Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Darth, nemas ti sta da pravdas, jer i nisi hriscanin. Ateisti su posteniji od tebe. A ko je koliko udaren u glavu, za to obrati se psihijatru.
Marko, brate moj. Zasto toliko napadas Shone-a? Nemoj tako, ajde pokusaj lepo da pricate, siguran sam da ako mu ne budes svakim postom napadao licnost i on tebi odgovarao isto, da cete naci zajednicki jezik i da cete moci diskutovati o teologiji umesto o glupostima.

Zasto mu lepo ne objasnis sta ti licno mislis o EGW? Mozes mu lepo objasniti da gresi ako je to slucaj i ako imas za sta da ga ispravis, ne moras ovako pisati.

Drugo je Tripo koji ne zeli normalno da razgovara, s njime se ne moze o teologiji. To sto mi njemu i napisemo ili Laodikeji zamerimo ne bi trebalo da tebe licno pogadja. Ne govorimo mi da si ti los ili da namerno izvrces nesto, bar ja to ne govorim.

Dakle, nemoj da te ovo pogadja. Ako ja budem malo ostriji, izvini, ali to je zato sto oni nece lepo da diskutuju o teologiji, nego se ovde ismejavaju i atakuju na nasu licnost, pa su nam i postovi i diskusija bezveze..

Verujem da i ti zato odgovaras Soneu kako odgovaras, jer osecas da se on ismejava, ja te razumem. Ali bar s njim nemoj tako. Razumej da on odgovara na iste takve provokacijske postove sa druge strane. Ali bar vas dva mozete drugacije, ne morate vi jedno drugo napadati, jer ti nisi kao ovi drugi protiv kojih mi pisemo..

Znam osecas nepravdu, boli te nepravda. Ali ako mislis da je stvarno izneta laz, onda pokusaj na lep nacin da mu to kazes i siguran sam da nece biti ovako ruznih postova izmedju vas dvojice i da ce te on poslusati..

Pokusaj kao bratu da mu pises i Slapu isto i videces promenu u diskusiji, veruj mi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da ne mogu o tome normalno ni da razgovaraju, da se ponasaju ekskluzivisticki i da iskljucuju svaku mogucnost svoje greske ili greske njihovog "proroka" je zaista neverovatno!

Ja mislim da je to sotonska opsednutost! Samo on tako moze coveku pomraciti um da do njega "ne dopre svetlost evandjelja Hristovog"! Njima je "koprena pred ocima", i samo ako se obrate Hristu tada se ona uklanja!

Ali oni nisu Hristove sluge, ma sta za sebe tvrdili! Oni sluze "egoizmu" sami su sebi bogovi i sluge sotoni, a biblija im sluzi jedino da njome "nahrane svoj ponos"!

Neverovatno? Mire, nije neverovatno. Zbog takvog ponašanja su jedva (liberalno tumačnje definicije) izbegli da ih početkom prošlog veka proglase kultom, i time izgube zaštitu 1 amandmana ustava SAD. Sa akolitima takvog kulta rasprave nema. Oni nikada, ponoviću, nikada neće priznati da je osnova kulta pogrešna u bilo čemu. Ma koliko dokaza da se iznese.

Pazi, ovde se ne radi o Bibliji (a oni to vole da podvlače, jer tako se brane) nego o učenjima, tumačenjima "proroka" osnivača kulta. Padom "proroka" i njegovog, u ovom slučaju njenog učenja pada i kult-

Marko, brate moj. Zasto toliko napadas Shone-a? Nemoj tako, ajde pokusajte lepo da pricate, siguran sam da ako mu ne budes svakim postom napadao licnost i on tebi odgovarao, da cete naci zajednicki jezik i da cete moci diskutovati o teologiji umesto o glupostima.

Napada me, jer ja napadam osnov njegove vere. Mire, sa onima koji drže "nezabludnim" ženu udarenu u glavu, i tumačenja hereza kao istinu nema razgovora o teologiji. Shvati to.

Ujedno, napada on i Adriana, Slapa, Antoniju. Brani kult kome pripada.

Žao mi je Mire, pročitaj malo bolje šta on piše. Inače u pravu si, on napada, kao i svi sledbenici "malog svetla", ličnost. A ja odgovaram, ne napadima na njega lično, nego na ono što ga tera da se tako ponaša, isto ono što tera Tripa, Laodikeju, Kainosa, ono što tera Pavla Simovića, Miloša Bogdanovića i mnoge druge.

Pogledaj sve moje postove na ovom delu foruma, pa i na drugom. Ne napadam ličnost, nego kult. A oni, napadaju kako Crkvu, svetinje, tako i lično. Sa samo jednim ciljem ponižavanja i ućutkavanja sagovornika. I ti misliš da se sa njima može lepo razgovarati? Da oni mogu lepo razgovarati? Ne mogu, jer su puni antievanđelja koje ih tera da nameću svoje i da njihova bude zadnja. Njihova meta su svi. svi koji nisu EGWisti.

Kažeš da se on oseća povređenim i da smatra da ja ismevam. Šta to ismevam? Kult nastao u pokušaju da se blefiranjem i lažima očuvaju Milerove laži? Oseća se povređenim jer iznosim dokaze, i to ne radim samo ja, nego i slap, adrian, pa i ti.

Kole laži ja iznosim? Koje? Sve što je u suprotnosti sa "malim svetlom" je njima laž, sve. A čime se brane, šta iznose kao odbranu? Šta? Ponavljanje njenih tumačenja Biblije.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Neverovatno? Mire, nije neverovatno. Zbog takvog ponašanja su jedva (liberalno tumačnje definicije) izbegli da ih početkom prošlog veka proglase kultom, i time izgube zaštitu 1 amandmana ustava SAD. Sa akolitima takvog kulta rasprave nema. Oni nikada, ponoviću, nikada neće priznati da je osnova kulta pogrešna u bilo čemu. Ma koliko dokaza da se iznese.

Pazi, ovde se ne radi o Bibliji (a oni to vole da podvlače, jer tako se brane) nego o učenjima, tumačenjima "proroka" osnivača kulta. Padom "proroka" i njegovog, u ovom slučaju njenog učenja pada i kult-

Napada me, jer ja napadam osnov njegove vere. Mire, sa onima koji drže "nezabludnim" ženu udarenu u glavu, i tumačenja hereza kao istinu nema razgovora o teologiji. Shvati to.

Ujedno, napada on i Adriana, Slapa, Antoniju. Brani kult kome pripada.

Žao mi je Mire, pročitaj malo bolje šta on piše. Inače u pravu si, on napada, kao i svi sledbenici "malog svetla", ličnost. A ja odgovaram, ne napadima na njega lično, nego na ono što ga tera da se tako ponaša, isto ono što tera Tripa, Laodikeju, Kainosa, ono što tera Pavla Simovića, Miloša Bogdanovića i mnoge druge.

Pogledaj sve moje postove na ovom delu foruma, pa i na drugom. Ne napadam ličnost, nego kult. A oni, napadaju kako Crkvu, svetinje, tako i lično. Sa samo jednim ciljem ponižavanja i ućutkavanja sagovornika. I ti misliš da se sa njima može lepo razgovarati? Da oni mogu lepo razgovarati? Ne mogu, jer su puni antievanđelja koje ih tera da nameću svoje i da njihova bude zadnja. Njihova meta su svi. svi koji nisu EGWisti.

Kažeš da se on oseća povređenim i da smatra da ja ismevam. Šta to ismevam? Kult nastao u pokušaju da se blefiranjem i lažima očuvaju Milerove laži? Oseća se povređenim jer iznosim dokaze, i to ne radim samo ja, nego i slap, adrian, pa i ti.

Kole laži ja iznosim? Koje? Sve što je u suprotnosti sa "malim svetlom" je njima laž, sve. A čime se brane, šta iznose kao odbranu? Šta? Ponavljanje njenih tumačenja Biblije.

Znam brate sve. Znas sta je problem, problem je u tome sto nikad ne kazemo "oprosti brate sto ti ovo moram reci ali tako stoje stvari.." . Ne postoji takticnost u postovima i iz te netakticnosti se vidi nedostatak ljubavi. Ona prosto izvire iz njihovih postova. Ja Tripu ne zelim zlo vec dobro, a on meni, veruj mi da bi me ostavio na ulici da crknem..

Nema veze sad, ja znam da Marko nije takav, a mozda ce promeniti nacin pisanja..

Nego vratimo se temi..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znam brate sve. Znas sta je problem, problem je u tome sto nikad ne kazemo "oprosti brate sto ti ovo moram reci ali tako stoje stvari.." . Ne postoji takticnost u postovima i iz te netakticnosti se vidi nedostatak ljubavi. Ona prosto izvire iz njihovih postova. Ja Tripu ne zelim zlo vec dobro, a on meni, veruj mi da bi me ostavio na ulici da crknem..

Ne znam da li je to problem. Problem je u stavu kojim sledbenici Ellen Gould White prosto odišu, vrište. Svi. Nazovi me isključivim, ali sve što vidim je to. Čim neko počne sa "biblija ovo, biblija ono" upali se crveno svetlo, a ako počne sa shabatima, ićem i pićem, napadima na ostale, pali se signal za uzbunu. Onda znam da sledi arogancija, napadni stav, ponižavanje, negde na finjaka, negde otvoreno, ali svi su isti.

Da, ovaj "genije" bi te ostavio na ulici da crkneš, ali ni drugi ne bi mnogo bolje reagovali. Možda bi se smilovali, uz korišćenje prilike za obraćanje. Jer to i rade, čak i kada navodno pomažu narkomanima, ili bilo kome. Koriste svaku priliku za prozelitizam. Naravno ne napadno, ali veruj mi kad tad se u svojoj aroganciji oslobode i prestanu da se ustručavaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno ne napadno, ali veruj mi kad tad se u svojoj aroganciji oslobode i prestanu da se ustručavaju.
Jeste, vrse selekciju, ali ne svi, ne mogu ja da optuzim ceo adventizam jer to nije njihovo ucenje, oni uce da svima treba pomoci.. Dok ovaj Tripo bezobrazno optuzuje celu nasu zajednicu premda i mi ucimo da treba svima pomoci.. Generalno J.S. su bolji ljudi od adventista po tom pitanju, zato ovaj Tripo i vrsiti protiv njih najvise (i bilo mu krivo kad sam ih branio od njegovih bezrazloznih napada), jer ga njihova dobra dela osudjuju. On ne bi pomogao nikome, nazalost.

Najgore je kad vidis greh u drugome a brvno u svom oku ne osecas..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
kažu nije grijeh klanjati se ljudima.
-----------------------------------------------
Djela apostolska 10,26I Petar ga podiže govoreći: ustani, i ja sam čovjek.

Pa čak ni anđelima.

Otkrivenje 19,10 I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Otkrivenje 22,9 I reče mi: gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže riječi proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jeste, vrse selekciju, ali ne svi, ne mogu ja da optuzim ceo adventizam jer to nije njihovo ucenje, oni uce da svima treba pomoci.. Dok ovaj Tripo bezobrazno optuzuje celu nasu zajednicu premda i mi ucimo da treba svima pomoci.. Generalno J.S. su bolji ljudi od adventista po tom pitanju, zato ovaj Tripo i vrsiti protiv njih najvise (i bilo mu krivo kad sam ih branio od njegovih bezrazloznih napada), jer ga njihova dobra dela osudjuju. On ne bi pomogao nikome, nazalost.

Najgore je kad vidis greh u drugome a brvno u svom oku ne osecas..

Ti možda ne možeš, možda to ne mogu ni ja, ali činjenice govore drugačije. Mi se trudimo da svima pomognemo, da delima milosrđa svedočimo Evanđelje, ne namećući veru, oni to čine baš da bi je nametnuli. U tome je razlika. Nama je vršenje dela milosrđa, pomaganje drugome normalni deo života vere, njima visoko organizovana propaganda. Znam da ćeš reći da to nije tako, ali veruj mi znam, veoma dobro znam. Sve što čine, čine sa ciljem. A cilj nije spašavanje, nego indoktrinacija.

No dobro, svako neka misli kako hoće.

Tripa ne bih da komentarišem, jer je njemu sektaška arogancija potisnula sve.

Da, najgore je videti greh u drugome, a sebe ne videti. No šta ćeš, ljudska priroda je takva.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
DARTHOVI NAJNOVIJI BISERI

(Napomena: Ove izjave kopirao sam iz Darthovih komentara.)

Niti smo pozvani da se pravdamo pred vucima u jagnjecoj koži.

Da li je to hriscanski da tako izjavi o svojoj braci hriscanima??????
--------------------------------------

Negira Isusovo mesijanstvo. I nije jedini koji to radi. U dubini doktrine koju ovde propagira, koju propagira "zajednica" kojoj pripada, krije se negiranje Isusa kao Mesije.

Ovako Adventisti veruju u Gospoda Isusa Hrista:

Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.

Da li je Darth izneo istinu ili ???

----------------------

Ponovicu. Sola Scriptura je od Satane licno. A vi ponavljajte do kraja vremena da hulim. Nije me briga. Jer mene ne osuduje Bog, nego apostate.

Gospod Isus je pozvao verne: “Pregledajte Pisma,... jer ona svedoce za mene.” Jovan 5,39.
U sukobu sa sotonom Hristos se branio Svetim pismom:
Matej 4, 1-11.

Apostol Pavle svedoci: “Sve je pismo od Boga dano, i korisno za ucenje, za karanje, za popravljanje u pravdi da bude. Da bude savrsen covek Bozjiji xza svako dobro delo pripravljen..” 2. Timotiju 3,16.17.
Gospod Isus nas upozorava: “Ako vi ostanete na bojoj besedi, zaista cete biti ucenici moji. Jovan 8,31. Hristovo ucenje sacuvano je u Svetom pismu.

Pitanje, Da li se Datova hula slaze sa Hristovim i Pavlovim izjavama ??????????
----------------------

sebe ovde nametali kao autoritet vere gurajuci se gde god stignu, ne zaslužuju išta drugo nego da im se ponovicu, još jednom na sve nacine negira bilo kakav autoritet.

Slazemo se Darth. Mi i nismo nikakav autoritet, Hristos je Autoritet i Bozja rec, a mi to nismo niti zelimo da budemo.
--------------------

Vi ovde progonite sve teme vezane za religiju, vi namecete svoje mišljenje i svoje doktrine. Vi ne ja. Vi hulite, ne ja. I ocekujete da ce neko biti mutav na to. Ne gospodine, nece biti.

Ko propioveda istinu, a ko hulu, to su uprtavo gore izneli Hriosdtos i apostol Pavle.
--------------------

Ne napadam licnost, nego kult. A oni, napadaju kako Crkvu, svetinje, tako i licno.

Darth, neprestano ponavlja nazivajusi nas herezom i kultom.
Sta mislite,
da li Darth ne zna da mi nismo kult, ili to iz pakosti i mrznje ponavlja? Sta vi mislite?

Neka nam Darth odgovori na to pitanje. Evo sta on izjavljuje:
Zbog takvog ponašanja su jedva (liberalno tumacnje definicije) izbegli da ih pocetkom prošlog veka proglase kultom, i time izgube zaštitu 1 amandmana ustava SAD. Sa akolitima takvog kulta rasprave nema.

Ovim je Darth priznao da, ipak nismo kult, jer kao sto on kaze to smo IZBEGLI, prema tom zana Darth da mi nismo kult, nego CRKVA priznata u svim zemljama sveta, e to njega muci!!!! Zato mi se pale crvena svetla. Zao nam je Darth, moje ti zuze ne mogu pomoci. Pored svih hula koje si izneo, drago nam, je da si se sam presao, pa si ipak, javno priznao da mi nismo kult kao sto ti nas lazno predstavljas, nego priznata Hriscanska Crkva.

Preme tome, sta misliste, da li Darth iznosi istinu ili ???
-------------------------

Cim neko pocne sa "biblija ovo, biblija ono" upali se crveno svetlo, a ako pocne sa shabatima, icem i picem, napadima na ostale, pali se signal za uzbunu.

Sta je to sto kod Dartaha pali crveno svetlo? Istine Svetog pismsa.
To se isto desilo i sa sotonom kada je kusao Hrista. Cem se Hristos pozvao na Pismo njemu su se upalila crkvena svetla.
Sveto pismo sadrzi istinu koja gresneke poziva na pokajanje i promenu zivota, a to demoni iznad svega mrze.

Pitanje: Sat mislite zbog cega se i Darthu pale crvena svetla???????
Necisti duhovi se odupiru svetlosti istine koja svetli u Bozijoj reci.

---------------------

adventisti, cak i da im priznamo "Hrišcanstvo" nisu braca kojoj treba verovati, nego peta kolona koja radi za neprijatelja.

Velika stete! Zamislite Darth nece nam priznati da smo Hriscani!
Opameti se jednom Darth! Sta mene briga sta ces ti priznati, a sta neces?
Mene samo znaima sta je to po cemu ce me moj Bog i Gopspod Isus Hristos priznati, a ti nastavi sa svojim lupetanjem.

-------------------------
Negiraju Sina, cime negiraju i Oca, idu dotle da negiraju utelovljenje, uskrsnuce,... I onda traže da se zovu Hrišcanima.

Adventisati ovako veruju u Hrista:

Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božjoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski greh, tako da oni koji verom prihvate ovo pomirenje mogu imati večni život, a celokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorčevu bezgraničnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravedost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuđuju naš greh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božju pobedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje daje čvrsto obećanje o konačnoj pobedi nad grehom i smrću. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim će se saviti svako koleno na Nebu i na Zemlji.
Iskustvo spasenja
U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je učinio Hrista, koji nije znao za greh, grehom za nas, tako da u Njemu možemo biti učinjeni Božjom pravdom. Vođeni Svetim Duhom mi osećamo svoju potrebu, priznajemo svoju grešnost, kajemo se zbog svojih prestupa, i upražnjavamo veru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamene i Primera. Ova vera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Reči i dar je Božje milosti. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božji sinovi i kćeri i oslobođeni od vlasti greha. Nanovo smo rođeni i posvećeni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudeonici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu.

Sata kazete na ovo? Da li je Darth hriscanin ili hulnik koji huli na Sveto pismo i na Hrista?

-----------------------------------------

A što je možda najgore niti pravom Bogu služe.

Sta mislite, da li je Darth pri cistoj pameti kad izjavljuje ovakve gluposti?

Uporedite ova cetiri verovana Adventisticke CRKVE, pa samo zakljucite sta se desava sa Darthom kad lupa ovolike gluposti:

Božanstvo
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.
Bog Otac
Bog večni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošću. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takođe su otkrivenje Oca.

Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.
Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.

Ako ste procitaje ovo gore, da li je Darth pri cistoj pameti kad je izjavo: “niti pravom Bogu sluze”????????
Ovim je Dart presao meru svih normi razuma i postenja.

-----------------

Mire, to nije Hrišcanstvo, to je sektaško bulažnjenje na koje padaju naivni biblijom posednuti.

Eto svi smo svedoci da je za Darta hriscanstvo baljezganje.
Za njega postoje i oni koji su Biblijom posednuti.
Moze li Darth biti pod uticajem Svetog Duha, kada se bori protiv Hrista i kada se ovako izrazava o Svetom pismu? Ciji duh se toliko bori protiv Biblije?

-------------------------------

Bog je Jedan. dakle kome on i njemu slicni služe? Bogu ovoga sveta, sinu pogibli, palom serafu,

Ako ovo nije hula na Boga, moze li neko da nam objasni sta je?
----------------------------

Da obesi bibliju macu o rep?

Sta mislite, da li dolikoju jednom hriscaninu i sveteniku, da se ovako ponizavajuce i pogrdno izrazava o Bozijoj reci??????

adventisti ne veruju u Trojstvo.

Da li je Darth u pravu?
Ovako Aadventisti veruju u Trojstvo:

Božanstvo
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.
-------------------------------------

Tu je i verovanje u Duha Svetoga, prema kome, a to je prava hula.

Obratite paznju na adventisticko verovanje u Svetog Duha pa sami ocenite govo rili Darth istinu ili ???

Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.

Da li bi to zaista mogla da bude hula na Svetog Duha, ili hriscansko verovanje u Trece Lice Bozanstva?
Onda koje taj koji huli na Svetog Dusa, Adventisti ili Darth??????
------------------------------

Ovi što subotu caste, ne mogu da prihvate da je Bog postao covekom.

Zbilja! Je li ti to izvodis cirkus za Hristovim utelovljenjem? Ako to nije hula, sta je?????
Adventisti ovako veruju u Hristovo utelovljernje:

“Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.”
Adventisticki hriscani veruju

Darth, kazi sada posteno narodu, posto si procitao ovo verovanje da li si rekao istinu da Adventisti ne veruju da je Bog postao covekom?
--------------------------

Ma ne stide se, ali Slape, nije to adventisticki mesija, Oni cekaju Isu i Mahdija...

Na ovu glupost vec je dat odgovor. Sta mislite moze li iko ko ima imalo razuma i postenja da lupa ovoliko gluposti?
------------------

Njihova su dela subotarenje, veganizam, biblicarenje, propisi o ishrani

Ponovo se Darth ismejava i pravi crirkosu sa Bozjom zapovesti i pravilima o ishrani koje je Bog jos prilikom stvaranja dao coveku. Onda sami odlucite sta je to ako nije hula????
-----------------------

Njihova vizija Boga je daleko kako od Hrišcanske.

Darth, tvoju viziju o Bogu smo videli kroz te tvoje besmislice.

Koje je vas zakljucak, iznosi li Darth istinu koja dolikuje jednom hriscaninju i svesteniku ili ???

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko, brate moj. Zasto toliko napadas Shone-a? Nemoj tako, ajde pokusaj lepo da pricate, siguran sam da ako mu ne budes svakim postom napadao licnost i on tebi odgovarao isto, da cete naci zajednicki jezik i da cete moci diskutovati o teologiji umesto o glupostima.
Zasto mu lepo ne objasnis sta ti licno mislis o EGW? Mozes mu lepo objasniti da gresi ako je to slucaj i ako imas za sta da ga ispravis, ne moras ovako pisati.

Mire, ja celo vreme Darthu pokazujem sta mi verujemo i dajem mu dokaze, ne moje, nego Biblijske.
Ajde pronadji u mojim komentarima, sta sa, ja izneo protiv njegove crkve? Nista. Izuzev sta sam na njegov bezobrazluk priolozio Luterove teze, a toje zbiog toga sto je on izneo kao dokaz da Adventiste ne napadaju samo katolici nego i luterani. Zato sam mu priolozio sta Luter kaze o katolicima.
Problem je sa Darthom, on zna sta je istina, a neprestano iznosi masovno lazi o Adventistima.
Recima, kaze; neveruju u Hristovo utelovljenje, ne cekahu Mesiju nego, Isu i Mahdija. Ne veruju u Boga. biblicare, biblija ovo, biblija ono, subotare, EGWajtisti, kult, hereza,
Vezite vi bibliju macku o rep itd.
Zna Darth sta je istina. Ni on ne veruje da je to istina sto kaze,nego to mu je duznost da javno sramoti Adventiste zato sto nema cime da pobije istinu.
On se zali, oni nas vredjavu a mi njih ne. Nije tacno, on nas vredja kad nam pripisuje svoje lazi.
Ja ne kritikujem Katolicku crkvu, nego njega, jer on je kriv i neposten i za to nije kriva crkva.
Posle svega toga, Mire, dosao sam do konacnog zakljucka da sa takvim ljudima ne moze se razumno diskutovati. Mi ovde samo gubimo dragoceno vreme.

Ti možda ne možeš, možda to ne mogu ni ja, ali činjenice govore drugačije. Mi se trudimo da svima pomognemo, da delima milosrđa svedočimo Evanđelje,

Odgovor: Zao nam je Darth, ali to od tebe jos nismo videli ovde na forumu. Gde ti je to "milosrdje svedocenje Evandjeljem?
Ti samo iznosis neistine o Adventistima. Je li to tvoje milosrdje? Hvala na takvom milosrdju.

Poslednja izmena:
Natrag