Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kako su Jehovini Svedoci i Adventisti stavili "sva prava pridrzana" na svoju literaturu, i sprecili zloupotrebu, a mi ne smemo?
Trebala je to uraditi i crkva, ali crkva nije "korporacija" kao sto su to oni!

E moj Mire, kad bi crkva imala pravo na Copyright, zar mislis da to odavno ne bi iskoristila.
Nego ne moze crkva traziti autorsko pravu na Bibliju, kad je ona nije ni pisala. Pravo Copyrighta ima autor, a ne pricalice kojima to ne pripada.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Stvarno ne treba da se ponavljas! Dokazao si gore samom sebi, da ipak postujes onog koji je na ikoni i da ne smes da je skrnavis, jer bi time spalio Bozji lik!
Indirektno si priznao da je to greh!
Budalastine! Zasto onda stavljate zastitu na svoje knjige tipa "sva prava pridrzana" a mi ne smemo na svoje?
Zar nije ono sto je napisano u tim knjigama "od Boga"? Naravno uvek se i smatra da jeste, a vi to koristite!
Ne mesaj Boga u ovo! Jer ovde je rec o "autorskim pravima" a ne o "nadahnucu"!
Tacno se zna ko je izdao knjigu! A Bibliju je izdala nasa crkva! Dakle, uzeli ste ono sto je nase! I na sta mi polazemo autorsko pravo iako to nismo zastitili "zigom" kao vi!
S druge strane, mi polazemo i Bozanski pecat na njoj a ne samo autorsko pravo, jer smo je kanonizovali i proglasili svetom!
Vi nista od toga nemate i zato nemate prava na tu knjigu, osim da je kupite i citate!

Mire, da li ti to izvodis segu sa Laodikejom?
O kakvom i cijem ti autorskom pravu govoris?
Atorsko pravo pripada autoru. Autor ima pravo da to svoje pravu pokloni ili proda kome on hoce.
Ako je autor predao nekome svoje autorsko pravo, onmda taj ima to pravu.

Bibliju nije pisala nijedna crkva.
Stari zavet je Jevrejsko delo, jer su ga oni i pisalo.
I mi se koritimo tim njihovim spisima, koji nisu nasi, nego njihovi.
Ako bismo isli po autorskom pravu, onda mi ga nemamo na Stari zavet.
Isto tako i vecina pisaca Novoga zaveta su Jevreji, koji su bili deo starozavetne crkve.
Tako nijedna crkva nema autorsko pravu na Bibliju. Kad bi ga imala, Biblija bi ostala zauvek zabranjena kao sto je bila zabranjena katolicima u toku vekova.
Tako shvati, da tvoja crkva nije autor Biblije!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E moj Mire, kad bi crkva imala pravo na Copyright, zar mislis da to odavno ne bi iskoristila.
Nego ne moze crkva traziti autorsko pravu na Bibliju, kad je ona nije ni pisala. Pravo Copyrighta ima autor, a ne pricalice kojima to ne pripada.
Moze moze, i stavili su, autorska prava biblijskih drustava vec postoje. npr. Jehovini Svedoci su morali da traze dozvolu Biblijskog Drustva da bi u prevod Bakotic ubacili ime Jehova.

Ne radi se ovde o "nadahnucu", kako vi isticete (Biblija jeste nadahnuta od Boga). Nego se radi o "izdavastvu" tj. "autorskim pravima"!

To su dve dijametralno suprotne stvari!

Onaj koji je "izdao knjigu" , sastavio je, on i polaze "sva prava na istu". Medjutim crkva nije "korporacija" da bi takva prava trazila. Ali po mom misljenju trebala je!

Osim toga prigovarate nama, a zasto ste vi stavili "copyright" na dela Elen White (Bozje tekstove) i zar nisu svi njeni tekstovi (originali) ostavljeni vasoj crkvi? I ko onda tim tekstovima "raspolaze"? Zar je to Perica Djokica ili je vasa crkva vlasnik???

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarno ne treba da se ponavljas! Dokazao si gore samom sebi, da ipak postujes onog koji je na ikoni i da ne smes da je skrnavis, jer bi time spalio Bozji lik!

To nema veze sa Bozjim likom, niti Bog dopusta da se slikaju likovi ljudi pa da se klanja tim likovima.

"Onaj dan kad stajaste pred Gospodom Bogom svojim kod Horiva, kad mi Gospod reče: saberi mi narod da im kažem riječi svoje, kojima će se naučiti da me se boje dok su živi na zemlji, i da uče tome i sinove svoje;
Kad pristupiste i stajaste pod gorom, a gora ognjem goraše do samoga neba i bješe na njoj tama i oblak i mrak;
I progovori Gospod k vama isred ognja; glas od riječi čuste, ali osim glasa lika ne vidjeste;
I objavi vam zavjet svoj, koji vam zapovjedi da držite, deset riječi, koje napisa na dvije ploče kamene.
I meni zapovjedi onda Gospod da vas učim uredbama i zakonima da ih tvorite u zemlji u koju idete da je naslijedite.
Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne vidjeste nikakoga lika u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku od čovjeka ili od žene,
Sliku od kakoga živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kake ptice krilate koja leti ispod neba;
Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kake ribe koja je u vodi pod zemljom;

I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i vidjevši sunce i mjesec i zvijezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se. i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svijem narodima pod cijelijem nebom" ( 5 Mojsijeva 4. 10 - 19 )

I ako je to tako, posao Hriscana nije da ulazi u bilo koje crkve i bilo sta skrnavi, vec da propoveda jevandjelje.

Indirektno si priznao da je to greh!

Ne, vec da nema potrebe za tim.

Budalastine! Zasto onda stavljate zastitu na svoje knjige tipa "sva prava pridrzana" a mi ne smemo na svoje?

Vlasnistvo biblije pripada Bogu a ne ljudima.

Kada ljudi nesto napisu i postave svoje ime kao autora, to je njihovo vlasnistvo.

Adventisti nisu na bibliju postavili svoje ime ili ime crkve, a pravoslavni to jesu.

Bibliju inace izdaje biblijsko drustvo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kako to moze biti kusanje? Ja te pozvah da "spalis idola" a ti kazes da te ja huskam na Boga?

Da nisi mozda i sam svestan da je taj kojeg nazivas "idolom" ipak Bog Svemoguci, pa ne smes protiv njega?

Znas i sam da je tako!

Izvrće kao i svi sektaši. Da li ti je jasno sa kakvim mindsetom imaš posla? Onim koji će sve izokrenuti sebi na korist. Ako im je na korist, "verovaće u Trojstvo", ako im je na korist neće verovati. I jedno i drugo će im biti istina. Sve će priznati, sve ispovediti, ali jedno neće: Priznati da je Miler lažov i da je Ellen Gould White lažni prorok i da je od sotone.

Zar nije ono sto je napisano u tim knjigama "od Boga"? Naravno uvek se i smatra da jeste, a vi to koristite!

Ne mesaj Boga u ovo! Jer ovde je rec o "autorskim pravima" a ne o "nadahnucu"!

Tacno se zna ko je izdao knjigu! A Bibliju je izdala nasa crkva! Dakle, uzeli ste ono sto je nase! I na sta mi polazemo autorsko pravo iako to nismo zastitili "zigom" kao vi!

S druge strane, mi polazemo i Bozanski pecat na njoj a ne samo autorsko pravo, jer smo je kanonizovali i proglasili svetom!

Mire, vrtimo se u krug. Bibliju nije pisao Bog, nego ljudi inspirisiani Bogom. U ovom obliku u kome je danas kanonizuje je Crkva. Njegova Crkva, a ne imitacija "crkve" nastala u poljima kukuruza i konoplje po SAD.

Crkva po sili Duha Svetog udara pečat posvećenja na tekst, Crkva kojoj je taj autoritet dao Bog. A to povlači za sobom i pravo tumačenja teksta.

I baš oko toga, oko prava na tumačenje su i nastali skriptulatorski pokreti,. Cilj im je bio i ostao da se autoru, Crkvi, negira kako autorsko, tako i pravo na tumačenje. Da joj se doslovno negira Dar Duha Svetoga. Čitava "protestantizacija" je i nastala na Huli na Duha.

Tako da sve ostale hule, i blasfemije, negiranje Trojstva, judaizacija bez obrezanja, new age prehrana, imitiranje zamišljenog hebrejskog pisanja i izgovora (kao što to radi piramida4 - Zoran Štros, svršeni student ekonomije sveučilišta u Zagrebu), svođenje Logosa na stvorenje, anđela.... nisu uopšte iznenađujuće.

Kakve veze s Biblijom i mogu imati oni koje su u 19. stoljeću po američkim kukuruzištima osnivali lažni proroci i bogohulnici.
Kako i mogu. Na Huli izrasli pokreti, čitave etike i zajednice, samostalno tumačenje koje vodi daljim hulama i balsfemijama i ne mogu imati ikakve veze sa Biblijom, osim u jednom. Korišćenju iste za zavođenje naivnih zarad zvečeće koristi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Onaj koji je "izdao knjigu" , sastavio je, on i polaze "sva prava na istu". Medjutim crkva nije "korporacija" da bi takva prava trazila. Ali po mom misljenju trebala je!

Osim toga prigovarate nama, a zasto ste vi stavili "copyright" na dela Elen White (Bozje tekstove) i zar nisu svi njeni tekstovi (originali) ostavljeni vasoj crkvi? I ko onda tim tekstovima "raspolaze"? Zar je to Perica Djokica ili je vasa crkva vlasnik???

Crkva nije korporacija, ali "remnant" jeste, tako da po zakonima "protestantske" etike i mogu da stavljaju kopirajt. Od prodaje tih budalaština naivnim i zarađuju.

Da je Crkva stavila kopirajt, tek onda ne bi mogli da živimo od urlikanja ovih što ih "sedam nečistih opsedaju" i njihovog kevtanja o tome da se ne dozvoljava "tumačenje" Biblije.

Ujedno, Mire, ono na šta su oni stavili kopirajt, nisu nikakvi "Božiji tekstovi" nego pisanija pokradena s konca i konopca, plagirana i pripisana "bogu".

Kod onoga tko drugog čovjeka nazove zvijer, nema ni "r" od riječi Božije.

Adventisti misle da su Bibliju napisali Marko Kraljević i Musa Kesedžija.

Ne Slape, oni misle da je bibliju napisao, otkucao u nebeskom ms wordu, lično "bog", i slao je ljudima. Sad, što taj "bog" liči po ponašanju na Marka Kraljevića i Musu Kesadžiju, to je zato što oni "boga" stvaraju po licu svom, kao anglosaksonskog, protestantskog sudiju, krutog i "ustavobranitelja". Još se pojedini ovde u grudi svoje busaju da poznaju karakter boga, kao da su sa njime piškili u pesku, ili svaki dan ispijali čaj od kamilice. A poznaju samo svoj karakter, na kome i grade predstavu boga koju nameću ostalima.

Što je opet Hula nad Hulama, ali tako je nastao čitav Sola Scriptura pokret, a što krivo nastane krivo ostaje od vijeka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
progovori Gospod k vama isred ognja; glas od riječi čuste, ali osim glasa lika ne vidjeste;

Milion puta sam odgovorio! Hrista su ljudi videli i nacrtali jer im je Bog rekao da to urade kao sto je izmedju ostalog i Mojsiju rekao da napravi "predstavu Hrista" tj zmiju, preko koje su jevreji "posredno iskazivali veru u Boga"!

Dakle, dozvoljeno je imati "predstave Boga" u obliku rezanog lika ili slike, posebno ako to Bog naredi a nama je naredio isto kao i Mojsiju.

Nije Bog protiv ikona i kipova, vec protiv njihovog "obozavanja". Totalno ste pogresno protumacili prvu i drugu zapovest! Nije Bog sebi kontradiktoran da nesto zabrani a onda "sam naredjuje da se ta zapovest prekrsi"!

ako je to tako, posao Hriscana nije da ulazi u bilo koje crkve i bilo sta skrnavi, vec da propoveda jevandjelje.

Netacno! Bog u Starom Zavetu zapoveda da se likovi razbiju, spale i uniste!

A mi ovde ne pricamo o tome da ti udjes u crkvu ili da skrnavis objekat, nego da kod kuce spalis i unistis slike!

Trazio sam od tebe da pokazes primerom. Medjutim, ti to ne smes, jer znas da je to greh!

Ne, vec da nema potrebe za tim.

Naravno da ima potrebe! Ako su to idoli, Bog zapoveda da se uniste! Pa sto onda trubite da nam iste "Bog unistava" a vi ne smete da uradite ovo? Kakvi ste vi onda sledbenici Boga kad ne sledite njegov primer?

Vlasnistvo biblije pripada Bogu a ne ljudima.

Isto kao i vlasnistvo nad spisima EGW koje "pripada jedino Bogu". A doticna stavila "copyright" na iste i dala ih crkvi na raspolaganje!

Pa valjda vlasnistvo nad tekstom imaju oni koji njime i raspolazu tj. Crkva! Ne moze biblija biti "svacije vlasnistvo"! Bog je poverio odredjenim ljudima da je "cuvaju i raspolazu izvornim tekstom". A vidimo kome je poverio taj zadatak!

Vama je povereno cuvanje i raspolaganje tektova EGW. A nama cuvanje i raspolaganje izvornim biblijskim tekstovima!!!

Niko naime - nema pristup izvornim biblijskim tekstovima. Njima mogu da pristupe pojedini lingvisti i to u posebnim slucajevima, a moraju pre toga dobiti posebnu dozvolu od crkve! Tu se jasno vidi "ciji su to tekstovi"!!!

Nasi su tekstovi i nasa je biblija, ali vi lazno tvrdite da ti tekstovi pripadaju vama!!!

Niti ovi tekstovi pripadaju vama, niti ste vi zaduzeni za njihovo cuvanje. A ne mozete ni da ih tumacite, jer nemate uvid u original! Tumacenje, cuvanje i raspolaganje istima, pripada jedino crkvi Bozjoj!!!

Kraj price!

Poslednja izmena:
Natrag