progovori Gospod k vama isred ognja; glas od riječi čuste, ali osim glasa lika ne vidjeste;
Milion puta sam odgovorio! Hrista su ljudi videli i nacrtali jer im je Bog rekao da to urade kao sto je izmedju ostalog i Mojsiju rekao da napravi "predstavu Hrista" tj zmiju, preko koje su jevreji "posredno iskazivali veru u Boga"!
Dakle, dozvoljeno je imati "predstave Boga" u obliku rezanog lika ili slike, posebno ako to Bog naredi a nama je naredio isto kao i Mojsiju.
Nije Bog protiv ikona i kipova, vec protiv njihovog "obozavanja". Totalno ste pogresno protumacili prvu i drugu zapovest! Nije Bog sebi kontradiktoran da nesto zabrani a onda "sam naredjuje da se ta zapovest prekrsi"!
ako je to tako, posao Hriscana nije da ulazi u bilo koje crkve i bilo sta skrnavi, vec da propoveda jevandjelje.
Netacno! Bog u Starom Zavetu zapoveda da se likovi razbiju, spale i uniste!
A mi ovde ne pricamo o tome da ti udjes u crkvu ili da skrnavis objekat, nego da kod kuce spalis i unistis slike!
Trazio sam od tebe da pokazes primerom. Medjutim, ti to ne smes, jer znas da je to greh!
Ne, vec da nema potrebe za tim.
Naravno da ima potrebe! Ako su to idoli, Bog zapoveda da se uniste! Pa sto onda trubite da nam iste "Bog unistava" a vi ne smete da uradite ovo? Kakvi ste vi onda sledbenici Boga kad ne sledite njegov primer?
Vlasnistvo biblije pripada Bogu a ne ljudima.
Isto kao i vlasnistvo nad spisima EGW koje "pripada jedino Bogu". A doticna stavila "copyright" na iste i dala ih crkvi na raspolaganje!
Pa valjda vlasnistvo nad tekstom imaju oni koji njime i raspolazu tj. Crkva! Ne moze biblija biti "svacije vlasnistvo"! Bog je poverio odredjenim ljudima da je "cuvaju i raspolazu izvornim tekstom". A vidimo kome je poverio taj zadatak!
Vama je povereno cuvanje i raspolaganje tektova EGW. A nama cuvanje i raspolaganje izvornim biblijskim tekstovima!!!
Niko naime - nema pristup izvornim biblijskim tekstovima. Njima mogu da pristupe pojedini lingvisti i to u posebnim slucajevima, a moraju pre toga dobiti posebnu dozvolu od crkve! Tu se jasno vidi "ciji su to tekstovi"!!!
Nasi su tekstovi i nasa je biblija, ali vi lazno tvrdite da ti tekstovi pripadaju vama!!!
Niti ovi tekstovi pripadaju vama, niti ste vi zaduzeni za njihovo cuvanje. A ne mozete ni da ih tumacite, jer nemate uvid u original! Tumacenje, cuvanje i raspolaganje istima, pripada jedino crkvi Bozjoj!!!
Kraj price!