Besmrtnost ili smrtnost duse

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nije Bog zakomplikovao stvari i od jednog posla napravio dva, vec se prvobitnim grehom covek udaljio od Boga i tokom vremena stvorio sam sebi Bogove kojima je poceo da se klanja i da negira njegovo postojanje - sto je danas poznato kao ateizam.

Tako danas imamo razlicite narode i druge religije, ateiste..itd, koji ne poznaju istinu o pravom Bogu.

Bog zeli da sve stvari vrati u prvobitno stanje - da svi ljudi upoznaju istinu o njemu kao pravom Bogu koji je spasenje.
Onima koji to ne ucine u ovom zivotu - Bog ce dati drugui opriliku.
Hoćeš reći da su Kinezi nekada bili hrišćani?! Ni ovo tvoje objašnjenje ne "pije vodu". Nema nikakve veze prvi grijeh i dilema zašto se Bog nije objavio svim ljudima na Zemlji?
Ali da ne spamujemo, ovo je tema o duši.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Dakle, po tome Bog uzima nazad duha koji je udahnuo u nos Adama.
Po tvom verovanju covek nastavlja da zivi nakon smrti tela, sto znaci da ako je Bog tog duha udahnuo u jednom trenutku u Adama, da je taj duh ili Adam u duhu ziveo oduvek sa Bogom na nebu, a potom ga je Bog premestio u telo.
To znaci da smo svi mi ljudi nekada pre naseg zemaljskog rodjenja ziveli oduvek sa Bogom na nebu, a onda nas je Bog usadio u telo prilikom zaceca....da li je to ono sto tvrdis?

Zanimljivo Laodikeja : Dakle, po tome Bog uzima nazad duha koji je udahnuo u nos Adama.
Antonija : Zar nije Bog prvo stvorijo tjelo i onda mu udahnio duha , znači kad tjelo umre Bog uzima ono štoje njegovo .
Iovo je zanimljivo Laodikeja :To znaci da smo svi mi ljudi nekada pre naseg zemaljskog rodjenja ziveli oduvek sa Bogom na nebu, a onda nas je Bog usadio u telo prilikom zaceca....da li je to ono sto tvrdis?
Antojija : Nadovim bise trebao čovjek malo zamislit , kako može postojati duh prije čovjeka , dali je taj duh kažnjen , dase ponova vraća u čovjeka , zanimljivo razmišljanje .

Adam je TELO,to telo bez duha nikad nebi živelo.
Duh je večan i bio je i ostao tako živimo ili umiremo Božji smo jer mi nemamo svoj život niti duh života sve je od Boga.
Otkud ti ideja da je kao Adam u Duhu živeo pre nego mu je telo stvoreno?

Zanimljivo Taramana : Duh je večan i bio je i ostao tako živimo ili umiremo.
Antonija : Znači duh je postojao prije tjela , dali je to logično neznam.

Zanimljivo Taramana : Otkud ti ideja da je kao Adam u Duhu živeo pre nego mu je telo stvoreno?

Antonija : Ovomi već zvuči logičnije , a gore navodiš daje duh postojao prije tjela . Eto sad znam manje nego sam znala
Pozdrav

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tamarana, iznosis kontradikcije.
Prvo kazes da su duh sa dusom vecni, sto znaci da oni oduvek zive, a potom kazes da ti nisi rekao da smo mi pre stvaranja odnosno rodjenja bili oduvek sa Bogom na nebu.

Da sam rekao kako su VEČNI onda bi značilo da je taj duhovni čovek postojao pre tela a to nisam rekao i ovo mi drugi put podbacuješ tvoje reči u ovoh temi.

Prvo i drugo kažem da su duh i duša OTIŠLI BOGU a ne da su VEČNI .

Ako je duh sa dusom vecan - a to smo mi van tela, onda to znaci da smo mi oduvek ziveli i u tom slucaju mi smo Bogovi jer imamo svojsto samog Boga a to je besmrtnosty.

NIJE VEČAN .

To sto nas je Bog u jednom trenutku ubacio u smrtno telo ne menja stvari..

Kako to misliš Bog nas UBACIO u tele?
A šta je UBACIO u smrtno telo...misliš li ovde na Duha? Ako DA, onda to jako MENJA STVARI.

Ovo je tako providna kontradiktorna nauka bez osnova.

Božji Duh je besmrtan i vraća se Bogu kao unutrašnji čovek.

Biblija kaze da JEDINO BOG IMA BESMRTNOST, nikakvi bestelesni duhovi ili duse van tela:

'''Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen''' ( 1 Timotiju poslanica 6. 16 )

Šta znači to da Bog ima besmrtnost?
To znači da onaj koji je izvor života ne može prestati to biti a ko ovde tvrdi da čovek ima besmrtnost?
Ja ne govorim o TELU već o DUHU sa DUŠOM. A telo je smrtno a čovek ima telo.

Jos nesto, ti kazes da je besmrtan duh sa dusom.
Po bibliji duh i dusa nisu jedno - vec su to dva razlicita elementa.

Da li su DUH i DUŠA = TELO ako ne onda su duhovne dimenzije.Isus reče da se duša ne može ubiti kao telo da li mu veruješ znaću iz tvog odgovora.

Zanimljivo Taramana : Duh je večan i bio je i ostao tako živimo ili umiremo.
Antonija : Znači duh je postojao prije tjela , dali je to logično neznam.

Zanimljivo Taramana : Otkud ti ideja da je kao Adam u Duhu živeo pre nego mu je telo stvoreno?

Antonija : Ovomi već zvuči logičnije , a gore navodiš daje duh postojao prije tjela . Eto sad znam manje nego sam znala
Pozdrav

Molim za samo malo pažnje:
Pre nego komentarišeš tekst MOLIM TE prvo pročitaj šta sam napisao.
GOVORIM O BOŽJEM DUHU koji je ne samo bio pre tela već oduvek.Taj Božji Duh je UDAHNUT u TELO kad je stvoreno šta tu nije jasno?
Ko govori da je čovek kao imao svog duha pre nego mu je telo sačinjeno molim te daj mi gde to napisah?

I naravno dužna si mi pokazati gde sam to napisao da je Adam živeo pre nego mu je telo načinjeno? Pošto toga nema molim te ponovo drugi put nemoj mi Laodikejine ideje ubacivati u moj post,

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti ne razumes o cemu pises.

Ako je Bog stvorio Adamu telo i potom u njega udahnuo duh koji po tebi predstavlja ljudski duh koji nakon smrti izlazi iz tela i ide u raj ili pakao, to znaci da je Adam bio u duhu pre nego sto ga je Bog udahnuo u njegovo telo koje mu je stvorio.

Ja te ponovo pitam - gde je Adam bio pre nego sto je stvoren na zemlji?

Biblija kaze da je Adamov zivot poceo njegovim stvaranjem, a ne da je on pre stvaranja ziveo sa Bogom na nebu pa ga je Bog udahnuo u telo koje mu je stvorio.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da sam rekao kako su VEČNI onda bi značilo da je taj duhovni čovek postojao pre tela a to nisam rekao i ovo mi drugi put podbacuješ tvoje reči u ovoh temi.
Tvoje pisanje je u kontri.
Prvo i drugo kažem da su duh i duša OTIŠLI BOGU a ne da su VEČNI.

NIJE VEČAN .
To znači da ti ne razumeš niti čuješ šta govorim a zašto tako ja neznam.

Kako to misliš Bog nas UBACIO u tele?
A šta je UBACIO u smrtno telo...misliš li ovde na Duha? Ako DA, onda to jako MENJA STVARI.

Božji Duh je besmrtan i vraća se Bogu kao unutrašnji čovek.

Šta znači to da Bog ima besmrtnost?
To znači da onaj koji je izvor života ne može prestati to biti a ko ovde tvrdi da čovek ima besmrtnost?
Ja ne govorim o TELU već o DUHU sa DUŠOM. A telo je smrtno a čovek ima telo.

Da li su DUH i DUŠA = TELO ako ne onda su duhovne dimenzije.Isus reče da se duša ne može ubiti kao telo da li mu veruješ znaću iz tvog odgovora.

Molim za samo malo pažnje:
Pre nego komentarišeš tekst MOLIM TE prvo pročitaj šta sam napisao.
GOVORIM O BOŽJEM DUHU koji je ne samo bio pre tela već oduvek.Taj Božji Duh je UDAHNUT u TELO kad je stvoreno šta tu nije jasno?
Ko govori da je čovek kao imao svog duha pre nego mu je telo sačinjeno molim te daj mi gde to napisah?

I naravno dužna si mi pokazati gde sam to napisao da je Adam živeo pre nego mu je telo načinjeno? Pošto toga nema molim te ponovo drugi put nemoj mi Laodikejine ideje ubacivati u moj post,

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ti ne razumes o cemu pises.

Ako je Bog stvorio Adamu telo i potom u njega udahnuo duh koji po tebi predstavlja ljudski duh koji nakon smrti izlazi iz tela i ide u raj ili pakao, to znaci da je Adam bio u duhu pre nego sto ga je Bog udahnuo u njegovo telo koje mu je stvorio.

Ja te ponovo pitam - gde je Adam bio pre nego sto je stvoren na zemlji?

Biblija kaze da je Adamov zivot poceo njegovim stvaranjem, a ne da je on pre stvaranja ziveo sa Bogom na nebu pa ga je Bog udahnuo u telo koje mu je stvorio.

Adamov život počinje primanjem Duha i Adamov život prestaje odlaskom duha a to što je primio i što je otišlo nije mrtvo.
Dobro brate, ti tako razumeš ja ovako i nemamo potrebu se svađati.
Bog ti svako dobro dao.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Duh je samo pokretacka snaga,nema trunke svesnosti kao zivo stvorenje.
Shvatanjem da je duh nesto zivo,ispada da je smrt blagoslov a ne kazna za Adamov greh,zar ne?
Da li je Bog stvorio Adama da umre ili da zivi vecno u raju na zemlji?,koja mu je bila namera i zadatak?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adamov život počinje primanjem Duha i Adamov život prestaje odlaskom duha a to što je primio i što je otišlo nije mrtvo.
Dobro brate, ti tako razumeš ja ovako i nemamo potrebu se svađati.
Bog ti svako dobro dao.

Daleko od toga da se svadjamo, samo resavamo jednu dilemu.

Dakle, Adamov zivot pocinje sa stvaranjem Adamovog tela u raju kada je Bog u to telo udahnuo duh zivotni.

Ti kazes da taj duh nakon smrti tela izlazi iz coveka da bi kao svesni elemenat otisao u raj ili pakao.

Ako je Bog taj duh udahnuo u nos Adama prilikom stvaranja tela, onda je pitanje - gde je taj covekov duh bio pre stvaranja Adama.
Da li je to bio Adam u duhu koga je Bog udahnuo u telo.
I na kraju, duh i dusa su dva zasebna elementa u bibliji - da li prema tome u Adamu postoje dva svesna elementa, dva Adama koji izlaze nakon smrti tela???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Bravo laodikeja,
Najzad jedan dobar odgovor poduprt i logicnim i biblijskim dokazima.
Adam nigde nije postojao,dokle god taj duh nije Bog udahnuo u Adama.,dakle "duh" je nesto nezivo kao vazduh!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To što izađe iz čovjeka kada umre nije živo i svijesno nego životvorno, oživljava.

Natrag