Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ako ikada otvoriš nalog na Facebook, potraži stranicu "Biblija i Znanost", videćeš iste ovakve baljezgarije i prozivke o tome kakav nam je "duh". To je jedna od stranica EGWizma i bibličarenja. Na takvima on navodno lepi kopije naših postova i ismeva nas zajedno sa ostalim scriptolatorima EGWizma.
Mozda je i stranica njegova? Ne bi me cudilo. Eno gore, na sve dato on odgovori - "i krv i kamenje vicu", a u opste nije u tome poenta, vec da biblija ima dva znacenja za izraz "dusa" jedan je onaj koji se koristi u svakidnevnom govoru, koji koristimo i mi i dan danas, a drugi koji se odnosi na umrle. On se pravi da to ne vidi!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mozda je i stranica njegova? Ne bi me cudilo. Eno gore, na sve dato on odgovori - "i krv i kamenje vicu", a u opste nije u tome poenta, vec da biblija ima dva znacenja za izraz "dusa" jedan je onaj koji se koristi u svakidnevnom govoru, koji koristimo i mi i dan danas, a drugi koji se odnosi na umrle. On se pravi da to ne vidi!

Da li je ili nije stranica njegova ne želim da znam, jer me ne interesuje čija je. Baljezgarije širi i ovde i tamo. Pogledaj stranicu, vidi postove i komentare, nećeš tamo naći samo napade na Katolike, nego i na pravoslavce. Takav im je duh, duh zla, a tvrde da govore u ime isusovo. Puna su im usta Isusa, a smeštaju ga na nivo anđela, pljuju njegovu Crkvu i vernike te iste Crkve kite epitetima, nazivajući ih ludacima, sotonama, neznalicama, krvolocima, vampirima, ovakvima i onakvima. Hrišćanski, nema šta. Pravi sinovi udarene u glavu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
e toga nema u Bibliji.

Postavim ti gore citat da se izraz "dusa" kao termin koristi i za umrle, a ti kazes - "njega nema"???

Ti se zaista pravis lud!

Evo opet:

"I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za svedočanstvo koje imahu. I povikaše glasom velikim govoreći: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krv našu na onima što žive na zemlji?"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Postavim ti gore citat da se izraz "dusa" kao termin koristi i za umrle, a ti kazes - "njega nema"???

Ti se zaista pravis lud!

Evo opet:

"I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za svedočanstvo koje imahu. I povikaše glasom velikim govoreći: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krv našu na onima što žive na zemlji?"

MIre, naravno da se pravi, cilj je nas napraviti ludima. Kako ne shvataš. Onima koji primiše Evanđelje dolaze oni koji primiše antievanđelje da prorpovedaju o onome što mi primismo. Ako to nije vrhunac bezobraštine i arogancije, onda ja ne znam šta je. Što ne odu tako da judaiziraju Hebreje, pošto se tako drže Mojsijevog zakona? Nisu im cilj, cilj smo im MI, CRKVA BOŽIJA. Nju žele da sruše da bi oni seli na njeno mesto. Znaš i sam ko želi da sruši Crkvu i kome je ona meta od iskona. Njegovi su i ništa, i niko me neće ubediti u suprotno. Njima, brate ne treba molitva da se opamete, njima treba egzorcizam.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li je ili nije stranica njegova ne želim da znam, jer me ne interesuje čija je. Baljezgarije širi i ovde i tamo. Pogledaj stranicu, vidi postove i komentare, nećeš tamo naći samo napade na Katolike, nego i na pravoslavce. Takav im je duh, duh zla, a tvrde da govore u ime isusovo. Puna su im usta Isusa, a smeštaju ga na nivo anđela, pljuju njegovu Crkvu i vernike te iste Crkve kite epitetima, nazivajući ih ludacima, sotonama, neznalicama, krvolocima, vampirima, ovakvima i onakvima. Hrišćanski, nema šta. Pravi sinovi udarene u glavu.
Pogledacu brate. Ali mislim da je stranica njegova. "Biblija i Znanost" ako je tako naslovljeno upucuje bas na njega, jer on je umislio da je kadar parirati i evolucionistima i salju ga da sa njima debatuje ili on sam sebe salje.. arogantan um totalno!

A kad smo kod "duha", pogledajte ko je otvorio temu:

@cobi63 Ovaj adventista sto "piski po nama":

59.jpg

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogledacu brate. Ali mislim da je stranica njegova. "Biblija i Znanost" ako je tako naslovljeno upucuje bas na njega, jer on je umislio da je kadar parirati i evolucionistima i salju ga da sa njima debatuje ili on sam sebe salje.. arogantan um totalno!

A kad smo kod "duha", pogledajte ko je otvorio temu:

@cobi63 Ovaj adventista sto "piski po nama":

59.jpg

ahahahahaha. Čekaj, koliko mogu da vidim, ispada da su adventisti, tj EGWisti otvorili skoro sve teme na ovom forumu? Ili su ih preoteli.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ahahahahaha. Čekaj, koliko mogu da vidim, ispada da su adventisti, tj EGWisti otvorili skoro sve teme na ovom forumu? Ili su ih preoteli.
Sve su oni otvorili brate. Malo tema je nasih, i ako smo otvarali onda je da se branimo od njih.

Malo sam pregledao i facebook. "Biblija i Znanost" ,adventisticka stranica na kojoj ne mozes procitati nista pametno, a evo i slike koja opisuje Tripu (ovako ih uce da rade, ili je to Tripo postavio):

28951863_988228474658960_2189035987709984768_n.jpg

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hula na Duha Svetog, između ostalog, je i nazivati ga "DS". Zatim, hula na Duha Svetog je propovijedanje "Anti-Evanđelja". Dakle, umjesto propovijedanja najradosnije vijesti kako je Bog žrtvovao svoga Sina da spasi sve grešnike, propovijedati kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada završilo vrijeme za spasenje grešnika, je najstrašnija hula na Duha Svetog.

Hula na Duha Svetoga je "LAGATI U BOŽJE IME, IZVRTATI TUĐE REČI, PRIPISIVATI DRUGIMA DA SU REKLI NEŠTO I AKO NISU I TO VAĐENJEM TUĐIH REČI IZ KONTEKSTA..itd"

Isus nije prestao posredovati za grešnike ali će to učiniti vrlo uskoro, i tada nastupa kraj.

Ako je ta vera greh, i ako je greh bio što su verni 1844 godine to očekivali, onda su i Isus i apostoli grešnici jer pozivaju da se očekuje Hristov dolazak i sagledavaju znaci koji mu predhode.

Natrag