Tamarana, iznosis kontradikcije.
Prvo kazes da su duh sa dusom vecni, sto znaci da oni oduvek zive, a potom kazes da ti nisi rekao da smo mi pre stvaranja odnosno rodjenja bili oduvek sa Bogom na nebu.
Da sam rekao kako su VEČNI onda bi značilo da je taj duhovni čovek postojao pre tela a to nisam rekao i ovo mi drugi put podbacuješ tvoje reči u ovoh temi.
Prvo i drugo kažem da su duh i duša OTIŠLI BOGU a ne da su VEČNI .
Ako je duh sa dusom vecan - a to smo mi van tela, onda to znaci da smo mi oduvek ziveli i u tom slucaju mi smo Bogovi jer imamo svojsto samog Boga a to je besmrtnosty.
NIJE VEČAN .
To sto nas je Bog u jednom trenutku ubacio u smrtno telo ne menja stvari..
Kako to misliš Bog nas UBACIO u tele?
A šta je UBACIO u smrtno telo...misliš li ovde na Duha? Ako DA, onda to jako MENJA STVARI.
Ovo je tako providna kontradiktorna nauka bez osnova.
Božji Duh je besmrtan i vraća se Bogu kao unutrašnji čovek.
Biblija kaze da JEDINO BOG IMA BESMRTNOST, nikakvi bestelesni duhovi ili duse van tela:
'''Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen''' ( 1 Timotiju poslanica 6. 16 )
Šta znači to da Bog ima besmrtnost?
To znači da onaj koji je izvor života ne može prestati to biti a ko ovde tvrdi da čovek ima besmrtnost?
Ja ne govorim o
TELU već o DUHU sa DUŠOM. A telo je smrtno a čovek ima telo.
Jos nesto, ti kazes da je besmrtan duh sa dusom.
Po bibliji duh i dusa nisu jedno - vec su to dva razlicita elementa.
Da li su DUH i DUŠA = TELO ako ne onda su duhovne dimenzije.Isus reče da se duša ne može ubiti kao telo da li mu veruješ znaću iz tvog odgovora.
Zanimljivo Taramana : Duh je večan i bio je i ostao tako živimo ili umiremo.
Antonija : Znači duh je postojao prije tjela , dali je to logično neznam.
Zanimljivo Taramana : Otkud ti ideja da je kao Adam u Duhu živeo pre nego mu je telo stvoreno?
Antonija : Ovomi već zvuči logičnije , a gore navodiš daje duh postojao prije tjela . Eto sad znam manje nego sam znala
Pozdrav
Molim za samo malo pažnje:
Pre nego komentarišeš tekst MOLIM TE prvo pročitaj šta sam napisao.
GOVORIM O BOŽJEM DUHU koji je ne samo bio pre tela već oduvek.Taj Božji Duh je UDAHNUT u TELO kad je stvoreno šta tu nije jasno?
Ko govori da je čovek kao imao svog duha pre nego mu je telo sačinjeno molim te daj mi gde to napisah?
I naravno dužna si mi pokazati gde sam to napisao da je Adam živeo pre nego mu je telo načinjeno? Pošto toga nema molim te ponovo drugi put nemoj mi Laodikejine ideje ubacivati u moj post,