Nijedan jedini stih iz Biblije ne govori da je duša besmrtna. A imamo dosta stihova koji kažu da je smrtna. A neki ljudi opet vjeruju zmiji.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Djela apostolska 3,23 I svaka duša koja ne posluša toga proroka, neka se iskorijeni iz naroda.-------------------------------------------------------------------------------------------------------5. Mojsijeva 20,16 A u gradovima ovijeh naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u našljedstvo, ne ostavi u životu nijedne duše žive------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus Navin 2,13 Da ćete sačuvati život mojemu ocu i mojoj materi i mojoj braći i mojim sestrama i svjema njihovijem, i da ćete izbaviti duše naše od smrti.---------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus Navin 10,30 Pa i nju predade Gospod u ruke Izrailju i cara njezina; i isiječe sve oštrijem mačem, sve duše koje bijahu u njoj, ne ostavi u njoj nijednoga živa; i učini s carem njezinijem kao što učini s carem Jerihonskim.
----------------------------------Isus Navin 10,32 I Gospod predade Lahis u ruke Izrailju, i on ga uze sjutradan, i isiječe sve oštrijem mačem, sve duše što bijahu u njemu, isto onako kako učini s Livnom.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus Navin 10,35 I uzeše ga isti dan, i isjekoše sve oštrijem mačem; sve duše što bijahu u njemu pobi taj dan isto onako kako učini s Lahisom.-------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus Navin 10,40 Tako pobi Isus svu zemlju, gore i južnu stranu i ravnice i doline, i sve careve njihove; ne ostavi nijednoga živa, nego sve duše žive zgubi, kao što bješe zapovjedio Gospod Bog Izrailjev.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Carevima 15,29 A kad se zacari, pobi sav dom Jerovoamov, i ne ostavi ni jedne duše od roda Jerovoamova dokle sve ne istrijebi po riječi Gospodnjoj, koju reče preko sluge svojega Ahije Silomljanina.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isaija 53,12 Zato ću mu dati dio za mnoge, i sa silnima će dijeliti plijen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince, i sam nosi grijehe mnogih, i za zločince se moli.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jezekilj 18,4 Gle, sve su duše moje, kako duša očina tako i duša sinovlja moja je, koja duša zgriješi ona će poginuti.-------------------------------------------------------------------------------------------------------Jezekilj 18,20 Koja duša zgriješi ona će umrijeti, sin neće nositi bezakonja očina niti će otac nositi bezakonja sinovljega; na pravedniku će biti pravda njegova, a na bezbožniku će biti bezbožnost njegova.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pogledajte sada sve stihove u kojima se spominje BESMRTNOST--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Korincanima 15,53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Korincanima 15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Timotiju 6,16 Koji sam ima besmrtnost, i živi u svjetlosti kojoj se ne može pristupiti, kojega niko od ljudi nije vidio, niti može vidjeti, kojemu čast i država vječna. Amin.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dva stiha se odnose na vaskrsenje pravednih. Dakle pravedni će tek da postanu besmrtni. I jedan stih je za Boga, koji jedini ima sam besmrtnost. Niko mu je nije dao.