То ти кажеш. Колико пута морамо да понављамо делове из Новог завета који се теби не уклапају? Милион? Милијарду?
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради. (Филибљанима 1)
2. Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осим тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.
3. И знам за таквог човека (или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)
4. Да би однесен у рај, и чу неисказане речи којих човеку није слободно говорити.
5. Тим ћу се хвалити, а собом се нећу хвалити, већ ако слабостима својим. (2.Коринћанима 5)
Када апостол каже: "Знам човека", онда значи да зна тог човека који је сведочио. То што ти живиш у виртуалном свету испуњеног визијама, не значи да можеш да дискредитујеш истинито "путовање" појединаца. Толико визија сви библијски пророци нису имали заједно колико адвентисти имају, почев од Вајтове.
---------------------------------
Језекиљ је прво имао визију у пољу, али након тога га Господ руком анђела узима и води у свет који је ван нашег времена и простора, где нема јуче, данас и сутра, већ само Бог и потпуно други закони које људски ум тешко може појмити. Поготову неко ко световно сагледава ствари, ко материјално тешко схвата, а о духовном да не говоримо.
Језекиљ, глава 8
1. А шесте године, шестог месеца, дана петог, кад сеђах у својој кући и старешине Јудине сеђаху преда мном, паде онде на ме рука Господа Господа.
2. И видех, а то облик на очи као огањ, од бедара Му доле беше огањ, а од бедара горе беше као светлост, као јака светлост.
3. И пружи као руку, и ухвати ме за косу на глави, и подиже ме дух међу небо и земљу, и однесе ме у Јерусалим у утвари Божјој на врата унутрашња која гледају на север, где стајаше идол од ревности, који дражи на ревност.
4. И гле, онде беше слава Бога Израиљевог на очи као она што је видех у пољу.
5. У тај час изиђоше прсти руке човечије и писаху према свећњаку по окреченом зиду од царског двора, и цар виде руку која писаше.
6. Тада се промени лице цару, и мисли га његове узнемирише и појас се око њега распаса и колена му удараху једно о друго.
7. Повика цар гласно, те доведоше звездаре, Халдеје и гатаре; и проговори цар и рече мудрацима вавилонским: Ко прочита ово писмо и каже ми шта значи, онај ће се обући у скерлет, и носиће златну верижицу о врату, и биће трећи господар у царству.
8. Тада приступише сви мудраци цареви; али не могоше прочитати писма нити казати цару шта значи. (Данило 5)
Да ли је и та рука визија (нешто као сан - имагинарно) или је заиста реално што се може некада видети и људским очима, остављам другима да расуде.