Ako duh prezivljava, a vidimo da je Bog udahnuo taj duh ili dahu nos Adama, i to cini sa zacecem svakog coveka u utrobu majke, onbda se postavlja pitanje "gde je Adam bio pre nego sto je strvoren u rajskom vrtu, i gde smo svi mi bili"?
Ako verujete u mnogobozacko ucenje o Titanima, onda nece biiti tesko da pogresno odgovorite.
U drugom biblijskom slucaju ovaj odgovor resava ceo problem.
Laodikeja tek ti nista ne znas.
Adamov Duh nije bio nigde, Bog ga je ''stvorio za Adama''.
Kad je Adam stvoren on je vec bio odrasla jedinka sa sve ''formiranom licnoscu'' i taj Duh mu je Bog udahnuo.
Adam nije stvoren kao ''beba'', i tu vasa teologija i pada...
Kako mozete da ucite Inkarnaciju Isusa, odnosno ''utelovljenje'' - ''prenosenje licnosti u telo'', a da poricete da se to desilo prilikom stvaranja prvog coveka Adama?
Jer kako je bilo u slucaju Hrista, tako je bilo i u slucaju Adama, jer Hristos je nazvan ''drugi Adam''.
Da nije bio u potpunosti savrsen covek kao Adam, i da je bio vise od toga, ne bi se moglo reci da je njegova zrtva validna i pravno odrziva, a mi znamo da jeste.
Dakle Bog stvara Isusa i ubacuje mu Duh, kao sto je ubacio i Adamu prilikom stvaranja..
Dalje, ovo sto ti pricas je smesno, jer nista ne znas..
Duh se prenosi sa majke na dete, i ne dolazi sa neba u coveka prilikom rodjenja.
Kada se covek radja, deo Duha se prenosi od oca deo od majke, tako dete ima podsvesno slicne karakteristike kao roditelji i ne samo to, nego sve praslike iskustvo i ideje od pra ljudi se tako prenose, a imamo to na podsvesnom nivou u onome sto se naziva ''kolektivna svest'' ili ''kolektivno znanje''.
Jedan Duh je u svima nama, ali on je potisnut u podsvest i on je nosioc nase licnosti koja dolazi do izrazaja..
Bog je stvorio zivot koji se prenosti i deli, mi smo braca i jedan Duh delimo...
Vidiš da bolje znam. Hvala Bogu.
Insistiramo jer vi tvrdite da je besmrtna Odlučite se je li smrtna ili besmrtna?
Biblijom je dokazano da ste vi u zabludi. Vidiš da moraš da daješ nove komnetare, ja tvoj svaki obaram.
O duši sam pročitao sigurno više teksta od tebe. Nekoliko knjiga i dosta članaka. I najmanje od 20 pravosla. duhovnika iz toga sve. To samo pravoslavnih knjiga.
Duša znači čovjek i još drugih značenja. I to nije SAMO kako ti kažeš. Hoćeš da besmislenom terminologijom umanjiš značenje duše.
Tvojim duhovnicima jeste. Tj. teolozima već sam ti dao izjave najmanje 4 duhovnika ili teologa.
To ne preživljava, jer to je okultna nauka. Ja znam da vi poistovjećujete duh i dušu. To je laž.
Ali tako nije u Bibliji.
Izjave su jasne. Vi nemate konktest nego izvrtanje Poznato je meni da vi duh poistovjećujete sa dušom.
Ne komenatarišeš jer nemaš odg.
I ja još bolje. I to što kaže PC nije nauka Biblije.
po opisu prav. teologa jeste. To sam već dao. To što ste duh ži. poistovjetili sa dušom je vaš problem biblija nema takvu nauku.
To nimalo ne dokazuje tvoju nauku. Duša ima značenje i znači čovjek, osoba, emocije itd.
Gubi jer nemaš dokaza za svoje tvrdnje.
Pa to vi kažete. Ko vam je kriv što ste od ovoga napravili konfuziju.
Zar ima neki drugi život osim u tijelu?
Ali se suprostavlja Bibliji.
Mi smo svoje dokazali Biblijom.
Hhaha Tripo:
Pojma ti nemas o pravoslavlju, to se vidi iz aviona.
Ne gubim ja vreme odgovarajuci na vase smejurije, i to ponavljanje tipa ''oborio sam''.
Ti ces mene uciti sta crkva kaze???
Nisi oborio nista!
Sve najbolje.
*Svima ostalima, sreca vasa sto nemam strpljenja da odgovram na besmislice...