Biblija i dinosaurusi

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Nisam dovoljno pametna da bi o ovome raspravljala, ali ču se već prvom prilikom raspitati od nekog ko je stručan.
E stvarno vam svašta pada na pamet.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kako nema fosila. Evo dokaza

14b528n.jpg

Pre potopa su zapravo svi ljudi bili divovi. Adam je bio div pa je normalno da je i Noje bio div.
Za te divove dinosaurusi nisu bile velike životinje pa su zato i mogli opstati. Čak šta više oni su bili pod ljudskom kontrolom, pa su ih tako ljudi i jahali ili su čak i leteli.
Šta se zapravo dogodilo. Noje nije mogao da sagradi toliku barku da smesti sve te velike životinje pa je naravno izabrao one najmanje. Sa druge strane malo je divova poverovalo u potop pa je Noje spasao svega osam.
Noje je zapravo ukrcao i nešto tih velikih dinosaurusa ali su ih pojeli. Da su jeli ove manje vrste ništa ne bi ostalo. Tako su potop preživeli divovi i male životinje. Onda je Noje u dogovoru sa ... uredio da budući ljudi budu mali i onda je i posle potopa sve bilo u skladu. Divovi su živeli dugo pa su utamanili i ono malo dinosaurusa što su preživeli potop.
Mali ljudi nisu mogli živeti toliko dugo kao veliki pa se i životni vek skratio 10x.

Eto pa ko ne veruje, neka gleda onaj fosil na slici a ima i starih crteža gde se vidi kako ljudi jahaju.

Ovo mi deluje dosta prihvatljivo i logično kao odgovor.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
erika7,
Nema tu velike pameti. Budući da ništa sa sigurnošću ne znamo, samo sopstvena mašta je ograničenje.

Zbog toga i ova moja izmišljena priča može delovati sasvim razumno. Opasnost se sastoji u tome da takvu priču poturim kao jedinu istinu. Ponavljajući je bezbroj puta ljudi će početi verovati da se sve zaista tako i dogodilo. Dogma ograničava i zato bitni delovi Biblije predstavljaju prepreku na putu ka konačnoj istini.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Nema tu cobi takozvanih naučnika. Starost univerzuma je blizu 15 milijardi godina. Zemlja je stara oko 4 milijarde godina. Dinosaurusi su nestali pre 65 miliona godina. Gde se tu uklapa čovek. Koliko je vremena proteklo od trenutka božijeg stvaranja. Nauka je već dokazala da je bar deo Biblije gde se objašnjava postanak potpuno pogrešan. Nema pretpostvke, jednostavno to ne pije vodu.

Što se tiče naučnika on dobro misli. Samo Bog može pretvoriti žabu u princa. Samo je to veliko pitanje budući da milijarde godina prošlosti dovode priču o božijem stvaranju do apsurda.
Ja ovde ne zagovaram evolucionizamkao jedinu istinu ali tu jednostavno ima samo puno rupa. Postanak po Bibliji je ponor ili ti rupa bez dna.
Ajde naverdi mi dokaz kako je utvrdjeno da je univrzum toliko star kao i koliko je strost Zemlje,samo molim te nemoj mi reci motodom izotopa c-14 ugljenika umrecu od smeha,ona je davno iskopromitovana i dlakzana kao apsolutno nekredibilna metoda za utvrdjivanje starosti.Dakle?

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Svemirski teleskop Habl je samo jedan od načina koji pokazuje da je starost univerzuma oko 13,7 milijardi god. Cela nauka zvana astronomija se time bavi i stvarno ne vidim potrebu da ti ovde kopiram naučne članke kojim bih te ubedjivao u nešto u šta te ne mogu ubediti.

Naučni svet istražuje i traži odgovore. Zato ovaj svet i napreduje. Kad bi se držali dogmi jednostavno bi se zakucali u mestu, molili se Bogu da bi na kraju utvrdili da smo se uzalud molili.
Na kraju krajeva možda baš naučnici jednoga dana potvrde postojanje "Boga" ali to sigurno neće biti neki čikica koji stvara čarobnim štapićem.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
znaci ti epohalni "dokazi" su ustvari rekla kazala clanci:Dhvala sad si me razoruzao "neoborivim dokazima";)

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Ako su za tebe naučne discipline kao što su arheologija, astronomija, fizika.... rekla - kazala ne bi me čudilo da i matematiku svrstaš u tu kategoriju. Jednog dana :)
Ali dobro cobi neka to bude šala. :D

Stvarno šta ti misliš šta je starije - Čovek ili dinosaurus. Mislim daj neki naučni dokaz, dobro ne moraš naučni daj bar biblijski. ;)
Dobro da skratimo, prvo je čovek. Ali mi nije jasno zašto je onda Bog stvorio te GOLEME dinosauruse.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Bazar pozvao si se na "NAUCNE NEOBORIVE DOKAZE",a ondi mi naovid teleskop Habel i kako su neki nesto rekli i to je to,pa izvini ali da nije zalosno bilo bi smesno,ja nigde ne vidoh dokaze tih naucnih disciplina koje spominjes,ili mislis da se to podrazumeva samo zato sto ti tako kazes da jeste?Na osnovu cega tvrdis da je prvo covek stvoren?Na osovu Biblije sigurno ne,covek zadnji stvoren.A zasto je stvorio goleme dinosauruse,a zasto ih ne bi stvorio?Mislim imas li neki valjani argument zasto nije trebao da ih stvori?Potpuno besmisleno pitanje

Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Bazar pozvao si se na "NAUCNE NEOBORIVE DOKAZE",a ondi mi naovid teleskop Habel i kako su neki nesto rekli i to je to,pa izvini ali da nije zalosno bilo bi smesno,ja nigde ne vidoh dokaze tih naucnih disciplina koje spominjes,ili mislis da se to podrazumeva samo zato sto ti tako kazes da jeste?Na osnovu cega tvrdis da je prvo covek stvoren?Na osovu Biblije sigurno ne,covek zadnji stvoren.A zasto je stvorio goleme dinosauruse,a zasto ih ne bi stvorio?Mislim imas li neki valjani argument zasto nije trebao da ih stvori?Potpuno besmisleno pitanje

Tvoj prvi komentar u ovoj temi(bez uvrede;) )je bio spam.... Jos uvek nisi rekao svoje misljenje..... Stoga nemoj da ismejavas tudje pretpostavke,molim te. Budi tolerantan.... :)

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Prvo nisam rekao neoborivi, već naučni dokazi. Razlika se očitava u tome što se naučne discipline proširiju, stiču se nova saznanja te je skladno tome i moguće da se nešto što danas smatramo neoborivim jednog dana obori. Ali to nikako neće približiti galaksije koje su od nas udaljene milijardama godina.

Potpuno si zanemario rečenicu . " Na kraju krajeva možda baš naučnici jednoga dana potvrde postojanje "Boga" ali to sigurno neće biti neki čikica koji stvara čarobnim štapićem".
Ali primećuješ li navodnike koje sam stavio kod reči Bog. Da li misliš da su se tamo našli slučajno.

Bez uvrede ali te moram pitati. Da li si ikada ozbiljno čitao neku knjigu iz astronomije.

Da li te zadovoljava to što je Bog "stvorio" nešto na nebu i to noću sija i tu se priča završava. Menjaš cobi teze. Meni poturaš nešto što je tebi zvezda vodilja. Za tebe je dokaz to što piše u Bibliji. Tačka nema rasprave. Ne bih da se podmevam ali i na tarabi piše, ali nije.

Zbog čega tražiš preciznost kad je reć o postanku. Pokušavaš li to proveriti da li sam čitao Bibliju ili je nešto drugo u pitanju.
Da ima vrlo valjan argument u vezi stvaranja dinosaurusa. U pitanju je veličina. Da li misliš da bi milijarde ljudi ( domicus ) opstali pored tolikih životinjki.
Zbog toga sam ranije sa pravom postavio i pitanje o veličini čoveka (Adama). Ako se nešto desilo pa su dinosaurusi zbrisani sa lica Zemlje, kako to da su ljudi preživeli.
Prema tome pitanje uopšte nije besmisleno.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
opet se vrtis u krug zaista mi nije jasno,kave ja to teze zamenjujem reci?Da rezimiramo prvo si se pozivao na dokaze o starosti,pa ih nisi izneo.Pa si onda rekao ok neka bude po Bibliji i ja ti na to odgovram i pitam gde si procitau i Bivliji da je covek prvi stvoren?Dakle zamena teza je kod tebe ne kod mene. A sto je najvaznije opet dolazimo do pitanja zasto mislis ili tvrdis da ljudi ne bi opstali pored dinosaurusa,dinosaurusi su bili biljojedi koliko ta nauka na koju se pozivas kaze,prema tome u cemu bi bi problem zajednickog zivota.Ti trazis dokaze na koje tvoja vrsta nauke ne daje dokaze a druge ne prihvatas,dakle tvoj cilj nije da dodjes do ISTINE vec do nekog odgovra koji bi tebi godio i ne bi narusavo tvoj komfor,sto nazalost nije moguce.Onda pitaj evolucioniste da ti objanse na tebi prihvatljiv nacin,jer Bibija ne moze sigurno.Pitanje velicine je vec dato nema potrebe ponavljati

Natrag