DARTHOVI NAJNOVIJI BISERI
(Napomena: Ove izjave kopirao sam iz Darthovih komentara.)
Niti smo pozvani da se pravdamo pred vucima u jagnjecoj koži.
Da li je to hriscanski da tako izjavi o svojoj braci hriscanima??????
--------------------------------------
Negira Isusovo mesijanstvo. I nije jedini koji to radi. U dubini doktrine koju ovde propagira, koju propagira "zajednica" kojoj pripada, krije se negiranje Isusa kao Mesije.
Ovako Adventisti veruju u Gospoda Isusa Hrista:
Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.
Da li je Darth izneo istinu ili ???
----------------------
Ponovicu. Sola Scriptura je od Satane licno. A vi ponavljajte do kraja vremena da hulim. Nije me briga. Jer mene ne osuduje Bog, nego apostate.
Gospod Isus je pozvao verne: “Pregledajte Pisma,... jer ona svedoce za mene.” Jovan 5,39.
U sukobu sa sotonom Hristos se branio Svetim pismom: Matej 4, 1-11.
Apostol Pavle svedoci: “Sve je pismo od Boga dano, i korisno za ucenje, za karanje, za popravljanje u pravdi da bude. Da bude savrsen covek Bozjiji xza svako dobro delo pripravljen..” 2. Timotiju 3,16.17.
Gospod Isus nas upozorava: “Ako vi ostanete na bojoj besedi, zaista cete biti ucenici moji. Jovan 8,31. Hristovo ucenje sacuvano je u Svetom pismu.
Pitanje, Da li se Datova hula slaze sa Hristovim i Pavlovim izjavama ??????????
----------------------
sebe ovde nametali kao autoritet vere gurajuci se gde god stignu, ne zaslužuju išta drugo nego da im se ponovicu, još jednom na sve nacine negira bilo kakav autoritet.
Slazemo se Darth. Mi i nismo nikakav autoritet, Hristos je Autoritet i Bozja rec, a mi to nismo niti zelimo da budemo.
--------------------
Vi ovde progonite sve teme vezane za religiju, vi namecete svoje mišljenje i svoje doktrine. Vi ne ja. Vi hulite, ne ja. I ocekujete da ce neko biti mutav na to. Ne gospodine, nece biti.
Ko propioveda istinu, a ko hulu, to su uprtavo gore izneli Hriosdtos i apostol Pavle.
--------------------
Ne napadam licnost, nego kult. A oni, napadaju kako Crkvu, svetinje, tako i licno.
Darth, neprestano ponavlja nazivajusi nas herezom i kultom.
Sta mislite, da li Darth ne zna da mi nismo kult, ili to iz pakosti i mrznje ponavlja? Sta vi mislite?
Neka nam Darth odgovori na to pitanje. Evo sta on izjavljuje:
Zbog takvog ponašanja su jedva (liberalno tumacnje definicije) izbegli da ih pocetkom prošlog veka proglase kultom, i time izgube zaštitu 1 amandmana ustava SAD. Sa akolitima takvog kulta rasprave nema.
Ovim je Darth priznao da, ipak nismo kult, jer kao sto on kaze to smo IZBEGLI, prema tom zana Darth da mi nismo kult, nego CRKVA priznata u svim zemljama sveta, e to njega muci!!!! Zato mi se pale crvena svetla. Zao nam je Darth, moje ti zuze ne mogu pomoci. Pored svih hula koje si izneo, drago nam, je da si se sam presao, pa si ipak, javno priznao da mi nismo kult kao sto ti nas lazno predstavljas, nego priznata Hriscanska Crkva.
Preme tome, sta misliste, da li Darth iznosi istinu ili ???
-------------------------
Cim neko pocne sa "biblija ovo, biblija ono" upali se crveno svetlo, a ako pocne sa shabatima, icem i picem, napadima na ostale, pali se signal za uzbunu.
Sta je to sto kod Dartaha pali crveno svetlo? Istine Svetog pismsa.
To se isto desilo i sa sotonom kada je kusao Hrista. Cem se Hristos pozvao na Pismo njemu su se upalila crkvena svetla.
Sveto pismo sadrzi istinu koja gresneke poziva na pokajanje i promenu zivota, a to demoni iznad svega mrze.
Pitanje: Sat mislite zbog cega se i Darthu pale crvena svetla???????
Necisti duhovi se odupiru svetlosti istine koja svetli u Bozijoj reci.
---------------------
adventisti, cak i da im priznamo "Hrišcanstvo" nisu braca kojoj treba verovati, nego peta kolona koja radi za neprijatelja.
Velika stete! Zamislite Darth nece nam priznati da smo Hriscani!
Opameti se jednom Darth! Sta mene briga sta ces ti priznati, a sta neces?
Mene samo znaima sta je to po cemu ce me moj Bog i Gopspod Isus Hristos priznati, a ti nastavi sa svojim lupetanjem.
-------------------------
Negiraju Sina, cime negiraju i Oca, idu dotle da negiraju utelovljenje, uskrsnuce,... I onda traže da se zovu Hrišcanima.
Adventisati ovako veruju u Hrista:
Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božjoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski greh, tako da oni koji verom prihvate ovo pomirenje mogu imati večni život, a celokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorčevu bezgraničnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravedost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuđuju naš greh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božju pobedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje daje čvrsto obećanje o konačnoj pobedi nad grehom i smrću. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim će se saviti svako koleno na Nebu i na Zemlji.
Iskustvo spasenja
U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je učinio Hrista, koji nije znao za greh, grehom za nas, tako da u Njemu možemo biti učinjeni Božjom pravdom. Vođeni Svetim Duhom mi osećamo svoju potrebu, priznajemo svoju grešnost, kajemo se zbog svojih prestupa, i upražnjavamo veru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamene i Primera. Ova vera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Reči i dar je Božje milosti. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božji sinovi i kćeri i oslobođeni od vlasti greha. Nanovo smo rođeni i posvećeni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudeonici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu.
Sata kazete na ovo? Da li je Darth hriscanin ili hulnik koji huli na Sveto pismo i na Hrista?
-----------------------------------------
A što je možda najgore niti pravom Bogu služe.
Sta mislite, da li je Darth pri cistoj pameti kad izjavljuje ovakve gluposti?
Uporedite ova cetiri verovana Adventisticke CRKVE, pa samo zakljucite sta se desava sa Darthom kad lupa ovolike gluposti:
Božanstvo
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.
Bog Otac
Bog večni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošću. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takođe su otkrivenje Oca.
Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.
Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.
Ako ste procitaje ovo gore, da li je Darth pri cistoj pameti kad je izjavo: “niti pravom Bogu sluze”????????
Ovim je Dart presao meru svih normi razuma i postenja.
-----------------
Mire, to nije Hrišcanstvo, to je sektaško bulažnjenje na koje padaju naivni biblijom posednuti.
Eto svi smo svedoci da je za Darta hriscanstvo baljezganje.
Za njega postoje i oni koji su Biblijom posednuti.
Moze li Darth biti pod uticajem Svetog Duha, kada se bori protiv Hrista i kada se ovako izrazava o Svetom pismu? Ciji duh se toliko bori protiv Biblije?
-------------------------------
Bog je Jedan. dakle kome on i njemu slicni služe? Bogu ovoga sveta, sinu pogibli, palom serafu,
Ako ovo nije hula na Boga, moze li neko da nam objasni sta je?
----------------------------
Da obesi bibliju macu o rep?
Sta mislite, da li dolikoju jednom hriscaninu i sveteniku, da se ovako ponizavajuce i pogrdno izrazava o Bozijoj reci??????
adventisti ne veruju u Trojstvo.
Da li je Darth u pravu?
Ovako Aadventisti veruju u Trojstvo:
Božanstvo
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.
-------------------------------------
Tu je i verovanje u Duha Svetoga, prema kome, a to je prava hula.
Obratite paznju na adventisticko verovanje u Svetog Duha pa sami ocenite govo rili Darth istinu ili ???
Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.
Da li bi to zaista mogla da bude hula na Svetog Duha, ili hriscansko verovanje u Trece Lice Bozanstva?
Onda koje taj koji huli na Svetog Dusa, Adventisti ili Darth??????
------------------------------
Ovi što subotu caste, ne mogu da prihvate da je Bog postao covekom.
Zbilja! Je li ti to izvodis cirkus za Hristovim utelovljenjem? Ako to nije hula, sta je?????
Adventisti ovako veruju u Hristovo utelovljernje:
“Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.” Adventisticki hriscani veruju
Darth, kazi sada posteno narodu, posto si procitao ovo verovanje da li si rekao istinu da Adventisti ne veruju da je Bog postao covekom?
--------------------------
Ma ne stide se, ali Slape, nije to adventisticki mesija, Oni cekaju Isu i Mahdija...
Na ovu glupost vec je dat odgovor. Sta mislite moze li iko ko ima imalo razuma i postenja da lupa ovoliko gluposti?
------------------
Njihova su dela subotarenje, veganizam, biblicarenje, propisi o ishrani
Ponovo se Darth ismejava i pravi crirkosu sa Bozjom zapovesti i pravilima o ishrani koje je Bog jos prilikom stvaranja dao coveku. Onda sami odlucite sta je to ako nije hula????
-----------------------
Njihova vizija Boga je daleko kako od Hrišcanske.
Darth, tvoju viziju o Bogu smo videli kroz te tvoje besmislice.
Koje je vas zakljucak, iznosi li Darth istinu koja dolikuje jednom hriscaninju i svesteniku ili ???