Biblijski odgovori na zamerke u vezi istina Adventisticke crkve

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Najgore od svega je sto ovo dokazuje da on nema Boga u sebi, da sa njim nema nikakvu zajednicu i da sve sto govori od sebe govori! Jer da ima znao bi onoga koji je u njemu (tj. nama Hriscanima obitava) !
Ako nema Boga u sebi, ako sa Njime nema nikakvu zajednicu, i sve govori sam od sebe. Koga ima u sebi? Sa kime onda ima zajednicu? Mislim da odgovor znaš, ali nije za zgoreg ponoviti. Sa onim koga je više nego Boga samog njegova "proročica" u svojim radovima pominjala. Sa Satanaelom lično.

Naravno sada će on, a čitam ga kao otvorenu knjigu, da prdi o tome kako su to isto Isusu govorili Fariseji. No ko se ovde ponaša kao Fariseji? Mi ili on i njegova braća po shabatu? Ko? Dokazi govore da se oni tako ponašaju. Pravila, pravila, pisma, pisma, zakon, zakon, ko je tako ponavljao? Mali Đokica? Ili su to bili pismoznanci, arogantni i u sebe zaljubljeni Fariseji. No, ovi na Farisejštinu dodaše i Sadukejstvo, jer Fariseji verovaše u postojanje duše. Ovi u to ne veruju.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ako nema Boga u sebi, ako sa Njime nema nikakvu zajednicu, i sve govori sam od sebe. Koga ima u sebi? Sa kime onda ima zajednicu? Mislim da odgovor znaš, ali nije za zgoreg ponoviti. Sa onim koga je više nego Boga samog njegova "proročica" u svojim radovima pominjala.

Dopbro Darth, pa zar ti zbilja posle tolikog mnostva dokaza koje si TRAZIO, nemas ni jednu rec da kazes, nego lamatas glupost kao dete.

Kazi sada pres avima, zar nisi izjaviio da i Luterani napadju ucenje Adventisticke crkve i da je dovolno samo jednu istinu da neko pobije i cela zajednica bi propala.

Dobro, ja sm izneo desetk istina koje takodje tvoj brat, svestenik i kaljudjer Luter odbacuje, reci sada pred svima da li je time pala cela Katolicka crkva? A ti bi i sada radije pricao o "prorocici" samo ako bi mogao da zobidjes odgovore na tolika pitanja koja sam postavio.

A sta kazes za 95 teza koje negiraju ucenje tvoje crkve koje je objavio tvoj brat Luter?
Sam si izjavi ako jednu istinu dokaze da nije isprvna, cela jeres propada. Sta se sada desilo sa tvojim jeresima?
Sam si iskopao jamu sebi u koju si pao, zato bezis kao djavo od krsta.
Zaista si sam sebi priredio fijasko!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A sta kazes za 95 teza koje negiraju ucenje tvoje crkve koje je objavio tvoj brat Luter?
Sam si izjavi ako jednu istinu dokaze da nije isprvna, cela jeres propada. Sta se sada desilo sa tvojim jeresima?
Sam si iskopao jamu sebi u koju si pao, zato bezis kao djavo od krsta.
Zaista si sam sebi priredio fijasko!

Luter Marko, nije moj brat. Kao što to nisu ni oni koji nastadoše na njegovim tezama.

Koju jamu? Koja je to jeres Crkve? Koja. I sve ovo ponavljate da bi ste odbranili posednutog, a Mire naivno misli da ste finiji od njega.

Ponoviću još jednom. Ja sebi nikakav fijasko nisam priredio,. vi jeste. Jer imate 50 učenja koja se ne slažu sa Biblijom, a dovoljno je samo jedno. Vaša "proročica" koju tako zdušno branite bila je u kontradikciji sa samom sobom. a vi je držite nezabludivom.

Ponoviću. Sola Scriptura je od Satane lično. A vi ponavljajte do kraja vremena da hulim. Nije me briga. Jer mene ne osuđuje Bog, nego apostate.

Zašto se ti onda nedržiš osme zapovedi , koja glasi :
  1. Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega.

Zato što se ne drže ni zapovesti i poštovanju majke i oca. Menjaju je nekakvim "zdravstvenim zakonom".
Kako ti nije jasno sa kime imamo posla. Marko misli da sam ja sebi priredio fijasko, a ne zna da Crkva kojoj pripadam ne uči isključivi autoritet pisama.

Crkvi kojoj pripadam glava nisu mrtva slova na papiru, zakoni tumačeni od strane lažova i blefera. Nego BOG SAM.

Njihov koven je nastao na lažima, te laži su branjene novim lažima, i na kraju imamo ovo da neko ko je veru svoji otaca (poštuj oca i majku svoju) zamenio otpadom ludače iz Mejna. Blefera koji ima najmanje 50 kontradikcija sa pismom u koje se ovi tako kunu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ti izgleda i nisi procitao moj odgovor, jer p[onavljas sve ono na sta sam vec odgovorio.

Evo ponovo:

mire000 said:

Kao prvo Isusova posrednicka sluzba nije ni potrebna jer Isus kaze - "i ne mislite da cu ja umoliti Oca jer sam Otac ima ljubav k vama". To je bilo cisto formalno, i on je tu sluzbu odavno zavrsio! Sve se to vec odigralo i zavrseno je, jer na nebu "ne postoji vreme!" Zato Pavle i kaze da Isus "uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup." , ne ulazi on sto puta tamo!
Po tebi onda biblija laze kada kaze:

"Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta" ( 1 Jovanova 2. 1 - 2 )

Isus ne ulazi u Svetinju sto puta, jer je on stalno tamo, jednom je usao i stalno posreduje prilazuci zasluge svoje prolivene krvi na krstu, u korist ljudi koji se kaju.

Kada to ne bi cinio, niko se ne bi mogao pokajati, jer ne bi imao ko da ga zastupa pred Ocem na nebu, i da preuzme njegove grehe na sebe, i da mu da silu da vise ne gresi.

mire000 said:

Gluposti! Kad bi to tako bilo, to bi znacilo da Isus ima "radno vreme"! A to bi znacilo da on ne uslisava molitve odmah, jer on "ne posreduje 24 sata" dnevno. Znaci ti Bogu uputis molitvu u nevolji jer ti preti opasnost u saobracaju -kamion ce da te strefi za 3,2,1.. a on te cuje tek sutra u 08h! Pa ti si dotle mrtav!
Shvati vec jednom da na nebu ne postoji vreme!
Mire, ko je to tvrdio da isus ima radno vreme?

Ja sam demantovao tvoju tvrdnjuda on stalno sedi sa Ocem na prestolu, i napisao da on ne sedi na prestolu Bozjem 24 sata, 365 dana u godini, i tako vec 2000 godina, vec da on ima svoje aktivnosti van prestola Bozjeg, a to je posrednicka sluzba za coveka koja je stalna i neprekidna, tako da covek moze bilo kada i u bilo koje vreme da mu se obrati.

mire000 said:

Isus je sve sto se tice spasenja vec zavrsio, nema sta da sedi po nekim sobama ili da vrsi sluzbu ili ne znam sta sve ne!
Onda biblija po tebi laze kada kaze da on posreduje za coveka u nebeskoj Svetinji.

Spasenje nikako nije okoncano na krstu, jer od Hrista do danas mnostvo generacija se smenilo na planeti zemlji, u svim vremenima do danas ljudi su prihvatali Isusa za spasitelja, kajali se, obracali, i ziveli sa njim u zajednici, a za to mogu biti zahvalni Isusovoj posrednickoj sluzbi u nebeskoj Svetinji.

mire000 said:

Misli se doslovno kako i pise! Bog boravi u coveku svojim Duhom!
Dobro si rekao "SVOJIM DUHOM"

To znaci "ne doslovno da je Bog usao u trbuh coveka i da se tamo nalazi njegov presto.

Bog Otac i Isus su na nebu, a ovde na zemlji je Sveti Duh, i on svojom silom i kroz tu silu cini da Bog i isus stanuju duhovno u srcu coveka.

mire000 said:

Bog je svuda, on je "sveprisutan"! Zato je i u nama istovremeno dok je na nebu!!!
Da svojim Duhom, kao sto smo zakljucili.

mire000 said:

Ogranicavas Boga i smestas ga u neku sobu na nebu! To je velika jeres!
Hahjde da vidimo da li je jeres:

"I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se ćivot zaveta Njegovog u crkvi Njegovoj; i biše sevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki" ( otkrivenje 11. 19 )

"Koji imamo kao tvrd i pouzdan lenger duše, koji ulazi i za najdalje zavese,
Gde Isus uđe napred za nas, postavši poglavar sveštenički doveka po redu Melhisedekovom" ( Jevrejima 6. 19 - 20 )

Dakle, biblija jasno uci da se Isus nalazi u Svetinji ili hramu na nebu gde je usao, koji je original zemaljske Svetinje ili hrama u kome su se nalazile dve prostorije, koje su bile podeljene jednom zavesom, i u Svetinju je Svestenik ulazio svakog dana da obavi sluzbu posrednistva, a Prvosvestenik jednom godisnje u drugi odeljak u Svetinju nad Svetinjama.

Biblija nije jereticka knjiga kada nesto tvrdi, vec ljudi koji tu rec poricu i proglasavaju kao jeres, a postavljaju svoja misljenja i filozofije kao istinu.

To ti upravo cinis.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mire napisao.
Ukidate Hristovu zrtvu zahtevajuci savrsenstvo kao uslov za ulazak u carstvo i savrseno drzanje zakona, jer nijedan covek to nije postigao i ne moze postici..

--------------------------------

Za Mireta kao da ovo ne piše u Bibliji.

Matej 5,48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski.

Pravedni ne griješe.

Rimljanima 6,14Jer grijeh neće vama obladati, jer nijeste pod zakonom nego pod blagodaću.

1. Jovanova 3,7Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;

Ovakvima nema nasljedstva.
1. Korincanima 6,9

Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,
1. Korincanima 6,10 Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstva Božijega neće naslijediti.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Luter Marko, nije moj brat. Kao što to nisu ni oni koji nastadoše na njegovim tezama.

Nemoj tako brate! Zar se ti tako brzo odrices svoga brata, koilege katolckog svestenika, uglednog monaha i doktora katolicke teologije?
Objasni nam, ako je on posao pogresnim putem, otkuda da mu nisu pomogli njegovi ucitelji? Zar je moguce da na tako jakim temeljima poraste korov? Ja ne bih rekao da je tako, ali to su tvoja braca pa imas pravo za njih da kazes sta hoces.

Koju jamu? Koja je to jeres Crkve? Koja. I sve ovo ponavljate da bi ste odbranili posednutog, a Mire naivno misli da ste finiji od njega. [/QUOTE]

Darth, ako je Luter pogresio izjavom u ovih 95 teza, zaso ga ne opovrgnes? Kazi u cemo on gresi?
A ono sto sam prilozio verovanje Advnetista i Luterove teze, to je zato sto si se ti upravo pozvao na LUTERA! Ti, a ne ja.
Zar nisi se pohvalio kako i luterani napadaju Adventiste, a ne samo katolici? Posto neprestano prosipas lazi o Adventistima, umesto da ti dajem odgovore, koje sam stotinu puta prilozio, jednostavno sam prilozio ono sto Adventisti zaista veruju i uce. Tako ljkudi su razumni, kad uporede tvoje besmislice kojima napadas Adventiste i kad procitaju ono sto sam prilozio, svako vidi ko je u opravu. A Luterove teze sam prilozio zbog toga sto si ti se pozvao na Lutera, a nisma ja. Pa eto ti tvoj brat sporazumi se makar snjim.

Ponoviću još jednom. Ja sebi nikakav fijasko nisam priredio. vi jeste. Jer imate 50 učenja koja se ne slažu sa Biblijom, a dovoljno je samo jedno.[/QUOTE]

Darth, da ti nisi se pozvao na luterane, mozda bi se i mogao oprati. Ali luterani su ti dokaz da adventisti uce pogresno, a ne Biblija ni Hristos.
A kad sam ti prilozio vise od 100 dokaza tvoga pogresnog verovanja, ti si pobegao glavom bez obzira.
Ako je dovoljno da jedno adventisticko verovanje dokazuje da su Adventisti na krivom putu, pa eto prilozio sam ti vise od stotinu izjava koje SVE DO JEDNE tvrde da si na pogresnom putu. Dokazi da nisi ako mozes!

Ponoviću. Sola Scriptura je od Satane lično.[/QUOTE]

Odgovor: Sola scriptura je od Gospoda Isusa Hrista On je licno reakao: Onaj "koji Me veruje kao sto PISMJO RECE ZA MENE." A ti jadan to pripisujes sotoni, cak si i imenicu sotona, napisao velikim slovom. Darth, za tebe je to veliki promasaj.

Zato što se ne drže ni zapovesti i poštovanju majke i oca. Menjaju je nekakvim "zdravstvenim zakonom".[/QUOTE]

Jel ti to bas zelis da dokazes da si zaista zalutao? Kakve veze ima zdrvstveni zakon sa Dekalogom. Darth toliko si se nanervirao da brkas pojmove.
Dobro Darth kada ces makar poceti da demantujet Luterovih 95 teza? Ali, zapamti da tu Luter nije sve izneo, ako ja pocnem da ih skupljam bi ce ih mnogostruko vise.
Prema tome, Darth, umesto da vadis trun iz tudjega oka, izvadi najpre brvno iz svoga oka, ko zna mozda ce ti to pomoci da progledas i vidis istinu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kako to misliš pogrešnog vjerovanja , na što to ciljaš ???????

Antonija drago mi je da si sa nama.
Nastojacu da ti lepo odgovorim. Darth je i ovaga puta kao i uvek napao Adventise, tvrdeci da imaju 50 pogresnih verovanja, a dovoljno je samo jedno pogresno da dokaze da je zajednica jereticka. Da bi dokazao svoju laz, on se cak pozvao na luterane koji takodje kao i katolici napadaju Adventise.

Ja sam naveo 9 tacaka, za koje ja znam da se luterani ne slazu sa katolicima.
Pa sam se tek onda setio, zasto ja ne bih dozvolio neka Darthu kaze njegov brat Luter sta je pogresno u Darthovoj crkvi.
Zato sam kopirao 95 teza koje je Luter pre 5oo godina objavio s cim se on ne slaze sa katolicima. Prema tome 95 + 9 koje sam ja naveo su
sve do jedne suprotne verovanju vase crkve.

Kao sto znas, ja ne pisem protiv nijedne verske zajednice pa prema tome ni portiv katolika. Medjutim, Darth nista drugo i ne radi, nego samo pljuje po adventistima. Pa otisao je toliko daleko da uzima i Luteranske dokaze prtotiv nas. Zato sam mu pokazao 2 stvari.

1. Posto neprestano napada Advenmtiste, umesto da odgovaram na njegovo bezumlje, jednostavno sam prilozio svih 28 verovanja nase Crkve. pa neka citaoci vide ko govori istinu a ko laz.
  2. Kopirao sam svih 95 Luterovih teza koje pobijaju katolicko verocvanje. Ako Darth uzima luteranske klevete protiv Adventista, pa neka se prvo pozabavi sa onih 95 Luterovih teza..
Da je Darth imalo krscanin i da se prema drugima ophodi posteno, bez pljuvanja i vredjanja, meni nikad ne bi ni palo na um de postiram Luterove probleme i njegova neslaganja sa va. Medjutim, to je odgovor Darthu da ne misli da smo mi mutavi i da cemo beskonacno primati njegove hule i lazi.

Antonija, mislim da sam odgovorio na tvoje pitanje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da je Darth imalo krscanin i da se prema drugima ophodi posteno, bez pljuvanja i vredjanja, meni nikad ne bi ni palo na um de postiram Luterove probleme i njegova neslaganja sa va. Medjutim, to je odgovor Darthu da ne misli da smo mi mutavi i da cemo beskonacno primati njegove hule i lazi.
Svoje hrišćanstvo ne pravdam pred otpadom nastalim u umu udarene u glavu.
Vi Marko zajedno sa vašom braćom po shabatu zamišljate da ste šta? Šta zamišljate? Da ste inkvizicija možda?
Pod jedan. Ne pripadam vašem veštičjem kovenu, nego UNA SANCTA, jedinoj CRKVI. Pod dva, ma koliko se Mire trudio (a bio je vaš, otud ta slabost na vaše laži) ja se neću pokoriti, ne zato što sam tvrdoglav, nego zato što ne podnosim sektašku aroganciju EGWista. Njihovo, tačnije vaše pljuvanje po svemu i glumatanje "pravednosti".
Vaš brat po shabatu je postavio situaciju nma ili/ili, vi je postavljate. Ne Slap, ne ja, nego vi. Ljudi koji su veru koja im je naciju očuvala pod naletima sotoninih muslimana, odbacili da bi se klanjali budalaštinama nastalim u američkim kukuruzištima i sebe ovde nametali kao autoritet vere gurajući se gde god stignu, ne zaslužuju išta drugo nego da im se ponoviću, još jednom na sve načine negira bilo kakav autoritet.

A to se postiže rušenjem osnova vašeg kulta. To na vašu žalost nije predmet ljudskom rukom pisan kroz milenijume, nego vaša "nezabludiva" Ellen Gould White i njena tumačenja.

Vi ovde progonite sve teme vezane za religiju, vi namećete svoje mišljenje i svoje doktrine. Vi ne ja. Vi hulite, ne ja. I očekujete da će neko biti mutav na to. Ne gospodine, neće biti.

Kako to misliš pogrešnog vjerovanja , na što to ciljaš ???????

Pokušava da lukavo u maniru sektaša mene optuži za huljenje, da mi on, kao subotar daje lekcije o verovanjima Crkve kojoj pripadam. Naivno je i arogantno to od njega. Nedostojno godina. Ali takvo je dejstvo lažnog evanđelja koje je prihvatio odbacivši pravo.

Antonija, ne veruj im ni kada su umiljati. Na lažima i blefu su nastali, na lažima i blefiranju se održavaju.

Natrag