Odlicno Loadikeja, zakljucak ti je da su sva stvorenja "Ziva Bica" i potpuno ista.
Sad ti meni objasni, potanko, razgovjetno i logicno, ka sto ja tebi "nacrtah", ovo sledece:
Kako je Bog stvorio covjeka po svom Bozjem liku ?
Je li stvoreni covjek odmah po stvaranju postao Licnost ?
U cemu su slicnosti izmedju Boga i covjeka ?
Jesu li zivotinje Licnosti ?
U cemu su razlike izmedju covjeka i zivotinje ?
Moze li covjek da oblikuje i razvija svoj Duh i Dusu ?
Kada covjek umre sta se dogadja sa covjekovim Duhom, a sta sa Tijelom ?
Nakon smrti covjeka gdje se nalazi covjekova Licnost = Dusa, je li ostaje u Tijelu ili je u Duhu ?
Loadikeja, nije ti valjda Bog dao pamet da samo kopiras i ponavljas sve iste citate, i bas nista ne objasnjavas...
...no pokazi nesto od svog intelekta i dokazi po cemu si Ti takav po liku Boga ?
Ako vec trvrdis da "nemas Dusu", no da si samo "Zivo Bice", ili "Zivotinja sa Intelektom"...
...onda pokazi barem Intelekt !
( mozda se sjetis da citiras Solomona, kako treba samo da ludujes i veselis se, i da si isto ka i stoka, ili mozda...? )
Sad ti meni objasni, potanko, razgovjetno i logicno, ka sto ja tebi "nacrtah", ovo sledece:
Kako je Bog stvorio covjeka po svom Bozjem liku ?
Je li stvoreni covjek odmah po stvaranju postao Licnost ?
U cemu su slicnosti izmedju Boga i covjeka ?
Jesu li zivotinje Licnosti ?
U cemu su razlike izmedju covjeka i zivotinje ?
Moze li covjek da oblikuje i razvija svoj Duh i Dusu ?
Kada covjek umre sta se dogadja sa covjekovim Duhom, a sta sa Tijelom ?
Nakon smrti covjeka gdje se nalazi covjekova Licnost = Dusa, je li ostaje u Tijelu ili je u Duhu ?
Loadikeja, nije ti valjda Bog dao pamet da samo kopiras i ponavljas sve iste citate, i bas nista ne objasnjavas...
...no pokazi nesto od svog intelekta i dokazi po cemu si Ti takav po liku Boga ?
Ako vec trvrdis da "nemas Dusu", no da si samo "Zivo Bice", ili "Zivotinja sa Intelektom"...
...onda pokazi barem Intelekt !
( mozda se sjetis da citiras Solomona, kako treba samo da ludujes i veselis se, i da si isto ka i stoka, ili mozda...? )