ne slusate? A On je jasno rekao:
"I IMAMO NAJPOUZDANIJU PROROCKU REC I DOBRO JE STO PAZITE NA NJU, KAO NJA VIDELO KOJE SVETLI U TAMNOME MESTU,
DOKLE DAN NE OSVANE I DANICA SE RODI U SRCIMA VASIM."
2. Petrova 1,19.

Darth, zar ne primecujes koliko se to vase nakaradno ucenje suprotstavlja apostolskom ucenju.
To je dokaz vaseg zastranjenja od istine.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, nije tako. Bog jamci da se u Bibliji nalzi istina, Isus je to potvrdio.
"Pregledajte Pisma, jer ona svedoce za Mene."
Jovan 5,39.

A tko ti tvrdi i jamči da Ivanovo evanđelje nije najobičnija podvala, falsificirani spis? Miroljub Petrović?

Ako vi verujete da je apostl Petar bio vodja Crkve, zasto njega ne slusate?

A tko ti tvrdi i jamči da Petar nije izmišljeni lik i da je bio vođa Crkve? Laodikeja?

Dakel, Pismo svedoci, a ne crkva.

Dakle, slova ne mogu svjedočiti.

Natrag