Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ove fotografije koje si prilepio su fotografije iz 1925 godine snimljene na jednoj plaži severozapadno od mesta Santa Kruz gde se ovaj monstrum nasukao. U pitanju je ređa vrsta kita čije je telo (trup) bilo u dobroj meri pojedeno i u početnoj fazi raspada . Smatra se da su ovog kita napale ajkule a neki tvrde da su to bili morski lavovi jer su navodno bili očevici. U svakom slučaju Kalifornijska Akademija nauka je kasnijiom analizom lobanje ovog monstruma ustanovila da se radi o ređoj vrsti kita Berardius Bairdi. Od samog početka u novinama i pojedinim populističkim knjigama bilo je senzacionlističkih natpisa da se radi o izumrloj vrsti plesiosaurusa , a gde god postoji neka ređa pojava tu su odmah ufolozi , kreacionisti , beli i crni magovi itd. sa nekim svojim tumačenjima, u svemu tome bilo je i naučnika koji su pothrajivali takve teorije . Evo jedan znimljiv link Monster of Monterey Bay - Santa Cruz WikiSada si ti mene oduševio. Zmaj od Šipovaca jeste nadaleko poznat mada sam ja mislio na nešto ovako.
Pogledajte prilog 12388
Sa tvoje tačke gledišta, što se tiče varijacija ili mikroevolucije u pravu si. Značajne promene u okviru vrste se dešavaju, to je dokazivo i koristi se u svakodnevnom životu. To kreacionisti ne poriču. Ono što poričemo je nastanak novih vrsta putem prirodne selekcije i promene okruženja. Varijacije imaju svoj limit. Inače, prirodnom selekcijom genetski materjal se ograničava, nikako se ne dobija nešto novo. Postoje određeni skokovi ili mutacije, ali one nikada nisu korisne (odnosno, karakterišu se kao degeneracija).
Inače, uporedi životni vek ljudi u industrijskim naseljima (Šabac, Bor, Kostolac) sa sa onim u naseljima u okolini Prijepolja (pre 5 godina sam upoznao neku babu koja je imala 103 godine i hodala bez štapa, i koja je tvrdila da u njenom selu nije jedina), Zlatibora itd. Tu je prosečna razlika u životnom veku (po mojoj proceni, nije zasnovano ni na kakvom istraživanju) oko 30% već u jednoj generaciji.
Aleksije ,Aleksije imao je Noje mali akvarijum gde je držao od svake vrste po jednu ribu ,a pre toga se godinama bavio ribilovom ne bi li ulovio od svake vrste po jednu . A one koje nije ulovio izumrle su.Ono što mi nije jasno, ako je Potop uništio sva živa bića osim onih na Arci, šta je bilo sa ribama?
Hahah, al ti je zaključak...Da nije bilo evolucije ne bih znao da trebam da se obučem jer je trenutno zima. Hvala Darwinu. Ako budem osnovao neki butik, da ću mu ime "Darwin". :lol:Ja sam oduševljen prethodnim tekstom , ali ne samo njim već i sledećim koji se odnosi na izumiranje diosaurusa;
Evo po drugi put izražavam oduševljenje. Ovde svi vernici odreda tvrde da se čovek za samo nekoliko generacija prilagodio novonastalim uslovima na planeti posle potopa time što se smanjio za nekoliko metara i što mu se smanjivao životni vek za nekoliko stotina godina. Takođe se tvrdi da su promene nastale na zemlji bile toliko velike da im se dinosaurusi nisu mogli prilagoditi a da čovek jeste.
U svemu ovome vidimo primenu osnovnog Darvinističkog evolucionog principa menjana i preobražaja usled promene životnih uslova . Međutim kada im neko pomene Darvina i evoluciju oni skaču kao opareni , kao da ih je neko u srce pogodio a kao što smo videli koriste evolucionističke argumenate da bi se odbranio kreacionizam i nepogrešivost biblije.
Zapravo evoluciona teorija je mnogo realnija nego ovo njihovo prilagođavanje fakata biblijskoj istini primenjujući upravo osnovni evolucioni princip. Realnija je, jer vremenski evolucija se odvijala milionima godina a ove drastične promene u čovekovom rastu (od 4,5 m do najviše 2,0 m ) odvijale su se za nekoliko stotina godina (tako ispada po kreacionističkom merenju vremena).
Pa ako je ubacio informaciju kojom se organizam prilagođava zašto bi se taj organizam zaustavljao u prilagođavanju , to jes šta ga to sprečava da može da se menja preobražavajući se u nove vrste. I zašto eveoluciju doživljavaš kao negiranje tvorca. Zapravo na ovo zadnje pitanje znam odgovor.Ispade da Tvorac nije u stanju da ubaci u organizme genetsku informaciju da se prilagodjavaju na odredjene uslove.
Bolje je da ne pričamo.A o verodostojnosti evolucije bolje da ne pričamo.
Valjda ih je baš tu pogodio onaj tobože meteor
Naravno da je biblija tačna i da je sve što u njoj piše je tačno , i to da su ljudi živeli 900 godina i da su bili visoki 5 metara , bila bi tačna i da je napisano da su ljudi živeli samo 15 godina a bili visoki 15 cm . Biblija je naprosto tačna, šta god u njoj pisalo, a to nevernici nikada ne mogu shvatiti , oni se drže činjenica kao pijani plota a ne uviđaju da je biblija tačna i bez činjenica ili kakve god činjenice bile.Tako da Biblija jeste tačna na vašu žalost. Da ne govorim o grobljima dinosaurusa gdje ih je po 300 natrpano na jednom mjestu. Valjda ih je baš tu pogodio onaj tobože meteor. Jedini poznati agens za fosilizaciju koji je dokazan jeste voda.
naravno da je biblija tačna i da je sve što u njoj piše je tačno , i to da su ljudi živeli 900 godina i da su bili visoki 5 metara , bila bi tačna i da je napisano da su ljudi živeli samo 15 godina a bili visoki 15 cm . Biblija je naprosto tačna, šta god u njoj pisalo, a to nevernici nikada ne mogu shvatiti , oni se drže činjenica kao pijani plota a ne uviđaju da je biblija tačna i bez činjenica ili kakve god činjenice bile.
Međutim tipo i ti se nisi pokazao kao pravi zaštitnik biblije , pokleko si pred evolucionističkim satanskim iskušenjem . Pisao si da se dinosaurusi nisu prilagodili i da su zbog toga izumrli , znači želeo si jedan satanistički evolucioni princip da utkaš u samu bibliju a tu spasenja nema . Sve je rečeno, svi su pročitali, a kada dođe tvoj sudnji dan bićeš prognan u pakao gde ti je i mesto među evoluioniste , oceubice , gorde i ostale grešnike kojima ni pokajanje ne može pomoći. Gorećeš večno a dok se budeš kuvao u kotlu tvoje zapomaganje nečastivi će čuti kao pesmu radosti.:diablo:
Ne ide evolucija u bibliju.