Biblija i dinosaurusi

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
I sad ja kažem - da jeste pa ti onda kažeš - pročitaj knjigu Čudo imuno sistema, str ... i tamo piše ...

Jevrejine, sry ali postaje ovo po malo zamorno. :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
I sad ja kažem - da jeste pa ti onda kažeš - pročitaj knjigu Čudo imuno sistema, str ... i tamo piše ...

Jevrejine, sry ali postaje ovo po malo zamorno. :dntknw:
Pa bilo bi lepo da procitas malo o imunom sistemu, ali nije mi bio cilj da te upucujem na litaraturu. Vec da razmislis da imuni sistem ne moze vremenom da nastane, vec mora da bude odjednom stvoren da bi mogao da funkcionise.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa, bilo bi bolje da ti, umjesto što drugoga upućuješ na edukaciju, sam malo sve to protabiriš, da ne izvodiš pogrešne zaključke i pričaš nebuloze.
Imuni sistem itekako može vremenom da se razvija i pojačava, i nije uopšte tačno da mora biti odjednom stvoren. Postoje dvije vrste imunog sistema - nespecifični i specifični. "Specifični imunitet se razvija u kontaktu sa uzročnicima bolesti, ne postoji pre prvog kontakta i potrebni su dani, nedelje, meseci da bi se razvio." Poznati su eksperimenti koji su provođeni sa otrovom strihninom, a sastojali su se u tome da se čovjeku (dobrrovoljcu) prvog dana da minimalna količina otrova (koja nije mogla ugroziti njegovo zdravlje), da bi se sledećeg dana dala veća doza, pa sledećeg još veća, i td. Na kraju je čovjek mogao uzeti toliku količinu otrova koja bi bila dovoljna da ubije deset ljudi.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Jurivaka, lažu te barabe za strihin.
Eto, ako budeš pažljivo čitao knjigu od sveštenika kojeg će neko već citirati, akoji je u samoći svoje pećine, posle završenih pola časa škole u obližnjem manastiru, diktirao svoju spoznaju, uvidećeš da grešiš. Još ako budeš strpljiv, dobićeš pravi dokaz sa Yu tuba.
Veruj mi.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Pa, bilo bi bolje da ti, umjesto što drugoga upućuješ na edukaciju, sam malo sve to protabiriš, da ne izvodiš pogrešne zaključke i pričaš nebuloze.
Imuni sistem itekako može vremenom da se razvija i pojačava, i nije uopšte tačno da mora biti odjednom stvoren. Postoje dvije vrste imunog sistema - nespecifični i specifični. "Specifični imunitet se razvija u kontaktu sa uzročnicima bolesti, ne postoji pre prvog kontakta i potrebni su dani, nedelje, meseci da bi se razvio." Poznati su eksperimenti koji su provođeni sa otrovom strihninom, a sastojali su se u tome da se čovjeku (dobrrovoljcu) prvog dana da minimalna količina otrova (koja nije mogla ugroziti njegovo zdravlje), da bi se sledećeg dana dala veća doza, pa sledećeg još veća, i td. Na kraju je čovjek mogao uzeti toliku količinu otrova koja bi bila dovoljna da ubije deset ljudi.
Tesko ce ti wikipedija pomoci da razumes imuni sistem....to o cemu ti pises nema veze sa ovim o cemu mi govorimo. Imuni sistem mora da bude odjednom stvoren da bi mogao da funkcionise, dakle, ne postoji ni jedna mogucnost da je on postepeno nastajao, to je prosto nemoguce.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tesko ce ti wikipedija pomoci da razumes imuni sistem....to o cemu ti pises nema veze sa ovim o cemu mi govorimo. Imuni sistem mora da bude odjednom stvoren da bi mogao da funkcionise, dakle, ne postoji ni jedna mogucnost da je on postepeno nastajao, to je prosto nemoguce.
Vikipedija ili Enciklopedija, nije bitno, demantuj ti ono što je rečeno, ako imeš čime. Uostalom, da se kladimo da će meni Vikipedija bolje pomoći nego tebi Biblija! Očito je da je Biblija u tebi ubila i logiku i moć zdravog rasuđivanja. Treba li biti neki ekspert da se svhati prosta činjenica da se imuni sistem stvara zajedno sa životnom jedinkom, pa ma kakva ona bila. A i tada se stvara samo jedan dio imunog sistema, onaj nespecifični. Ništa se ne stvara odjednom, pa ni čovjek. Fetus se razvija postepeno kao i pojeidni njegovi organi, pa tako i organi imuniteta. Pitam se zašto ja ovo tebi objašnjavam? Slutim da je to Sizifof posao. Za tebe je sve nastalo odjednom, zar ne? Tako piše u Bibliji! Nema šanse da ti izađeš iz te matrice!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
Само да кажем нешто о диносаурусима и потопу... Они су живели до потопа кад су многе дотадашње врсте изумрле... Пре потопа вода је била подељена на два дела... Један део је био изнад неба... На земљи је владала тропска клима у свим крајевима. Затим је друга половина воде пала на земљу вољом Божијом и тад је клима нагло промењена и захладнела... ваздух је постао много тежи за живот, све се изменило... Резултат брзог захлађења су полови који су и дан данас под ледом, мамуте и сад налазе у леду са несвареном храном, зреле воћке нетакнуте јер су биле дубоко у леду...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.05.2010
Poruka
60
Pa dobro, ako su živjeli do potopa, zar nije Noa pokupio predstavnike svih vrsta u onu Arku? Pa što ne pokupi i njih?

Natrag