znaci nalazi se u poslanicama Galicanima,mislim da i sam znas.zar ti ove rijeci to same ne govore:"a kad je Kefa dosao u Antiohiju,ja sam mu se u lice suprostavio,jer je zavrijedio osudu."zatim pocinje u istim tim poslovicama govoriti kako objavu on sam prima od Isusa Krista,a ne da ih je naucio od apostola.isto tako za Kefu(tj Petra)kaze da je pagan itd.sam si gore naveo ne slaganje i razdvajanje.zar je on mogao bolje shvatati Isusovo ucenje od njegovih ucenika.ispravi me ako grijesim,zar isto tako Isus nije rekao da se njegova uputa ne prenosi galicanima,rimljanima...i kako je moguce da sam Isus kaze da nije dosao da ponisti vec da potvrdi stari zavjet da bi Pavle sve to dokinuo:"Krist nas je odkupio od proklestva Zakona,postavsi mjesto nas proklet".
ako mi mozes naci dio u bibliji gdje sam Isus kaze da je Bog?i kako ti shvatas rijeci Isusa "Eloi,Eloi,lama sabakthani!"prevod :"Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio?"
stvarno ti hvala na ljubaznosti,to cijenim i izvinajvam se ako sam te sa necim uvrijedio,to mi nije bila namjera.pozz i toliko od mene