Če pozdrav, i tema jeste o crkvi i to ,pravoj, nema krivih crkvi sve su pod libelu, jedino malo učenja...
Da vidimo šta kaže knjiga:
,,Ona je progonjena 1260 dana, odnosno prorockih godina, od strane mnogobozackog a kasnije Hriscanskog Rima, u periodu mracnog srednjeg veka, od 538 do 1798 godine, sto znaci da Bozja crkva ima protestantska obelezja, i veru zasnovanu na protestantizmu.,,
Dakle Rim je nekad bio mnogobožački a danas se drži prave vere?
Koliko to traje SREDNJI VEK? Pa da znao sam ja da je prava vera kad se protestuje i buni zato lucifer ima povlašten položaj jer je on prvi protestovao.
A baš sam pomislio da prava crkva ima obeležja poslušnosti kad ono ... protesta...i veru na buntu zasnovanu...
I tačno 1260 godinica trpili sveti i od 1798 nema više progonstva ...znam reći ćete da istorija beleži...ne! istorija ne važi zato predlažem da se istorija izbriše kako bi gornja konstatacija bila tačna.
Ne samo što nije bilo par vekova verskih stradanja nego ih NEĆE NI BITI jer je prošao lančić.
Hvala ti Jeco štonas oslobodi od svih zala inače bi sveti trpili.
,,538 godine car Justinijan je isterao Arijanske Osrogote iz Rima i svu vlast sa riznicom i vojskom predao Rimskom biskupu, cime je otpoceo mracni srednji vek, i progonstvo Hriscana koji nisu prihvatali lazna mnogobozacka ucenja Rima, i autoritet Rimskog pape.
1798 godine Napoleonov general Aleksandar Bertije je usao u Rim i zarobio Rimskog papu, cime je zavrsen period mracnog srednjeg veka, koji je po prorocanstvu trajao tacno 1260 godina.,,
Sva sreća što Rim nije od tad progonio a ni ostali delovi tog bivšeg carstva. Lepo ja kažem da je Napoleon Božiji čovek a ni Hitler nije daleko jer tad nije bilo progonstva.
,,BOZJU CRKVU SU OSNOVALI HRISTOS I APOSTOLI:,,
Niki pa evo ga Laki piše o ,,Božijoj crkvi,,a ti mene pitaš koja je...čitaj čovek lepo piše.
Samo šteta što te crkve nije uvek bilo pa Bog 1844 mora da podigne svoju jer su one nazovi bile krive (bez libele zidane).
A bio sam ubeđen da je Jeca metlica osnovala pravu crkvu 1844 kad ono apostoli ustali i ponovo osnivaju crkvu u 19-om veku...šta ćeš neko mora kad je nije bilo.
,,A Petar im reče: pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje grijeha; i primićete dar svetoga Duha;
Jer je za vas obećanje i za djecu vašu, i za sve daljne koje će god dozvati Gospod Bog naš.
I drugijem mnogijem riječima svjedočaše, i moljaše ih govoreći: spasite se od ovoga pokvarenoga roda.
Koji dakle rado primiše riječ njegovu krstiše se; i pristade u taj dan oko tri hiljade duša.
I ostaše jednako u nauci apostolskoj, i u zajednici, i u lomljenju hljeba, i u molitvama.
I uđe strah u svaku dušu; jer apostoli činiše mnoga čudesa i znake u Jerusalimu.
A svi koji vjerovaše bijahu zajedno, i imahu sve zajedno.
I tečevinu i imanje prodavahu i razdavahu svima kao što ko trebaše.
I svaki dan bijahu jednako jednodušno u crkvi, i lomljahu hljeb po kućama, i primahu hranu s radosti i u prostoti srca, ( dela Apostolska 2.38-47 ).
AMIN.
,,Tako dakle više nijeste tuđi i došljaci, nego živite sa svetima i domaći ste Bogu,
Nazidani na temelju apostola i proroka, gdje je kamen od ugla sam Isus Hristos,
Na kome sva građevina sastavljena raste za crkvu svetu u Gospodu;
Na kome ćete se i vi sazidati za stan Božij u duhu. ( Efescima poslanica 2. 19-22 ).
AMIN.
,,ONA PRIZNAJE ISUSA HRISTA KAO JEDINOG SPASITELJA I POSREDNIKA PRED BOGOM:,,
Da, to čini prava crkva ali ima i onih crkvi koje su ukinule mandat i službu Isusu pa više nije posrednik već SUDIJA...ali se još nezna šta je jer šeta iz sobe u sobu pa buni Jecu...
,,Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.
Jer Bog ne posla sina svojega na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spase kroza nj.
Koji njega vjeruje ne sudi mu se, a koji ne vjeruje već je osuđen, jer ne vjerova u ime jedinorodnoga sina Božijega. ( jevandjelje po jovanu 3. 16-17 ).
AMIN.
Dodato posle 34 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
,,ONA PRIZNAJE REC BOZJU I BOZJI ZAKON 10 ZAPOVESTI KAO JEDINO PRAVILO VERE I POSLUSNOSTI - REC
REC BOZJA:,,
Petre!!! Pero zašto nisi zabranio Duhu da ne sie na Kornelijev dom...jeli Pero...pa Pero oni NISU držali dekalog...AU, Pero šta da činimo s tobom...kod Jece na raport pod hitno...nećeš ti nama tu vrdati ni mi ni očevi naši ne mogosmo održati...ma ima da održite ili nema spasenja a to o jagnjetu BRIŠI ne važi...koja bre radosna vest...? Nema toga ko održi odmor OK a ko ne da se POGUBI.
Paja bi odmah anatemu, nemoj Pajo žena je u ne znanju...pa i ovi njeni su oprosti im nemoj odmah anatemu oni samo žele subotom da se spasu pa šta tu ima loše...? Paja piše Jevrejima poslanicu jer je Jevrejima dat zavet sa danom odmora a paganima nije, znaš kako, subota je pečat..nisi znao...e sad da znaš, a prvi dan koji Bog stvori je zverin ŽIG...a ha, pa ko je onda Bog kad je njegov prvi dan žig..?
,,I imamo najpouzdaniju proročku riječ, i dobro činite što pazite na nju, ako na vidjelo koje svijetli u tamnome mjestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašima.
I ovo znajte najprije da nijedno proroštvo književno ne biva po svome kazivanju;
Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi. ( 2 poslanica Petrova 1. 19-21 ).
Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen. ( 2 poslanica Timotijeva 3. 16-17 ).
AMIN.
,,BOZJI ZAKON:,,
Da li ovde reč o Isusovim ili Očevim zapovestima?
,,I tako, sine moj, čuvaj se onoga što je preko ovoga, jer nema kraja sastavljanju mnogih knjiga, i mnogo čitanje umor je tijelu.
Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovijesti njegove drži, jer to je sve čovjeku.
Jer će svako djelo Bog iznijeti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla. ( knjiga propovednika 12. 13-14 ).
Ko ima zapovijesti moje i drži ih on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
I reče mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! šta je to da ćeš se nama javiti a ne svijetu?
Isus odgovori i reče mu: ko ima ljubav k meni, držaće riječ moju; i otac moj imaće ljubav k njemu: i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Koji nema ljubavi k meni ne drži mojijeh riječi; a riječ što čujete nije moja nego oca koji me posla. (
Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( Otkrivenje Jovanovo 14.12 ).
Koje bre TRPLJENJE ???
Ljudi pa prošao je lančić TRPLJENJA zar ne napisaste to u uvodu...ah da memorija slaba izvinite. Znači ima više lančića po 1260 godina jer se ponavljaju...Jelenče šta uradi to sa ljudima???
,,DRZI DAN SUBOTNI KAO USPOMENU NA STVARANJE I SIMBOL BOZJE STVARALACKE SILE I AUTORITETA:,,
Dakle Pajo slušaj: jevanđelje glasi da onaj ko održi subotu taj je zaslužio pečat Božiji koje je subota i ima život a to što si ti pisao da smo milošću i blagodaću spašeni kro veru ...NEMA! Jeca ukinula.
,,Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;
To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo, ( 1 knjiga Mojsijeva 2. 1-4 ).
AMIN.
I reče Gospod Mojsiju govoreći:
A ti kaži sinovima Izrailjevijem i reci: ali subote moj čuvajte, jer je znak između mene i vas od koljena do koljena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
čuvajte dakle subotu, jer vam je sveta; ko bi je oskvrnio, da se pogubi; jer ko bi god radio kakav posao u nju, istrijebiće se ona duša iz naroda svojega.
Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi.
Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od koljena do koljena zavjetom vječnim.
To je znak između mene i sinova Izrailjevih dovijeka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, a u sedmi dan počinu i odmori se.
I izgovorivši ovo Mojsiju na gori Sinajskoj, dade mu dvije ploče svjedočanstva, ploče kamene pisane prstom Božijim.
( 2 knjiga Mojsijeva 31. 13 ).
Između Boga i PAGANA da je znak. Lepo piše između Boga i PAGANA da je znak i još 98 puta ponovim i postaje istina.
,,Da se bojimo dakle da kako dok je još ostavljeno obećanje da se ulazi u pokoj njegov, ne odocni koji od vas.
Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvena riječ, jer ne vjerovaše oni koji čuše.
Jer mi koji vjerovasmo ulazimo u pokoj, kao što reče: zato se zakleh u gnjevu svojemu da neće ući u pokoj moj, ako su djela i bila gotova od postanja svijeta.
Jer negdje reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od sviju djela svojijeh.
I na ovom mjestu opet: neće ući u pokoj moj.
Budući pak da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najprije javljeno ne uđoše za neposlušanje;
Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca.
Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio po tom.
Daklem je ostavljeno još počivanje narodu Božijemu.
Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh.
Da se postaramo dakle ući u taj pokoj, da ne upadne ko u onu istu gatku nevjerstva.
Jer je živa riječ Božija, i jaka, i oštrija od svakoga mača oštra s obje strane, i prolazi tja do rastavljanja i duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i pomislima srdačnijem.
Jer nemamo poglavara svešteničkoga koji ne može postradati s našijem slabostima, nego koji je u svačemu iskušan, kao i mi osim grijeha.
Da pristupimo dakle slobodno k prijestolu blagodati, da primimo milost i nađemo blagodat za vrijeme kad nam zatreba pomoć. ( Jevrejima poslanica 4 poglavlje ).
Paja ovo gore piše Rimljanima i Grcima pa da, niste znali...? E sad da znate jer je sa Rimljanima i Grcima činio savez večni i nema govora o Jevrejima...
( Napomena: u ovom tekstu u Jevrejima poslanici 4 poglavlju, za izraz `pocinjavanje, koristi se Jevrejska rec `SABATISMOS, koja u Jevrejskoj terminologiji oznacava svetkovanje subote - subotni odmor.
Prema tome ovaj tekst bi trebalo da glasi: Daklem je ostavljeno jos subotnje pocivanje narodu Bozjem ).
Lepo je Isus govorio: džaba vam vera...ko ne odmori subotom jer je čovek i načinjen da suboti robuje i služi i bez toga nemate pečat a Duha Svetog zaboravite...NEMA. Ipak je Jeca u pravu svi ovi iz Pisma su laici da nje nije bilo niko se nebi spasio.
IMA DUH PROROSTVA ( PROROCKI DAR )
Da li to neko želi malo da se igra???
Gornje dve reči su različite kao nebo i zemlja!
Proročki dar je dar Duha i poseduje ga SVAKA OSOBA koja ima Isusa za spasitelja.
A DUH PROROŠTVA su Isusove reči i niko ne može reći da je on Isus pa ni apostoli zato se ne usudiše izjednačiti sa Isusom niti rekoše da su njihove reči DUH PROROŠTVA to sme samo narod koji nema straha od Boga.
,,I poslije ću izliti duh svoj na svako tijelo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod. ( knjiga proroka Joila 2. 28-32 ).
I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.
Eda li su svi apostoli? Eda li su svi proroci? Eda li su svi učitelji? Eda li su svi čudotvorci?
Eda li svi imaju darove iscjeljivanja? Eda li svi govore jezike? Eda li svi kazuju?
Starajte se pak za veće darove; pa ću vam još bolji put pokazati. ( 1 poslanica Korincanima 12. 28 ).
I OSTATAK koji pozove Gospod a crkva NIJE ostatak već TELO Hristovo.Braćo imate lep način izražavanja za razliku od mene ali ne govorite i ne učite istinu jedino vam ta sitnica štrči.
Zovite me kako želite i mrzite ali nemojte molim vas ići za ženom već idite za Bogom i nemojte HULITI na duhovne darove niti nositi drugo jevanđelje niti biti mnogi učitelji....ispravite se i zbacite jaram ropstva u koji vas ulovi žena pa idite za Božijom reči ne azeći niti izvrćući istu.
Bog vas blagoslovio.