Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znamo Darth sta ti trazis, da pobnovimo tvoje novo ime, ne brini to cemo odmah uciniti; Darth EGWajtista "nezabludivi." Je si li sada zadovoljan? Znamo da jesi!

Šta ćeš, ta alergija je zarazna.... dalje neću.... ima drugih tema na kojima treba služiti contra hereticum.

Zato smo mi ovde pa eto kako trazite tako i sluzimo protiv heretika.
[/QUOTE]

Ne, Moje ime ostaje ono koje sam ga sebi ovde na forumu dao dovijeka. Darth Shone, Nezabludivi? Ne Marko, nikada ja za sebe nisam tvrdio da sam nezabludiv. To je tvrdila vaša "proročioca", vi ste joj dalči taj čin, vi je takvom držite, ne ja. Još manje je takvom drži jedina prava Crkva Božija.

Vi služite proiv heretika? ahahahahahahahahahahahahahahahaha... čini se da još niste proičitali moj potpis ovde na forumu. No, kako je vama klanjaocima bleferke iz Mejna latinski sablazana, a njega o gle čuda Sotona (miljenik već pomenute) ne podnosi, preve bih vam ga, ali neću jer ćete opet lupati o tome kako je to moj duh.

Vi ste hweretici, vaša "vera" je apostaza.. Nametanjem svojih doktrina ste krenuli u napad. Sola Scriptura je otpad, Shabatarenje je optad, desetak je optad, zdravstvena reforma je otpad,

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
pitanje za Subotara
_

Zašto ne poštuješ Subotu – 4.BZ?
----------------------------------------------------------------------

Zašto Subotu posvećuješ Božjem Sinu G Yehošui,

a NE kako kaže ZAKON:

Izlazak 20,10
A sedmoga je dana subota, počinak posvećen JAHVI, BOGU tvojemu.

POSVEĆENA BOGU OCU JHVH

???????????????????????????
=========================

Zašto naučavaš da je Božji Sin G Yehošua = Stvoritelj,
a NE kako kaže ZAKON:

Izlazak 20,11
Ta i JAHVE je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima,

JHVH BOG OTAC JE STVORITELJ

?????????????????????????????
===========================

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Očigledno je daje crv sumlje samo mod tebe , jer sam sebe si ubjedijo dasi jedini kršćanin tu na forumu

Ja to nisam tvrdio, vec samo odvajam cinjenice od laznih predubedjenja, u ovom slucaju "KO SE MOZE NAZVATI HRISCANINOM"

U tom smislu ja kazem "da se ni sve Adventiste Bog ne smatra Hriscanima i ako oni sebe smatraju" jer coveka ne cini Hriscaninom prisutnost u crkvi i obavljanje verskih duznosti, vec licna zajednica sa Hristom i promena koju Bog cini u coveku Duhom Svetim.
Iz takvog zivota proisticu i dela, i bez toga je sve forma.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kod:
http://www.bible.ca/7-sabbathgate-1888ad-Kerry-Wynne.htm

Veoma interesantni Biblijski odgovori, veoma interesantni.... Kao šlag na torti preporučujem "The White Lie", veoma dobra knjiga

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire vs Mire

Dusa je razlicita od Duha po nasem ucenju i od tela. To su razlicite komponente koje cine coveka. Dusa nije = "ceo covek" ni po BIbliji, a ni po nasem verovanju.

Jos samo da navedes kontekst gde sam ja to napisao. Ja nikada nisam tvrdio da Dusa nije ceo covek. Tu sam govorio o ucenju crkve, a ne o svom stavu. A tvoja teznja je da izvrnes sve sto drugi napise, namerno..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire vs Mire

Dusa je razlicita od Duha po nasem ucenju i od tela.

Upravo ovako uči i Sveti Pavao. Evo:

1. Sol 5,23: A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće – duh vaš i duša i tijelo – neka se besprijekornim, savršenim sačuva za dolazak Gospodina našega Isusa Krista.

P.S. Zašto vi subotari mrzite svetog Pavla i dbacujete njegove poslanice? Pavao kaže - subota je sjena- vi subotari kažete: laže! Pavao kaže - cijeli čovjek je spoj duha, duše i tijela - vi subotari kažete: tko Pavla j.b.!

Natrag